X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    U nas też wysypka ala trądzik/ potówki, pierwsze na policzkach, póżniej cała buzia, czółko, dekolt i za uszkami, z dnia na dzień coraz bardziej się nasilało, po zmianie mleka natychmiast zaczeło zanikać, z kolejnym dniem było coraz lepiej i została sucha skorupka, teraz buźka i skóra jest idealna. I popatrzcie też za uszka czy jest taka naderwana skórka, to też jest objaw alergii, jak to u nas zauważyłam to natychmiast mleko zmieniłam. U starszej córki to aż się z uszka osocze sączyło :( młodszej chciałam tego oszczędzić i nie czekałam na więcej objawów

U mnie też taka wysypka i na uszkach sucha skórka a lekarz mówi że to na pewno nie alergia/skaza .... Ja już głupieje...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że o tym aphtin są różne opinie, jednak ufam swojej lekarce. Poza tym u nas te pleśniawki są w początkowym stadium - zaledwie dwie na języku i jedna na dziąśle. Żadnego białego nalotu. Lekarka powiedziała, że nystatynę stosuję się jak pleśniawki są już dość mocno rozwinięte w buzi i jest ich sporo. Zobaczę - jak przez weekend nie będzie poprawy to pójdę po nystatynę.

Salomea - są to takie białe kropki. Ja początkowo myślałam, że to pozostałości mleczka - przeleciałam to kropeczki jałowym wacikiem, nie zniknęło więc wiedziałam z czym mam do czynienia.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko jaki upal, u was tez tak cieplo ??? Juz nie wiem jak ubierac mala bo taki skwar ze szok, jak wy ubieracie maluszki w taka pogode, ja mialam body z dl rekawem i na to cienka bluze a na dol rajstopki i geterki cienkie no i skarpetki. Teraz jak pojde po synka do szkoly to chyba bez rajstopek tylko getry i bez bluzy, same body.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    O matko jaki upal, u was tez tak cieplo ??? Juz nie wiem jak ubierac mala bo taki skwar ze szok, jak wy ubieracie maluszki w taka pogode, ja mialam body z dl rekawem i na to cienka bluze a na dol rajstopki i geterki cienkie no i skarpetki. Teraz jak pojde po synka do szkoly to chyba bez rajstopek tylko getry i bez bluzy, same body.

Body dl.rękaw ale cieńsze i pajac na to. Nawet nie wiem czy i tak mu nie było gorąco. Za to jedna mamuśka spotkana mnie zaciekawiła. Mamuśka i córcia, siedząca już, dość pulchne(sama do chudych nie należe), bez czapeczki, poliki czerwone od słońca, gruby dresik na nogach i kurtka na górze. Przynajmniej mi by było troszkę gorąco tak ubranej, oczywiście każdy robi jak uważa :)

• edyś Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpetki, spodnie welurowe, body z krótkim, bluzeczka z długim rękawem, opaska na główkę. Przykryta kocykiem cienkim. U nas 20-22 st.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie body długim rękawem, bluza polarowa, spodenki , skarpetki i czapeczka. Przykryty cienkim kocykiem. I miałam wrazenie jak rozbierałam ze był strasznie ciepły

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rajo byly body na krótki rękaw i getry teraz same body i skarpetki.

Byliśmy u alergologa mamy receptę na nutramigen lgg, póki co kończymy puszkę zwykłego i sprawdzamy czy ten drugi się przyjmie. Smarowanie emolientami i moja dieta eliminacyjna dopóki karmię. Jeśli będzie źle to będziemy robić badania z krwii w kierunku alergii.

Wysłany: 6 maja 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Martka ale bez kocyka bo jak miał kocyk to marudzil.

• ksanka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pass ja moja podobnie ubrałam, body z długim i śpiochy czyli 2 warstwy.
    Miałam też pieluche bambusowa do przykrycia ale było tak ciepło że nawet nie użyłam.
    Sprawdzałam karczek był przyjemnie letni, lapki cieplutkie.
    Po powrocie mała musiałam przewinąć to stopki też były cieplutkie jak i całe ciałko.

Mam pytanie czy wasze maluszki też tak czkawki męczą? Moja ma nawet 3 razy dziennie. Zwykle łapie ja jak zaczyna coś gadac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 16:46

bl9cuay3kworwxbg.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka ja zauważyłam, że czkawka u nas jest zawsze jak mu się trochę jedzenie cofnie i połknie. Czytałam, że najczęściej u dzieci to jest powód czkawki :)
    Najbardziej się wkurzam jak go usypiam a on czkawki dostanie... ;)

A jak Wy usypiacie swoje dzieciaki? A reagujecie już na pierwsze ziewnięcie czy czekacie aż zaczną marudzić czy jeszcze inaczej ;)?

• Pass Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominik też czkawkuje raz jak mu w brzuszek zimno, raz jak jedzenie słyszę że się cofa. Teściowa to mi awanturę zrobiła, że dziecko się męczy czkawką a ja nic z tym nie robię. I powinnam cieplej ubrać bo mu zimno.A jaka zdziwiona była jak powiedziałam że już w brzuchu miał czkawkę.

Mój momentalnie zasypia jak leży na brzuchu u mnie lub męża.Czyli zanim go odbije to już on śpi. Jak wkładam do łóżeczka to oczy jak 5 zł.Ale wtedy leży kreci się i marudzi,popłacze,pogadamy i kiedyś zasypia.Chyba że w rozpacz wpadnie to wtedy usypiam kołysając na nogach,lub na rękach, lub kładę na siebie.

Wysłany: 6 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój usypia albo przy karmieniu albo jak widzę że jest senny to kładę go do łóżeczka i sam zasypia. Czasami jak nie może usnąć a mu się ziewa to go kołysze troszkę na rękach. Często też w dzień usypia na bujaczku.

• salomea Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w nocy usypia przy piersi, a w dzień w chuście albo na spacerze. Innymi sposobami pośpi 20 min i oczy jak 5 zł, a w chuście spał wczoraj 4,5 h, dzisiaj 3 h.
    Co do ubioru na dwór to body z długim plus bawełniane spodenki plus skarpetki i bawełniana czapka i kocyk, ale pod nim było ku już za gorąco.

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś 22 stopnie w cieniu i body z długim na to bluzeczka,spodenki,skarpetki,cienka czapeczka i cienki kocyk trochę na nóżki:)

No marwią mnie te krostki na buźce a lekarz,że natłuszczać tylko.. kurcze jak nie będzie poprawy to jeszcze raz mu sie spytam we wtorek bo idziemy na szczepienie.
    Choć teraz jak patrze na buźke małego to tak nie widać tych krostek..

Niecierpliwa widze,że Ciebie też to marwi ehh oby było dobrze

Ksanka mój Filip ma też czkawke pare razy dziennie,daje mu troszke wody i przechodzi

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp - jeśli był taki upał u Ciebie jak u mnie i założyłaś dziecku dwie warstwy to mu współczuje. Albo Wy gotujecie swoje dzieci albo ja zaziębiam moje. Dziś byłam na spacerze ok 13. W cieniu było 23 stopnie a w słoncu to nawet nie chce myślec. Mała miała tylko body z długim rękawkiem ( najcieńsze jakie miałam ) , spodenki i skarpetki no i czapkę. Nie miała dwóch rękawów jak Wasze. No i przykryta była zwykłą pieluszką tetrową bo gorąco bylo niemożliwie. Głównie spacerowałam w słoncu ale starałam sie by buzia malej była w cieniu pod budka.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pomóżcie , coś naprzyciskałam na ovufriend i ustawiło mi się początek cyklu z dzisiejszą datą 6 maja ,a okres dostałm 3 maja nie umię tego wycofac, a nie da sie wymusic nowego cyklu , co mam zrobić zeby mi się znów pojawił cykl od 3 maja :(

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Mój w nocy usypia przy piersi, a w dzień w chuście albo na spacerze. Innymi sposobami pośpi 20 min i oczy jak 5 zł, a w chuście spał wczoraj 4,5 h, dzisiaj 3 h.
    Co do ubioru na dwór to body z długim plus bawełniane spodenki plus skarpetki i bawełniana czapka i kocyk, ale pod nim było ku już za gorąco.

Salomea - jakbym czytała o sobie. U mnie to samo z ubiorem małej jak i z jej snem. Śpi tylko w chuście lub na spacerze. Ewentualnie w domu drzemka na 20 minut i nic wiecej. Na dodatek ma sucho, najedzona jest a płacze i uspokaja się tylko jak ją biorę na ręce. Od dwóch dni mi tak płacze. Nie wiem co jest. Głodna nie jest bo daje jedną pierś i na dokładkę drugą to drugiej już nie chce albo pociumka minute i puści i wiecej nie chce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam ramkę na zdjęcie małej z glinką żeby zrobić odciski stópki i rączki .
    Tylko jak tu cholender zrobić te odciski - jak dzidziuś śpi czy co ?

Wysłany: 6 maja 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka my dziś byliśmy na szczepieniu i lekarz powiedział że te krostki nie wyglądają jak przy skazie ale jakoś dalej się denerwuje. Mnie głównie zastanawia ten jego płacz przy jedzeniu ale lekarz utrzymuje wersje że to kolka. Nie płacze przy każdym już no ale zdarza się.

Apropo szczepienia to masakra jakaś! Mały płakał po wkuciu jak nigdy :( nie wyobrażam sobie kuc go więcej razy.
    Teraz śpi już dłuższy czas bo wymeczyl go ten płacz...

• alinalii Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Kupiłam ramkę na zdjęcie małej z glinką żeby zrobić odciski stópki i rączki .
    Tylko jak tu cholender zrobić te odciski - jak dzidziuś śpi czy co ?

my tez zakupiliśmy , dużo kasy dałam , masakraaa juz kilka podejsc zrobilismy zeby odbić , mała ładnie daje rączke i stope, ale zeby wyszedł łądny odcisk to graniczy z cudem

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
‹‹ 2289 2290 2291 2292 2293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ