Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Do tej pory przybierala ladnie, ale od ostatniego szczepienia nie wazylam jej. Musze podejsc do przychodni bo tego wlasnie sie boje. Mielismy ja szczepic na rota, ale przez to.ulewanie to sie zastanawiam czy warto, czy nie zwroci, bo wszelkie inne rzeczy poza mlekiem tez zwraca zawsze. I witamine jak podam, i docoflir, espumisan. Nawet jak jej buzke myje wacikiem to tez ja to drazni i ulewa po chwili.
Probowalismy herbatke i wode podawac, ale Weronika nie przyjmuje butli. Nie chce zlapac wogole, a po dluzszym przystawianiu zaczyna ja ciagnac na wymioty.
-
Jeju, dziewczyny, to ja chyba pędzę do lekarza bo u mnie ulewanie jest na potęgę po każdym karmieniu, ostatnio poszły nawet 3 gejzery - bo nawet nie fontanny. Do tego na polikach czerwone kropki, koło uszu i za uszami sucha skóra. Odstawiłam produkty mleczne - była poprawa z kupkami, ale nadal zdarzają się śluzowate. Teraz chyba pomidory odstawię. Generalnie żyję o flipsach kukurydzianych
-
edyś wrote:Jeju, dziewczyny, to ja chyba pędzę do lekarza bo u mnie ulewanie jest na potęgę po każdym karmieniu, ostatnio poszły nawet 3 gejzery - bo nawet nie fontanny. Do tego na polikach czerwone kropki, koło uszu i za uszami sucha skóra. Odstawiłam produkty mleczne - była poprawa z kupkami, ale nadal zdarzają się śluzowate. Teraz chyba pomidory odstawię. Generalnie żyję o flipsach kukurydzianych
-
alinalii wrote:dziewczyny jak dzieciaczki mają problem z kupą to spróbujcie podać herbatkę z kopru włoskiego , ja gdy podaje mojej małej , to po 1 min robi kupe;)
ja podaje na zmianę herbatkę z kopru i rumianku i kupy są wzoroweShe86, Mania1718, alinalii lubią tę wiadomość
-
Skowroneczka a co ile Twoja robi kupke? bo u nas też teraz z tym problem się zrobił, robił co 3 dni a teraz 4ty dzień i nic nie widać... Też mu się ulewa, ale nie tak dużo. Tzn jak więcej mu się uleje bo nie zdążę odbić to za 10 min uzupełnia braki i wtedy jest ok.
-
Hej, u nas wszystko ok
Franek zaczął sobie wydłużać nocne spanie i pierwszy sen po kapieli trwa juz 5-6 godz! Pózniej juz pobudka co 2-3godz. W nocy mamy luksus, zjada i zasypia, odkładam go do łóżeczka i spi dalej
od 3 dni znowu gorzej z jego jelitami. Skręca sie, robi sie purpurowy, czasem zapłacze. Ale juz naprawdę malutko płacze. Ostatnimi czynnościami przy którym darł sie wniebogłosy była kąpiel i odciąganie smaków. Odkąd koleżanka pożyczyła nam tummytub do kapieli i zakupiliśmy asporator do odkurzacza, to wszystkie czynności higieniczne sa czysta przyjemnością
mały coraz odważniejszy, podskakuje w tym wiaderku
A propos, czy dobrze mi sie zdaje ze nasza grupa działa rownież na fb? Chciałabym dołączyć tylko jak?baassiia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pass wrote:Skowroneczka a co ile Twoja robi kupke? bo u nas też teraz z tym problem się zrobił, robił co 3 dni a teraz 4ty dzień i nic nie widać... Też mu się ulewa, ale nie tak dużo. Tzn jak więcej mu się uleje bo nie zdążę odbić to za 10 min uzupełnia braki i wtedy jest ok.
U nas tez na poczatku bylo co 2-3 dni, czasem 4. Teraz juz do tygodnia nie ma nic. Dzis jestesmy 6 dzien bez kupy. Ostatnia byla w zeszly piatek i to po czopku bo tez tydzien i nic nie bylo:-/ -
baassiia wrote:To nie wiem czy jest sens wydawac pieniadze na ten zageszczacz, bo pewnie jej I tak nie wcisniesz:/
A jak sprawdzisz wage I bedzie ok, to moze lepiej przeczekac?
Tej wagi sie trzymam od poczatku dlatego staralam sie nie podawac niczego do tej pory. I chyba tak zrobimy. Sprawdzimy wage i najwyzej potem lekarz i bedziemy dzialac. Dziekuje za wszystkie rady. Dobrze ze jest to miejsce i tyle mam do wymiany doswiadczen.baassiia lubi tę wiadomość
-
Jak u was z laktacją? Ustabilizowała się? Bo ja mam wrażenie, że przedszkole bym wykarmiła
Piersi po karmieniu robią się pełne dosłownie w moment, mam dwa kamienie, z których non stop się leje. Zainwestowałam i kupiłam wkładki wielorazowe - po godzinie są już mokre. Ula jak zassie takiego cyca i puści to ma całą twarz mokrą. Leci już nie jeden strumień a cztery. I to głównie prawa pierś jest taka problematyczna
A co do zakupów w lidlu, to na prawdę fajne te ubrankaAż wyślę mamę żeby jeszcze coś dokupiła. No i u mnie w mieście też dzikie tłumy
-
edyś wrote:Jak u was z laktacją? Ustabilizowała się? Bo ja mam wrażenie, że przedszkole bym wykarmiła
Piersi po karmieniu robią się pełne dosłownie w moment, mam dwa kamienie, z których non stop się leje. Zainwestowałam i kupiłam wkładki wielorazowe - po godzinie są już mokre. Ula jak zassie takiego cyca i puści to ma całą twarz mokrą. Leci już nie jeden strumień a cztery. I to głównie prawa pierś jest taka problematyczna
A co do zakupów w lidlu, to na prawdę fajne te ubrankaAż wyślę mamę żeby jeszcze coś dokupiła. No i u mnie w mieście też dzikie tłumy
Ja co 2 tygodnie mam zjazd na studiach, i zawsze po takim weekendzie laktacja szaleje, mimo używania laktatora. Mi najwięcej pokarmu zbiera się w nocy i po niej, ale rano młody potrafi jeść co 1h więc jakoś wychodzimy na prostą.W ciągu dnia wszystko działa jak powinno. Za to wczoraj martwiłam się, bo wydawało się że produkcja nie wyrabia w dzień. Dominik od 2 dni śpi dłużej w nocy i opuszcza karmienie o 23 i o 3, i nie wiem czy aż tak to wpłynęło na laktacje... -
Hej
Dziewczyny mój Aleks po jedzeniu straasznie charczy jqkby mial katar ale jk odcigam katarek to nic nie ma;/ nie wiem czy mleczko sie dostaje gdzies gdzie nie powinno/ to tylko po jedeniu tk charczy;/ -
paola87 wrote:Taka cudowna pogoda, a mój Synek toleruje tylko jakieś pół godziny spaceru
Najpierw płacz, potem z 15 minut pośpi i znowu p, acz i pędzikiem do domu. Nawet się nigdzie dalej nie można zapuścić
A tak się cieszyłam na te spacery
A jak jest u Was?
takze my wychodzimy na prosta pomalu:)
U nas za to jeszcze noce masakra, bo od 3 - 4 nie spi do rana:/ choc dzis uspala od 4 - 6.30 ze stekaniami, wiec moze jakis postep:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 12:09
-
nick nieaktualny
-
Renka88 wrote:U nas spacery po 3 h spokojnie. Dziewczyny ponawiam pytanie czy karmiąc piersią podajecie wodę? Jeśli tak to jaka i ile
Czy polecicie jakieś dobre kremy z filtrem dla malucha?
Miłego dnia!
Do buzi mam z taki: http://www.ceneo.pl/24169965 używam go już od miesiąca i sprawdza się znakomicie. A do całego ciałka będę kupować Mustela Spray: http://www.ceneo.pl/23951077
Wody nie daję i nie mam takich planów. No chyba że będą mega upały to może...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 14:34