X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a właśnie jak jest z wizytami u swojego ginekologa po porodzie. Kiedy się zapisywałyście na pierwszą? Dopiero po połogu? Czy wcześniej?

k0kdha00ytas68fh.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    Dziewczyny, a właśnie jak jest z wizytami u swojego ginekologa po porodzie. Kiedy się zapisywałyście na pierwszą? Dopiero po połogu? Czy wcześniej?

6 tygodni po porodzie pierwsza kontrola :)

Wanna lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) Ciężko was nadrobić, wiec nawet nie próbuje. Nie mam już tyle czasu, jak wtedy kiedy musiałam leżeć u pachnieć :-D Staram się odnaleźć w nowym miejscu zamieszkania, i roli matki i żony :-D Co do karmienia piersią, też mi się płakać chciało jak na sali wszystkie dziewczyny karmiły piersią a ja próbowałam wciskać skutek Marysce na sile. Starałam się walczyć z laktatorem ale i tak dostałam zapalenia piersi. A na koniec po krwotoku dostałam antybiotyk.Maryśka prawoe od początku jest na mm i to nie jest moja decyzja. Ale też nie oceniam tych którzy wybierają mm.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Zosia kupkuje obecnie ok 3-4 razy dziennie ale są to kupy porządne.
    Jak zmieniam pieluszke zaraz po kupce to kupa jest bardzo Wodnika, i trochę się stresuje czy to nie biegunka/alergia.
    Sorki za pytanie ale jak wygladaja kupki u was czy są bardzo mokre?

Ksanka jeśli karmisz piersią kupki będą jasnożółte lub zielone. czasem luźne, nawet wodniste, czasem ziarenkowate, papkowate, grudkowate lub o konsystencji musztardy :) u mnie właśnie takie są, mokre i wodniste.

apropo spacerów to ja odpuściłam werandowanie. wyszłam od razu na 20 min, a przedwczoraj i wczoraj zakupy i "spacer" po centrum handlowym, a dzisiaj w piękną pogodę 1,5 spaceru :)

pekinka82, d'nusia, ksanka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki ile razy wstajecie w nocy do maluszków?Oliwka budzi sie ok 1na karmienie. Dam cyca i spi.Potem budzi sie o 4,dostaje cyc i oczy jak 5zl i absolutnie nie chce sie jej spac. Zastanawiam sie czy moge cos z tym karmieniem o 4

• domiii Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel zaakceptowałam zaproszenie kilka dni temu, pisz :)

Madzialena90 jestem myślami z Tobą i trzymam mocno kciuki, żeby poszło szybko, sprawnie, bezboleśnie i żebyś mogła jutro tulić swoje Maleństwo :*

Vira ja wstaję dwa razy w nocy - mniej więcej o 24/1 i 4/5

Wanna jeśli nie dzieje się wcześniej nic niepokojącego to 6 tygodni po porodzie :)

ściskam Was wszystkie! te już "walczące z Maluchami" Mamy i te dopiero oczekujące na tą piękną "walkę" :)

Madzialena90, Andriel lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Laseczki ile razy wstajecie w nocy do maluszków?Oliwka budzi sie ok 1na karmienie. Dam cyca i spi.Potem budzi sie o 4,dostaje cyc i oczy jak 5zl i absolutnie nie chce sie jej spac. Zastanawiam sie czy moge cos z tym karmieniem o 4

Każde karminie jest inne czy piersią czy mlekiem mm. Moja budzi się raz i zaraz zasypia w locie.

domiii lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy od 2 dni żadna Marcówka nie urodziła? czy przegapiłam z okazji weekendowej wizyty Babci Miłoszka? :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    czy od 2 dni żadna Marcówka nie urodziła? czy przegapiłam z okazji weekendowej wizyty Babci Miłoszka? :)

Chyba żadna :( Kurczę ja do tp z usg mam 9 dni, z miesiaczki na 16-go marca termin, szyjka 1 cm od konca grudnia, chodzę na spacerki, w domu ruszam się juz na całego i nic, zadnych oznak porodu :( Dziś na wieczór zaplanowany też sexik pierwszy raz od początku grudnia ;)

Tak licze ze u mnie jeszcze max 17 dni, bo jak nie urodzę sama to na wywołanie idę 29-go i pewnie 30 marca już bede mieć małą .. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 17:37

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka cos dlugo sie nie odzywa. Chyba ze na fb.
    A no i Robaczek po cc tez nam jeszcze nie dala znac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 17:52

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:

My równo co 3 h, czasem pospi 3,5 h.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Pff, no ta Twoja koleżanka już przekroczyła wszelki poziom durnoty tym swoim "bardzo mądrym" komentarzem. Nie wiem skąd w ludziach potrzeba wtrącania się w tak osobiste sprawy jak min. sposób karmienia dziecka. Nic nikomu do tego, moje dziecko i moje cycki i niech się te wszystkowiedzące, idealne w swoim mniemaniu matki schowają ze swoimi mądrościami.

Ja nie powiem, miałam drobne wyrzuty sumienia, że nie karmię w 100% piersią ale co poradzę. Z resztą mąż stwierdził, że co karmię to moje i nawet jeśli trzeba będzie przejść na MM to tragedii nie ma a nawet są plusy - np taki, że on też będzie mógł karmić małego za pomocą butli.

A ja Wam powiem, ze jestem zaskoczona tym, ze każdy pyta mnie jak karmie. Każdy! Jestem w szoku, dlaczego to ludzi tak interesuje. I ze nie krepują sie pytać.
    Cholera, moje cycki moja sprawa.

muminka83, A.Kasia, Lilou1984 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam, że jak karmię to moja indywidualna sprawa. Syn od samego początku odrzucał mojego cyca, ściągałam mu pokarm i był karmiony butelką. Po 2 miesiącach pokarm zaczął mi zanikać więc wkroczyłam z mm.

Córa lubi pociągnąć z cyca i póki co jest cyc.

Najważniejsze, by dziecko nie było głodne. A kto jak i czym karmi- jego sprawa. Nie każdy czuje tą "magię karmienia cycem" ...i ma do tego prawo.

Więc butelki i cyce w górę- wedle upodobań :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 18:54

Est, muminka83, A.Kasia, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• foxica Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Karmelek dziś po północy , jest info na fb
    A co z Wiewiórką??

Est ja na to pytanie będę dostawała epilepsji i jestem tego pewna , tak jak w ciąży jej dostaje na ciągłe pytania jak się czuję i oczywiście - Kiedy ??? Mimo , że nie raz nie dwa i nie trzy informowałam, że wiem, ale nie powiem kiedy , bo będzie niespodziewanka, ale jak do ściany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 19:03

Est lubi tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też jestem w szoku dlaczego każdy o to karmienie pyta czy nie mają o czym gadać i nie wiedzą jak zagadać czy skąd to się bierze, bo jak ja sobie myślę, jak koleżanka czy siostra cioteczna była w ciąży albo juz urodziła to nie wypytywałam o takie rzeczy nawet mi do głowy nie przyszło wiec skąd się to bierze, nie wiem.. fakt faktem jest to denerwujące i aż się boje moich reakcji jak się te pytania zaczną chyba pogryze się ze wszystkimi ;-)

Est, A.Kasia lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka tez miała mieć cc w piątek, ale chyba nie dała nigdzie znać

qdkkwn155308ojoh.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja urodziłam 9 marca przez cc. 4250 kg, kawał ciałka ;)
    Wczoraj wróciliśmy do domku. Szczerze, to kiepsko odnajduję się w nowej roli...
    Mały w nocy nam płacze i nie wiem co z nim wtedy robić... Nie śpię, nie mam siły...

A czy Wasze dzieci mają jakieś problemy z brzuszkami, gazami? Stosujecie coś albo macie jakieś metody?

A jakiego koloru jest Wasze mleko? Ja mam teraz żółte, to ok? Ile czasu mam w ogóle karmić? Bo Mały raz je 20 minut i sam puszcza i zasypia, a innym razem je i je, zwraca mu się a dalej chce i nie wiem czy mu dawać...

baassiia, foxica, d'nusia, muminka83, M+M+?, Karka, Viera Yves, Lilou1984, She86, Hannia123, Andriel, Izoleccc lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, gratulacje :) Dużo siły i cierpliwości Ci życzę. Będzie lepiej <3

muminka83 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola Lubie oczywiście za to, że urodziłaś :-) , Gratuluję i życzę Powodzenia w opiece nad dzieciatkiem ja nic nie doradzę jeszcze niestety

Mietka30 Trzymam kciuki jutro, daj znać po wszystkim :-)

d'nusia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane jestem całkiem nie na bieżąco z tym co się tu dzieje na belly ale tylko dlatego że odkąd wyszłam że szpitala jestem chora ostatnie 3 dni to była walka ze zbiciem gorączki która nie ustępować dziś jest troszkę lepiej... Staram się chociaż na fb być na bieżąco i podziwiam Wasze Maluchy.. My nadal w 2paku :) Pozdrawiam bardzo serdecznie :*

I tutaj wszystkim Nowym Mamusiom moje gratulacje :* jak zobaczyłam listę na fb to aż zęby z ziemii zbierałam tyle Nas już rozpakowanych :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 2136 2137 2138 2139 2140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ