WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia dzisiaj śpi cały dzień, martwię się, a z drugiej strony nie chce panikować. Spała ładnie w nocy, wstała o 8 i poszła spać o 9, mało zjadła. Wstała o 12 zjadła ładnie poszłyśmy na spacer i znowu śpi, dzisiaj właściwie budzi się na chwilę zje i zaraz idzie spać. Gorączki nie ma, kupkę robi, po za tym że cały czas śpi to jest ok, ciekawe jaka będzie noc, aż się boje :D

Chciałam Wam powiedzieć, ze nie wiem jak Wy ale ja czuję się jak bym się zakochała. Miłość matki do dziecka jest czym przepięknym, normalnie czuje jak ją kocham w brzuszku , cieszę że ją mamy <3

ksanka, Falon lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, ja od ok tygodnia stosuję krople Bebicol i też hest wielka poprawa.

Jakiego produktu używacie do masażu?
    Kupiłam oliwkę hipp, ale czytałam że oliwki to ogólnie samo zło... No ale czego innego użyć?

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    M+M i paola - może to zmęczenie po całym dniu bo i u nas tak już ok 17-18 traci humor i jest marudny.

Dziewczyny u nas chyba jednak te marudzenie przy jedzeniu to była kolka. W aptece dostałam wczoraj krople Delicol i wczoraj Marudzil pomimo kropli w mleku ale dziś cały dzień był na kroplach i wieczorne jedzonko Było bez marudzenia i bez płaczu :)
    O 20 zjadł i od 20;30 śpi.
    Jestem szczęśliwa że mu to pomogło. Bo wczoraj to już płakałam razem z nim.
    Też mamy te krople, i wydaje mi się że dużo pomogły, choć czasami mała ma gorsze dni i wydaje mi się że znowu bóle brzuszka wracają, ale jednak teraz są sporadycznie. Trzymam kciuki żeby Wam też pomogły.

28whyx8d41olhvnv.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene może ma tak dzień. My też czasem potzebujemy odreagować i mamy ochotę zaszyć się w łóżku na cały dzień.

Ja też w moim bąblu się zakochuję coraz bardziej <3

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Madlene może ma tak dzień. My też czasem potzebujemy odreagować i mamy ochotę zaszyć się w łóżku na cały dzień.

Ja też w moim bąblu się zakochuję coraz bardziej <3
    Pewnie masz rację, zdrowy rozsądek też mi tak mówi :)

Do masażu możesz używać naturalnych olejów: migdałowy, kokosowy, oliwa z oliwek też chyba może być ale tego akurat nie jestem pewna. Ja stosuje olej kokosowy zarówno dla małej jak i dla siebie jako balsam :) Mam też balsam pielęgnacyjny hipa i z jego użyciem też czasami masuje.

28whyx8d41olhvnv.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wiedzialyscie ze chmiel zmniejsza laktacje? Kurde a ja głupia codziennie bawarie pije :/

baassiia lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiekszosc piw jest na sloszie jecziennym chyba niena chmielu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 21:58

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest slod i chmiel nawet polecane carmi je ma, tylko nie widzę jak to jest z % tego chmielu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 22:04

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie grypa zoladkowa, synek ma, ja sie trzymam poki co ale boje sie o mala ehh zawsze cos

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Ja nie potrafię "dogadać się" z moim dzieckiem od godz. 16 do kąpieli. Zazwyczaj wtedy jest najbardziej marudny, popłakuje, nie wiem czego chce...ani jeść, ani się bawić, ani spać. Jest mi przykro, że nie potrafię mu dogodzić. A do tego dochodzą nerwy i moje i M.

U nas zwykle od 17- od powrotu ze spaceru, do 19:30 kapiel jest wiszenie na cycku. Mały jest już zmeczony (mimo, że spał 2 godziny na spacerze) i marudny i tylko takie ciumkanie go uspokaja.
    Delicol ja też podaję Tomkowi. U nas też świetnie rozwiązał problemy brzuszkowe.

• Falon Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ale wiekszosc piw jest na sloszie jecziennym chyba niena chmielu?

Moja położna poleciła mi, aby pić karmi lub inne piwo bezalkoholowe bo słód jeczmienny wzmaga laktację i ja też często piję bo bardzo lubię. Ciekawe jak to jest z tym tematem bo opinie są strasznie sprzeczne.
    Moja mała w końcu zasnęła .Ta doba jest strasznie frustrujàca, mnóstwo wrzasków i płaczu. Jesteśmy dziś mocno zmęczeni. Oby jutro było lepiej. Są cudowne chwile, ale niestety dopadają nas i te mniej przyjemne. Padam na dziub. Spróbuję zasnąć :/

201604051765.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile wasze maluszki jedza na dobe, tak mniej wiecej?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny doradźcie coś, moja córa wstała dzisiaj "przepisowo" przed 3 na jedzenie. Najpierw zmieniłam jej zasikaną pieluszkę, później cyc, w międzyczasie kupa - zmiana pieluchy i drugi cyc. W tym momencie dziecko jest już tak rozbudzone, że przez bite 2 godziny trzeba było ją bujać. Kołysanki, suszarki, przysypianie na chwilę, odkładanie do łóżeczka i tu pobudka. Dopiero przed 5 dopiła trochę i usnęła. Strasznie mnie to frustruje :/
    Czasem się zdarza że mała nie chce spać. Moja metoda to nic do niej nie mówię w nocy. Podchodzę biorę na ręce przytylam odkładam i odchodze i Tak do skutku w ciągu 15 minut śpi. Zdarza się to rzadko ale jak już u nas ten sposób działa

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Co myślicie? Na chrzciny dla mnie?
    http://www.vubu.pl/product-pol-65416-Dopasowana-czarna-sukienka-w-kwiatki.html
    Ładna....
    Podoba mi się ale to zależy od Ciebie jak Ty w tym będziesz się czuć

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej niedzieli

Izoleccc, edyś lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Czasem się zdarza że mała nie chce spać. Moja metoda to nic do niej nie mówię w nocy. Podchodzę biorę na ręce przytylam odkładam i odchodze i Tak do skutku w ciągu 15 minut śpi. Zdarza się to rzadko ale jak już u nas ten sposób działa

U mnie też działa metoda że nic do Niego nie mówie i staram się nie patrzeć na Niego.
    Tyle że ja odkładam go do łóżeczka i włączam szum albo dźwięki lasu ;) góra 15 min i śpi.

Chociaż najczęściej odpływa pezy jedzeniu .

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka u mnie minelo 1.5 doby jak daje zageszczacz I jest poprawa. Mala spokojniejsza, wiecej spi, praktycznie nie ulewa.

Mam nadzieje, ze to nie przypadek tylko rzeczywiscie jej ulzylo

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka od 4 dni ma problem przy kupce. Zanim zrobi bardzo płacze, pręży się. Płacz trwa kilka sekund i puszcza po czym wraca i tak z pół godziny potrafi być. Albo przy stolcu albo przy bączkach.
    Czy któraś z Was też sie z tym boryka?
    Jak na moje to nie są kolki bo płacz nie trwa nie wiadomo jak długo. No i po wypróżnieniu jej mija się jest pogodnym dzieckiem

• pap86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira mój synek tak ma :( nie ma na to rady. tylko, że on ma tak prawie ciągle :/ ciągle stęka i próbuje robić kupkę a nie zawsze mu się udaje, przy bączkach też się denerwuje. Pediatra kazała poczytać o dyschezji niemowlęcej i to by się zgadzało bo kupki robi normalne, nie ma zatwardzeń (dzieci karmione piersią raczej nie miewają zatwardzeń). Liczę na to, że przejdzie jak układ trawienno-wydalniczy dojrzeje.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to karmi to już nie to samo co kiedyś teraz jest slodzone stropem glukozie fruktozowym zamiast cukru, ja chyba zostanę na inne i femaltikerze

Renka88 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 2262 2263 2264 2265 2266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ