Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,
My dzis wychodzimy do domu
Staram sie karmic piersia ale niestety niezbyt mam pokarmprzystawiam mala,stymuluje laktatorem, piersi obolałe... muszę ją dokarmiac mm,bo trochę traci na wadze.
Powiedziedzcie kiedy mialyscie pokarm po sn?
Jakie mm kupić do domu? Coś polecicie?
A tak w ogóle to dziękuję za gratulacje, opis porodu moze napisze pozniej w domu,ogólnie jak dla mnie bylo bardzo ciezko choc szybko,ale Lusia rekompensuje wszystko! Jest cudowna!
Pozdrawiam wszystkie a tym jeszcze nie rozpakowanym juz kwietnioweczkom życzę wytrwałości-juz niebawem!aaagaaatka, M+M+?, d'nusia, Falon, baassiia, Renka88, Mania1718, alinalii, Lilou1984, Est, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Ja od środy na patologii i jedyne co zrobili to pobrali krew do badania... nie śpieszy im się wcale. Dzisiaj w nocy na wkladce pojawiła się krew ze śluzem wiec myślę że początki czopa odchodzą. Na ktg skurcze pisaly się do 50. Na dzisiaj zaplanowane usg i może coś będą dalej działać.
Trzymam kciuki za wszystkie mamusie te rozpakowane i te jeszcze nie &&&&
Miłego dnia :*aaagaaatka, d'nusia, Falon, muminka83 lubią tę wiadomość
starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015II IUI 02.07.2015
Marcel
[/link]
ponowne starania
I IUI 22.03.2017 -
Jutro mam się wieczorem pokazać u swojej położnej. Zastanawiam się czy nie poprosić jej o masaż szyjki... Wiem ze to boli,ale trudno. Co myślicie?
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
nick nieaktualnyDorka87 - super, że wychodzicie
Nie stresuj się pokarmem, dopiero nawał przed Tobą
Jeżeli koniecznie chcesz kupić mleko do domu to jeśli małej pasuje szpitalne - kup takie samo. My polecamy HIPP Comfort Combiotik ale ono jest mega drogie i na dłuższą metę się nie opłaca
Chcielibyśmy zmienić a nie mamy jak bo małemu inne nie podchodzi i teraz na samo mleko idzie nam 500-600zł/mies
Przystawiaj przez pierwszy tydzień-dwa jak najczęściej się da i mleczarnia powinna ruszyćDorka87 lubi tę wiadomość
-
Dorka87 wrote:Hej,
My dzis wychodzimy do domu
Staram sie karmic piersia ale niestety niezbyt mam pokarmprzystawiam mala,stymuluje laktatorem, piersi obolałe... muszę ją dokarmiac mm,bo trochę traci na wadze.
Powiedziedzcie kiedy mialyscie pokarm po sn?
Jakie mm kupić do domu? Coś polecicie?
A tak w ogóle to dziękuję za gratulacje, opis porodu moze napisze pozniej w domu,ogólnie jak dla mnie bylo bardzo ciezko choc szybko,ale Lusia rekompensuje wszystko! Jest cudowna!
Pozdrawiam wszystkie a tym jeszcze nie rozpakowanym juz kwietnioweczkom życzę wytrwałości-juz niebawem!Na 3. dzień, a czasem później może pojawić się nawał. Na obolałe sutki wietrzenie i smarowanie lanoliną. No i kluczem jest prawidłowe przystawianie.
Co do spadku wagi, to jest to fizjologiczne po porodzie. Dziecko może stracić 10%, a nawet 15% jeśli podczas porodu miałaś kroplówkę. I nie jest to wina braku pokarmu
W sprawie mm się nie wypowiem, bo nie wiem, może inne dziewczyny pomogąDorka87, A.Kasia, muminka83, Lilou1984, Est lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny w dwupakach - trzymam kciuki, żeby te pierwsze dni kwietnia były dla Was szczęśliwe jeśli chodzi o porody
Powiedzcie mi proszę czy na przyjęciu po chrzcie będziecie podawać alkohol? Nie bardzo się orientuję w tym temacie...Viera Yves, d'nusia, Falon lubią tę wiadomość
-
aaagaaatka wrote:Jutro mam się wieczorem pokazać u swojej położnej. Zastanawiam się czy nie poprosić jej o masaż szyjki... Wiem ze to boli,ale trudno. Co myślicie?
wszystko zależy od tego jak bardzo Ci się śpieszy... nie wolisz poczekać aż naturalnie się coś zacznie dziać? A masaż szyjki wcale nie musi mocno boleć tak samo jak może i nic Ci nie dać. Porozmawiaj o tym z położna i razem zadecydujcie. Sprawdzi Ci szyjkę, jej rozwarcie i powie Ci czy jest to dobre rozwiązanie.
muminka83, aaagaaatka lubią tę wiadomość
Marcel
[/link]
ponowne starania
I IUI 22.03.2017 -
A.Kasia w różnych regionach Polski a także w różnych rodzinach jest inne podejście do wódki na chrzcinach. Jedni mówią że to święto dziecka i że nie przystoi a drudzy że trzeba zdrowie dziecka opić. U mnie będzie wódka i wino bo chce żeby rodzina się jednoczyła. My chrzciny wstępnie planujemy w niedziele 14 sierpnia bo będą przyjeżdżać ludzie z daleka a 15 sierpnia jest święto NMP i jest wolne od pracy i ludzie na spokojnie się wyśpią po imprezie i wrócą w dalekie zakątki; )
A.Kasia lubi tę wiadomość
Marcel
[/link]
ponowne starania
I IUI 22.03.2017 -
A.Kasia wrote:Dziewczyny w dwupakach - trzymam kciuki, żeby te pierwsze dni kwietnia były dla Was szczęśliwe jeśli chodzi o porody
Powiedzcie mi proszę czy na przyjęciu po chrzcie będziecie podawać alkohol? Nie bardzo się orientuję w tym temacie...więc trzeba coś postawić. Jeśli byłaby kameralna impreza postawiłabym wino do obiadu symbolicznie albo nic.
-
Ja synula nie odbijam. Próbowałam przez dwa tygodnie i udało się może z 5 razy. Ten typ tak ma
Kasia, ja co prawda nie będę chrzciła dziecka, ale gdyby było przyjęcie po chrzcie to podawałabym alkohol w postaci wina do obiadu, ewentualnie dla panów szklaneczka whisky z lodem. Na pewno nie byłoby wódki, ale w moim otoczeniu i tak nikt nie spiżywa takiego alkoholu. Natomiast niewielkie ilości dobrego trunku na pobudzenie apetytu, a potem na trawienie nie stanowiłyby dla mnie problemu. Przecież to przyjęcie na cześć dziecka, aby uczcić jego wstąpienie do pewnej wspólnoty, tak więc alkohol w granicach rozsądku jak dla mnie jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 09:00
-
Mam za mało napewno bo za duzo jej spadło z wagi,poza tym ssie piers i za jakis czas sie juz irytuje i denerwuje bo chyba nic jej nie leci, mimo to przystawiam ja. A mleko rzeczywiście kupie to samo co w szpitalu podają. Dzis 3 dzien mam nadzieję, ze cos sie ruszy
-
Dziewczyny kiedy zamierzacie zacząć kłaść swoje Maluchy na jakichś matach do zabawy? A może polecicie jakąś fajną? Potem zamierzam kupić taką fajną kolorową matę ekologiczną, żeby Mały miał gdzie się bawić i tarzać, a teraz chciałam taką zwykłą, która go zainteresuje na jakiś czas.
-
Dzięki kobietki za odpowiedzi, mam nadzieje że szybko minie to pocenie, bo nie czuje się z nim komfortowo.
A. Kasia, ja chrzciny jeszcze nie wiem kiedy będę robić, ale alkohol się pojawi. Wino do obiadu i degustacjiDla fanów mocniejszych trunków też coś się znajdzie
-
agu88sia wrote:A ja nadal nie urodziłam skurcze mam cały czas teraz co 5 8 czasem co 3 minuty rozwarcie tylko 1.5 cm nie chcą dac mi kroplowki mam czekać na naturalne rozwarcie. Lekarz powiedział może dziś może jutro.
-
Dorka u mnie było to samo. Każdy mówił że mleko się pojawi i fakt pojawiło się. Niestety pomimo moich starań dziś 9 dni po cesarce a ja odciagam raptem 60ml dziennie gdzie mały zjada tyle na jedną porcję. Przystawiam go do piersi i laktator też ciągle w ręki i ani rusz coś dalej. Może ten typ tak ma.
Co do mm my podobnie się karmimy Hipp Bio Combiotik bo takie miał w szpitalu i mu podpasowało
Jeżeli chodzi o alkohol na chrzcinach to gdyby zależało to ode mnie to bym postawiła tylko wino do obiadu. Jednak mój mąż jest taki że i tak zrobi co chce czyli postawi pewnie więcej alkoholu .
Na szczęście zapraszamy najbliższych którzy wiedzą jak się zachowaćSynuś Antoś - 23.03.2016r. -
A.Kasia wrote:Dziewczyny w dwupakach - trzymam kciuki, żeby te pierwsze dni kwietnia były dla Was szczęśliwe jeśli chodzi o porody
Powiedzcie mi proszę czy na przyjęciu po chrzcie będziecie podawać alkohol? Nie bardzo się orientuję w tym temacie...
U nas symbolicznie też wystawia się alkohol
Za to na Komunii już nie. -
Hej kochane
Odkad sie urodzil Aleks nie mam na nic czasu:) teraz spi to weszlam zajrzec:) u nas ok naa poczatek karmilam mm i kp aa sie zawzielam i teraz tylko piersia;) choc brodawki mnie tak bola ze jaak karmie to mam aż łzy w oczach smaruje sobie mascia i ulga:) Pierwszy spacer juz zaliczony:)wyszedl w piaatek ze szpitala tydz temu a juz w niedziele pierwsze wyjscie i jak pogoda pozwala to codziennie sie dotlenimay;)
kochane w dwu pakach jeszcze zycze wam powodzenia:)Falon, M+M+?, d'nusia, domiii, edyś, A.Kasia, Est, Andriel lubią tę wiadomość
-
paola87 wrote:Dziewczyny kiedy zamierzacie zacząć kłaść swoje Maluchy na jakichś matach do zabawy? A może polecicie jakąś fajną? Potem zamierzam kupić taką fajną kolorową matę ekologiczną, żeby Mały miał gdzie się bawić i tarzać, a teraz chciałam taką zwykłą, która go zainteresuje na jakiś czas.