X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • maskora Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki! z chęcią dołączę do Was :-) Termin mam na 2 marca. Dzisiejsza beta = 1903.8 Jestem PRZESZCZĘŚLIWA zwłaszcza, że mam jeden jajnik i to idący trochę w policystyczny, także tym bardziej wielkie szczęście. W środę idę do ginekologa po odbiór wynikow z cytologii bo byłam 2 tyg. temu więc moja Pani Krystynka się zdziwi, że przychodzę z niespodzianką :-) Pozdrawiam Was i życzę udanych 9-ciu miesięcy.

Chamomilla, ja nowa1987, Karolina@, A.Kasia, Karka lubią tę wiadomość

Jest cudnie!
    hchyyx8dgvf8mybm.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy dziewczyny! :)

maskora lubi tę wiadomość

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro idę na pierwszą wizytę do lekarza. Stresuję się mega :( Idę do lekarza na NFZ i powiedzcie mi jaka jest szansa, że zrobi mi USG i będę widziała tę małą kropeczkę? Jest taka opcja, że nie będzie mi robił usg?

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam;)ja sie jeszcze niesmialo witam;)dzis ujrzalam 2 kreseczki,a jutro ide na bete i bedzie wiadomo co i jak;)

A.Kasia, Chamomilla, Karka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dziewczyny jutro idę na pierwszą wizytę do lekarza. Stresuję się mega :( Idę do lekarza na NFZ i powiedzcie mi jaka jest szansa, że zrobi mi USG i będę widziała tę małą kropeczkę? Jest taka opcja, że nie będzie mi robił usg?

Moja siostra na NFZ pierwsze usg miała dopiero w 12 tygodniu. Tam chyba Ci przysługują tylko 3 badania usg, ale pewności nie mam bo ja chodziłam zawsze prywatnie.

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Witam wszystkie marcowe Mamusie!!!
    ja również się do was dopisuje przewidywany termin porodu to 2 marca :) ale niestety pierwsza wizyta u lekarza dopiero 13 lipca... jejku tyle musze czekać.. mieszkam w Szwecji tutaj do lekarza mogę najwcześniej iść w 11-12 tygodniu.. na szczęście za niecałe 2 tyg jade do polski więc wszystko przede mną....

To dobrze, że masz na 13 lipca, pewnie zobaczysz bijące serduszko...cudownie!

Madzialena90 lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Moja siostra na NFZ pierwsze usg miała dopiero w 12 tygodniu. Tam chyba Ci przysługują tylko 3 badania usg, ale pewności nie mam bo ja chodziłam zawsze prywatnie.

Dziękuję A.Kasia za odpowiedź :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym marcówkom ;)

Kurde a moja @ zaginęła.. zazwyczaj mam tak od 30dc plamienia wieczorem a na nastepny dzien rano @ a wczoraj trochę bolało podbrzusze małpowo dzisiaj 31dc a @ nie widać zero objawów aby się zbliżała :P mój mówi żebym jednak powtórzyła test jutro rano jak nie dostane... cholera robie sobie chyba niepotrzebnie nadzieje.. no od dłuższego czasu po porodzie regularne po staremu cykle 30dniowe są a tu jakiś psikus :P a po drugie wczoraj mi tempka znowu skoczyła do 37.7 dzisiaj tak samo, nie wiem co mam o tym myśleć :P Na betę nie poszlam nie wyrobiłam się dzisiaj.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 19:35

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 Coś mi się wydaje,że jednak zostaniesz z Nami do marca :))) jutro koniecznie rób test!!!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krowka hehe fajnie by bylo jutro mam nadzieje zdążyć do lab na betę ale test powtórzę ;)

Powiem szczerze że po obserwacji podwozie nie wygląda mi małpowo nawet a zawsze to szyjka dzień przed @ prawie przy samym wyjściu tak nisko byla a tu wysoko twarda dluuuga zamknięta to tez mnie cieszy ;)

krówka_muffka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy się bardzo cieszyć, jak zostaniesz z Nami! Ja to nie wiem, ale mam taki bebzol wieczorami, że nie wiem co jest grane, w pierwszej ciąży miałam tak w 3 miesiącu i jestem w szoku, bo niedługo spodnie już będą cisły... o matko! Też tak macie...???
    A tak się zastanawiam czy któraś będzie miała dwa bąbelki w brzuszku?? Co myślicie???

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja się dolączam :) przewidywana data porodu to 2 marca :)beta 343mIU/ml

Karolina@, Karka, xpatiiix3, A.Kasia lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Będziemy się bardzo cieszyć, jak zostaniesz z Nami! Ja to nie wiem, ale mam taki bebzol wieczorami, że nie wiem co jest grane, w pierwszej ciąży miałam tak w 3 miesiącu i jestem w szoku, bo niedługo spodnie już będą cisły... o matko! Też tak macie...???
    A tak się zastanawiam czy któraś będzie miała dwa bąbelki w brzuszku?? Co myślicie???

Ja się właśnie tego "obawiam". Mój teść jest z bliźniaków, poza tym moje szwagierki już od lat kraczą, że jak zajdę w ciążę to będę miała bliźniaki :) Zobaczymy co wyjdzie z tego wróżenia.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej teściowej wróżbita przepowiedział, że my będziemy mieć bliźniaki;) Ja sobie tego nie wyobrażam... Jednakże brałam clostilbegyt, więc muszę mieć to na uwadze;P

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zaraz po owu śnić mi się zaczęły 2 dziewczynki i uwaga dla mojego też tej samej nocy hehe u mnie dużo bliźniaków w rodzinie babcia 3 parki miała 2 razy chłopcy i raz dziewczynki :P ja chyba bym padła z zachwytu :D ale z drugiej strony meeeeeega ciężko by było przy dwójce małych dzieci i jeszcze 2 noworodków :) zawsze marzyłam o bliźniakach :P może któraś mamuśka po clo będzie miała ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo brzucha krowka ja z synkiem do 23tc miałam mega płaski brzuch nic a nic a potem jak wybiło to aż szok a z córką prawie od razu zaczął rosnąć ok 19tc miałam już jak pod koniec brzuch :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A zaraz po owu śnić mi się zaczęły 2 dziewczynki i uwaga dla mojego też tej samej nocy hehe u mnie dużo bliźniaków w rodzinie babcia 3 parki miała 2 razy chłopcy i raz dziewczynki :P ja chyba bym padła z zachwytu :D ale z drugiej strony meeeeeega ciężko by było przy dwójce małych dzieci i jeszcze 2 noworodków :) zawsze marzyłam o bliźniakach :P może któraś mamuśka po clo będzie miała ;)

Mojemu M śniła się dziewczynka:) I właśnie, to clo...

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Malarka Debiutantka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Ja się właśnie tego "obawiam". Mój teść jest z bliźniaków, poza tym moje szwagierki już od lat kraczą, że jak zajdę w ciążę to będę miała bliźniaki :) Zobaczymy co wyjdzie z tego wróżenia.

Ja mam obawy co do ciąży bliźniaczej. mój teśc też od bliźniaka i mojej babci bracia również. Już mam córcię więc wole bez niespodzianek :)

Dzisiaj w koncu zobaczyłam grube krechy :-)

fea84b7b3bf1c8b439ac857d64f22bff.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może się posypią bliźniaki ;) ja marzyłam zawsze o 3-4 dzieci :P hehe juz przy dwójce prawie spełniona się czuje ale cholera jednak chciałabym już następne Lubie ten stan kiedy w Twoim ciele rośnie nowe życie tuż pod sercem na samą myśl czuje takie ciepło i radość w serduchu :D
    Złapałyście sie na tym ze łapie cie się za dół brzuszka ;P ja mimo tego że ostatnio kreska nie wyszła co raz się łapie za brzuch mój też dzisiaj mnie całował i głaskał po brzuchu hehe co prawie nigdy tego nie robi :P plus to ze syn tak jak przy córce przytula się od paru dni wieczorem do mojego brzucha i tych palcem :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sorriso Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny i ja dołączę do Was :)
    Jestem mega szczęśliwa bo staramy się od 3 lat z wieloma problemami po drodze. Jestem pełna nadziei, że tym razem będzie wszystko dobrze.
    Termin mam na 3 marca :D

xpatiiix3, Karolina@, A.Kasia, Karka, Chamomilla, Kachna62, natalia2015 lubią tę wiadomość

ug37hdgevqd5t264.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ