X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    My dzis wychodzimy do domu :)
    Staram sie karmic piersia ale niestety niezbyt mam pokarm :( przystawiam mala,stymuluje laktatorem, piersi obolałe... muszę ją dokarmiac mm,bo trochę traci na wadze.
    Powiedziedzcie kiedy mialyscie pokarm po sn?
    Jakie mm kupić do domu? Coś polecicie?
    A tak w ogóle to dziękuję za gratulacje, opis porodu moze napisze pozniej w domu,ogólnie jak dla mnie bylo bardzo ciezko choc szybko,ale Lusia rekompensuje wszystko! Jest cudowna!
    Pozdrawiam wszystkie a tym jeszcze nie rozpakowanym juz kwietnioweczkom życzę wytrwałości-juz niebawem! :)

aaagaaatka, M+M+?, d'nusia, Falon, baassiia, Renka88, Mania1718, alinalii, Lilou1984, Est, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Viera Yves Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja od środy na patologii i jedyne co zrobili to pobrali krew do badania... nie śpieszy im się wcale. Dzisiaj w nocy na wkladce pojawiła się krew ze śluzem wiec myślę że początki czopa odchodzą. Na ktg skurcze pisaly się do 50. Na dzisiaj zaplanowane usg i może coś będą dalej działać.

Trzymam kciuki za wszystkie mamusie te rozpakowane i te jeszcze nie &&&&

Miłego dnia :*

aaagaaatka, d'nusia, Falon, muminka83 lubią tę wiadomość

starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015 :( II IUI 02.07.2015 :D
    Marcel :D
    dqpr73sb94pdetrw.png[/link]
    ponowne starania
    I IUI 22.03.2017 :D
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam się wieczorem pokazać u swojej położnej. Zastanawiam się czy nie poprosić jej o masaż szyjki... Wiem ze to boli,ale trudno. Co myślicie?

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 - super, że wychodzicie :) Nie stresuj się pokarmem, dopiero nawał przed Tobą :) Jeżeli koniecznie chcesz kupić mleko do domu to jeśli małej pasuje szpitalne - kup takie samo. My polecamy HIPP Comfort Combiotik ale ono jest mega drogie i na dłuższą metę się nie opłaca :/ Chcielibyśmy zmienić a nie mamy jak bo małemu inne nie podchodzi i teraz na samo mleko idzie nam 500-600zł/mies :/

Przystawiaj przez pierwszy tydzień-dwa jak najczęściej się da i mleczarnia powinna ruszyć :)

Dorka87 lubi tę wiadomość

• salomea Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Hej,
    My dzis wychodzimy do domu :)
    Staram sie karmic piersia ale niestety niezbyt mam pokarm :( przystawiam mala,stymuluje laktatorem, piersi obolałe... muszę ją dokarmiac mm,bo trochę traci na wadze.
    Powiedziedzcie kiedy mialyscie pokarm po sn?
    Jakie mm kupić do domu? Coś polecicie?
    A tak w ogóle to dziękuję za gratulacje, opis porodu moze napisze pozniej w domu,ogólnie jak dla mnie bylo bardzo ciezko choc szybko,ale Lusia rekompensuje wszystko! Jest cudowna!
    Pozdrawiam wszystkie a tym jeszcze nie rozpakowanym juz kwietnioweczkom życzę wytrwałości-juz niebawem! :)
    Dorka, skąd pomysł, że masz mało pokarmu? Dziecko tuż po porodzie ma żołądek wielkości wiśni i naprawdę mało mu wystarcza. Przystawiaj maluszka jak najczęściej i będzie wszystko ok. Laktator też nie pobudzi laktacji tak dobrze jak noworodek :) Na 3. dzień, a czasem później może pojawić się nawał. Na obolałe sutki wietrzenie i smarowanie lanoliną. No i kluczem jest prawidłowe przystawianie.
    Co do spadku wagi, to jest to fizjologiczne po porodzie. Dziecko może stracić 10%, a nawet 15% jeśli podczas porodu miałaś kroplówkę. I nie jest to wina braku pokarmu :)
    W sprawie mm się nie wypowiem, bo nie wiem, może inne dziewczyny pomogą :)

Dorka87, A.Kasia, muminka83, Lilou1984, Est lubią tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w dwupakach - trzymam kciuki, żeby te pierwsze dni kwietnia były dla Was szczęśliwe jeśli chodzi o porody :)

Powiedzcie mi proszę czy na przyjęciu po chrzcie będziecie podawać alkohol? Nie bardzo się orientuję w tym temacie...

Viera Yves, d'nusia, Falon lubią tę wiadomość

• Viera Yves Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Jutro mam się wieczorem pokazać u swojej położnej. Zastanawiam się czy nie poprosić jej o masaż szyjki... Wiem ze to boli,ale trudno. Co myślicie?

wszystko zależy od tego jak bardzo Ci się śpieszy... nie wolisz poczekać aż naturalnie się coś zacznie dziać? A masaż szyjki wcale nie musi mocno boleć tak samo jak może i nic Ci nie dać. Porozmawiaj o tym z położna i razem zadecydujcie. Sprawdzi Ci szyjkę, jej rozwarcie i powie Ci czy jest to dobre rozwiązanie.

muminka83, aaagaaatka lubią tę wiadomość

ponowne starania
  • Viera Yves Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia w różnych regionach Polski a także w różnych rodzinach jest inne podejście do wódki na chrzcinach. Jedni mówią że to święto dziecka i że nie przystoi a drudzy że trzeba zdrowie dziecka opić. U mnie będzie wódka i wino bo chce żeby rodzina się jednoczyła. My chrzciny wstępnie planujemy w niedziele 14 sierpnia bo będą przyjeżdżać ludzie z daleka a 15 sierpnia jest święto NMP i jest wolne od pracy i ludzie na spokojnie się wyśpią po imprezie i wrócą w dalekie zakątki; )

A.Kasia lubi tę wiadomość

ponowne starania
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dziewczyny w dwupakach - trzymam kciuki, żeby te pierwsze dni kwietnia były dla Was szczęśliwe jeśli chodzi o porody :)

Powiedzcie mi proszę czy na przyjęciu po chrzcie będziecie podawać alkohol? Nie bardzo się orientuję w tym temacie...
    No u nas raczej będzie alkohol, ale u nas wyjdzie jakieś 50 osób :/ więc trzeba coś postawić. Jeśli byłaby kameralna impreza postawiłabym wino do obiadu symbolicznie albo nic.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja synula nie odbijam. Próbowałam przez dwa tygodnie i udało się może z 5 razy. Ten typ tak ma :-)

Kasia, ja co prawda nie będę chrzciła dziecka, ale gdyby było przyjęcie po chrzcie to podawałabym alkohol w postaci wina do obiadu, ewentualnie dla panów szklaneczka whisky z lodem. Na pewno nie byłoby wódki, ale w moim otoczeniu i tak nikt nie spiżywa takiego alkoholu. Natomiast niewielkie ilości dobrego trunku na pobudzenie apetytu, a potem na trawienie nie stanowiłyby dla mnie problemu. Przecież to przyjęcie na cześć dziecka, aby uczcić jego wstąpienie do pewnej wspólnoty, tak więc alkohol w granicach rozsądku jak dla mnie jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 09:00

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam za mało napewno bo za duzo jej spadło z wagi,poza tym ssie piers i za jakis czas sie juz irytuje i denerwuje bo chyba nic jej nie leci, mimo to przystawiam ja. A mleko rzeczywiście kupie to samo co w szpitalu podają. Dzis 3 dzien mam nadzieję, ze cos sie ruszy ;)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy zamierzacie zacząć kłaść swoje Maluchy na jakichś matach do zabawy? A może polecicie jakąś fajną? Potem zamierzam kupić taką fajną kolorową matę ekologiczną, żeby Mały miał gdzie się bawić i tarzać, a teraz chciałam taką zwykłą, która go zainteresuje na jakiś czas.

• agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal nie urodziłam skurcze mam cały czas teraz co 5 8 czasem co 3 minuty rozwarcie tylko 1.5 cm nie chcą dac mi kroplowki mam czekać na naturalne rozwarcie. Lekarz powiedział może dziś może jutro.

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kobietki za odpowiedzi, mam nadzieje że szybko minie to pocenie, bo nie czuje się z nim komfortowo.
    A. Kasia, ja chrzciny jeszcze nie wiem kiedy będę robić, ale alkohol się pojawi. Wino do obiadu i degustacji :) Dla fanów mocniejszych trunków też coś się znajdzie ;)

28whyx8d41olhvnv.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:
    A ja nadal nie urodziłam skurcze mam cały czas teraz co 5 8 czasem co 3 minuty rozwarcie tylko 1.5 cm nie chcą dac mi kroplowki mam czekać na naturalne rozwarcie. Lekarz powiedział może dziś może jutro.
    Ależ Cie męczą! A wody poszły? Po przebiciu pecherza bardzo czesto szybko idzie rozwarcie. Trzymam kciuki!

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie masaż szyjki tak niemiłosiernie bolał że darlam się jak poparzona ale za to poród się rozpoczął błyskawicznie i trwał 4 godziny

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka u mnie było to samo. Każdy mówił że mleko się pojawi i fakt pojawiło się. Niestety pomimo moich starań dziś 9 dni po cesarce a ja odciagam raptem 60ml dziennie gdzie mały zjada tyle na jedną porcję. Przystawiam go do piersi i laktator też ciągle w ręki i ani rusz coś dalej. Może ten typ tak ma.

Co do mm my podobnie się karmimy Hipp Bio Combiotik bo takie miał w szpitalu i mu podpasowało :)

Jeżeli chodzi o alkohol na chrzcinach to gdyby zależało to ode mnie to bym postawiła tylko wino do obiadu. Jednak mój mąż jest taki że i tak zrobi co chce czyli postawi pewnie więcej alkoholu .
    Na szczęście zapraszamy najbliższych którzy wiedzą jak się zachować ;)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

U nas symbolicznie też wystawia się alkohol :)
    Za to na Komunii już nie.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ;) Odkad sie urodzil Aleks nie mam na nic czasu:) teraz spi to weszlam zajrzec:) u nas ok naa poczatek karmilam mm i kp aa sie zawzielam i teraz tylko piersia;) choc brodawki mnie tak bola ze jaak karmie to mam aż łzy w oczach smaruje sobie mascia i ulga:) Pierwszy spacer juz zaliczony:)wyszedl w piaatek ze szpitala tydz temu a juz w niedziele pierwsze wyjscie i jak pogoda pozwala to codziennie sie dotlenimay;)

kochane w dwu pakach jeszcze zycze wam powodzenia:)

Falon, M+M+?, d'nusia, domiii, edyś, A.Kasia, Est, Andriel lubią tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny kiedy zamierzacie zacząć kłaść swoje Maluchy na jakichś matach do zabawy? A może polecicie jakąś fajną? Potem zamierzam kupić taką fajną kolorową matę ekologiczną, żeby Mały miał gdzie się bawić i tarzać, a teraz chciałam taką zwykłą, która go zainteresuje na jakiś czas.
    Ja już kłade. Mam taką edukacyjną z tiny love. Jeszcze szału nie ma ale potrafi z pół godzinki poleżeć, rozgląda sie za zabawkami i za światełkami migającymi:) a ja mam chwile spokoju bo Pola ostatnio potrafi mieć 3-4 godz aktywności ciurkiem i jak ktoś koło niej siedzi, to jest git, pokrzykuje sobie, smieje się ale jak już się odejdzie to jest płacz :)

relggu1r2zuga2rf.png
‹‹ 2202 2203 2204 2205 2206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ