X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Niestety splot mam prosty. Troche jakbym wiązała pościel :-( ale cóż - nie wiedziałam jak zamawialam.
    Z tego co wiem to nie nadaje się w ogole dla takich maluchów bo nie zabezpieczysz w nich plecow i karku malucha. Dopiero możesz jej uzywac przy dziecku polrocznym czyli ktore samo siedzi i trzyma plecy i glowe samo... Tej nie dociagniesz i nie zabezpieczysz co za tym idzie dla plecow i z ortopedycznego pynktu widzenia dla dziecka dość niebezpieczne.... Poczytaj czy aby na pewno możesz uzywac.... Moze chociaż lepiej zainwestowac w elastyczna (uzywana) na ten czas? Bo one akurat dedykowane sa takim maluchom. Tylko pamietaj ze je sie troche inaczej wiąże niz te skosno-krzyzowe ale za to latwiej (w sumie do uzytku domowego lepsze moga byc bo szybciej wklada sie i wyjmuje dziecko i nie trzeba sie tyle meczyc z dociaganiem)

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, jak leżałam w szpitalu z wysokim ciśnieniem to tez tak mialam ze na skurczu małej spadło tętno do 90 i utrzymywalo się na 100 przez jakiś czas. Akurat była wizyta wieczorna, zgłosiłam to, i powiedzieli mi ze nie każdy spadek tętna jest patologiczny i mam się nie martwić. Wiec dziwne ze was od razu na szpital a mnie wzięli za wariatke. Ale podczas porodu nic się z tetnem nie działo, tylko że wtedy miałam krzyżowe które się nie pisały na ktg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 00:23

agu88sia lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D'nusia i agu88sia!
    Rozumiem Was bo to czekanie faktycznie było dobijające. Jednak moim skromnym zdaniem jako kobiety po CC - jeżeli tylko macie możliwość rodzić naturalnie to nie ubiegajcie się tak o to CC. W porównaniu do SN jest to ślad na całe życie.
    Ja nie miałam wyjścia ale już wiem że CC to faktycznie poważna operacja i dlatego lekarze postępują tak a nie inaczej... :)

d'nusia, Est lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)

Wysłany: 31 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie weszłam na wagę.
    8 dni po porodzie mam 10kg mniej :) czyli wróciłam do wagi wyjściowej.

M+M+?, alinalii, domiii, Vira, baassiia, d'nusia, A.Kasia, Viera Yves, Renka88, Est, Teresa1992, Lilou1984, Andriel, Izoleccc lubią tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Dziewczyny co KP jak długo śpi się w staniku?
    Renka to jest dramat bo jak nie założę stanika to leci mi z piersi i wszystko zalane a marzę o tym żeby przespać się bez ale nie da rady ;(

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    My mamy podawać przed każdym karmieniem 5 kropel espumisanu 100. A o probiotyk pytałam, bo akurat mam dicoflor, ale nie kazała dawać :/ A jakby nie pomogło to mamy do espumisanu dołączyć jeszcze delicol. A u Was pomogło?
    paola pomogło o tyle, że nie pokrzykuje w ciągu dnia czy wieczorem tak jak by bez powodu i nie napina się aż tak bardzo ale nie pomogło na kupki. Mały ciągle stęka i próbuje robić i albo mu się uda i wtedy ulga albo nie i wtedy jest niespokojny, najgorzej podczas karmienia piersią bo on wtedy zawsze próbuje zrobić (to całkiem nawet naturalne, że dzieci robią kupkę podczas jedzenia). później koło południa mam zawsze wesoło bo robi bardzo często - tak jak by mu puszczało. Co do espumisanu to może też spróbuję tylko ,że on sobie puszcza bąki więc to nie wzdęcia. niedługo będę musiała mu więcej kropli podawać przed każdym jedzeniem niż wypije mleka :/

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie zapytac... wlasnie przy robieniu siku cos ze mnie wylecialo. Nie moglam się bliżej przyjrzeć czy jest krew czy co bo to wysikalam i leżał tam na dole taki kawał śluzu jak to chciałam wziąć do ręki to tak się rozciagal glut i uciekał. A na papierze była taka śliska wydzielina. To czop???

d'nusia, Falon lubią tę wiadomość

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. To czop. On jeszcze kilka razy moze wypasc albo przy podcieraniu bedzie na papierze.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia znaczy, że to już blisko :D bardzo blisko. u mnie czop wypadł w dniu porodu!

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to dobrze ale nadal martwi mnie to tetno. Ide wlasnie na ktg. Od rana ból jak na okres.

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ! Dziś mój termin! Jako że nic się nie dzieje to trzeba zrobić jakieś świeże fotki :-)

Spałam dziś strasznie niespokojnie, a całą noc śniły mi się prześcieradełka, materace i inne akcesoria noworodkowe! Jakieś takie chaotyczne, porąbane sny :-/

Dziś mnie trochę goni do WC więc pewnie organizm się przygotowuje.

Jakaś dziś nerwowa jestem strasznie... muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie bo oszaleję.

Miłego dnia mamunie! :-)

d'nusia, Andriel lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny.

Czekam czekam na położną i chyba się nie doczekam a nogi mnie już noszą bo chciałabym iść na spacerek.
    Pogoda u nas pochmurna ale nie jest zimno tak więc myślę że już koło 12-13 będę mogła wyjść na spacerek. :-*
    Miłego dnia

Falon lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka - wielkie gratulacje :) Jesteś mega babka, że dałaś radę takiego klocuszka urodzić SN :) Buziaki i szybkiego powrotu do domu!

Ja się chyba za bardzo nachwaliłam mojego Tymka bo coś mi przez ostatnie dwa dni marudzi jakby go brzuszek bolał. Nie mogę tego kolkami nazwać bo nie trwa to specjalnie długo, może z dwa razy dziennie ma takie napady płaczu połączone z prężeniem. Szkoda mi go strasznie i współczuję tym, których dzieciaczki mają te prawdziwe kolki bo mi się serce kraje gdy słyszę ten charakterystyczny płacz z bólu :/

Dziś jadę dogadywać z restauracją kwestię chrztu, który zaplanowaliśmy na 24 kwietnia :) U nas będzie to malutka impreza, jedynie nasi rodzice i rodzeństwo + chrzestni jeżeli będą spoza najbliższej rodziny. Troszkę pokomplikowała nam się sprawa z chrzestnymi bo mieliśmy prosić moją siostrę i jej męża ale niespodziewanie nasz kuzyn z UK poprosił ją na chrzestną swojej córeczki :/ Mam nadzieję, że chociaż nie wypadnie to w tym samym czasie...

Muminka - Ty to jesteś torpeda ;) Ja powiem szczerze, że średnio spacery z małym lubię. Nie bardzo mam tu gdzie spacerować, muszę chyba szybko wrócić do jazdy autem to może chociaż do parku w Nałęczowie będziemy sobie jeździć. No i trochę mi szkoda, że nie mam tu nikogo do towarzystwa w tym spacerowaniu. Fajnie byłoby mieć jakąś koleżankę z dzieckiem z którą mogłybyśmy sobie takie spacery uskuteczniać ale niestety nikogo takiego w okolicy nie ma :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IKA89 jak u Ciebie?

• Est Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienko, wielkie gratulacje :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ktg 4 skurcze do 100 się zapisały co 10 minut. Zostaje w szpitalu. Rodze? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 13:04

Teresa1992, domiii, edyś, Dorka87, Falon, Mania1718, d'nusia, Andriel, Renka88, Izoleccc lubią tę wiadomość

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - niestety też znam to wstrętne uczucie, jak się paczy na dziecko zwijające się z bólu. U nas kolek nie ma, są za to codzienne wzdęcia. A bączki to są gorsze jak u mojego męża :D Na mojej wsi też nie ma gdzie spacerować. Marzy mi się usiąść gdzieś w parku z małym i poczytać sobie książkę...

Renka88 - w nocy śpię bez stanika. Już po całym dniu chodzenia w nim mam dość, więc na noc odpuszczam. W ogóle położna w szpitalu mówiła, że nocą powinniśmy dać piersiom odpocząć i trochę "pooddychać". Niestety ja też budzę się cała zalana mlekiem - koszula i prześcieradło to codzienny standard...

Renka88 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak u Was z obcinaniem paznokci? Sprawdzają się u Was te nożyczki? Ja dzisiaj próbowałam obciąć i wydają mi się one strasznie grube do takich malutkich paznokietków.
    Kasieńko, STO LAT dla Jasia :)

l22ncwa15v2ncszo.png

Wysłany: 31 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś u mnie się sprawdziły :) mam zwykły zestaw z Canpola i bez problemu paznokietki obcięte :)

Mój Antoś ma czasem takie 10-15min że się robi czerwony i się pręży ale pomasuje mu brzuszek i bez problemu robi kupkę.

Dziewczyny właśnie a apropo chrzcin planujecie już coś? Chrzcicie w ogóle?
    Nam ksiądz zaproponował jeszcze datę jak mały był w brzuszku. A mianowicie 13 czerwca jest Antoniego a 12 to niedziela więc chyba tak zrobimy :)

• Falon Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:
    Na ktg 4 skurcze do 100 się zapisały co 10 minut. Zostaje w szpitalu. Rodze? :D

No niesamowite! Totalnie w terminie! :-) No to trzymam mocno kciuki i czekam na relacje!!! :-D :-D :-D

Skoro EST otwarła listę to ja mogę zamykać. Spoko. Pogodziłam się z tym :-)

Mania1718, d'nusia, Renka88, Izoleccc lubią tę wiadomość

201604051765.png
‹‹ 2199 2200 2201 2202 2203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ