Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasieńka gratulacje!:*
Agusia to trzymamy kciuki!:*
Falon jeszcze chwila i też się doczekasz,wiem że to się dłuży.
Ja też tak czekałam przeterminowana 8 dni a nawet 11 z terminu owulacji przez co wody były zielone ale w końcu po wszystkim i Ty też za chwilę będziesz:*Falon lubi tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Kasieńska Ogromne gratulacje! i wyrazy uznania za sn dorodnego chłopaka:) szybko dochodzicie do siebie i cieszcie się swoją bliskością
agu88sia super! na to wygląda że to dziśtrzymam kciuki!
Falon mam nadzieję, że u Ciebie też się szybko zacznie coś dziaćbuziaki
niecierpliwa gratkia pamiętaj że teraz jeszcze piersi więcej ważą hehe
u mnie też -10 jak na razie, więc jeszcze 4 kg i będę prze szczęśliwanad brzuszkiem jeszcze trzeba popracować ale powoli się chowa
ja też śpię w staniku, żeby oszczędzać piersi - żeby cały czas miały oparcie i nie było zwisów późniejwkładki laktacyjne zużywam w ekspresowym tempie
edyś można kupić takie cienkie, podobno łatwiej wtedy obciąć. ja jeszcze nie podchodziłam do tematu, bo mała się nie drapieFalon, domiii lubią tę wiadomość
-
Lilou1984 wrote:Kasieńska Ogromne gratulacje! i wyrazy uznania za sn dorodnego chłopaka:) szybko dochodzicie do siebie i cieszcie się swoją bliskością
agu88sia super! na to wygląda że to dziśtrzymam kciuki!
Falon mam nadzieję, że u Ciebie też się szybko zacznie coś dziaćbuziaki
niecierpliwa gratkia pamiętaj że teraz jeszcze piersi więcej ważą hehe
u mnie też -10 jak na razie, więc jeszcze 4 kg i będę prze szczęśliwanad brzuszkiem jeszcze trzeba popracować ale powoli się chowa
ja też śpię w staniku, żeby oszczędzać piersi - żeby cały czas miały oparcie i nie było zwisów późniejwkładki laktacyjne zużywam w ekspresowym tempie
edyś można kupić takie cienkie, podobno łatwiej wtedy obciąć. ja jeszcze nie podchodziłam do tematu, bo mała się nie drapie
U mnie brzuszek powyżej pępka ładnie się wchłania. Ale tragedia jest niżej. Sama skóra... Nie wiem jak się tego pozbędę...Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
nick nieaktualny
-
Kobietki pomocy....
Ja już nie daje rady. Daje małemu swój pokarm i mm. Problem jest w tym że zjada 70-80ml jednorazowo mm i jest szczęśliwy i najedzony. Jednak inaczej jest gdy dam mu 60-70ml swojego. Dalej płacze i dalej jest głodny. Możliwe że mam mało treściwy pokarm ?Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
to u mnie już brzuch jak przed ciążą z tym, że widać, że nie ćwiczyłam nic na brzuch przez 9 miesięcy. Skóra się pięknie wciągnęła, szczerze nie sądziłam,że to możliwe. Byłam pewna, że zostanie obwisły flak.
tydzin przed porodem
dzis (12 dni po). Teraz mam nieccał 3kg na plusie, ale pewnie z 1kg siedzi w cycach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 15:36
Andriel, domiii, Falon, d'nusia, Mania1718, Czarodziejka87, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
kasienka - Gratuluję dzidziusia < 3
agu88sia - Trzymam kciuki o szybki i jak mniej bolesny poród
Falon - Ja raz woskowałam i nigdy więcej a depilator to dla mnie też porażka;) Wolę zwykłą golarką, przynajmniej jest szybko i bezboleśnietrzymam kciuki by coś u Ciebie ruszyło niebawem :*
Dziewuszki, humor u mnie z dnia na dzień coraz lepszy. Nie jestem jeszcze w 100% tam gdzie przed porodem w sensie psychicznym ale liczę, że będzie tylko lepiejDziękuję za tyle wsparcia, nie wiecie jak mi ulżyło czytając wasze odpowiedzi
Pewnie jeszcze nie raz pobiadole ale mam Was
Dziś rano u małego słyszałam tak jakby miał smarki w nosku. Trochę się zmartwiłam. Co Wy robiłyście jak to się nasilało? No i śluzowa kupka, to źle?Falon, d'nusia lubią tę wiadomość
-
A jak jest u Was z kupkami maluchow? Jak czesto robia? Moja Mala na poczatku robila nawet kilka podczas kazdego karmienia, a od jakichs dwoch tygodni robi co kilka dni. Dzis jest czwarty dzien bez kupy. Je normalnie, spi normalnie, gazuje, nie ma twardego brzuszka. Czytalam, ze na piersi moze sie zdarzyc brak kupy nawet do tygodnia czy dwoch ale niewiem co myslec. Nie chce wyjsc na matke wariatke i isc do lekarza po trzech dniach zastoju, ale z drugiej strony troche sie martwie. Wiecie cos moze na ten temat?
-
A u mnie dziś mała pięknie śpi
przez 2 ostatnie dni marudziła mega w dzień.
chyba pomogło częste przekręcanie małej, co około 0,5-1h prawy boczek, plecki, lewy boczek. Na brzuszku też była dziś niecałą godzinkę. Także może u kogoś też poskutkuje, u mnie właśnie problem był z leżeniem w kołysce, na raczka spała dziadówka
-
agu88sia wrote:Musze sie zapytac... wlasnie przy robieniu siku cos ze mnie wylecialo. Nie moglam się bliżej przyjrzeć czy jest krew czy co bo to wysikalam i leżał tam na dole taki kawał śluzu jak to chciałam wziąć do ręki to tak się rozciagal glut i uciekał. A na papierze była taka śliska wydzielina. To czop???
Miałam Idento sytuacje parę godzin temu ale był brązowy. PEwnie dlatego ze miałam plamienia po wczorajszych niezbyt delikatnych badaniach
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
nick nieaktualnyniecierpliwaa wrote:Kobietki pomocy....
Ja już nie daje rady. Daje małemu swój pokarm i mm. Problem jest w tym że zjada 70-80ml jednorazowo mm i jest szczęśliwy i najedzony. Jednak inaczej jest gdy dam mu 60-70ml swojego. Dalej płacze i dalej jest głodny. Możliwe że mam mało treściwy pokarm ?
Sądzę, że to nie jest kwestia małej treściwości Twojego pokarmu a faktu, że MM jest gęstsze i bardziej zapychające niż kobiece. Twoje mleko jest rzadsze a co za tym idzie dziecko musi zjeść go więcej aby poczuć się najedzone. Podaj mu więcej Twojego mleka i zobacz ile musi zjeść, żeby się nasycić
Co do kupek to na MM Tymek robi kupki 4-5x dziennie. W sumie niewiele się w tej kwestii zmieniło, na moim mleku robił takie same i tak samo często. -
Renka88 wrote:dziekuję za odpowiedzi w sprawie stanika
A jak jest u Was z ulewaniem po karmieniu piersią? Moja zaczeła od wczoraj.
Czy po ulaniu dokarmić? Czy uznać to za efekt obżarstwa?
Dziewczyny KP, jak pielęgnujecie biust? Mnie tak swędzi, że już nie wiem co mam robić. Chyba skóra się tak rozciąga.
-
Weronika bardzo ulewa, szczegolnie gdy jej nie odbije. Je bardzo lapczywie przez co lyka duzo powietrza i przez to. A po ulaniu sama sie domaga dokladki zeby uzupelnic to co wylecialo wiec obserwuj czy dziecko wola jeszcze czy juz nie.
Renka88 lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Sądzę, że to nie jest kwestia małej treściwości Twojego pokarmu a faktu, że MM jest gęstsze i bardziej zapychające niż kobiece. Twoje mleko jest rzadsze a co za tym idzie dziecko musi zjeść go więcej aby poczuć się najedzone. Podaj mu więcej Twojego mleka i zobacz ile musi zjeść, żeby się nasycić
Co do kupek to na MM Tymek robi kupki 4-5x dziennie. W sumie niewiele się w tej kwestii zmieniło, na moim mleku robił takie same i tak samo często.
O tym nie pomyślałam. Niestety nie dam więcej po prostu nie mamwczoraj było 70ml na cały dzień a dziś tylko 60ml
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
niecierpliwa macica obkurcza się od góry więc tam najszybciej brzuszek spada.
musimy być cierpliwe. po cesarce jest trochę gorzej z obkurczaniem się macicy. podobno pomaga KP:) u mnie na dole też jeszcze wystaje. jak tylko będę mogła zaczynam ćwiczyć mięśnie brzucha, ale po cc trzeba odczekać 2-3 mc