X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia my chrzcimy na koniec czerwca i u nas napewno będzie alkohol. Oczywiście nie mega ilości, ale myślę, że na takiej "imprezie" nikt nie będzie chciał się mocno spić ;) Z tego co pamiętam to na każdych chrzcinach na których byłam to wódka była.

relggu1r2zuga2rf.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gratuluje nowych istotek!

czytam w miare regularnie , ale zeby się udzielać troszke brak czasu
    u nas z nowosci to bylismy na usg bioderek wszytsko ok !

jednak mamy prblemy z kupkami , mała ciągle puszcza bąki , nie da rady zrobić kupki , daje jej herbetkę z kopru ,a moze macie jakies inne sposoby za zaparcia?

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

jednak mamy prblemy z kupkami , mała ciągle puszcza bąki , nie da rady zrobić kupki , daje jej herbetkę z kopru ,a moze macie jakies inne sposoby za zaparcia?
    A u nas większy problem jak bączki idą. A kiedy dajesz jej herbatkę? Przed czy po karmieniu? Pytałam położnej o te herbatki to powiedziała żeby nie przepajać. A ja bym chciała tylko pomóc. Z Humana jest taka herbatka na brzuszek. A co do kopru, to słyszałam, że różnie działa, może nawet zwiększyć problem z gazami.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira, u mnie to raczej bez różnicy czy ktoś siedzi obok czy nie, chwilę sobie "pogada" a potem jęk, bo przecież na rączkach fajniej się patrzy na świat ;)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A używacie już jakichś zabawiaczy dla dzieci?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was ma i używa jakiejś huśtawki?

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

Alinali poczytaj o sab simplex i dicoflor30. Jest mnóstwo dobrych opini mam. Narazie nie mamy problemów z brzuszkiem ale mamy te wspomagacze w gotowości :)
    Karmiąc piersią codziennie zaparzam se herbatkę z kopru włoskiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 13:25

alinalii lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wy znajdujecie czas żeby pisać na forum ? Ja nie mam na nic czasu.a żeby się ogarnąć i czytać forum to już masakra jakaś.

Nataszka2200, She86 lubią tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• domiii Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, które przeszły już pierwszy skok rozwojowy. - jak się u Was objawiał?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Jutro mam się wieczorem pokazać u swojej położnej. Zastanawiam się czy nie poprosić jej o masaż szyjki... Wiem ze to boli,ale trudno. Co myślicie?

Myślę że nie zaszkodzi a z tego co wiem to po nim często rusza :d

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

Nam pomógł probiotyk w kropelkach dla wcześniaków i dzieci. 6 kropel na dobę. Faktycznie kupki ma znowu rewelacyjne.

alinalii lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A używacie już jakichś zabawiaczy dla dzieci?

Ja próbowałam z karuzelą, bujaczkiem i matą edukacyjną ale mojego synka one nie interesują. W bujaczku nie lubi leżeć, woli fotelik samochodowy. A najbardziej lubi po prostu leżeć w łóżeczku przy włączonych kołysankach, więc chyba lepiej reaguje na bodźce dźwiękowe póki co. W czasie aktywności, czyli 17-19 domaga się przytulania a nie zabawiaczy a tak to resztę dnia śpi.

domiii - my weszliśmy w pierwszy skok rozwojowy tydzień temu. Mały z dnia na dzień zaczął więcej jeść no i właśnie te godziny aktywności mu się pojawiły bo wcześniej głównie spał. Jest też bardziej kumaty, rozgląda się i ma takie świadome spojrzenie. W godz 17-19 MUSI być u mnie na rękach, nie trzeba go nosić, wystarczy przytulić ale nie ma opcji żeby go odłożyć bo marudzi. No i pojawiły się lekkie wzdęcia ale nie są jakieś mocno uciążliwe.

domiii, Est lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o zabawiacze ... to zabawa światłem, dotyk materiałów... muzyka i dużo czytamy.
    Z małą nie mam problemu bo nawet jak nie śpi to spokojnie leży... uśmiecha się i woła eeeeeeeeee...:P

Na macie jeszcze nie kładę.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    domiii - my weszliśmy w pierwszy skok rozwojowy tydzień temu. Mały z dnia na dzień zaczął więcej jeść no i właśnie te godziny aktywności mu się pojawiły bo wcześniej głównie spał. Jest też bardziej kumaty, rozgląda się i ma takie świadome spojrzenie. W godz 17-19 MUSI być u mnie na rękach, nie trzeba go nosić, wystarczy przytulić ale nie ma opcji żeby go odłożyć bo marudzi. No i pojawiły się lekkie wzdęcia ale nie są jakieś mocno uciążliwe.

dzięki Kasiu! no właśnie ja już od ponad tygodnia widzę, że Młody jest bardziej rozumny, ale od dzisiaj w nocy zaczął się częściej wybudzać, być marudny, płaczliwy i rozdrażniony, chyba bez powodu, więc podejrzewam, że to jednak teraz ten skok...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Kasmira, u mnie to raczej bez różnicy czy ktoś siedzi obok czy nie, chwilę sobie "pogada" a potem jęk, bo przecież na rączkach fajniej się patrzy na świat ;)

heh u mnie dokładnie to samo :)

my mamy bujaczek, ale po 3 minutach jest już prośba o wyjęcie...
    matę rozłożyłam wczoraj pierwszy raz, ale chyba jeszcze potrzebuje chwili, żeby bardziej się tym zainteresować.. ale jest już np. reakcja na karuzelę nad łóżeczkiem

d69c2n0azl70dnw1.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia zazdroszczę tego, że tak ładnie Ci śpi... U mnie przed wczoraj tak ładnie w dzień spał. Jadł i 2 godziny spania, i tak do wieczora, bo potem płakał kilka godzin przez bączki... A wczoraj problem z brzuszkiem był już od rana, zasnął porządnie dopiero po 15 na spacerze. Dziś też nie chciał spać i płakał. A juź jakiejś regularności to ze świecą w tym całym zamieszaniu szukać... Może coś robię nie tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 14:52

• Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy huśtawke i w niej nie lubi, bujaczek uwielbia tylko muszą byc wibracje włączone wtedy jest spokój. Pomaga jej chyba troszke na kolki...

relggu1r2zuga2rf.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już jesteśmy po chrzcinach i alkohol był. Ale myślę, że to zależy od rodziny. U nas w ciągu roku alkoholu mało, ale jak już cała rodzina spotyka się kilka razy w roku to się leje. A chrzciny to wyjątkowa okazja i pili więcej niż na urodzinach.

U nas też jedyny problem jaki się pojawia to wzdęcia. Podobnie jak Mania codziennie wieczorem piję herbatkę laktacyjną, zawierającą koper włoski. Nie w celu pobudzenia mojej laktacji, bo z tym jest ok, ale właśnie bardziej w celu eliminacji bólu brzuszkowych Tomasza.

Jeżeli chodzi o zabawiacze to ja już od tygodnia pracuję z kostką sensoryczną, która ma kontrastowe kolory. Na początku potrafił skupić na niej wzrok, a teraz już wodzi za nią oczami. Mamy jeszcze karuzelę nad łóżeczkiem, ale w tym przypadku bardziej interesuje synka muzyka. Od wczoraj próbuję zwrócić synka uwagę różnymi odgłosami, np. naśladuję auto, zwierzęta robiąc przy tym śmieszne miny i widzę, że jest zainteresowany :)

Przed chwilą była u mnie położna i powiedziała, że jak przyjdą upały to można dać dziecku coś do picia, ale w śladowych ilościach. Mówiła o zwykłej przegotowanej wodzie (tylko tą nie każde dziecko chce pić, a dosładzania nie poleca) oraz właśnie herbatkę koperkową. Zastanawiam się nad tą z Humana, o której pisze Paola87.

Mania1718 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka ja rodziłam w poniedziałek przez cc a w czwartek popołudniu dopiero pojawilo sie tyle pokarmu ze zaczela sie najadac (i spac po 3-4 h)
    wiec mam nadzieje, ze ty też się doczekasz :)

niecierpliwa moja sie najada moim mlekiem a nigdy nie odciagalam wiecej niz 20 ml (mam laktator elektryczny aventu), odciagalam zawsze ok godziny po kp

My używamy bujaczka mothercare, mała grzecznie w nim siedzi. Ale na razie nie wiecej niz 30 min/dziennie ;) nie chce zbytnio przyzwyczaić do bujania...a niestety lubi :P

dziewczyny w dwupakach jak dzisiaj napiszecie że rodzicie to i tak Wam nikt nie uwierzy hehe :P

D'nusia Co jest...miałaś być przede mną ??! :) trzymam kciuki za szybki start

d'nusia lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi, faktycznie porozmawiam z położną po prostu i zobaczymy co ona doradzi.

Co do chrzcin uważam, że alkohol jak najbardziej może być ale właśnie w rozsądnych ilościach ;)

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
‹‹ 2203 2204 2205 2206 2207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ