X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może stworzymy jakąś grupę wsparcia i będziemy ćwiczyć z Chodakowska ? :-)

Vira, d'nusia, She86, Izoleccc, Mania1718, Falon, A.Kasia, foxica, muminka83 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Może stworzymy jakąś grupę wsparcia i będziemy ćwiczyć z Chodakowska ? :-)

Ja się zgłaszam do ćwiczeń :-)!!!!!

Est lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie bym poćwiczyła ! ;) zobaczymy co Pani doktor powie na wizycie poporodowej ;)

Est lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie mam co zrzucac za bardzo, mala dala mi w kosc I wygladam jak cien czlowieka:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 03:55

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po porodzie zostało + 3kg ale ja się cieszę i nie obrażę się jak zostaną już ze mną :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha to u mnie 12 kg za duzo :D

l22ncwa15v2ncszo.png

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na zero ale przed ciąża miałam sporo kg na plusie więc muszę zrzucić.
    W końcu mam motywacje ;)

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 3 kg i nie mam czasu ćwiczyć... Najgorsze jest to, że skôra na brzuchu jest taka ciemniejsza, jakby opalona. Jest różnica z resztą ciała. Do tego cały czas mam tą ciemną linię i "brudny" pępek o którym pisałyście.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh zazdroszczę tych 3 kg . Mi uciekli 15 kg a drugie 15 przytula moje cialko nadal :(

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • ksanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do poczytania, może wam się spodoba i podrzucić też dzielnym tatom do poczytania
    http://azdokonca.pl/rola-ojca-w-karmieniu-piersia/

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madlene.:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu to wreszcie będziesz miała spokój :) A twoja lekarka co mówiła na problemy twojej córeczki ( pewnie pisałaś ale nie dam rady teraz cofnąć) Pediatra u której byłaś dzisiaj, na jakiej podstawie dała ci obecną diagnozę ?

28whyx8d41olhvnv.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja będę musiała wymienić chyba cała szafę.
    W końcu osiągnęłam wagę sprzed 10 lat ;)
    Obecnie mam - 14 kg od wagi z dnia porodu i 12 od wagi z lipca.
    Jestem w siódmym niebie bo żadna dieta mi tyle nie dała jak ciąża (cukrzycowa) a teraz kp.

Mój M patrzy i się uśmiecha że zrobiła się że mnie sexy mama ;) taka jak mnie zapamiętał z pierwszego spotkania.

Póki co waga u mnie stoi w miejscu na 72 kg, codziennie nawet w deszcz jak dziś robię 2 h spacer z wózkiem (ok 10km) po 7 mc lezenia wyzywam się w końcu na świeżym powietrzu. W końcu odbudowuje mi się mięśnie! Bo miałam już ich zanik.
    Zosia lubi leżeć na mnie ;) no to robimy brzuszki z obciążeniem!
    Zastanawiałam się czemu boli mnie spojenie a właściwie więzadła w pachwinach i już wiem, gimnastyka z dzieckiem spowodowała że coś (nie tluszcz i Flaczki) wypełniła mi przestrzeń gdzie nie tak dawno było wielkie NIC.

No dobra jestem dziś podekscytowana bo robiliśmy badania krwi i morfologia książkowa ale ważniejsza jest moją glikemia a właściwie jej całkowity brak.
    Jeeey cukrzyca co to cukrzyca Nie ma zniknęła. Pozostała tylko wiedzą o dobrej diecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 21:13

M+M+?, d'nusia, A.Kasia lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Basiu to wreszcie będziesz miała spokój :) A twoja lekarka co mówiła na problemy twojej córeczki ( pewnie pisałaś ale nie dam rady teraz cofnąć) Pediatra u której byłaś dzisiaj, na jakiej podstawie dała ci obecną diagnozę ?
    Ogolny niepokoj u dziecka np machanie raczkami, glowka, takie fukanie noskiem. Poza tym sucha skorka na tulowiu. Na policzkach mala ma krostki ktore wygladaly z poczatku jak potowki a teraz przysychaja na szorstkie.

Z ciekawostek powiedziala, ze takie uczulone dzieci to stradzne zarloki, bo odruch ssania ukaja ich bol:( dlatego czesto mimo bolow brzuszka waga rosnie ok...

Pocieszyla mnie kobieta, taki lekarz z prawdIwego zdatzenia.

Madlene.:) lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z objawow w domu, to ciagle rzucanie sie przy jedzeniu, brak snu I placz przy lezeniu na plecach lub na boku. Duze napiecie calego ciala I zdenerwowanie. Plakac mi sie chcialo jak sie to dziecie yak meczylo

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Basiu, bo moja mnie martwi ostatnio wygląda jak by miała problemy przy puszczaniu bączków i robieniu kupki, robi je często ale czasami nawet zapłacze jak je robi. Od kilku dni bardzo płaczliwa się zrobiła. Poczekam jeszcze ale mam wrażenie że dzieje się z nią coś niedobrego.

28whyx8d41olhvnv.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeny, a machanie rączkami to coś złego. Ja jak położę synka na przewijaniu to kopie nóżkami i właśnie macha rączkami. Z M uważamy że to słodkie i zawsze mamy z tego ubaw... A teraz zasiane zostało ziarno niepokoju. Chyba zwariuję. A jak Wasze dzieciaczki?

• Karka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też fuka nosem, macha rękami i nogami jakby chciała odlecieć! Ale ja tego na razie nie biorę jako objaw czegoś złego, bo nic tak to jej nie jest.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to jest rownoczesne z takim ogolnym niepokojem, zaciskaniem piastek, nerwowym wyrazem twarzy itd takze dziewczyny spokojnie. Dziecko tez musi sie ruszac:)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też tak robi... Nawet pielęgniarka powiedziała że żywy bardzo jest :P

• ksanka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M machanie rączkami i nóżkami to odruchy,
    Niektóre też to moro.
    Niestety u Zosi moro przeszkadza jej spać i gdy chce by miała spokojny sen to spowijam ja by lapki były przytrzymane
    Co do nóżek to maluszki też ćwiczą :) nasza smerfetka w bujaczku tak macha nóżkami że zabawki fruwaja jak ptaki ;)
    A na przewijaku uwielbia gdy podłoży się jej rękę do stopek kopać w moja czy męża dłoń

Każdy dzidzius jest unikalny i dopiero diagnoza dobrego lekarza może wyjaśnić i rozjaśnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 22:02

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 2272 2273 2274 2275 2276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ