X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje na pewno będzie wszystko ok i szczęśliwie się zakończy z maluszkiem na piersi za 8msc ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorriso wrote:
    Hej dziewczyny i ja dołączę do Was :)
    Jestem mega szczęśliwa bo staramy się od 3 lat z wieloma problemami po drodze. Jestem pełna nadziei, że tym razem będzie wszystko dobrze.
    Termin mam na 3 marca :D

Witamy serdecznie i zarazem gratulujemy :)
    U mnie "zaskoczyło" za 3 razem i jestem szczęśliwa, a jak u Ciebie trwało to 3lata to chyba bijesz tym szczęściem na kilometr :):)

anie93lica lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, dziewczyny jak któraś z nas ma mieć bliźniaki to oby nie ja bo umrę z nerwów :/ Pojedynczej ciąży nie donosiłam do końca, więc aż mi się niedobrze zrobiło na samą myśl o bliźniakach. Z resztą moja szwagierka ma 1,5 roczne bliźniaki, są przesłodkie, ale jak się nimi zajmuję dłużej niż 2h to wracam do domu z mega migreną ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to co z tą listą? Coś się dzieje w tym temacie?

• Love_life Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama jest z blizniakow, mojego dziadzia rodzeństwo podwójne bliźniaki co myślicie? ;) ja do lekarza jestem umowiona dopiero za 2 tyg i troszkę się niepokoje. W Anglii nie robią żadnych badań do 3 miesiąca ciąży. ..

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam termin na 2.03 :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love life a prywatnie polski lekarz.?

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    O rany, dziewczyny jak któraś z nas ma mieć bliźniaki to oby nie ja bo umrę z nerwów :/ Pojedynczej ciąży nie donosiłam do końca, więc aż mi się niedobrze zrobiło na samą myśl o bliźniakach. Z resztą moja szwagierka ma 1,5 roczne bliźniaki, są przesłodkie, ale jak się nimi zajmuję dłużej niż 2h to wracam do domu z mega migreną ;)
    Ja też ten przywilej chętnie oddam komuś innemu :)
    Ale my jesteśmy...w tym momencie jest etap kiedy chcemy żeby ciąża się utrzymała, żeby dzidziuś dobrze się rozwijał i był zdrowy. Ale zaczynamy mieć wymagania, żeby nie było czasem bliźniaków ;) oj tak dobrze to już być nie może ;)
    Jeśli się pojawią to damy przecież radę, bo co innego zrobimy? Nie mamy wyjścia, a zawsze w takiej sytuacji dobrze jest pomyśleć że lepiej bliźniaki niż trojaczki, co nie? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 23:09

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2wle6ydyez5rsng.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym miała pewność, że wszystko będzie ok to bym chciała mieć i trojaczki. Ale po tym co z mężem przeszliśmy marzy nam się po prostu zwykła nudna ciąża bez komplikacji. Mogę ją nawet przeleżeć na wznak, aby tylko dotrzymać do terminu. Naprawdę, gdyby znowu wynikły jakieś komplikacje to chyba bym tego tym razem nie zniosła psychicznie.

Dlatego nam wszystkim życzę zupełnie nudnych, książkowych ciąż i zdrowych różowych niemowlaczków ;)

anie93lica, Chamomilla, Karka lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie chciałabym bliźniaków. Ja zachodzę w ciąże dzięki in vitro. Byłam w ciąży bliźniaczej i niestety moja szyjka nie wytrzymała i urodziłam w 23tc. W drugiej ciąży oprócz niewydolności szyjki miałam też łożysko przodujące. Masakra na całego. Synka urodziłam w 28tc. Tak więc teraz świadoma jestem, że bliźniaki to mi zostają jedynie w sferze marzeń. Chcę mieć jednego bobasa, którego uda mi się donosić do 37tc bez większych komplikacji. Tego sobie życzę.

Kachna62 lubi tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy ja również mogę się dołączyć? :) Jeżeli będzie mi dane ;). @ Powinnam dostać wczoraj, dziś zrobiłam test i są 2 kreseczki - z tym, że ta druga bladziutka. No ale jest ;). Pod koniec tygodnia zrobię drugi dla pewności, a w przyszłym tyg beta. Wizytę u lekarza mam dopiero 27 lipca (moja pani doktor właśnie idzie na urlop..). Myślę, że nie ma sensu iść wcześniej, robić sobie nadziei, wolę dowiedzieć się już czegoś konkretnego i usłyszeć bicie serduszka. Pierwszą ciążę poroniłam w październiku w 9tc :(. Mam nadzieję, że teraz będzie wszystko ok (oraz, że to rzeczywiście ciąża!) bo nie ukrywam, troszkę się boję :(...

anie93lica, A.Kasia lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję :-) pokaż zdjatko testu ;-)
    Ale naprawdę nas dużo w tym miesiącu, super nowiny!!!!:-))

ug37zbmh9r9sv292.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki, gratuluję nowym mamusiom ;)
    Ja się nie łudzę, czekam na @ ale cholera gdzie się podziała zero objawów oprocz mega trądziku a drugiej kreski brak... juz sobie wkręcam ,że jakaś ciąża pozamaciczna czy coś ,grzecznie czekam jak nie będzie okresu to idę do gina sprawdzić co jest szczerze to od porodu nikt mi nie zaglądał do podwozia..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • wewelinka Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bliżniaki ???o ja nie chce mojego R siostra rodzona ma blizniaki jego babcia jest z blizniaków nie chciałabym odrazu kaftan hehe.tym bardziej ze mam syna juz,wiec max jedno i koniec

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny spróbowałam nas policzyć, ile już nas razem jest, jeśli kogoś pominęłam (bardzo przepraszam)proszę dopisujcie się ....

A.Kasia ----2marca
    ciri22 ----5marca
    Lenka87 ----1marca
    krówka_muffka ----3marca
    Agnik ----6marca
    anie93lica ----5marca
    Chamomilla ----1marca
    Magda lena ----1marca?
    Madzia82 ----5marca
    Trelka ----7marca
    Robaczek89 ----8marca
    Madzialena90 ----1-2marca
    maskora ----2marca
    Teresa1992 ----2marca
    sorriso ----3marca
    wewelinka ----6marzec
    Leeila26 ----6marzec
    Love_life ----2marzec

DOPISUJCIE SIĘ KOCHANE MAMUŚKI :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 10:13

krówka_muffka lubi tę wiadomość

• Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kochane :**

1usai09kjz0kxoir.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie mi jak wstawić zdjęcie :D. I wgl jestem ciekawa czy będzie coś widać na zdjęciu tą kreseczkę bo to z tel (i wcale nie takiego najnowszej generacji ;p) @ dalej brak, w strasznym stresie szłam po obudzeniu do wc. boli mnie brzuch jak na okres, ale trochę inaczej. oprócz tego zgaga i w sumie na razie nie mam żadnych przeczuć, ostatnio jak byłam w ciąży, to strasznie sie napaliłam i niestety niepotrzebnie ;((. Pozdrawiam Was wszystkie, a tym co jeszcze nie wiedzą na 100% (tak jak ja), życzę samych pozytywnych testów i myśli! ;)

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• wewelinka Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 6marzec

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też nie ma - również 6 marca z tego co liczę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 10:02

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Witam, czy ja również mogę się dołączyć? :) Jeżeli będzie mi dane ;). @ Powinnam dostać wczoraj, dziś zrobiłam test i są 2 kreseczki - z tym, że ta druga bladziutka. No ale jest ;). Pod koniec tygodnia zrobię drugi dla pewności, a w przyszłym tyg beta. Wizytę u lekarza mam dopiero 27 lipca (moja pani doktor właśnie idzie na urlop..). Myślę, że nie ma sensu iść wcześniej, robić sobie nadziei, wolę dowiedzieć się już czegoś konkretnego i usłyszeć bicie serduszka. Pierwszą ciążę poroniłam w październiku w 9tc :(. Mam nadzieję, że teraz będzie wszystko ok (oraz, że to rzeczywiście ciąża!) bo nie ukrywam, troszkę się boję :(...

witamy serdecznie :)

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ