Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
baassiia wrote:Martka u mnie minelo 1.5 doby jak daje zageszczacz I jest poprawa. Mala spokojniejsza, wiecej spi, praktycznie nie ulewa.
Mam nadzieje, ze to nie przypadek tylko rzeczywiscie jej ulzylo
Cieszę sie, ze lepiej. U nas tez Franek spokojniejszy i wiecej sie uśmiecha. A jak kupy na tym zagęszczaczu? I jak go podajesz? I czy do każdego karmienia dostaje? No i dajesz mu ze swoim mlekiem czy mm? Ja zmieniłam pozycje karmienia bo go karmiłam spod pachy, wiec jak sie lało jak z węża to na pewno miał problem z nadążaniemod dwóch dni nie ulał tylko 2 razy sie zakrztusił. Mysle zeby jeszcze odciągać troche przed karmieniem zeby tak sie nie lało, bo jak przykładam laktator i odstawiam to leje sie samo jeszcze z 10 sekund
jutro kontrola u pediatry jego uszek, obu antybiotyk mu pomógł
baassiia lubi tę wiadomość
-
Basia Martka dobrze słyszeć że u was lepiej.
Ostatnio któraś z dziewczyn mówiła o dążeniu nóżek,
Wczoraj byłyśmy na wizycie neurologicznej i pani dr powiedziała że przy KP taki objaw może być wynikiem wyplukania magnezu, zalecila więc pobranie magnezu i obserwacjebaassiia lubi tę wiadomość
-
Paulina2344 wrote:Mam pytanie ktoś karmi piersia tylko i dziecko strasznie wymiotuje i ulewa. Strasznie jest niespokojny. Co polecacie? Lefax nie pomaga
U nas tak jest. Pediatra polecila tylko dicoflor na regulacje jelitek. Mowila tez o tym zageszczaczu ale narazie probujemy bez. Staram sie odbijac Malakilka razy przy karmieniu, nie klasc od razu po jedzeniu. Czasem sa dni, ze uleje tylko raz czy dwa, a niekiedy ulewa non stop. Nie ma reguly niestety:-/ -
Probowalam papke, ale niewypal. Teraz sciagam 120 ml I dziele, to na 3 karmienia. Wg instrukcji daje sie 1 miarke na 100ml, a ja daje 3/4 na 40ml. Mala to wypija, a potem cyc. Kupa roboty, ale chyba pomaga, wiec trudno. Na dluzsza mete pewnie czesiowo na MM przejde.
A no I pewnie tez to ma wplyw, ze jak odciagne troche, to wolniej leci I mniejsze problemy z polykaiem
Kupki super, u nas byly zadkie z grudkami, a teraz konsytencja zupy krem I 2-3 dziennie takie spore, zamiast co chwila takie pierdki:pWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 12:08
-
Paulina2344 wrote:Mam pytanie ktoś karmi piersia tylko i dziecko strasznie wymiotuje i ulewa. Strasznie jest niespokojny. Co polecacie? Lefax nie pomaga
Ja daje zageszczacz Nutrition, tak jk opisalam wyzej, efekt jest, ale troche udreka:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 12:10
-
muminka83 wrote:Czasem się zdarza że mała nie chce spać. Moja metoda to nic do niej nie mówię w nocy. Podchodzę biorę na ręce przytylam odkładam i odchodze i Tak do skutku w ciągu 15 minut śpi. Zdarza się to rzadko ale jak już u nas ten sposób działa
Muminka, a Twoja Judytka nie budzi się i nie płacze przy odkładaniu? Ja chyba jestem leniem, bo wolę jak mały zasypia przy mnie, wtedy nie obudzi się na mur beton -
czesc dziewczyny
długo mnie tu nie było... po prostu nie mam czasu teraz ;/ masakra jakaś
. mam pytanie czy któraś z Was też zakłada dziecku pieluszkę tetrową na pampersa między nóżki zeby się bioderka wyrównały ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 16:30
-
salomea wrote:Muminka, a Twoja Judytka nie budzi się i nie płacze przy odkładaniu? Ja chyba jestem leniem, bo wolę jak mały zasypia przy mnie, wtedy nie obudzi się na mur beton
-
U mnie Piotrucha znów dał koncert.
Wydaje mi się, że przegapiam moment gdy jest on zmęczony i nie należy już go pobudzać grzechotkami, śpiewem itp.
Działa tylko noszenie przez tatę. Czy mogliśmy jż wyrobić w nim zły nawyk?
Jakie okresy aktywności mają Wasze dzieci pomiędzy drzemkami w ciągu dnia? -
Teraz jak juz ogarnelam o co mojej chodzi z jedzeniem, to ona jest aktywna wlasciwe tylko do poludnia, wtedy masujemy sie, czysimy nosek itd, troszke lezy sama, troszke bujaczka, cos do niej pogadam. Zabawek jej nie pokazuje, bo takie dziecko bardzo slabo widzi.
Po poludniu budzi sie wlasciwie tylko na jedzenie, ale nam dlugo schodzi, bo ze wzgledu na wrazliwy brzuszek cuduje z zageszczaczem a potem odbijanie I pionizacja, w trakcie zasypia. No I kapiel, zmiana pieluchy miedzy czasie.
-
Ja od jutra chyba zacznę prowadzić kalendarz ze schematem dnia. Kurde moja w dzień śpi je troszkę pospiewa i znowu śpi. Teraz znowu śpi. A już późno, nie mam sumienia jej wybudzac. No ale przecież ona dzisiaj kończy 6 tygodni czy powinnam od niej aż tyle wymagać?
-
Wiewiórka my nosimy frejkę.
Basiu pokazuj zabawki - twoja córa wcale tak słabo nie widzi. Ula ma na ten moment trzy zabawki - pluszowego bociana, kolorową papugę i czarno-czerwono-białą piłeczkę - wodzi za nimi wzrokiem, ładnie przekręca w ich stronę główkę.
U mnie schemat doby wygląda tak: pobudka na karmienie o 3, 6 i 9. Od 9 potrafi być aktywna nawet do 14-15, w międzyczasie ucina sobie 5-10 minutowe drzemki. Później spacer podczas którego śpi. Budzi się 17-18, około 20 kąpiel i zaczyna się cycowanie najczęściej do północy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 18:41
Renka88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZazdroszczę wam śpiących dzieci. Mój spi tylko na spacerze. Sam sobą zajmie się tyko przez chwilę, wiec w domu nic nie mogę zrobić. Obiady gotujemy wieczorem jak mąż jest w domu a ja potem tylko odgrzewam albo zamawiam gotowe. Dużą część dnia spędzam w łóżku z małym wiszącym na cycku. Ciekawe czy jak przejdziemy na mm to coś się poprawi.
-
Mój w dzień też mało śpi, coraz mniej. Dzisiaj od 10 do teraz tylko trzy drzemki po ok. 30 minut, w tym jedna na spacerze. Martwię się, że to za mało, ale on po prostu w dzień ma bardzo płytki sen.
Jeśli chodzi o bawienie się, to ja od dawna pokazuję mu czarno-białe obrazki dla noworodków, a niedawno wyciągnęłam kolorowe grzechotki i inne takieJaś jest nimi coraz bardziej zainteresowany. Do tego dużo vmu śpiewam, opowiadam głupoty i czytam książkę
edyś, M+M+? lubią tę wiadomość
-
U mnie bywa mniej wiecej tak: zacznę od 20 - kąpiel, cycek, tulaski, 21.30 zwykle śpi, budzi się koło 1-2 jak nie wcześniej, cycek pielucha, pobudka koło 5-6 rytułał cycek pielucha. Spi różnie czasem do 8-9.
Pózniej poranna pielęgnacja+cycek, rozmawiamy sobie, zaśnie koło 11 póżniej obudzi się koło 13-14 cycek i spacer 2-3h. Po spacerze potrafi spać do 17. Dostanie mleczko będzie aktywna do około 18.18.30 i zaśnie albo drzemnie się i przed 20 dam jej troszkę mleczka, by nie kąpać na głodnego i 20 kąpiel.
Mamusie pochwalę się wczoraj od 10-14.30 zostawiłam Malutką z siostrą. Pojechałam na zakupy. Kupiłam sobie kieckę na chrzciny
d'nusia, Izoleccc, edyś, Madlene.:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzoleccc wrote:Zazdroszczę wam śpiących dzieci. Mój spi tylko na spacerze. Sam sobą zajmie się tyko przez chwilę, wiec w domu nic nie mogę zrobić. Obiady gotujemy wieczorem jak mąż jest w domu a ja potem tylko odgrzewam albo zamawiam gotowe. Dużą część dnia spędzam w łóżku z małym wiszącym na cycku. Ciekawe czy jak przejdziemy na mm to coś się poprawi.
U mnie to samo
-
nick nieaktualny