X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    niecierpliwa macica obkurcza się od góry więc tam najszybciej brzuszek spada.
    musimy być cierpliwe. po cesarce jest trochę gorzej z obkurczaniem się macicy. podobno pomaga KP:) u mnie na dole też jeszcze wystaje. jak tylko będę mogła zaczynam ćwiczyć mięśnie brzucha, ale po cc trzeba odczekać 2-3 mc

Ja też zamierzam :)
    Póki co ewentualnie kremy ujędrniające :)

agu88sia lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuszek też jeszcze szału nie robi, a więc dołączam do Mam brzuszków po ciążowych ;).
    Dziewczyny pytanie z innej beczki, czy wy też się tak pocicie w nocy? Ja nie dość że się z cyców leje to normalnie litry potu po nocy mam na sobie, czy ktoś wie czym to jest spowodowane?

28whyx8d41olhvnv.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie strasznie poce w nocy:/ a w dzien jak sie zestresuje, to tez od razu cala mokra. To chyba jeszcze woda schodzi, ktora sie zatrzymala w ciazy

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Dziewczyny pytanie z innej beczki, czy wy też się tak pocicie w nocy? Ja nie dość że się z cyców leje to normalnie litry potu po nocy mam na sobie, czy ktoś wie czym to jest spowodowane?

spowodowane jest to burzą hormonów, które w ciąży przeszły rewolucję, a po porodzie muszą znowu zaszaleć, żeby organizm wrócił do formy :)
    dodatkowo przez całą ciążę gromadziłaś w sobie wodę, nawet jeśli tego nie odczułaś, więc organizm musi się teraz tego pozbyć :)
    jest to jak najbardziej naturalne :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    Dziś rano u małego słyszałam tak jakby miał smarki w nosku. Trochę się zmartwiłam. Co Wy robiłyście jak to się nasilało? No i śluzowa kupka, to źle?

spokojnie, Maluch przez 9 miesięcy opił się sporo wód, które w nosku też się zgromadziły, wykicha to :) możesz obserwować czy jakieś glutki nie wychodzą bliżej dziurek i wyciągać patyczkiem jeśli są już z brzegu, ewentualnie użyć aspiratorka, żeby wyciągnąć to co tam zalega, ale jesteś dopiero tydzień po porodzie, więc ja bym poczekała na naturalne wykichanie tego przez dzieciaczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 20:02

Andriel lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Hej dziewczyny, jak u Was z obcinaniem paznokci? Sprawdzają się u Was te nożyczki? Ja dzisiaj próbowałam obciąć i wydają mi się one strasznie grube do takich malutkich paznokietków.
    Kasieńko, STO LAT dla Jasia :)

ja obcinam obcinaczką specjalną dla maluszków i jest ok :) chociaż trzeba bardzo ostrożnie tak czy siak...
    no i najlepiej przez sen, bo wtedy przynajmniej nie latają te rączki w powietrzu i jest bezpieczniej :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się strasznie pocę :/ cycki przed karmieniem staram się przemywać, ale nie zawsze jest na to czas.

Biedna moja mała :P

Ja przez sen obcinam paznokcie nożyczkami :)

Dziewczyny jak długo trzymacie do odbicia? przepraszam za miliony pytań, ale co mi się przypomni to piszę :)

Gratulację dla Nowych Mamuś :*

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja się nie poce w ogóle. Dużo mniej niż w ciąży. Mam natomiast odwrotnie. Ciągle mi zimno.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie urodziłam jeszcze. Skurcze mam co 5-6 minut ale rozwarcie tylko na palec :(

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dziewczyny a ja się nie poce w ogóle. Dużo mniej niż w ciąży. Mam natomiast odwrotnie. Ciągle mi zimno.

Dreszcze to też normalny objaw poporodowy :) przechodziłam przez to :\

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, ja trzymam krótko, bo mój Młody jak ma odbić to odbija w miarę szybko, do jednej minuty. Podobno jak do 5 minut dziecku się nie odbije to można spokojnie położyć w łóżeczku. Musisz poobserwować jak Twoja Córa odbija, bo są takie Maluchy które jedzą spokojnie i nie połykają powietrza i rzadko będzie im się odbijać :)

Renka88, A.Kasia lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:
    No i nie urodziłam jeszcze. Skurcze mam co 5-6 minut ale rozwarcie tylko na palec :(
    Trzymam kciuki!
    Moze zdążysz w marcu :)
    Ja zostanę kwietnioweczką :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    O tym nie pomyślałam. Niestety nie dam więcej po prostu nie mam :( wczoraj było 70ml na cały dzień a dziś tylko 60ml :(

Pewnie dlatego, że się zestresowałaś tym całym karmieniem, stres jest niestety dla laktacji zabójczy :/ Odciągasz laktatorem? Jeśli tak to podczas odciągania zadbaj o spokojną, relaksującą atmosferę, np włącz sobie odcinek ulubionego serialu i nie myśl o tym, ile mleka leci. Jak się człowiek przygląda każdej kropli spływającej do butelki to jak na złość mało co udaje się odciągnąć :/ Możesz też pić karmi, mi troszkę pomagało.

Renka88 - ja trzymam póki nie usłyszę, że mały ładnie odbeknął a często nawet dłużej, żeby się mu w brzuszku wszystko uleżało :)

Co do pocenia to ja mam jak w menopauzie :P Na zmianę zimno mi i gorąco ;)

Renka88 lubi tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Ja zostanę kwietnioweczką :/

Ja też :-I

Miałam dziś płaczkowy dzień :-(
    Ale właśnie mąż puszcza film, nakłada nam lody do pucharków i wskakujemy pod kołderkę. Wykorzystujemy takie ostatnie beztroskie wieczory :-)

d'nusia, baassiia, Andriel, edyś, Mania1718 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Renka, ja trzymam krótko, bo mój Młody jak ma odbić to odbija w miarę szybko, do jednej minuty. Podobno jak do 5 minut dziecku się nie odbije to można spokojnie położyć w łóżeczku. Musisz poobserwować jak Twoja Córa odbija, bo są takie Maluchy które jedzą spokojnie i nie połykają powietrza i rzadko będzie im się odbijać :)

Moja wydobywa z siebie takie dziwne "k" jak pije więc myślę, że troche powietrza łyka, tylko co zrobić by tego K nie było?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • domiii Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Moja wydobywa z siebie takie dziwne "k" jak pije więc myślę, że troche powietrza łyka, tylko co zrobić by tego K nie było?

To super!:) wlasnie tak prawidło przelyka niemowlę mleczko z tym "k" :)

Renka88, kofeinka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję Domiii to ulga :D

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon, d'nusia też zostanę kwietniówka mimo silnych skurczy nadal brak rozwarcia. Ale boli tak że spac nie moge :(

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz prawie nie odbijam, bo moja malo ulewa. Czasem jak sie strasznie naje, to staram sie pionizowac. U mnie wazne, zeby po jedzonku nie ruszac za bardzo. Zmiane pieluchy odkladam na pozniej itp, delikatnie odkladam I chwile patrze, czy jeje sie nie ulewa.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu88sia zazdroszczę tych skurczy. U mnie dalej nic a nic :/ jak mnie to denerwuje!!!

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
‹‹ 2201 2202 2203 2204 2205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ