X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Renka Właśnie mi przypomniałaś o kremie z filtrem,ponoć babydream z Ross jest dobry:)

Tez mam taki. :)

Udalo mi sie na jutro umowic alergologa- zobaczymy co powie na brzuszkowe problemy.

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

• Pass Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    Hej

Dziewczyny mój Aleks po jedzeniu straasznie charczy jqkby mial katar ale jk odcigam katarek to nic nie ma;/ nie wiem czy mleczko sie dostaje gdzies gdzie nie powinno/ to tylko po jedeniu tk charczy;/

Może to sapka? ale wtedy by nie było tylko po jedzeniu

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

• Pass Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Taka cudowna pogoda, a mój Synek toleruje tylko jakieś pół godziny spaceru :( Najpierw płacz, potem z 15 minut pośpi i znowu p, acz i pędzikiem do domu. Nawet się nigdzie dalej nie można zapuścić :( A tak się cieszyłam na te spacery :( A jak jest u Was?

Ja ma prawie godzinne spacery. Jak nakarmię, uspokoję dziecię bo ostatnio chce zasypiac na brzuszku na mnie to wyjdzie mi godzinka lub pół jeśli jeszcze przewijam go. A dziś to pogonił matke... nakarmiłam, ululałam, wyszłam na spacer, drugi zakręt a mały w ryk i mlaska, no to w tył zwrot i biegiem gdzieś go nakarmić (karmiłam na klatce :| w bloku) godzinka spaceru i na czas na planowe karmienie wróciłam. No to pytam się syna czy już się najadł bo chcę iść jeszcze raz połazić, to się tylko uśmiechnął. Weszłam w trzeci zakręt a on mlaska i ryk...normalnie maraton.

Madlene.:) lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis moje dziecie spi strasznie duzo (oczywiscie z tymi swoimi stekami brzuszkowymi) nie wiem o co kaman, moze przez pogode, bo u mnie raz deszcz raz slonce

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja znow nie bardzo chce spac. Zawsze sypiala ze dwa razy po godzince i przez poludnie ze 2-3, a dzis robi sobie takie drzemki tylko o generalnie sama nie wie czego chce...

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiaj też śpi ale jest dużo na podwórku bo piękna pogoda więc pewnie dlatego :)

A co u nas? Wprowadzamy mleko Nan wg zaleceń lekarki. Od wczoraj zjadł 4 porcje tego mleka z nowej butli Avent i póki co wszystkie karmienia bez płaczu i krzyku i zjada pięknie po 110ml ;) zauważyłam że nie ulewa po tym mleku co często się zdarza jak dam Hipp. Zrobił już 2 razy piękną kupkę więc póki co Wszystko ok ;)

Zmiana mleka, nowa butla i leki dają radę chyba :)

baassiia, Czarodziejka87, edyś, Mania1718 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mój troll śpi dzisiaj większość dnia :) zje, posiedzi chwilkę i się pouśmiecha i w kimono :) tak to ja mogę :D prysznic wzięłam jak człowiek a nie na raty :) pranie wstawiłam no normalnie żyć nie umierać :D

dziewczyny a jak wychodzicie na spacery? raz dziennie? czy częściej??

baassiia, Madlene.:) lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jak czytam o problemch z kupkami to jestem przerazona :(
    moja mała robi codziennie ,a jak nie zrobi to strasznie płacze,

co do kremu z filtrem to my używamy z pharmaceris +50 SPF specjalna seria
    dla dzieci tylko cena 50zł...

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 my w zależności od rytmu dnia ;) czasem siedzimy na polku cały dzień ;) z przerwami na jedzenie i zmiane pieluszki ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    no mój troll śpi dzisiaj większość dnia :) zje, posiedzi chwilkę i się pouśmiecha i w kimono :) tak to ja mogę :D prysznic wzięłam jak człowiek a nie na raty :) pranie wstawiłam no normalnie żyć nie umierać :D

dziewczyny a jak wychodzicie na spacery? raz dziennie? czy częściej??

My póki co raz dziennie tak ok.2 godziny ale jak będzie tak ciepło jak dziś to pewnie dwa spacerki zaliczymy;)

Filip 28.03.2016 <3
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oprócz tego mały na balkonie w wózku sobie leży ;)

Filip 28.03.2016 <3

Wysłany: 5 maja 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też różnie. Jak ciepło to bardzo długo na dworzu siedzimy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Dzieki Basia. Zauwazylas jakas poprawe po tym? Jak sie dzidzius zachowywal? Juz niewiem co mam robic. Weronika ulewa na potege, mam wrazenie, ze wiecej niz zjada. Odbijam, nosze po jedzeniu, karmie z glowa wyzej, staram sie nie dawac jej tego plynnego mleczka tylko jak zleci to gestsze. I nic. Czasem jest dzien ze uleje raz czy dwa, ale czasami non stop. Juz nie mam sil. Dzis rycze jak glupia z kazdym ulaniem.

U nas też skaza białkowa i zauważyłam że jak zjem coś co małemu nie służy to wtedy ulewa jak np po jogurcie sojowym. Zjadłam jednego dnia a na kolejny dzień mały ulewał po każdym karmieniu.

Dzisiaj byliśmy na szczepieniu 6w1 i rota zostawiłam w przychodni 540 zł ktoś pytał o cenę rota ja brałam dwudawkowy i ten kosztuje 325 zł.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę mój mały wczoraj i dzis po kapieli płakał bardzo i skręcał sie-ewidentnie od brzuszka. Dzis cały dzien nie zrobił kupki, po czym wieczorem zrobił olbrzymia, zielona jak trawę i śmierdząca...martwie sie co to. Wczesniej raz sie tak zdarzyło ale dzis z tym płaczem...martwie sie :( mój lekarz mowi ze to normalne ze takie kupy sie zdarzają. Miałyście tak?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na mm jak wprowadzilam do dzisiaj zielone i śmierdzące, ostatnia kupka juz normalna byla

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze jak kp to,zjadlas cos co ma dużo żelaza albo w twoim mm jest dużo.

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, u nas były przez kilka dni trawiastozielone. Też mi lekarz powiedział, że to w normie - w co mi się wierzyć nie chciało. Odstawiłam nabiał. Kupki zielone się pojawiają ale o wiele jaśniejsze.

l22ncwa15v2ncszo.png

Wysłany: 6 maja 2016, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas się zdarzały żółto zielone. Pediatra zaproponowała tą zmianę na Nan mleko i póki co kupki już są żółte.

• baassiia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na srode mam termin szczepienia te 5w1, teraz okazalo sie, ze termin mi nie pasuje, czy jak opoznie, to bedzie ok? Mala w srode bedzie miec 7t4d.

Do jakiegi wieku trzeba zrobic?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 5w1 szczepiliśmy jak mały skończone 2 miesiące ;) Zaleca się ją wykonać po skończonym 6 tż. Z tego co się orientuję nie ma tu takich ograniczeń jak w przypadku rotawirusów.

baassiia lubi tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
‹‹ 2287 2288 2289 2290 2291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ