WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? - piję kawę codziennie. Standardowo dwie dziennie, a czasami nawet trzy. Przeważnie jest to kawa zbożowa jak jestem w domu. Ale jak idę do kogoś, to piję taką jak mi zrobią - parzoną/rozpuszczalną, z mlekiem lub bez. Synkowi nic się nie działo. Nie wiem czy pamiętasz, ale jeszcze za czasów ciążowych pisałam o tym, że też mam tą książkę już przestudiowaną. Pomimo tego, że nie trzymam się zasad proponowanych przez tą panią, to udało mi się już wprowadzić rutynę. Mały zasypia codziennie ok. 20/21. Pobudka jest pomiędzy 2-4, a kolejna ok. 6/7 rano. Cieszę się, bo dzięki temu codziennie rano budzę się wyspana i wypoczęta :)

Salomea - właśnie przesyłka ekspres tak jak pisałam. Zamówiłam we wtorek popołudniu, a w czwartek już miałam paczkę w domu.

M+M+? lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię piersią

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolino, pamiętam!
    Dla mnie ta książka - jako laika - jest pewną podpowiedzią ile karmić, ile dziecko śpi itd. Nie udaje mi się stosować zasad autorki, ale się staram. W moim dotychczas poukładanym życiu, jakieś tam reguły są ratunkiem dla psychiki. Z drugiej strony jak mi nie wychodzi to się frustruję... No ale tłumaczę sobie, że nic na siłe i staram się słuchać mojego dziecka i jego potrzeb.

Kawę zbożową też piję. Ale marzy mi się taka prawdziwa, z kofeinką :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 22:39

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bassia jak u ciebie? Mała spokojnie spi? Ja po dzisiejszej nocce bede intensywnie szukać gastroenterologa dziecięcego. Tak częste wybudzanie u takiego dziecka i niepokój przy leżeniu na pleckach nie jest norma i chce pomocy dla mojego Franka! :(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny, na waszą odpowiedzialność, właśnie siedzę z kubkiem kawy.
    Zapomniałam się tylko Was zapytać czy pijecie z mlekiem, a zrobiłam sobie cappucino :-)

Madlene.:), salomea lubią tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka. Mialam nadziej, ze u Ciebie po lekach sie sporo poprawi:/

u mnie jest co noc ten sam schemat. Mala usypia kolo 20 I spi do 23-24. Maz kladzie sie pozniej, wiec wtedy spi na brzuchu zazwyczaj, choc wczoraj na boku przespala. Potem juz pobudki co 2h czasem czesciej. Najgorsze jest to ze mi cala akcja przebrania, karmienia, odbijania, uspienia schodzi prawie godzine, wiec na moj odpoczynek prawie czasu brak, bo ledwo usnie, juz znowu karmic trzeba.

Z tym nutritionem z ulewaniem jakby lepiej, ale ze spaniem niezbyt.

My mamy w srode wizyte u tej ordynator neonatologi, to mam nadzieje na usg przelyku, choc obawiam sie czy mnie nie potraktuja jak matki wariatki, przewrazliwionej.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy mozecie mi wyoślić te całe szczepionki , we wtorek idziemy , a ja jestem zielona , połozna mi to tłumaczyła ale ja jestem jaks tępa :(

te całe 5w1 6w1 , ilosc tych ukłuć , i czy kupujecie dodatkowo ,,zalecane płatne'' ?

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.szczepienia.pl/ moze coś pomoze

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Martka. Mialam nadziej, ze u Ciebie po lekach sie sporo poprawi:/

u mnie jest co noc ten sam schemat. Mala usypia kolo 20 I spi do 23-24. Maz kladzie sie pozniej, wiec wtedy spi na brzuchu zazwyczaj, choc wczoraj na boku przespala. Potem juz pobudki co 2h czasem czesciej. Najgorsze jest to ze mi cala akcja przebrania, karmienia, odbijania, uspienia schodzi prawie godzine, wiec na moj odpoczynek prawie czasu brak, bo ledwo usnie, juz znowu karmic trzeba.

Z tym nutritionem z ulewaniem jakby lepiej, ale ze spaniem niezbyt.

My mamy w srode wizyte u tej ordynator neonatologi, to mam nadzieje na usg przelyku, choc obawiam sie czy mnie nie potraktuja jak matki wariatki, przewrazliwionej.

Poprawa jest taka ze nie szarpie mi sie przy piersi i spokojnie je, ale nadal budzi sie czesto. I to dokładnie jak u ciebie. Pierwsze spanie po kapieli do 23-24 a potem z kazdym budzeniem spanie jest krótsze. Budzi płacz i stękanie, jak spi na pleckach albo boku to nerwowo wymachuje łapkami. Przy wybudzeniu zjada ale ja wiem ze to nie głód go wybudza :/

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M ja piję codziennie rano zbożową i potem w ciągu dnia normalnie jedną z kofeiną, albo w domu z ekspresu albo w coffee heaven średnią latte (ma 2 espressa) - nie zauważyłam żadnego wpływu na moje dziecko :)

M+M+?, d'nusia, Izoleccc lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Doomi dodalas mnie ?

nie wysłałaś mi swojego maila na prv

d69c2n0azl70dnw1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Poprawa jest taka ze nie szarpie mi sie przy piersi i spokojnie je, ale nadal budzi sie czesto. I to dokładnie jak u ciebie. Pierwsze spanie po kapieli do 23-24 a potem z kazdym budzeniem spanie jest krótsze. Budzi płacz i stękanie, jak spi na pleckach albo boku to nerwowo wymachuje łapkami. Przy wybudzeniu zjada ale ja wiem ze to nie głód go wybudza :/
    U mnie to samo dokladnie. Jak sie oczytalam to ciezko z tym walczyc, mozna lagodzic objawy I liczyc ze dziecko wyrosnie, eh...

Zostaje powiesic kalendarz I skreslac dni :(

A I od wczoraj jestem na diecie bezmlecznej, male szanse, ze cos pomoze, ale probuje wszystkiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 10:41

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:

Dziewczyny z Warszawy macie namiary na doradcę laktacyjnego takiego co do domu przyjedzie?

widziałam na Żelaznej w szpitalu na tablicy ogłoszeń, że przyjeżdżają do domu

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Przy każdym karmieniu się rzuca? Mój ma tak wieczorami tylko...

to całkiem jak u mnie... tylko wieczorem się rzuca, pręży i ogólnie walczy :( a ja nie wiem o co chodzi... :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo Giny Ford i ogólnie mądrych książek - w pierwszych tygodniach życia mojego dziecka przeczytałam 3 książki tzw. "must" - Tracy Hogg, Harvey Karp i Ginę Ford.

jutro mój Synek kończy 2 miesiące i powiem Wam, że wiele wzięłam z tych teorii i zasad, od każdego po trochu, ALE wiele odpuściłam, bo dostarczałam sobie sama dodatkowego stresu - że nie śpi o 9, tylko o 10. że spał 3,5h zamiast 3h. że zjadł nie o tej porze o której "powinien". masakra! wprowadziłam pewien rytm, ale raczej wypracowałam go po prostu ze swoim dzieckiem.

i często wspominam słowa muminki że każde dziecko jest inne. że nasze dziecko samo da nam swoje wskazówki. że stosować się do tych wszystkich mądrych rad i teorii jest szaleństwem! że życie pokaże.

i pokazuje :) bycie Mamą to ogromnie ciężka praca, ale najpiękniejsza na świecie <3 niektóre rzeczy wychodzą, inne nie. nie ma co się stresować, te istotki mają dopiero kilka tygodni. jest ciężko, nikt nie mówił, że będzie łatwo. ale myślę, że z każdym miesiącem będziemy jeszcze lepiej poznawać swoje dzieci, lepiej się z nimi dogadywać, odczytywać ich potrzeby i ustalać te upragnione "rytmy dobowe" :)

ściskam Was mocno! i przesyłam moc wsparcia dla dzieciaczków chorujących :*

salomea, perła ziemi, Karolina@, ksanka, muminka83, foxica, RudyTygrysek, Izoleccc, Falon lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ piękne są te wkładki! kupuję :) bo już mnie szlag trafia przy tych jednorazówkach!

Karolina@ lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    apropo Giny Ford i ogólnie mądrych książek - w pierwszych tygodniach życia mojego dziecka przeczytałam 3 książki tzw. "must" - Tracy Hogg, Harvey Karp i Ginę Ford.

jutro mój Synek kończy 2 miesiące i powiem Wam, że wiele wzięłam z tych teorii i zasad, od każdego po trochu, ALE wiele odpuściłam, bo dostarczałam sobie sama dodatkowego stresu - że nie śpi o 9, tylko o 10. że spał 3,5h zamiast 3h. że zjadł nie o tej porze o której "powinien". masakra! wprowadziłam pewien rytm, ale raczej wypracowałam go po prostu ze swoim dzieckiem.

i często wspominam słowa muminki że każde dziecko jest inne. że nasze dziecko samo da nam swoje wskazówki. że stosować się do tych wszystkich mądrych rad i teorii jest szaleństwem! że życie pokaże.

i pokazuje :) bycie Mamą to ogromnie ciężka praca, ale najpiękniejsza na świecie <3 niektóre rzeczy wychodzą, inne nie. nie ma co się stresować, te istotki mają dopiero kilka tygodni. jest ciężko, nikt nie mówił, że będzie łatwo. ale myślę, że z każdym miesiącem będziemy jeszcze lepiej poznawać swoje dzieci, lepiej się z nimi dogadywać, odczytywać ich potrzeby i ustalać te upragnione "rytmy dobowe" :)

ściskam Was mocno! i przesyłam moc wsparcia dla dzieciaczków chorujących :*

Zgadzam się w całej rozciągłości :)

domiii, muminka83 lubią tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pass- Oliwka ma wysypkę na policzkach troche na glowie,na karku i za uszami a na uszach ma tak sucha skore jakby skorupę miska zamiast skory.Pod kolanami i na lokciach nic nie ma. Czytalam w necie ze to może być ciemieniucha lub skaza bialkowa. Tylko czy możliwa jest ciemieniucha na uszach? Jak gowna pozbyć? Na glowie to wiem ze oliwka i po kąpieli się wyczesuje ale na uszach?

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pobudka na jedzenie co 3h i wypija przeważnie 100ml a w nocy teraz pije po 60ml, u nas do godziny 5 nocka jest ładnie przespana oczywiście z równiutkimi pobudkami co 3h na mlecio, a od 5 jest chrząkanie, kręcenie się i straszne stękanie. Wprowadziłam w tamtym tyg Nutramigen bo Hania była obsypana i wysypka nie znikała a wręcz się nasilała, po zmianie mleka od razu wysypka zanikła ale problemy brzuszkowe nie znikneły, jedynie co nie ma zatwardzenia. Po gastrotusie kupka była, Hania nie ulała ani nie łyka na śliny, za t głośno beka i to długo po karmieniu.

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira u nas przy starszej córce okazało się to skazą białkową, i teraz Hania miala to samo, byłam przekonana, że to jednak trądzik dziecięcy ale cały czas sie to nasilało, a bałam się żeby córka nie miała ran na twarzy (starszej po tej wysypce zrobił się duzy naczyniak który ma do dzisiaj) i zmieniłam mleko na Nutramigen i wysypka z dnia na dzień zaczeła zanikać i została sucha skorupa którą smaruję emolium trójaktywnym, a mleko zmieniłam też z pwodu problemów brzuszkowych i ulewania śluzem

‹‹ 2260 2261 2262 2263 2264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ