X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • maskora Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki! z chęcią dołączę do Was :-) Termin mam na 2 marca. Dzisiejsza beta = 1903.8 Jestem PRZESZCZĘŚLIWA zwłaszcza, że mam jeden jajnik i to idący trochę w policystyczny, także tym bardziej wielkie szczęście. W środę idę do ginekologa po odbiór wynikow z cytologii bo byłam 2 tyg. temu więc moja Pani Krystynka się zdziwi, że przychodzę z niespodzianką :-) Pozdrawiam Was i życzę udanych 9-ciu miesięcy.

Chamomilla, ja nowa1987, Karolina@, A.Kasia, Karka lubią tę wiadomość

Jest cudnie!
    hchyyx8dgvf8mybm.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy dziewczyny! :)

maskora lubi tę wiadomość

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro idę na pierwszą wizytę do lekarza. Stresuję się mega :( Idę do lekarza na NFZ i powiedzcie mi jaka jest szansa, że zrobi mi USG i będę widziała tę małą kropeczkę? Jest taka opcja, że nie będzie mi robił usg?

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam;)ja sie jeszcze niesmialo witam;)dzis ujrzalam 2 kreseczki,a jutro ide na bete i bedzie wiadomo co i jak;)

A.Kasia, Chamomilla, Karka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dziewczyny jutro idę na pierwszą wizytę do lekarza. Stresuję się mega :( Idę do lekarza na NFZ i powiedzcie mi jaka jest szansa, że zrobi mi USG i będę widziała tę małą kropeczkę? Jest taka opcja, że nie będzie mi robił usg?

Moja siostra na NFZ pierwsze usg miała dopiero w 12 tygodniu. Tam chyba Ci przysługują tylko 3 badania usg, ale pewności nie mam bo ja chodziłam zawsze prywatnie.

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Witam wszystkie marcowe Mamusie!!!
    ja również się do was dopisuje przewidywany termin porodu to 2 marca :) ale niestety pierwsza wizyta u lekarza dopiero 13 lipca... jejku tyle musze czekać.. mieszkam w Szwecji tutaj do lekarza mogę najwcześniej iść w 11-12 tygodniu.. na szczęście za niecałe 2 tyg jade do polski więc wszystko przede mną....

To dobrze, że masz na 13 lipca, pewnie zobaczysz bijące serduszko...cudownie!

Madzialena90 lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Moja siostra na NFZ pierwsze usg miała dopiero w 12 tygodniu. Tam chyba Ci przysługują tylko 3 badania usg, ale pewności nie mam bo ja chodziłam zawsze prywatnie.

Dziękuję A.Kasia za odpowiedź :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym marcówkom ;)

Kurde a moja @ zaginęła.. zazwyczaj mam tak od 30dc plamienia wieczorem a na nastepny dzien rano @ a wczoraj trochę bolało podbrzusze małpowo dzisiaj 31dc a @ nie widać zero objawów aby się zbliżała :P mój mówi żebym jednak powtórzyła test jutro rano jak nie dostane... cholera robie sobie chyba niepotrzebnie nadzieje.. no od dłuższego czasu po porodzie regularne po staremu cykle 30dniowe są a tu jakiś psikus :P a po drugie wczoraj mi tempka znowu skoczyła do 37.7 dzisiaj tak samo, nie wiem co mam o tym myśleć :P Na betę nie poszlam nie wyrobiłam się dzisiaj.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 19:35

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 Coś mi się wydaje,że jednak zostaniesz z Nami do marca :))) jutro koniecznie rób test!!!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krowka hehe fajnie by bylo jutro mam nadzieje zdążyć do lab na betę ale test powtórzę ;)

Powiem szczerze że po obserwacji podwozie nie wygląda mi małpowo nawet a zawsze to szyjka dzień przed @ prawie przy samym wyjściu tak nisko byla a tu wysoko twarda dluuuga zamknięta to tez mnie cieszy ;)

krówka_muffka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy się bardzo cieszyć, jak zostaniesz z Nami! Ja to nie wiem, ale mam taki bebzol wieczorami, że nie wiem co jest grane, w pierwszej ciąży miałam tak w 3 miesiącu i jestem w szoku, bo niedługo spodnie już będą cisły... o matko! Też tak macie...???
    A tak się zastanawiam czy któraś będzie miała dwa bąbelki w brzuszku?? Co myślicie???

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja się dolączam :) przewidywana data porodu to 2 marca :)beta 343mIU/ml

Karolina@, Karka, xpatiiix3, A.Kasia lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Będziemy się bardzo cieszyć, jak zostaniesz z Nami! Ja to nie wiem, ale mam taki bebzol wieczorami, że nie wiem co jest grane, w pierwszej ciąży miałam tak w 3 miesiącu i jestem w szoku, bo niedługo spodnie już będą cisły... o matko! Też tak macie...???
    A tak się zastanawiam czy któraś będzie miała dwa bąbelki w brzuszku?? Co myślicie???

Ja się właśnie tego "obawiam". Mój teść jest z bliźniaków, poza tym moje szwagierki już od lat kraczą, że jak zajdę w ciążę to będę miała bliźniaki :) Zobaczymy co wyjdzie z tego wróżenia.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej teściowej wróżbita przepowiedział, że my będziemy mieć bliźniaki;) Ja sobie tego nie wyobrażam... Jednakże brałam clostilbegyt, więc muszę mieć to na uwadze;P

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zaraz po owu śnić mi się zaczęły 2 dziewczynki i uwaga dla mojego też tej samej nocy hehe u mnie dużo bliźniaków w rodzinie babcia 3 parki miała 2 razy chłopcy i raz dziewczynki :P ja chyba bym padła z zachwytu :D ale z drugiej strony meeeeeega ciężko by było przy dwójce małych dzieci i jeszcze 2 noworodków :) zawsze marzyłam o bliźniakach :P może któraś mamuśka po clo będzie miała ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo brzucha krowka ja z synkiem do 23tc miałam mega płaski brzuch nic a nic a potem jak wybiło to aż szok a z córką prawie od razu zaczął rosnąć ok 19tc miałam już jak pod koniec brzuch :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A zaraz po owu śnić mi się zaczęły 2 dziewczynki i uwaga dla mojego też tej samej nocy hehe u mnie dużo bliźniaków w rodzinie babcia 3 parki miała 2 razy chłopcy i raz dziewczynki :P ja chyba bym padła z zachwytu :D ale z drugiej strony meeeeeega ciężko by było przy dwójce małych dzieci i jeszcze 2 noworodków :) zawsze marzyłam o bliźniakach :P może któraś mamuśka po clo będzie miała ;)

Mojemu M śniła się dziewczynka:) I właśnie, to clo...

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Malarka Debiutantka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Ja się właśnie tego "obawiam". Mój teść jest z bliźniaków, poza tym moje szwagierki już od lat kraczą, że jak zajdę w ciążę to będę miała bliźniaki :) Zobaczymy co wyjdzie z tego wróżenia.

Ja mam obawy co do ciąży bliźniaczej. mój teśc też od bliźniaka i mojej babci bracia również. Już mam córcię więc wole bez niespodzianek :)

Dzisiaj w koncu zobaczyłam grube krechy :-)

fea84b7b3bf1c8b439ac857d64f22bff.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może się posypią bliźniaki ;) ja marzyłam zawsze o 3-4 dzieci :P hehe juz przy dwójce prawie spełniona się czuje ale cholera jednak chciałabym już następne Lubie ten stan kiedy w Twoim ciele rośnie nowe życie tuż pod sercem na samą myśl czuje takie ciepło i radość w serduchu :D
    Złapałyście sie na tym ze łapie cie się za dół brzuszka ;P ja mimo tego że ostatnio kreska nie wyszła co raz się łapie za brzuch mój też dzisiaj mnie całował i głaskał po brzuchu hehe co prawie nigdy tego nie robi :P plus to ze syn tak jak przy córce przytula się od paru dni wieczorem do mojego brzucha i tych palcem :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sorriso Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny i ja dołączę do Was :)
    Jestem mega szczęśliwa bo staramy się od 3 lat z wieloma problemami po drodze. Jestem pełna nadziei, że tym razem będzie wszystko dobrze.
    Termin mam na 3 marca :D

xpatiiix3, Karolina@, A.Kasia, Karka, Chamomilla, Kachna62, natalia2015 lubią tę wiadomość

ug37hdgevqd5t264.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ