Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A.Kasia my chrzcimy na koniec czerwca i u nas napewno będzie alkohol. Oczywiście nie mega ilości, ale myślę, że na takiej "imprezie" nikt nie będzie chciał się mocno spić
Z tego co pamiętam to na każdych chrzcinach na których byłam to wódka była.
-
dziewczyny gratuluje nowych istotek!
czytam w miare regularnie , ale zeby się udzielać troszke brak czasu
u nas z nowosci to bylismy na usg bioderek wszytsko ok !
jednak mamy prblemy z kupkami , mała ciągle puszcza bąki , nie da rady zrobić kupki , daje jej herbetkę z kopru ,a moze macie jakies inne sposoby za zaparcia? -
alinalii wrote:dziewczyny gratuluje nowych istotek!
jednak mamy prblemy z kupkami , mała ciągle puszcza bąki , nie da rady zrobić kupki , daje jej herbetkę z kopru ,a moze macie jakies inne sposoby za zaparcia? -
jednak mamy prblemy z kupkami , mała ciągle puszcza bąki , nie da rady zrobić kupki , daje jej herbetkę z kopru ,a moze macie jakies inne sposoby za zaparcia?
Alinali poczytaj o sab simplex i dicoflor30. Jest mnóstwo dobrych opini mam. Narazie nie mamy problemów z brzuszkiem ale mamy te wspomagacze w gotowości
Karmiąc piersią codziennie zaparzam se herbatkę z kopru włoskiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 13:25
alinalii lubi tę wiadomość
[/link]
-
jednak mamy prblemy z kupkami , mała ciągle puszcza bąki , nie da rady zrobić kupki , daje jej herbetkę z kopru ,a moze macie jakies inne sposoby za zaparcia?
Nam pomógł probiotyk w kropelkach dla wcześniaków i dzieci. 6 kropel na dobę. Faktycznie kupki ma znowu rewelacyjne.alinalii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaola87 wrote:A używacie już jakichś zabawiaczy dla dzieci?
Ja próbowałam z karuzelą, bujaczkiem i matą edukacyjną ale mojego synka one nie interesują. W bujaczku nie lubi leżeć, woli fotelik samochodowy. A najbardziej lubi po prostu leżeć w łóżeczku przy włączonych kołysankach, więc chyba lepiej reaguje na bodźce dźwiękowe póki co. W czasie aktywności, czyli 17-19 domaga się przytulania a nie zabawiaczy a tak to resztę dnia śpi.
domiii - my weszliśmy w pierwszy skok rozwojowy tydzień temu. Mały z dnia na dzień zaczął więcej jeść no i właśnie te godziny aktywności mu się pojawiły bo wcześniej głównie spał. Jest też bardziej kumaty, rozgląda się i ma takie świadome spojrzenie. W godz 17-19 MUSI być u mnie na rękach, nie trzeba go nosić, wystarczy przytulić ale nie ma opcji żeby go odłożyć bo marudzi. No i pojawiły się lekkie wzdęcia ale nie są jakieś mocno uciążliwe.domiii, Est lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:domiii - my weszliśmy w pierwszy skok rozwojowy tydzień temu. Mały z dnia na dzień zaczął więcej jeść no i właśnie te godziny aktywności mu się pojawiły bo wcześniej głównie spał. Jest też bardziej kumaty, rozgląda się i ma takie świadome spojrzenie. W godz 17-19 MUSI być u mnie na rękach, nie trzeba go nosić, wystarczy przytulić ale nie ma opcji żeby go odłożyć bo marudzi. No i pojawiły się lekkie wzdęcia ale nie są jakieś mocno uciążliwe.
dzięki Kasiu! no właśnie ja już od ponad tygodnia widzę, że Młody jest bardziej rozumny, ale od dzisiaj w nocy zaczął się częściej wybudzać, być marudny, płaczliwy i rozdrażniony, chyba bez powodu, więc podejrzewam, że to jednak teraz ten skok... -
paola87 wrote:Kasmira, u mnie to raczej bez różnicy czy ktoś siedzi obok czy nie, chwilę sobie "pogada" a potem jęk, bo przecież na rączkach fajniej się patrzy na świat
heh u mnie dokładnie to samo
my mamy bujaczek, ale po 3 minutach jest już prośba o wyjęcie...
matę rozłożyłam wczoraj pierwszy raz, ale chyba jeszcze potrzebuje chwili, żeby bardziej się tym zainteresować.. ale jest już np. reakcja na karuzelę nad łóżeczkiem -
Kasia zazdroszczę tego, że tak ładnie Ci śpi... U mnie przed wczoraj tak ładnie w dzień spał. Jadł i 2 godziny spania, i tak do wieczora, bo potem płakał kilka godzin przez bączki... A wczoraj problem z brzuszkiem był już od rana, zasnął porządnie dopiero po 15 na spacerze. Dziś też nie chciał spać i płakał. A juź jakiejś regularności to ze świecą w tym całym zamieszaniu szukać... Może coś robię nie tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 14:52
-
My już jesteśmy po chrzcinach i alkohol był. Ale myślę, że to zależy od rodziny. U nas w ciągu roku alkoholu mało, ale jak już cała rodzina spotyka się kilka razy w roku to się leje. A chrzciny to wyjątkowa okazja i pili więcej niż na urodzinach.
U nas też jedyny problem jaki się pojawia to wzdęcia. Podobnie jak Mania codziennie wieczorem piję herbatkę laktacyjną, zawierającą koper włoski. Nie w celu pobudzenia mojej laktacji, bo z tym jest ok, ale właśnie bardziej w celu eliminacji bólu brzuszkowych Tomasza.
Jeżeli chodzi o zabawiacze to ja już od tygodnia pracuję z kostką sensoryczną, która ma kontrastowe kolory. Na początku potrafił skupić na niej wzrok, a teraz już wodzi za nią oczami. Mamy jeszcze karuzelę nad łóżeczkiem, ale w tym przypadku bardziej interesuje synka muzyka. Od wczoraj próbuję zwrócić synka uwagę różnymi odgłosami, np. naśladuję auto, zwierzęta robiąc przy tym śmieszne miny i widzę, że jest zainteresowany
Przed chwilą była u mnie położna i powiedziała, że jak przyjdą upały to można dać dziecku coś do picia, ale w śladowych ilościach. Mówiła o zwykłej przegotowanej wodzie (tylko tą nie każde dziecko chce pić, a dosładzania nie poleca) oraz właśnie herbatkę koperkową. Zastanawiam się nad tą z Humana, o której pisze Paola87.Mania1718 lubi tę wiadomość
-
Dorka ja rodziłam w poniedziałek przez cc a w czwartek popołudniu dopiero pojawilo sie tyle pokarmu ze zaczela sie najadac (i spac po 3-4 h)
wiec mam nadzieje, ze ty też się doczekasz
niecierpliwa moja sie najada moim mlekiem a nigdy nie odciagalam wiecej niz 20 ml (mam laktator elektryczny aventu), odciagalam zawsze ok godziny po kp
My używamy bujaczka mothercare, mała grzecznie w nim siedzi. Ale na razie nie wiecej niz 30 min/dziennienie chce zbytnio przyzwyczaić do bujania...a niestety lubi
dziewczyny w dwupakach jak dzisiaj napiszecie że rodzicie to i tak Wam nikt nie uwierzy hehe
D'nusia Co jest...miałaś być przede mną ??!trzymam kciuki za szybki start
d'nusia lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za odpowiedzi, faktycznie porozmawiam z położną po prostu i zobaczymy co ona doradzi.
Co do chrzcin uważam, że alkohol jak najbardziej może być ale właśnie w rozsądnych ilościach
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]