Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a właśnie jak jest z wizytami u swojego ginekologa po porodzie. Kiedy się zapisywałyście na pierwszą? Dopiero po połogu? Czy wcześniej?

k0kdha00ytas68fh.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    Dziewczyny, a właśnie jak jest z wizytami u swojego ginekologa po porodzie. Kiedy się zapisywałyście na pierwszą? Dopiero po połogu? Czy wcześniej?

6 tygodni po porodzie pierwsza kontrola :)

Wanna lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) Ciężko was nadrobić, wiec nawet nie próbuje. Nie mam już tyle czasu, jak wtedy kiedy musiałam leżeć u pachnieć :-D Staram się odnaleźć w nowym miejscu zamieszkania, i roli matki i żony :-D Co do karmienia piersią, też mi się płakać chciało jak na sali wszystkie dziewczyny karmiły piersią a ja próbowałam wciskać skutek Marysce na sile. Starałam się walczyć z laktatorem ale i tak dostałam zapalenia piersi. A na koniec po krwotoku dostałam antybiotyk.Maryśka prawoe od początku jest na mm i to nie jest moja decyzja. Ale też nie oceniam tych którzy wybierają mm.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Zosia kupkuje obecnie ok 3-4 razy dziennie ale są to kupy porządne.
    Jak zmieniam pieluszke zaraz po kupce to kupa jest bardzo Wodnika, i trochę się stresuje czy to nie biegunka/alergia.
    Sorki za pytanie ale jak wygladaja kupki u was czy są bardzo mokre?

Ksanka jeśli karmisz piersią kupki będą jasnożółte lub zielone. czasem luźne, nawet wodniste, czasem ziarenkowate, papkowate, grudkowate lub o konsystencji musztardy :) u mnie właśnie takie są, mokre i wodniste.

apropo spacerów to ja odpuściłam werandowanie. wyszłam od razu na 20 min, a przedwczoraj i wczoraj zakupy i "spacer" po centrum handlowym, a dzisiaj w piękną pogodę 1,5 spaceru :)

pekinka82, nick nieaktualny, ksanka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki ile razy wstajecie w nocy do maluszków?Oliwka budzi sie ok 1na karmienie. Dam cyca i spi.Potem budzi sie o 4,dostaje cyc i oczy jak 5zl i absolutnie nie chce sie jej spac. Zastanawiam sie czy moge cos z tym karmieniem o 4

• domiii Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel zaakceptowałam zaproszenie kilka dni temu, pisz :)

Madzialena90 jestem myślami z Tobą i trzymam mocno kciuki, żeby poszło szybko, sprawnie, bezboleśnie i żebyś mogła jutro tulić swoje Maleństwo :*

Vira ja wstaję dwa razy w nocy - mniej więcej o 24/1 i 4/5

Wanna jeśli nie dzieje się wcześniej nic niepokojącego to 6 tygodni po porodzie :)

ściskam Was wszystkie! te już "walczące z Maluchami" Mamy i te dopiero oczekujące na tą piękną "walkę" :)

Madzialena90, Andriel lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Laseczki ile razy wstajecie w nocy do maluszków?Oliwka budzi sie ok 1na karmienie. Dam cyca i spi.Potem budzi sie o 4,dostaje cyc i oczy jak 5zl i absolutnie nie chce sie jej spac. Zastanawiam sie czy moge cos z tym karmieniem o 4

Każde karminie jest inne czy piersią czy mlekiem mm. Moja budzi się raz i zaraz zasypia w locie.

domiii lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy od 2 dni żadna Marcówka nie urodziła? czy przegapiłam z okazji weekendowej wizyty Babci Miłoszka? :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    czy od 2 dni żadna Marcówka nie urodziła? czy przegapiłam z okazji weekendowej wizyty Babci Miłoszka? :)

Chyba żadna :( Kurczę ja do tp z usg mam 9 dni, z miesiaczki na 16-go marca termin, szyjka 1 cm od konca grudnia, chodzę na spacerki, w domu ruszam się juz na całego i nic, zadnych oznak porodu :( Dziś na wieczór zaplanowany też sexik pierwszy raz od początku grudnia ;)

Tak licze ze u mnie jeszcze max 17 dni, bo jak nie urodzę sama to na wywołanie idę 29-go i pewnie 30 marca już bede mieć małą .. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 17:37

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka cos dlugo sie nie odzywa. Chyba ze na fb.
    A no i Robaczek po cc tez nam jeszcze nie dala znac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 17:52

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:

My równo co 3 h, czasem pospi 3,5 h.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Pff, no ta Twoja koleżanka już przekroczyła wszelki poziom durnoty tym swoim "bardzo mądrym" komentarzem. Nie wiem skąd w ludziach potrzeba wtrącania się w tak osobiste sprawy jak min. sposób karmienia dziecka. Nic nikomu do tego, moje dziecko i moje cycki i niech się te wszystkowiedzące, idealne w swoim mniemaniu matki schowają ze swoimi mądrościami.

Ja nie powiem, miałam drobne wyrzuty sumienia, że nie karmię w 100% piersią ale co poradzę. Z resztą mąż stwierdził, że co karmię to moje i nawet jeśli trzeba będzie przejść na MM to tragedii nie ma a nawet są plusy - np taki, że on też będzie mógł karmić małego za pomocą butli.

A ja Wam powiem, ze jestem zaskoczona tym, ze każdy pyta mnie jak karmie. Każdy! Jestem w szoku, dlaczego to ludzi tak interesuje. I ze nie krepują sie pytać.
    Cholera, moje cycki moja sprawa.

muminka83, nick nieaktualny, Lilou1984 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam, że jak karmię to moja indywidualna sprawa. Syn od samego początku odrzucał mojego cyca, ściągałam mu pokarm i był karmiony butelką. Po 2 miesiącach pokarm zaczął mi zanikać więc wkroczyłam z mm.

Córa lubi pociągnąć z cyca i póki co jest cyc.

Najważniejsze, by dziecko nie było głodne. A kto jak i czym karmi- jego sprawa. Nie każdy czuje tą "magię karmienia cycem" ...i ma do tego prawo.

Więc butelki i cyce w górę- wedle upodobań :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 18:54

Est, muminka83, nick nieaktualny, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• foxica Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Karmelek dziś po północy , jest info na fb
    A co z Wiewiórką??

Est ja na to pytanie będę dostawała epilepsji i jestem tego pewna , tak jak w ciąży jej dostaje na ciągłe pytania jak się czuję i oczywiście - Kiedy ??? Mimo , że nie raz nie dwa i nie trzy informowałam, że wiem, ale nie powiem kiedy , bo będzie niespodziewanka, ale jak do ściany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 19:03

Est lubi tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też jestem w szoku dlaczego każdy o to karmienie pyta czy nie mają o czym gadać i nie wiedzą jak zagadać czy skąd to się bierze, bo jak ja sobie myślę, jak koleżanka czy siostra cioteczna była w ciąży albo juz urodziła to nie wypytywałam o takie rzeczy nawet mi do głowy nie przyszło wiec skąd się to bierze, nie wiem.. fakt faktem jest to denerwujące i aż się boje moich reakcji jak się te pytania zaczną chyba pogryze się ze wszystkimi ;-)

Est, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka tez miała mieć cc w piątek, ale chyba nie dała nigdzie znać

qdkkwn155308ojoh.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja urodziłam 9 marca przez cc. 4250 kg, kawał ciałka ;)
    Wczoraj wróciliśmy do domku. Szczerze, to kiepsko odnajduję się w nowej roli...
    Mały w nocy nam płacze i nie wiem co z nim wtedy robić... Nie śpię, nie mam siły...

A czy Wasze dzieci mają jakieś problemy z brzuszkami, gazami? Stosujecie coś albo macie jakieś metody?

A jakiego koloru jest Wasze mleko? Ja mam teraz żółte, to ok? Ile czasu mam w ogóle karmić? Bo Mały raz je 20 minut i sam puszcza i zasypia, a innym razem je i je, zwraca mu się a dalej chce i nie wiem czy mu dawać...

baassiia, foxica, nick nieaktualny, muminka83, M+M+?, Karka, Viera Yves, Lilou1984, She86, Hannia123, Andriel, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, gratulacje :) Dużo siły i cierpliwości Ci życzę. Będzie lepiej <3

muminka83 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola Lubie oczywiście za to, że urodziłaś :-) , Gratuluję i życzę Powodzenia w opiece nad dzieciatkiem ja nic nie doradzę jeszcze niestety

Mietka30 Trzymam kciuki jutro, daj znać po wszystkim :-)

nick nieaktualny, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane jestem całkiem nie na bieżąco z tym co się tu dzieje na belly ale tylko dlatego że odkąd wyszłam że szpitala jestem chora ostatnie 3 dni to była walka ze zbiciem gorączki która nie ustępować dziś jest troszkę lepiej... Staram się chociaż na fb być na bieżąco i podziwiam Wasze Maluchy.. My nadal w 2paku :) Pozdrawiam bardzo serdecznie :*

I tutaj wszystkim Nowym Mamusiom moje gratulacje :* jak zobaczyłam listę na fb to aż zęby z ziemii zbierałam tyle Nas już rozpakowanych :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ ‹ 2136 2137 2138 2139 2140 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ