Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia my chrzcimy na koniec czerwca i u nas napewno będzie alkohol. Oczywiście nie mega ilości, ale myślę, że na takiej "imprezie" nikt nie będzie chciał się mocno spić ;) Z tego co pamiętam to na każdych chrzcinach na których byłam to wódka była.

relggu1r2zuga2rf.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gratuluje nowych istotek!

czytam w miare regularnie , ale zeby się udzielać troszke brak czasu
    u nas z nowosci to bylismy na usg bioderek wszytsko ok !

jednak mamy prblemy z kupkami , mała ciągle puszcza bąki , nie da rady zrobić kupki , daje jej herbetkę z kopru ,a moze macie jakies inne sposoby za zaparcia?

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

jednak mamy prblemy z kupkami , mała ciągle puszcza bąki , nie da rady zrobić kupki , daje jej herbetkę z kopru ,a moze macie jakies inne sposoby za zaparcia?
    A u nas większy problem jak bączki idą. A kiedy dajesz jej herbatkę? Przed czy po karmieniu? Pytałam położnej o te herbatki to powiedziała żeby nie przepajać. A ja bym chciała tylko pomóc. Z Humana jest taka herbatka na brzuszek. A co do kopru, to słyszałam, że różnie działa, może nawet zwiększyć problem z gazami.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira, u mnie to raczej bez różnicy czy ktoś siedzi obok czy nie, chwilę sobie "pogada" a potem jęk, bo przecież na rączkach fajniej się patrzy na świat ;)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A używacie już jakichś zabawiaczy dla dzieci?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was ma i używa jakiejś huśtawki?

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

Alinali poczytaj o sab simplex i dicoflor30. Jest mnóstwo dobrych opini mam. Narazie nie mamy problemów z brzuszkiem ale mamy te wspomagacze w gotowości :)
    Karmiąc piersią codziennie zaparzam se herbatkę z kopru włoskiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 13:25

alinalii lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wy znajdujecie czas żeby pisać na forum ? Ja nie mam na nic czasu.a żeby się ogarnąć i czytać forum to już masakra jakaś.

Nataszka2200, She86 lubią tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• domiii Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, które przeszły już pierwszy skok rozwojowy. - jak się u Was objawiał?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Jutro mam się wieczorem pokazać u swojej położnej. Zastanawiam się czy nie poprosić jej o masaż szyjki... Wiem ze to boli,ale trudno. Co myślicie?

Myślę że nie zaszkodzi a z tego co wiem to po nim często rusza :d

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

Nam pomógł probiotyk w kropelkach dla wcześniaków i dzieci. 6 kropel na dobę. Faktycznie kupki ma znowu rewelacyjne.

alinalii lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A używacie już jakichś zabawiaczy dla dzieci?

Ja próbowałam z karuzelą, bujaczkiem i matą edukacyjną ale mojego synka one nie interesują. W bujaczku nie lubi leżeć, woli fotelik samochodowy. A najbardziej lubi po prostu leżeć w łóżeczku przy włączonych kołysankach, więc chyba lepiej reaguje na bodźce dźwiękowe póki co. W czasie aktywności, czyli 17-19 domaga się przytulania a nie zabawiaczy a tak to resztę dnia śpi.

domiii - my weszliśmy w pierwszy skok rozwojowy tydzień temu. Mały z dnia na dzień zaczął więcej jeść no i właśnie te godziny aktywności mu się pojawiły bo wcześniej głównie spał. Jest też bardziej kumaty, rozgląda się i ma takie świadome spojrzenie. W godz 17-19 MUSI być u mnie na rękach, nie trzeba go nosić, wystarczy przytulić ale nie ma opcji żeby go odłożyć bo marudzi. No i pojawiły się lekkie wzdęcia ale nie są jakieś mocno uciążliwe.

domiii, Est lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o zabawiacze ... to zabawa światłem, dotyk materiałów... muzyka i dużo czytamy.
    Z małą nie mam problemu bo nawet jak nie śpi to spokojnie leży... uśmiecha się i woła eeeeeeeeee...:P

Na macie jeszcze nie kładę.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    domiii - my weszliśmy w pierwszy skok rozwojowy tydzień temu. Mały z dnia na dzień zaczął więcej jeść no i właśnie te godziny aktywności mu się pojawiły bo wcześniej głównie spał. Jest też bardziej kumaty, rozgląda się i ma takie świadome spojrzenie. W godz 17-19 MUSI być u mnie na rękach, nie trzeba go nosić, wystarczy przytulić ale nie ma opcji żeby go odłożyć bo marudzi. No i pojawiły się lekkie wzdęcia ale nie są jakieś mocno uciążliwe.

dzięki Kasiu! no właśnie ja już od ponad tygodnia widzę, że Młody jest bardziej rozumny, ale od dzisiaj w nocy zaczął się częściej wybudzać, być marudny, płaczliwy i rozdrażniony, chyba bez powodu, więc podejrzewam, że to jednak teraz ten skok...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Kasmira, u mnie to raczej bez różnicy czy ktoś siedzi obok czy nie, chwilę sobie "pogada" a potem jęk, bo przecież na rączkach fajniej się patrzy na świat ;)

heh u mnie dokładnie to samo :)

my mamy bujaczek, ale po 3 minutach jest już prośba o wyjęcie...
    matę rozłożyłam wczoraj pierwszy raz, ale chyba jeszcze potrzebuje chwili, żeby bardziej się tym zainteresować.. ale jest już np. reakcja na karuzelę nad łóżeczkiem

d69c2n0azl70dnw1.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia zazdroszczę tego, że tak ładnie Ci śpi... U mnie przed wczoraj tak ładnie w dzień spał. Jadł i 2 godziny spania, i tak do wieczora, bo potem płakał kilka godzin przez bączki... A wczoraj problem z brzuszkiem był już od rana, zasnął porządnie dopiero po 15 na spacerze. Dziś też nie chciał spać i płakał. A juź jakiejś regularności to ze świecą w tym całym zamieszaniu szukać... Może coś robię nie tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 14:52

• Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy huśtawke i w niej nie lubi, bujaczek uwielbia tylko muszą byc wibracje włączone wtedy jest spokój. Pomaga jej chyba troszke na kolki...

relggu1r2zuga2rf.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już jesteśmy po chrzcinach i alkohol był. Ale myślę, że to zależy od rodziny. U nas w ciągu roku alkoholu mało, ale jak już cała rodzina spotyka się kilka razy w roku to się leje. A chrzciny to wyjątkowa okazja i pili więcej niż na urodzinach.

U nas też jedyny problem jaki się pojawia to wzdęcia. Podobnie jak Mania codziennie wieczorem piję herbatkę laktacyjną, zawierającą koper włoski. Nie w celu pobudzenia mojej laktacji, bo z tym jest ok, ale właśnie bardziej w celu eliminacji bólu brzuszkowych Tomasza.

Jeżeli chodzi o zabawiacze to ja już od tygodnia pracuję z kostką sensoryczną, która ma kontrastowe kolory. Na początku potrafił skupić na niej wzrok, a teraz już wodzi za nią oczami. Mamy jeszcze karuzelę nad łóżeczkiem, ale w tym przypadku bardziej interesuje synka muzyka. Od wczoraj próbuję zwrócić synka uwagę różnymi odgłosami, np. naśladuję auto, zwierzęta robiąc przy tym śmieszne miny i widzę, że jest zainteresowany :)

Przed chwilą była u mnie położna i powiedziała, że jak przyjdą upały to można dać dziecku coś do picia, ale w śladowych ilościach. Mówiła o zwykłej przegotowanej wodzie (tylko tą nie każde dziecko chce pić, a dosładzania nie poleca) oraz właśnie herbatkę koperkową. Zastanawiam się nad tą z Humana, o której pisze Paola87.

Mania1718 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka ja rodziłam w poniedziałek przez cc a w czwartek popołudniu dopiero pojawilo sie tyle pokarmu ze zaczela sie najadac (i spac po 3-4 h)
    wiec mam nadzieje, ze ty też się doczekasz :)

niecierpliwa moja sie najada moim mlekiem a nigdy nie odciagalam wiecej niz 20 ml (mam laktator elektryczny aventu), odciagalam zawsze ok godziny po kp

My używamy bujaczka mothercare, mała grzecznie w nim siedzi. Ale na razie nie wiecej niz 30 min/dziennie ;) nie chce zbytnio przyzwyczaić do bujania...a niestety lubi :P

dziewczyny w dwupakach jak dzisiaj napiszecie że rodzicie to i tak Wam nikt nie uwierzy hehe :P

D'nusia Co jest...miałaś być przede mną ??! :) trzymam kciuki za szybki start

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi, faktycznie porozmawiam z położną po prostu i zobaczymy co ona doradzi.

Co do chrzcin uważam, że alkohol jak najbardziej może być ale właśnie w rozsądnych ilościach ;)

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
‹‹ 2203 2204 2205 2206 2207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ