Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
M+M dziękuję za miłe słowa ale ja wcale nie postrzegamy tego w kategoriach liderowania. Każdy dzidzius ma swoje tempo i swoje dary którymi obdarza rodziców każdego dnia.
Ja też otwieram każdego dnia oczy z wielkimi znakami zapytania co też dziś Zosia mi podaruje
Jednego dnia to będzie uśmiech innego Ga a jeszcze innego w złości wypowiedziane 'gę geń' które tłumacze nie chce nie lubięM+M+? lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Coś brakuje czasu na pisanie niestety
Przedwczoraj miałam akupunkture na chorej połówce twarzy,dziewczyny jak fizjoterapeuta wbił mi igły w twarz to myślałam,że zjade z kozetki ałć
No ale oby pomogło..
Mój mały jeszcze nie wyciąga łapek do zabawek
Ostatnio odkrył,że posiada rączki i ładuje prawie całe do buzi a jak przy tym mlaska hehe
Załatwiłam ostatnio papierkowe sprawy
Roczny tysiąc zł i becikowe tysiąc zł i drugi tysiąc mi się należał takze fajnie;)
Miłego popołudnia!:*
Mania1718, ksanka, edyś, muminka83, Falon, Izoleccc lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
paola87 wrote:Nasze Dzieciaczki zauważyłam że są trochę podobne
U nas tez po nocy bez płaczu się budzi. A w ciągu dnia często z płaczem. No i ja go wtedy juz zawsze przebierałam i traktowałam tak jakby skończył spać. Tymczasem ostatnio zauważyłam że on wtedy potrzebuje żeby go znowu przytulić ponosić i ponownie zasypia, szczególnie w czasie kiedy przypada mu dłuższa drzemka a budzi się po pół godzinie. Czasem po tym ponownym uśpieniu potrafi jeszcze spać 2 godziny. Odkąd to odkryłam śpi więcej w dzień
Oo ja czasem też tak robię
Ale np dziś po 3h spacerze spał jeszcze w domu w wózeczku, a jak się wybudził to taka syrena, że ho ho. Zauważyłam, że on się długo wybudza i właśnie potrzebuje wtedy żeby go jeszcze ponosić, potulić. Dobry humor wraca po ok 10 minutach. Taki z niego wrażliwy typ...
ksanka lubi tę wiadomość
-
M+M ja z racji wczesniactwa chodzę z synem na rehabilitację i tam pani, która z nim ćwiczy, mówi, że jeżeli przekreca główkę w jedną stronę, to mam mu ją poprawiać, żeby była prosto.
Nie dotyczy to oczywiście snu czy sytuacji, kiedy ewidentnie przygląda się czemuś co jest z boku, wiadomo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 18:05
M+M+? lubi tę wiadomość
-
edyś wrote:Basiu, u nas przy porodzie było 56 a na ostatnim szczepieniu pod koniec kwietnia 52,5 cm. Nie wiem kto źle mierzył
A jakie ubranka nosicie? U mnie 62 jest ok dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 18:43
-
Widziałam wyraźnie 52. Podejrzewam, że źle ją zmierzyli po porodzie. Wtedy zapewne centymetrem a teraz taką miarką specjalną. W drugim tygodniu czerwca kolejne szczepienie więc dokładniej się przyjrzę czy coś na tej ich miarce nie było poprzestawiane
Ja powoli odkładam te 56 (body, pajace) ale spodenki w tym rozmiarze są ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 18:47
-
nick nieaktualnyHeloł pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciatka:) nie ma czasu ani czytac ani pisac:) u nas wszystko ok, jestesmy i po usg glowki i usg bioderek i po szczepieniach:)
Pozdraeiamy goraco saya mama i zuzia:)edyś, A.Kasia, d'nusia, Falon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Est wrote:M+M ja z racji wczesniactwa chodzę z synem na rehabilitację i tam pani, która z nim ćwiczy, mówi, że jeżeli przekreca główkę w jedną stronę, to mam mu ją poprawiać, żeby była prosto.
Nie dotyczy to oczywiście snu czy sytuacji, kiedy ewidentnie przygląda się czemuś co jest z boku, wiadomo.
Nam tez zalecono teraz rehabilitacje z powodu wcześniactwa? Jak to wyglada? Ile razy w tyg? Jaka metoda rehabilitujecie malego? To sa jakieś ciężkie ćwiczenia? -
ksanka wrote:Czarodziejko. Mam nadzieję że alternatywna medycyna pomoże. A myślałaś dodatkowo o refleksologii?
Jeśli jesteś z Warszawy lub okolic mogę polecić kogoś dobrego
Kochana szczerze mówiąc nie słyszałam jeszcze na refleksologii,na czym ona polega??Ja z Gniezna jestem;)
Do tej pory miałam galwanizacje,elektrostymulacje,masaże,taping i w środe pierwszy raz akupunktura
Fizjoterapeuta polecił lampe sollux,żeby nagrzewać chorą połówke 15 minut dziennie,także lampa już zamówiona;)
Filip 28.03.2016
-
witam Was kochane mamusie
u nas jest już znacznie lepiej. Od kiedy zdiagnozowano u Sofi skaze białkową wychodzimy na prostą
niestety nie mam zbyt dużo czasu żeby się udzielać ale staram się was czytać na bieżąco.
Wczoraj byliśmy na bilansie więc nasza kluseczka waży 6110 g i ma 61 cm.
Jeśli chodzi o postępy to mała potrafi odpowiadać uśmiechem na uśmiech ladnie unosi głowkę i zaczyna chwytać przedmioty i śmiać się w głos co mnie bardzo cieszy. Zaczęła ładnie próbować się obracać jest coraz lepiej.
My tutaj jesteśmy sami więc żadnej pomocy od nikogo nie mamy ale za to za dwa tyg jedziemy do Polski więc mi córeczkę rozpieszcząeh no cóż ....
moja zasypia o 19 to budzi się ok 3/4 rano a potem 7/8 tylko że mój głodomorek zjada na raz po 150ml lub 180ml
Bardzo się cieszę że u wszystkich mamusiek jest coraz lepiejMania1718, A.Kasia, d'nusia, She86 lubią tę wiadomość
-
baassiia wrote:Wiecie Ile wasze dzidzusie na dlugosc maja? U nas przy irodzeniu bylo 52 a tydzien temu 58 to chyba ok, co?
Przy urodzeniu 56cm. Dwa tygodnie temu go mierzyłam to miał 65cm. Tylko mój jest strasznie długi. Nosimy body 68. W niedzielę założyłam mu spodnie z f&f, gdzie na metce pisze 3-6 miesięcy, a on je ma dobre w tym momencie, tzn. jak ma 2.5 miesiąca -
Madzialena90 myślałam o Tobie wczoraj
Miałam Cię przywołać ale jakoś umknęło mi to.. fajnie ze u Was wszystko ok
Natana nie mierzono niestety po porodzie ale ubranka 62 zdecydowanie są juz za małezakładam mu już 3-6 miesięcy. Spiochy sa lekko za duże na nóżkach ale to kwestia miesiąca
zastanawiam się tylko czy rozmiarowka z uk dużo różni się od tej z pl.
Nie mam pojęcia co robić z ubrankami. Tyle tego juz odłożyłam ze zaraz miejsca w dolnej części szafy zabraknie. Nikt ze znajomych nie spodziewa się dziecka z rodziny nikt nie planuje. Może na bazarku będzie ktoś zainteresowany. Oddam za grosze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 20:28
Tunia.a lubi tę wiadomość
[/link]