X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może stworzymy jakąś grupę wsparcia i będziemy ćwiczyć z Chodakowska ? :-)

Vira, d'nusia, She86, Izoleccc, Mania1718, Falon, A.Kasia, foxica, muminka83 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Może stworzymy jakąś grupę wsparcia i będziemy ćwiczyć z Chodakowska ? :-)

Ja się zgłaszam do ćwiczeń :-)!!!!!

Est lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie bym poćwiczyła ! ;) zobaczymy co Pani doktor powie na wizycie poporodowej ;)

Est lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie mam co zrzucac za bardzo, mala dala mi w kosc I wygladam jak cien czlowieka:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 03:55

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po porodzie zostało + 3kg ale ja się cieszę i nie obrażę się jak zostaną już ze mną :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha to u mnie 12 kg za duzo :D

l22ncwa15v2ncszo.png

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na zero ale przed ciąża miałam sporo kg na plusie więc muszę zrzucić.
    W końcu mam motywacje ;)

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 3 kg i nie mam czasu ćwiczyć... Najgorsze jest to, że skôra na brzuchu jest taka ciemniejsza, jakby opalona. Jest różnica z resztą ciała. Do tego cały czas mam tą ciemną linię i "brudny" pępek o którym pisałyście.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh zazdroszczę tych 3 kg . Mi uciekli 15 kg a drugie 15 przytula moje cialko nadal :(

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • ksanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do poczytania, może wam się spodoba i podrzucić też dzielnym tatom do poczytania
    http://azdokonca.pl/rola-ojca-w-karmieniu-piersia/

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madlene.:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu to wreszcie będziesz miała spokój :) A twoja lekarka co mówiła na problemy twojej córeczki ( pewnie pisałaś ale nie dam rady teraz cofnąć) Pediatra u której byłaś dzisiaj, na jakiej podstawie dała ci obecną diagnozę ?

28whyx8d41olhvnv.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja będę musiała wymienić chyba cała szafę.
    W końcu osiągnęłam wagę sprzed 10 lat ;)
    Obecnie mam - 14 kg od wagi z dnia porodu i 12 od wagi z lipca.
    Jestem w siódmym niebie bo żadna dieta mi tyle nie dała jak ciąża (cukrzycowa) a teraz kp.

Mój M patrzy i się uśmiecha że zrobiła się że mnie sexy mama ;) taka jak mnie zapamiętał z pierwszego spotkania.

Póki co waga u mnie stoi w miejscu na 72 kg, codziennie nawet w deszcz jak dziś robię 2 h spacer z wózkiem (ok 10km) po 7 mc lezenia wyzywam się w końcu na świeżym powietrzu. W końcu odbudowuje mi się mięśnie! Bo miałam już ich zanik.
    Zosia lubi leżeć na mnie ;) no to robimy brzuszki z obciążeniem!
    Zastanawiałam się czemu boli mnie spojenie a właściwie więzadła w pachwinach i już wiem, gimnastyka z dzieckiem spowodowała że coś (nie tluszcz i Flaczki) wypełniła mi przestrzeń gdzie nie tak dawno było wielkie NIC.

No dobra jestem dziś podekscytowana bo robiliśmy badania krwi i morfologia książkowa ale ważniejsza jest moją glikemia a właściwie jej całkowity brak.
    Jeeey cukrzyca co to cukrzyca Nie ma zniknęła. Pozostała tylko wiedzą o dobrej diecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 21:13

M+M+?, d'nusia, A.Kasia lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Basiu to wreszcie będziesz miała spokój :) A twoja lekarka co mówiła na problemy twojej córeczki ( pewnie pisałaś ale nie dam rady teraz cofnąć) Pediatra u której byłaś dzisiaj, na jakiej podstawie dała ci obecną diagnozę ?
    Ogolny niepokoj u dziecka np machanie raczkami, glowka, takie fukanie noskiem. Poza tym sucha skorka na tulowiu. Na policzkach mala ma krostki ktore wygladaly z poczatku jak potowki a teraz przysychaja na szorstkie.

Z ciekawostek powiedziala, ze takie uczulone dzieci to stradzne zarloki, bo odruch ssania ukaja ich bol:( dlatego czesto mimo bolow brzuszka waga rosnie ok...

Pocieszyla mnie kobieta, taki lekarz z prawdIwego zdatzenia.

Madlene.:) lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z objawow w domu, to ciagle rzucanie sie przy jedzeniu, brak snu I placz przy lezeniu na plecach lub na boku. Duze napiecie calego ciala I zdenerwowanie. Plakac mi sie chcialo jak sie to dziecie yak meczylo

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Basiu, bo moja mnie martwi ostatnio wygląda jak by miała problemy przy puszczaniu bączków i robieniu kupki, robi je często ale czasami nawet zapłacze jak je robi. Od kilku dni bardzo płaczliwa się zrobiła. Poczekam jeszcze ale mam wrażenie że dzieje się z nią coś niedobrego.

28whyx8d41olhvnv.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeny, a machanie rączkami to coś złego. Ja jak położę synka na przewijaniu to kopie nóżkami i właśnie macha rączkami. Z M uważamy że to słodkie i zawsze mamy z tego ubaw... A teraz zasiane zostało ziarno niepokoju. Chyba zwariuję. A jak Wasze dzieciaczki?

• Karka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też fuka nosem, macha rękami i nogami jakby chciała odlecieć! Ale ja tego na razie nie biorę jako objaw czegoś złego, bo nic tak to jej nie jest.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to jest rownoczesne z takim ogolnym niepokojem, zaciskaniem piastek, nerwowym wyrazem twarzy itd takze dziewczyny spokojnie. Dziecko tez musi sie ruszac:)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też tak robi... Nawet pielęgniarka powiedziała że żywy bardzo jest :P

• ksanka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M machanie rączkami i nóżkami to odruchy,
    Niektóre też to moro.
    Niestety u Zosi moro przeszkadza jej spać i gdy chce by miała spokojny sen to spowijam ja by lapki były przytrzymane
    Co do nóżek to maluszki też ćwiczą :) nasza smerfetka w bujaczku tak macha nóżkami że zabawki fruwaja jak ptaki ;)
    A na przewijaku uwielbia gdy podłoży się jej rękę do stopek kopać w moja czy męża dłoń

Każdy dzidzius jest unikalny i dopiero diagnoza dobrego lekarza może wyjaśnić i rozjaśnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 22:02

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 2272 2273 2274 2275 2276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ