X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co to duzo zalezy od sklepu ja mam 62 ktore sa za male ale I 56 ktore sa idealne:)

Mania1718 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pewnie masz rację. Wszystko zależy od firmy. Np body z Asdy firmy George 3-6 miesięcy są w sam raz. A napisane jest na metce dla dzieci z wagą 8 kg a Natan ma 6kg

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moja ważyła 5700g i mierzy 62cm to są dane z poniedziałku.
    Moja rownież zaczyna nosić 68.

d'nusia lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Wiecie Ile wasze dzidzusie na dlugosc maja? U nas przy irodzeniu bylo 52 a tydzien temu 58 to chyba ok, co?

W dniu porodu miał 54 cm a teraz ma 67 cm. Tylko on nogi ma długie i jak np spodnie nosi na 68 (3-6 mies) tak w niektóre bodziaki jeszcze się wciska w 62. Zależy też jaka rozmiarówka bo różnica pomiędzy różnymi firmami potrafi być ogromna.

Saya - super, że u Was ok :) A Zuzia taki słodziak, pięknie się uśmiecha z awatarku ;)

Madzialena90 - oo, to wczasy w Polsce Wam się szykują :D Bezpiecznej podróży w takim razie i ładnej pogody cobyście się mogły widokami nacieszyć ;)

muminka83 lubi tę wiadomość

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ale ten czas leci:) Dzis Aleks skończył o 17:07 2 miesiace:)moje szczescie:*:*

A.Kasia, d'nusia, Est lubią tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek nosi 68:d warzył 2 tyg temu 5,125 ;d we wtorek szczepienie pneumokoki i rota;/

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Kochana szczerze mówiąc nie słyszałam jeszcze na refleksologii,na czym ona polega??Ja z Gniezna jestem;)
    Do tej pory miałam galwanizacje,elektrostymulacje,masaże,taping i w środe pierwszy raz akupunktura
    Fizjoterapeuta polecił lampe sollux,żeby nagrzewać chorą połówke 15 minut dziennie,także lampa już zamówiona;)

Pozdrawiam Gniezno ;)
    Mam pytanie: KUPUJECIE gościom jakiś drobiazg jako podziękowanie za przyjście np. Aniołka

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominik 23 min temu skończył 2 miesiące :) kiedy to minęło?

Nataszka2200 dużo zdrówka dla "bliźniaka" :)

Na szczepieniu 1,5tyg temu miał 56 cm ( urodził się 50cm) ale body i pajace nosi 62-68 (62 są dla niego na styk)

Lula_w, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też już przeszliśmy na bodziaki z georga rozm 3-6, kruszynka waży już 5,5kg i dzisiaj skończyła 3 miesiące :) Ja zawsze jakoś bardziej sugeruję się wagą na metkach z ubranek, przeważnie w internecie kupuję ciuszki, z nexta zawsze (jak dla mnie) jest większa rozmiarówka, bodziaki wolę kupić angielskie (z sieciówki), mają fajną bawełne. U nas można fajne kupić w tesco i często są promocje, ale ja mam daleko do takich sklepów i zostaje mi tylko net ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 21:48

• ksanka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Dla mam, których dzieciaczki mają skazę białkową - koleżanka poleciła mi aby jako zamiennik masła na chleb stosować olej kokosowy. Właśnie konsumuję - jest ok.
    Olej kokosowy jest dobry na wszystko my najpierw używałem masła z mleka koziego a od ok pół roku czyli mojej cukrzycy używamy właśnie oleju koko jako masła, smażenia kotletow czy jako dodatek tłuszczowo aromatyczny do owsianki, także w 100% popieram

M+M+?, muminka83, Izoleccc lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    U nas też już przeszliśmy na bodziaki z georga rozm 3-6, kruszynka waży już 5,5kg i dzisiaj skończyła 3 miesiące :) Ja zawsze jakoś bardziej sugeruję się wagą na metkach z ubranek, przeważnie w internecie kupuję ciuszki, z nexta zawsze (jak dla mnie) jest większa rozmiarówka, bodziaki wolę kupić angielskie (z sieciówki), mają fajną bawełne. U nas można fajne kupić w tesco i często są promocje, ale ja mam daleko do takich sklepów i zostaje mi tylko net ;)

To możemy sobie przybić piątkę bo mój Tymko też dziś kończy 3 miesiące :)

Co do ciuszków z NEXT to mi się właśnie wydaje, że ta rozmiarówka jest zaniżona. Dużo mam z nexta rzeczy na 3-6 i młody już daaawno się w nie mieści ;) No ale fakt, że lepiej na wagę patrzeć niż na te miesiące bo przecież jedno dziecko w tym czasie będzie ważyć 5 kg a drugie 7 ;)

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego naj dla Tymcia :)

mi się wydaje zawyżona bo starsza córka to niejadek i na niej wszystko wisi hahaha ma już 28 miesięcy i waży 10,5kg. A pajace z nexta 0-3 u Hani jeszcze luz mają ;) zaczeliśmy je zakładać ponad miesiąc temu :)

A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rozmiar 68, waga ok. 5,5kg. Dlugosci nie wiem bo u nas w przychodni tylko waza:-/

Z innych rzeczy to Weronika tez zjada raczki, ale to juz od jakiegos czasu. Podobnie z obracaniem glowki gdzie chce,wodzeniem wzrokiem za przedmiotem czy osoba, usmiechaniem do kogos. Sama tez sie usmiecha pierwsza jak tylko mnie zobaczy. Ostatnio bardzo duzo gada. Zabawek nie lapie, ale probuje. Macha i raczkami i nozkami jak sie jej cos pokaze. Za to chetnie i bez problemu lapie wszystko inne, pieluszke, kocyk, moje wlosy, ubranie. Ladnie tez laczy raczki. Na brzuszku lezy chetnie. Dzis jak ja przekrecilam na plecki to na mnie nakrzyczala. Glowe zadziera do gory jak tak lezy, fika nozkami, probuje wyciagac po cos raczke. W lozeczku tez fika jak chce. Odbija sie nogami od szczebelkow, ochraniaczy i kreci sie wkolo. Dzis tez zalapala w koncu butle! I wypila za jednym razem 90 ml koperku. Generalnie gdyby nie problemy "kupkowe" to byloby super. A tak dzis znow tydzien bez kupy...

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Nam tez zalecono teraz rehabilitacje z powodu wcześniactwa? Jak to wyglada? Ile razy w tyg? Jaka metoda rehabilitujecie malego? To sa jakieś ciężkie ćwiczenia?

Roznie, czasami raz, czasami dwa razy w tygodniu.
    Najpierw jest konsultacja lekarza, który stwierdza jakie zabiegi potrzebne są dziecku, także u Ciebie może być zupełnie inaczej.
    My tylko cwiczymy z bardzo miłą pania Lucynka :-) Cwiczenia nie są trudne, i cwiczymy do momentu aż Mały pozwoli, czasem 10 minut, czasem pół godziny :-) Trochę na macie, trochę na duzej piłce, głównie podnoszenie główki, pani go też trochę masuje.
    Ale z tego co widzialam metod rehabilitacji jest bardzo dużo, więc trudno powiedzieć jakie zaleca u Was.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane u nas za 2 dni będą 2 miesiące.

Mój misio waży 5200 i mierzy 62cm.
    Ciuszki 62 i powoli 68.
    Choć z tymi rozmiarami to prawda że różnie jest.

Dziewczyny moje dziecko bije rekordy. Od paru dni śpi od 20 do 6 . nawet na jedzenie się nie budzi. A dziś o 6 zjadł i poszedł dalej spać :D

d'nusia, M+M+?, Mania1718, Czarodziejka87, A.Kasia, Est, Izoleccc lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek to mój urodzony 57 cm. Na koniec kwietnia miał 63 cm
    Ubranka 62/68 ale Tomek akurat ma długi tułów bo już widzę że muszę kupić przedłużkę do bodziaków bo nawet te 68 się robią za krótkie a 74 są dużo za duże. A spodnie nadal 62 jest :)

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały przy urodzenii 56 cm teraz go nie mierzyłam ale nosimy ciuszki 62 i są dobre.
    Jedynie te co mniejsze wypadają już za małe.

Faktycznie ciuszki z Next czy George mają zaniżoną rozmiarówke.
    Te od 3-6 miesięcy Filipko teraz spokojnie ubierze i nie są za duże a w sam raz nawet:)

Filipek usnął,ja robię makijaż a potem ćwiczenia mimiczne
    Idziemy z moim T dziś na obiad imieninowy bo miałam w środę a mój luby zapomniał i teraz chce się zrehabilitować;)

Miłego weekendu Kochane!
    Buziaki:*

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Co do ubranek to mój urodzony 57 cm. Na koniec kwietnia miał 63 cm
    Ubranka 62/68 ale Tomek akurat ma długi tułów bo już widzę że muszę kupić przedłużkę do bodziaków bo nawet te 68 się robią za krótkie a 74 są dużo za duże. A spodnie nadal 62 jest :)

Ooo, a jest coś takiego? Mnie wkurza to, że często bodziaki w rozmiarze 68-74 są już strasznie szerokie :/ Przecież nie wszystkie dzieci w tym wieku to pulpeciki, mój Tymek do małych nie należy a i tak na szerokość w tym rozmiarze się topi, chociaż na długość już są w sam raz :/

W ogóle irytujące jest to, że bodziaki niektórych firm po praniu robią się strasznie szerokie i takie rozmemłane. Moje ulubione to te z cool club i h&m conscious bo prałam je już pierdyliard razy a wyglądają nienagannie. Kupiłam ostatnio coś w Pepco bo tak wszyscy polecają ale już po pierwszym praniu widzę, że niedługo pójdą do kosza, więc szkoda mi tych kilku zł które na nie wydałam. Jakbym kupiła w smyku lub HM na promkach to zapłaciłabym niewiele więcej i by zostały na przyszłość (dla siostry bo jak wiadomo ja już warsztat zamknęłam :P).

A jeszcze apropo zakupów to jadę po południu z rodzinką do centrum handlowego (Tymek jedzie z nami bo chcę mu czapkę kupić i buciki a nie chcę na oko kupować). Mam w planach ubrać się na jutrzejszą komunię ale coś czuję, że skończy się na obkupieniu młodego i wrócę jak zwykle z niczym :P A jakby ktoś pytał co będzie Tymek robił w czasie gdy ja będę kiecki mierzyć - znając życie będzie z ojcem koczował w empiku ;)

• baassiia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie np h&m ma duze ciuszki, a pepco male. Ja mojej body z pepco 62 juz ledwo dopinam na dole:/ o spodnkach ze stopkami to w ogole nie ma mowy. Za to pajac 56 z h&m jes w sam raz, dziwne to:p

A no I moja jest bardziej dluga niz pulchna I czesto w ramionkach luzy a w nogach ciasno/krotko. Z twarzy tez jest szczuplutka mimo 2 podbrodka :D to po mezu chyba bo u niego wszyscy tacy dludzy I chudzi:p w czwartek miala 4.9kg wiec +1.8 od urodzenia, a dzis 9 tyg konczymy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 09:34

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo, 68 już w ruchu, ale niektóre takie szerokie, że drugiego dzieciaka bym włożyła ;)
    Jestem dziś nieprzytomna... Mały poszedł spać o 21, a obudził się już o 12, zasnął o 2, potem obudził się przed 5 i zasnął gdzieś przed 7 na 40 minut :/
    Zawsze spał do 3, 4, potem ładnie zjadł i zasypiał jeszcze na te 2, 3 godziny. Ostatnio miał już taką akcję, że obudził się o 1, potem po 5, a innego dnia o 2 i po 5 :/ Czy to oznacza, że coś mu się zmienia i już mogę zapomnieć o jednej pobudce jak do tej pory??? :( Dziewczyny, których dzieciaki też tak ładnie śpią, miałyście takie epizody?

‹‹ 2320 2321 2322 2323 2324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ