X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka gratulacje!:*

Agusia to trzymamy kciuki!:*

Falon jeszcze chwila i też się doczekasz,wiem że to się dłuży.
    Ja też tak czekałam przeterminowana 8 dni a nawet 11 z terminu owulacji przez co wody były zielone ale w końcu po wszystkim i Ty też za chwilę będziesz:*

Falon lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńska Ogromne gratulacje! i wyrazy uznania za sn dorodnego chłopaka:) szybko dochodzicie do siebie i cieszcie się swoją bliskością <3

agu88sia super! na to wygląda że to dziś ;) trzymam kciuki!

Falon mam nadzieję, że u Ciebie też się szybko zacznie coś dziać ;) buziaki

niecierpliwa gratki :) a pamiętaj że teraz jeszcze piersi więcej ważą hehe
    u mnie też -10 jak na razie, więc jeszcze 4 kg i będę prze szczęśliwa :P nad brzuszkiem jeszcze trzeba popracować ale powoli się chowa

ja też śpię w staniku, żeby oszczędzać piersi - żeby cały czas miały oparcie i nie było zwisów później :P wkładki laktacyjne zużywam w ekspresowym tempie :)

edyś można kupić takie cienkie, podobno łatwiej wtedy obciąć. ja jeszcze nie podchodziłam do tematu, bo mała się nie drapie :)

Falon, domiii lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    Kasieńska Ogromne gratulacje! i wyrazy uznania za sn dorodnego chłopaka:) szybko dochodzicie do siebie i cieszcie się swoją bliskością <3

agu88sia super! na to wygląda że to dziś ;) trzymam kciuki!

Falon mam nadzieję, że u Ciebie też się szybko zacznie coś dziać ;) buziaki

niecierpliwa gratki :) a pamiętaj że teraz jeszcze piersi więcej ważą hehe
    u mnie też -10 jak na razie, więc jeszcze 4 kg i będę prze szczęśliwa :P nad brzuszkiem jeszcze trzeba popracować ale powoli się chowa

ja też śpię w staniku, żeby oszczędzać piersi - żeby cały czas miały oparcie i nie było zwisów później :P wkładki laktacyjne zużywam w ekspresowym tempie :)

edyś można kupić takie cienkie, podobno łatwiej wtedy obciąć. ja jeszcze nie podchodziłam do tematu, bo mała się nie drapie :)

U mnie brzuszek powyżej pępka ładnie się wchłania. Ale tragedia jest niżej. Sama skóra... Nie wiem jak się tego pozbędę...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę jestem zawiedziona bo dziś mieliśmy wychodzić bo wyniki małego dobre ale lekarze się tak super dogadali,że nie wyjdziemy.
    Jeden mówił tak,drugi inaczej no i kiszka:/
    Jutro już mam nadzieje,że na pewno

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po ktg nic :/
    W poniedziałek kolejne juz u doktorka w szpitalu i będziemy myślec ...

• agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cały czas skurcze i napinanie brzucha. Rozwarcie na palec. Po badaniu poleciała mi krew. Teraz chodzę po korytarzu.

d'nusia, edyś, Falon, aaagaaatka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuję za odpowiedzi w sprawie stanika :)

A jak jest u Was z ulewaniem po karmieniu piersią? Moja zaczeła od wczoraj.
    Czy po ulaniu dokarmić? Czy uznać to za efekt obżarstwa?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014

Wysłany: 31 marca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki pomocy....
    Ja już nie daje rady. Daje małemu swój pokarm i mm. Problem jest w tym że zjada 70-80ml jednorazowo mm i jest szczęśliwy i najedzony. Jednak inaczej jest gdy dam mu 60-70ml swojego. Dalej płacze i dalej jest głodny. Możliwe że mam mało treściwy pokarm ? :(

• baassiia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u mnie już brzuch jak przed ciążą z tym, że widać, że nie ćwiczyłam nic na brzuch przez 9 miesięcy. Skóra się pięknie wciągnęła, szczerze nie sądziłam,że to możliwe. Byłam pewna, że zostanie obwisły flak.

tydzin przed porodem
    6p2gb4.jpg

dzis (12 dni po). Teraz mam nieccał 3kg na plusie, ale pewnie z 1kg siedzi w cycach :)
    mc419y.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 15:36

Andriel, domiii, Falon, d'nusia, Mania1718, Czarodziejka87, Izoleccc lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png

Wysłany: 31 marca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia wow faktycznie!

Zazdroszczę. U mnie ten flaczek na dole mnie przeraża.

baassiia lubi tę wiadomość

• Andriel Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka - Gratuluję dzidziusia < 3
    agu88sia - Trzymam kciuki o szybki i jak mniej bolesny poród :D
    Falon - Ja raz woskowałam i nigdy więcej a depilator to dla mnie też porażka;) Wolę zwykłą golarką, przynajmniej jest szybko i bezboleśnie :P trzymam kciuki by coś u Ciebie ruszyło niebawem :*

Dziewuszki, humor u mnie z dnia na dzień coraz lepszy. Nie jestem jeszcze w 100% tam gdzie przed porodem w sensie psychicznym ale liczę, że będzie tylko lepiej :) Dziękuję za tyle wsparcia, nie wiecie jak mi ulżyło czytając wasze odpowiedzi <3 Pewnie jeszcze nie raz pobiadole ale mam Was ;)
    Dziś rano u małego słyszałam tak jakby miał smarki w nosku. Trochę się zmartwiłam. Co Wy robiłyście jak to się nasilało? No i śluzowa kupka, to źle?

Falon, d'nusia lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak jest u Was z kupkami maluchow? Jak czesto robia? Moja Mala na poczatku robila nawet kilka podczas kazdego karmienia, a od jakichs dwoch tygodni robi co kilka dni. Dzis jest czwarty dzien bez kupy. Je normalnie, spi normalnie, gazuje, nie ma twardego brzuszka. Czytalam, ze na piersi moze sie zdarzyc brak kupy nawet do tygodnia czy dwoch ale niewiem co myslec. Nie chce wyjsc na matke wariatke i isc do lekarza po trzech dniach zastoju, ale z drugiej strony troche sie martwie. Wiecie cos moze na ten temat?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś mała pięknie śpi :) przez 2 ostatnie dni marudziła mega w dzień.

chyba pomogło częste przekręcanie małej, co około 0,5-1h prawy boczek, plecki, lewy boczek. Na brzuszku też była dziś niecałą godzinkę. Także może u kogoś też poskutkuje, u mnie właśnie problem był z leżeniem w kołysce, na raczka spała dziadówka :)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png

Wysłany: 31 marca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka ja słyszałam że po mm może się tak zdarzyć a co do kp to nie wiem.

Mój jest na karmieniu mieszanym z większością mm i kupki są 4-5 dziennie.

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:
    Musze sie zapytac... wlasnie przy robieniu siku cos ze mnie wylecialo. Nie moglam się bliżej przyjrzeć czy jest krew czy co bo to wysikalam i leżał tam na dole taki kawał śluzu jak to chciałam wziąć do ręki to tak się rozciagal glut i uciekał. A na papierze była taka śliska wydzielina. To czop???

Miałam Idento sytuacje parę godzin temu ale był brązowy. PEwnie dlatego ze miałam plamienia po wczorajszych niezbyt delikatnych badaniach :)

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Kobietki pomocy....
    Ja już nie daje rady. Daje małemu swój pokarm i mm. Problem jest w tym że zjada 70-80ml jednorazowo mm i jest szczęśliwy i najedzony. Jednak inaczej jest gdy dam mu 60-70ml swojego. Dalej płacze i dalej jest głodny. Możliwe że mam mało treściwy pokarm ? :(

Sądzę, że to nie jest kwestia małej treściwości Twojego pokarmu a faktu, że MM jest gęstsze i bardziej zapychające niż kobiece. Twoje mleko jest rzadsze a co za tym idzie dziecko musi zjeść go więcej aby poczuć się najedzone. Podaj mu więcej Twojego mleka i zobacz ile musi zjeść, żeby się nasycić :)

Co do kupek to na MM Tymek robi kupki 4-5x dziennie. W sumie niewiele się w tej kwestii zmieniło, na moim mleku robił takie same i tak samo często.

• edyś Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    dziekuję za odpowiedzi w sprawie stanika :)

A jak jest u Was z ulewaniem po karmieniu piersią? Moja zaczeła od wczoraj.
    Czy po ulaniu dokarmić? Czy uznać to za efekt obżarstwa?
    Podbijam pytanie.

Dziewczyny KP, jak pielęgnujecie biust? Mnie tak swędzi, że już nie wiem co mam robić. Chyba skóra się tak rozciąga.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika bardzo ulewa, szczegolnie gdy jej nie odbije. Je bardzo lapczywie przez co lyka duzo powietrza i przez to. A po ulaniu sama sie domaga dokladki zeby uzupelnic to co wylecialo wiec obserwuj czy dziecko wola jeszcze czy juz nie.

Renka88 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 31 marca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Sądzę, że to nie jest kwestia małej treściwości Twojego pokarmu a faktu, że MM jest gęstsze i bardziej zapychające niż kobiece. Twoje mleko jest rzadsze a co za tym idzie dziecko musi zjeść go więcej aby poczuć się najedzone. Podaj mu więcej Twojego mleka i zobacz ile musi zjeść, żeby się nasycić :)

Co do kupek to na MM Tymek robi kupki 4-5x dziennie. W sumie niewiele się w tej kwestii zmieniło, na moim mleku robił takie same i tak samo często.

O tym nie pomyślałam. Niestety nie dam więcej po prostu nie mam :( wczoraj było 70ml na cały dzień a dziś tylko 60ml :(

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa macica obkurcza się od góry więc tam najszybciej brzuszek spada.
    musimy być cierpliwe. po cesarce jest trochę gorzej z obkurczaniem się macicy. podobno pomaga KP:) u mnie na dole też jeszcze wystaje. jak tylko będę mogła zaczynam ćwiczyć mięśnie brzucha, ale po cc trzeba odczekać 2-3 mc

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
‹‹ 2200 2201 2202 2203 2204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ