Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilou1984 wrote:niecierpliwa macica obkurcza się od góry więc tam najszybciej brzuszek spada.
musimy być cierpliwe. po cesarce jest trochę gorzej z obkurczaniem się macicy. podobno pomaga KP:) u mnie na dole też jeszcze wystaje. jak tylko będę mogła zaczynam ćwiczyć mięśnie brzucha, ale po cc trzeba odczekać 2-3 mc
Ja też zamierzam
Póki co ewentualnie kremy ujędrniająceagu88sia lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Mój brzuszek też jeszcze szału nie robi, a więc dołączam do Mam brzuszków po ciążowych
.
Dziewczyny pytanie z innej beczki, czy wy też się tak pocicie w nocy? Ja nie dość że się z cyców leje to normalnie litry potu po nocy mam na sobie, czy ktoś wie czym to jest spowodowane? -
Madlene.:) wrote:Dziewczyny pytanie z innej beczki, czy wy też się tak pocicie w nocy? Ja nie dość że się z cyców leje to normalnie litry potu po nocy mam na sobie, czy ktoś wie czym to jest spowodowane?
spowodowane jest to burzą hormonów, które w ciąży przeszły rewolucję, a po porodzie muszą znowu zaszaleć, żeby organizm wrócił do formy
dodatkowo przez całą ciążę gromadziłaś w sobie wodę, nawet jeśli tego nie odczułaś, więc organizm musi się teraz tego pozbyć
jest to jak najbardziej naturalne -
Andriel wrote:Dziś rano u małego słyszałam tak jakby miał smarki w nosku. Trochę się zmartwiłam. Co Wy robiłyście jak to się nasilało? No i śluzowa kupka, to źle?
spokojnie, Maluch przez 9 miesięcy opił się sporo wód, które w nosku też się zgromadziły, wykicha tomożesz obserwować czy jakieś glutki nie wychodzą bliżej dziurek i wyciągać patyczkiem jeśli są już z brzegu, ewentualnie użyć aspiratorka, żeby wyciągnąć to co tam zalega, ale jesteś dopiero tydzień po porodzie, więc ja bym poczekała na naturalne wykichanie tego przez dzieciaczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 20:02
Andriel lubi tę wiadomość
-
edyś wrote:Hej dziewczyny, jak u Was z obcinaniem paznokci? Sprawdzają się u Was te nożyczki? Ja dzisiaj próbowałam obciąć i wydają mi się one strasznie grube do takich malutkich paznokietków.
Kasieńko, STO LAT dla Jasia
ja obcinam obcinaczką specjalną dla maluszków i jest okchociaż trzeba bardzo ostrożnie tak czy siak...
no i najlepiej przez sen, bo wtedy przynajmniej nie latają te rączki w powietrzu i jest bezpieczniej -
Ja też się strasznie pocę
cycki przed karmieniem staram się przemywać, ale nie zawsze jest na to czas.
Biedna moja mała
Ja przez sen obcinam paznokcie nożyczkami
Dziewczyny jak długo trzymacie do odbicia? przepraszam za miliony pytań, ale co mi się przypomni to piszę
Gratulację dla Nowych Mamuś :* -
Renka, ja trzymam krótko, bo mój Młody jak ma odbić to odbija w miarę szybko, do jednej minuty. Podobno jak do 5 minut dziecku się nie odbije to można spokojnie położyć w łóżeczku. Musisz poobserwować jak Twoja Córa odbija, bo są takie Maluchy które jedzą spokojnie i nie połykają powietrza i rzadko będzie im się odbijać
Renka88, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyniecierpliwaa wrote:O tym nie pomyślałam. Niestety nie dam więcej po prostu nie mam
wczoraj było 70ml na cały dzień a dziś tylko 60ml
Pewnie dlatego, że się zestresowałaś tym całym karmieniem, stres jest niestety dla laktacji zabójczyOdciągasz laktatorem? Jeśli tak to podczas odciągania zadbaj o spokojną, relaksującą atmosferę, np włącz sobie odcinek ulubionego serialu i nie myśl o tym, ile mleka leci. Jak się człowiek przygląda każdej kropli spływającej do butelki to jak na złość mało co udaje się odciągnąć
Możesz też pić karmi, mi troszkę pomagało.
Renka88 - ja trzymam póki nie usłyszę, że mały ładnie odbeknął a często nawet dłużej, żeby się mu w brzuszku wszystko uleżało
Co do pocenia to ja mam jak w menopauzieNa zmianę zimno mi i gorąco
Renka88 lubi tę wiadomość
-
d'nusia wrote:Ja zostanę kwietnioweczką
Ja też
Miałam dziś płaczkowy dzień
Ale właśnie mąż puszcza film, nakłada nam lody do pucharków i wskakujemy pod kołderkę. Wykorzystujemy takie ostatnie beztroskie wieczory
d'nusia, baassiia, Andriel, edyś, Mania1718 lubią tę wiadomość
-
domiii wrote:Renka, ja trzymam krótko, bo mój Młody jak ma odbić to odbija w miarę szybko, do jednej minuty. Podobno jak do 5 minut dziecku się nie odbije to można spokojnie położyć w łóżeczku. Musisz poobserwować jak Twoja Córa odbija, bo są takie Maluchy które jedzą spokojnie i nie połykają powietrza i rzadko będzie im się odbijać
Moja wydobywa z siebie takie dziwne "k" jak pije więc myślę, że troche powietrza łyka, tylko co zrobić by tego K nie było? -
Ja tez juz prawie nie odbijam, bo moja malo ulewa. Czasem jak sie strasznie naje, to staram sie pionizowac. U mnie wazne, zeby po jedzonku nie ruszac za bardzo. Zmiane pieluchy odkladam na pozniej itp, delikatnie odkladam I chwile patrze, czy jeje sie nie ulewa.