Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyVira wrote:Niestety splot mam prosty. Troche jakbym wiązała pościel
ale cóż - nie wiedziałam jak zamawialam.
-
Agusia, jak leżałam w szpitalu z wysokim ciśnieniem to tez tak mialam ze na skurczu małej spadło tętno do 90 i utrzymywalo się na 100 przez jakiś czas. Akurat była wizyta wieczorna, zgłosiłam to, i powiedzieli mi ze nie każdy spadek tętna jest patologiczny i mam się nie martwić. Wiec dziwne ze was od razu na szpital a mnie wzięli za wariatke. Ale podczas porodu nic się z tetnem nie działo, tylko że wtedy miałam krzyżowe które się nie pisały na ktg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 00:23
agu88sia lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
D'nusia i agu88sia!
Rozumiem Was bo to czekanie faktycznie było dobijające. Jednak moim skromnym zdaniem jako kobiety po CC - jeżeli tylko macie możliwość rodzić naturalnie to nie ubiegajcie się tak o to CC. W porównaniu do SN jest to ślad na całe życie.
Ja nie miałam wyjścia ale już wiem że CC to faktycznie poważna operacja i dlatego lekarze postępują tak a nie inaczej...d'nusia, Est lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Dziewczyny właśnie weszłam na wagę.
8 dni po porodzie mam 10kg mniejczyli wróciłam do wagi wyjściowej.
M+M+?, alinalii, domiii, Vira, baassiia, d'nusia, A.Kasia, Viera Yves, Renka88, Est, Teresa1992, Lilou1984, Andriel, Izoleccc lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Renka88 wrote:Dziewczyny co KP jak długo śpi się w staniku?Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
paola87 wrote:My mamy podawać przed każdym karmieniem 5 kropel espumisanu 100. A o probiotyk pytałam, bo akurat mam dicoflor, ale nie kazała dawać
A jakby nie pomogło to mamy do espumisanu dołączyć jeszcze delicol. A u Was pomogło?
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Musze sie zapytac... wlasnie przy robieniu siku cos ze mnie wylecialo. Nie moglam się bliżej przyjrzeć czy jest krew czy co bo to wysikalam i leżał tam na dole taki kawał śluzu jak to chciałam wziąć do ręki to tak się rozciagal glut i uciekał. A na papierze była taka śliska wydzielina. To czop???
d'nusia, Falon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
HEJ! Dziś mój termin! Jako że nic się nie dzieje to trzeba zrobić jakieś świeże fotki
Spałam dziś strasznie niespokojnie, a całą noc śniły mi się prześcieradełka, materace i inne akcesoria noworodkowe! Jakieś takie chaotyczne, porąbane sny
Dziś mnie trochę goni do WC więc pewnie organizm się przygotowuje.
Jakaś dziś nerwowa jestem strasznie... muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie bo oszaleję.
Miłego dnia mamunie!
d'nusia, Andriel lubią tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny.
Czekam czekam na położną i chyba się nie doczekam a nogi mnie już noszą bo chciałabym iść na spacerek.
Pogoda u nas pochmurna ale nie jest zimno tak więc myślę że już koło 12-13 będę mogła wyjść na spacerek. :-*
Miłego dniaFalon lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasieńka - wielkie gratulacje
Jesteś mega babka, że dałaś radę takiego klocuszka urodzić SN
Buziaki i szybkiego powrotu do domu!
Ja się chyba za bardzo nachwaliłam mojego Tymka bo coś mi przez ostatnie dwa dni marudzi jakby go brzuszek bolał. Nie mogę tego kolkami nazwać bo nie trwa to specjalnie długo, może z dwa razy dziennie ma takie napady płaczu połączone z prężeniem. Szkoda mi go strasznie i współczuję tym, których dzieciaczki mają te prawdziwe kolki bo mi się serce kraje gdy słyszę ten charakterystyczny płacz z bólu
Dziś jadę dogadywać z restauracją kwestię chrztu, który zaplanowaliśmy na 24 kwietniaU nas będzie to malutka impreza, jedynie nasi rodzice i rodzeństwo + chrzestni jeżeli będą spoza najbliższej rodziny. Troszkę pokomplikowała nam się sprawa z chrzestnymi bo mieliśmy prosić moją siostrę i jej męża ale niespodziewanie nasz kuzyn z UK poprosił ją na chrzestną swojej córeczki
Mam nadzieję, że chociaż nie wypadnie to w tym samym czasie...
Muminka - Ty to jesteś torpedaJa powiem szczerze, że średnio spacery z małym lubię. Nie bardzo mam tu gdzie spacerować, muszę chyba szybko wrócić do jazdy autem to może chociaż do parku w Nałęczowie będziemy sobie jeździć. No i trochę mi szkoda, że nie mam tu nikogo do towarzystwa w tym spacerowaniu. Fajnie byłoby mieć jakąś koleżankę z dzieckiem z którą mogłybyśmy sobie takie spacery uskuteczniać ale niestety nikogo takiego w okolicy nie ma
-
nick nieaktualny
-
A.Kasia - niestety też znam to wstrętne uczucie, jak się paczy na dziecko zwijające się z bólu. U nas kolek nie ma, są za to codzienne wzdęcia. A bączki to są gorsze jak u mojego męża
Na mojej wsi też nie ma gdzie spacerować. Marzy mi się usiąść gdzieś w parku z małym i poczytać sobie książkę...
Renka88 - w nocy śpię bez stanika. Już po całym dniu chodzenia w nim mam dość, więc na noc odpuszczam. W ogóle położna w szpitalu mówiła, że nocą powinniśmy dać piersiom odpocząć i trochę "pooddychać". Niestety ja też budzę się cała zalana mlekiem - koszula i prześcieradło to codzienny standard...Renka88 lubi tę wiadomość
-
Edyś u mnie się sprawdziły
mam zwykły zestaw z Canpola i bez problemu paznokietki obcięte
Mój Antoś ma czasem takie 10-15min że się robi czerwony i się pręży ale pomasuje mu brzuszek i bez problemu robi kupkę.
Dziewczyny właśnie a apropo chrzcin planujecie już coś? Chrzcicie w ogóle?
Nam ksiądz zaproponował jeszcze datę jak mały był w brzuszku. A mianowicie 13 czerwca jest Antoniego a 12 to niedziela więc chyba tak zrobimySynuś Antoś - 23.03.2016r. -
agu88sia wrote:Na ktg 4 skurcze do 100 się zapisały co 10 minut. Zostaje w szpitalu. Rodze?
No niesamowite! Totalnie w terminie!No to trzymam mocno kciuki i czekam na relacje!!!
Skoro EST otwarła listę to ja mogę zamykać. Spoko. Pogodziłam się z tym
Mania1718, d'nusia, Renka88, Izoleccc lubią tę wiadomość