Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny co polecacie na rozstepy?
straszne mi sie zrobiły po porodzie:( -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFoxica -gratuluje bliźniaków. Czeka Cie podwójnie wiele radosci.
Qrcze dziewczyny powiem Wam ze jak tak patrze na ten mój mały skarb to meeega sie ciesze ze jestem niekonsekwentna. Gdybym była, nie zrobiłabym w czerwcu testu owulacyjnego (przeciez miałam odpuścic tamten cykl-pamietam jak dzis ze 3czerwca -data ostatatniej miesiaczki-urżnęłam się z sąsiadami prawie do nieprzytomnosci z rozpaczy ze kolejna znajoma w ciąży a mnie sie ciągle nie udaje) i nie zaszłabym w ciąże i nie byłoby Oliwki. Z perspektywy czasu dostrzegam dobrą strone mojego poronienia- gdyby nie ono nie byłoby Oliwki (wiem ze to moze brutalnie brzmi). Ale moja córeczka jest tak przecudowną istotną ze potrafiłabym dostrzec dobrą strone każdej złej sytuacji byleby mieć pewnosc ze przyczyniła sie ona do powstania jej. Na łeb mi padło?baassiia, ksanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wanna i Foxica gratulacje!:*
Witajcie maluszki:)
Alina niedawno słuchałam wypowiedź doktora Krzysztofa Gojdźa który jest specjalistą w dziedzinie medycyny estetycznej.
Mówił,że na rozstępy żadne kremy choćby najlepsze za 200 zł tylko oliwka z dobrym składem:)np.hippfoxica, alinalii lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Kaarolina wrote:Przez cc o godz 14:45 Przyszedł na świat Bartuś 4030gram i 56 cm
Gratuluję! Niech zdrowo rosnie!
foxica wrote:Tymek i Mikołaj przyszli na świat 16:49 i 16:50 są cudowni i idealni! Tymus 2700 gr, Mikołaj 3350 gr, Tymek to mały ssak zaraz nadgoni brata. Mama i Tata Zakochani oboje po 10 pkt
AaaWwww! Gratuluje podwojnego szczęścia! Odpoczywajcie!
Kleo trzymam kciuki za szybką akcje:)
Kofeinka tak tez mi brzuszek twardnieje, ale nie boli... boli mnie za to krocze cale...spojenie i caly czas mam lekko zabarwiony śluz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:52
foxica, kleo2426 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:) tak dzis o 16.10 urodzilam sliczna zdrowa coreczke 3100 i. Chyba 52 cm.
Porod trwal 17h:( i mimo ze ogolnie oceniam opieke tutaj bardzo dobrze, to jestem naprawde ledwo zywa. Niestety akcja u mnie powoli postepowala i dostalam sporo oxy i brak ZZO (mialam pecha, bo bylo za duzo chetnych a za malo anestezjologow). Jak juz dostalam rozwarcia to mala wyszla w 4skurczach bo bylam tak zdesperowana zeby urodzic:) przez to mam spore naciecie i straaaszny bol posladka, ciezko sie poruszac i stracilam sporo krwi. Musialam mala oddac na noc, bo ciezko ustac.
Ogolnie nie mam traumy ani nic takiego, bo wszystko szlo bez komplikacji tylko po prostu nie naleze do kobiet, ktore maja latwe porody:) malutka dostala 10 pkt i to najwazniejsze, a moj tylek jakos musi przetrwac;) jestem tez z siebie dumna, ze mimo braku ZZO dzielnie znosilam wszystko i nie bylo chwili zalamania,
A i dziekuje za pamiec, to bardzo mile:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:01
d'nusia, RudyTygrysek, Falon, salomea, Madlene.:), Czarodziejka87, domiii, paola87, Lilou1984, M+M+?, Vira, foxica, Madzialena90, Mania1718, wiewiórka17, ksanka, Hannia123, kleo2426, She86, Robaczek89, Izoleccc, muminka83, Love_life, aaagaaatka, Agness27, Teresa1992 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
alinalii wrote:dziewczyny co polecacie na rozstepy?
straszne mi sie zrobiły po porodzie:(Nie mam pojęcia co może zadziałać, najpewniej jakieś zabiegi. Z czasem też pewnie zjaśnieją. Martwię się tylko, że skóra jest taka rozciągnięta i nie wróci do dawnych rozmairów.
-
Cycami z Mikołajkiem, dziewczyny dziecko to prawdziwy cud , czuje się fantastycznie to moje marzenie i spełnienie. Dziękuję za gratulacje jeszcze dopisze, że Tymus 47 cm, a Mikuś 52
opieka na żelaznej wspaniała polecam każdej mamie mieszkającej w stolicy, rewelacja!
annak, Falon, Mania1718, ksanka, Hannia123, d'nusia, Izoleccc, Viera Yves, Dorka87, muminka83, domiii, RudyTygrysek, Czarodziejka87, M+M+?, Teresa1992 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBasiaaa-gratuluje kochana
No sporo Cie przetrzymali bez tych wód. Spytaj czy przez to beda sprawdzac u małej CRP. U nas sprawdzali bo od odejscia wód do porodu minelo ok 17h wlasnie.
Pytanie dziewczyny. Jak karmicie w nocy to potem przekładacie malucha przez ramie by sie odbiło czy niekoniecznie? Bo moja mama mi kazała tak robic. W ciągu dnia spoko ale w nocy niekoniecznie bo mała zasypia przy cycku a jak ją "pionizuje" to sie wybudza i ma oczy jak 5zl
-
Annak co tam u ciebie? Jak realizacja planów?
Vira ja nie zawsze odbijam w nocy. Często mała po prostu spi i nawet jak podnoszenia na bekniecia to i tak nie ma go.
Także po prostu obserwuje dziecko i reaguje
Madzialena współczuję, czy w końcu mogłoby się u was unormowala i mogłabyś zacząć się cieszyć dzidziusiemWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 04:46
Vira lubi tę wiadomość