X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy, pijemy liście malin, spacerujemy, jem ananasy, robimy to i owo i NIC.
    Jaś się zaparł i koniec :/

• Falon Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w drodze na KTG. Nawet myślałam czy brać walizkę, a w rezultacie jadę bez bo cisza jak makiem zasiał :)

d'nusia lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś o 12:00 przez cc urodził się mój największy skarb Mateuszek. 56 cm 3300g
    Był spadek tętna dlatego momentalnie cesarka.

RudyTygrysek, Mania1718, domiii, M+M+?, d'nusia, muminka83, baassiia, Est, alinalii, Falon, Madzialena90, ksanka, edyś, Lilou1984, Teresa1992, aaagaaatka, Renka88, skowroneczka87, salomea, Andriel lubią tę wiadomość

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:

Gratulacje Kwietniówko ;)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek nie śpi już od 10.... M wezwany na pomoc przyjechał ok 14 i się nim zajmuje, ale widzę że i on ma na dziś już dość. Nie wiem co się stało, mały oczy jak 5 złotych i nic, żadne szumy, kołysanki i noszenie nie jest w stanie go uśpić.

• domiii Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Mój synek nie śpi już od 10.... M wezwany na pomoc przyjechał ok 14 i się nim zajmuje, ale widzę że i on ma na dziś już dość. Nie wiem co się stało, mały oczy jak 5 złotych i nic, żadne szumy, kołysanki i noszenie nie jest w stanie go uśpić.

łączę się... tylko ja sama jestem, bo P wróci z pracy dopiero koło 18 :/
    poszłam na spacer, bo myślałam, że chociaż tam się prześpi z godzinkę (zawsze śpi na spacerze) i dupa, może z pół godzinki podrzemał i ryk.
    no ale ja tak jak pisałam, podejrzewam skok rozwojowy, bo zachowuje się jak nie moje dziecko :(

M+M+? lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:

Gratulacje!!!
    Cześć Mateuszek! :D

• Falon Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:

Cudownie Agu88sia!!! wreszcie doczekałaś się! :-) gratulacje ogromne i witamy Mateuszka! ;-)

Ja juź po KTG, na którym cisza, a kolejne mam w niedzielę. Spotkałam w szpitalu dziewczynę którą poznałam w SR - fajnie; ) znajoma mordka może na sali będzie :)

d'nusia lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dziewczyny w dwupakach - trzymam kciuki, żeby te pierwsze dni kwietnia były dla Was szczęśliwe jeśli chodzi o porody :)

Powiedzcie mi proszę czy na przyjęciu po chrzcie będziecie podawać alkohol? Nie bardzo się orientuję w tym temacie...

My nie :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja daję Małemu wodę przegotowana i bardzo chętnie ją pije.

Domii u nas skok objawial się dużym rozdraznieniem, Mały ciągle chciał byc na rekach i przytulany, i zauwazylismy, że zaczął uważnie się rozglądać (książeczki kontrastowe to u nas hit), wodzi za nami wzrokiem, uśmiecha się.

Alina u nas przy zaparciach pomogły kropelki Bio Gaja.

domiii, alinalii lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po pierwszej wizycie w przychodni. Wszystko dobrze :) mamy już 1cm i 200g więcej :)

Lilou1984, Est, Izoleccc, A.Kasia, M+M+?, Andriel lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Czekamy, pijemy liście malin, spacerujemy, jem ananasy, robimy to i owo i NIC.
    Jaś się zaparł i koniec :/
    Jasiekkk wychodź, mama już zniecierpliwiona:D Danusia życzę aby jak najszybciej mały wyskoczył :)
    Aguśśś gratulacje :)

d'nusia, Est, Falon lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki nie mam zbytnio czasu na forum... Od powrotu ze szpitala córeczka zajmuje mój cały czas. Wczoraj mieliśmy atak kolkowy trwał 3 godziny ciężka sprawa.. co radzicie na kolki???
    na szczęście od powrotu ze szpitala z mała coraz lepiej, ładnie je i to jest ważne, niestety muszę odciągać pokarm bo Sofia nie chce chwytać cyca, zła jestem bo w szpitalu kazali mi odciągać i córeczka się rozleniwiła i za diabła nie chce cyca :/
    Wczoraj też byliśmy na kontroli Sofia w tydzień przybrała 300 gram i urosła 1cm czyli teraz ma 4420 i 55,5cm kawałek kobietki...

gratuluje wszystkim mamusiom zarówno tym marcowym jak i kwietniowym :) wielkie gratulacje dla was kochane <3

M+M+? lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. W nocy jesli uslysze ze mała robi w pieluche ( czasem taką torpede puszcza ze sie budze bo tak glosno to robi ) a śpi smacznie to co mam zrobic ? Wybudzac ją i przewinac czy poczekac az sama sie wybudzi. Nie ma opcji by przewinac ja na spiocha - próbowałam i nie zdaje to egzaminu bo sie mała wybudza.

• ksanka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wy po zakupie maty pralnicze ja zanim dzidzia zaczęła jej używać?

Ja kupiłam polecana przez agusie podwodny swiat

bl9cuay3kworwxbg.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vira kochana moja położna mówi nie budzić. Ja nie budzę... jak Judycie zaczyna przeszkadzać to daje znać.

Ksenka prałam mate.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie coś żeby puszczać dziecku muzyczkę?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki mój Antoś dopiero co dziś usnął. Caly dzień chyba bolał go brzuszek.. Był bardzo marudny :( na szczęście zrobił już kupkę i w końcu usnął. Musiałam zjeść coś nie tak chyba... Tylko sama nie wiem co... :(

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, gratulacje, dużo zdrówka dla Was ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Polecacie coś żeby puszczać dziecku muzyczkę?
    Domii ja polecam utwory z serii "Baby Einstein", muzyka poważna przerobiona na uszko dziecka. Na youtubie można znaleźć, albo na chomikuj całe płyty ściągać. :)

domiii lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 2204 2205 2206 2207 2208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ