Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnybaassiia wrote:Wiecie Ile wasze dzidzusie na dlugosc maja? U nas przy irodzeniu bylo 52 a tydzien temu 58 to chyba ok, co?
W dniu porodu miał 54 cm a teraz ma 67 cm. Tylko on nogi ma długie i jak np spodnie nosi na 68 (3-6 mies) tak w niektóre bodziaki jeszcze się wciska w 62. Zależy też jaka rozmiarówka bo różnica pomiędzy różnymi firmami potrafi być ogromna.
Saya - super, że u Was okA Zuzia taki słodziak, pięknie się uśmiecha z awatarku
Madzialena90 - oo, to wczasy w Polsce Wam się szykująBezpiecznej podróży w takim razie i ładnej pogody cobyście się mogły widokami nacieszyć
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Czarodziejka87 wrote:Kochana szczerze mówiąc nie słyszałam jeszcze na refleksologii,na czym ona polega??Ja z Gniezna jestem;)
Do tej pory miałam galwanizacje,elektrostymulacje,masaże,taping i w środe pierwszy raz akupunktura
Fizjoterapeuta polecił lampe sollux,żeby nagrzewać chorą połówke 15 minut dziennie,także lampa już zamówiona;)
Pozdrawiam Gniezno
Mam pytanie: KUPUJECIE gościom jakiś drobiazg jako podziękowanie za przyjście np. AniołkaCzarodziejka87 lubi tę wiadomość
Czekam:
-
U nas też już przeszliśmy na bodziaki z georga rozm 3-6, kruszynka waży już 5,5kg i dzisiaj skończyła 3 miesiące
Ja zawsze jakoś bardziej sugeruję się wagą na metkach z ubranek, przeważnie w internecie kupuję ciuszki, z nexta zawsze (jak dla mnie) jest większa rozmiarówka, bodziaki wolę kupić angielskie (z sieciówki), mają fajną bawełne. U nas można fajne kupić w tesco i często są promocje, ale ja mam daleko do takich sklepów i zostaje mi tylko net
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 21:48
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
M+M+? wrote:Dla mam, których dzieciaczki mają skazę białkową - koleżanka poleciła mi aby jako zamiennik masła na chleb stosować olej kokosowy. Właśnie konsumuję - jest ok.
M+M+?, muminka83, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLula_w wrote:U nas też już przeszliśmy na bodziaki z georga rozm 3-6, kruszynka waży już 5,5kg i dzisiaj skończyła 3 miesiące
Ja zawsze jakoś bardziej sugeruję się wagą na metkach z ubranek, przeważnie w internecie kupuję ciuszki, z nexta zawsze (jak dla mnie) jest większa rozmiarówka, bodziaki wolę kupić angielskie (z sieciówki), mają fajną bawełne. U nas można fajne kupić w tesco i często są promocje, ale ja mam daleko do takich sklepów i zostaje mi tylko net
To możemy sobie przybić piątkę bo mój Tymko też dziś kończy 3 miesiące
Co do ciuszków z NEXT to mi się właśnie wydaje, że ta rozmiarówka jest zaniżona. Dużo mam z nexta rzeczy na 3-6 i młody już daaawno się w nie mieściNo ale fakt, że lepiej na wagę patrzeć niż na te miesiące bo przecież jedno dziecko w tym czasie będzie ważyć 5 kg a drugie 7
-
Wszystkiego naj dla Tymcia
mi się wydaje zawyżona bo starsza córka to niejadek i na niej wszystko wisi hahaha ma już 28 miesięcy i waży 10,5kg. A pajace z nexta 0-3 u Hani jeszcze luz majązaczeliśmy je zakładać ponad miesiąc temu
A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość
-
U nas rozmiar 68, waga ok. 5,5kg. Dlugosci nie wiem bo u nas w przychodni tylko waza:-/
Z innych rzeczy to Weronika tez zjada raczki, ale to juz od jakiegos czasu. Podobnie z obracaniem glowki gdzie chce,wodzeniem wzrokiem za przedmiotem czy osoba, usmiechaniem do kogos. Sama tez sie usmiecha pierwsza jak tylko mnie zobaczy. Ostatnio bardzo duzo gada. Zabawek nie lapie, ale probuje. Macha i raczkami i nozkami jak sie jej cos pokaze. Za to chetnie i bez problemu lapie wszystko inne, pieluszke, kocyk, moje wlosy, ubranie. Ladnie tez laczy raczki. Na brzuszku lezy chetnie. Dzis jak ja przekrecilam na plecki to na mnie nakrzyczala. Glowe zadziera do gory jak tak lezy, fika nozkami, probuje wyciagac po cos raczke. W lozeczku tez fika jak chce. Odbija sie nogami od szczebelkow, ochraniaczy i kreci sie wkolo. Dzis tez zalapala w koncu butle! I wypila za jednym razem 90 ml koperku. Generalnie gdyby nie problemy "kupkowe" to byloby super. A tak dzis znow tydzien bez kupy... -
Martka89 wrote:Nam tez zalecono teraz rehabilitacje z powodu wcześniactwa? Jak to wyglada? Ile razy w tyg? Jaka metoda rehabilitujecie malego? To sa jakieś ciężkie ćwiczenia?
Roznie, czasami raz, czasami dwa razy w tygodniu.
Najpierw jest konsultacja lekarza, który stwierdza jakie zabiegi potrzebne są dziecku, także u Ciebie może być zupełnie inaczej.
My tylko cwiczymy z bardzo miłą pania LucynkaCwiczenia nie są trudne, i cwiczymy do momentu aż Mały pozwoli, czasem 10 minut, czasem pół godziny
Trochę na macie, trochę na duzej piłce, głównie podnoszenie główki, pani go też trochę masuje.
Ale z tego co widzialam metod rehabilitacji jest bardzo dużo, więc trudno powiedzieć jakie zaleca u Was.
-
Kochane u nas za 2 dni będą 2 miesiące.
Mój misio waży 5200 i mierzy 62cm.
Ciuszki 62 i powoli 68.
Choć z tymi rozmiarami to prawda że różnie jest.
Dziewczyny moje dziecko bije rekordy. Od paru dni śpi od 20 do 6 . nawet na jedzenie się nie budzi. A dziś o 6 zjadł i poszedł dalej spaćd'nusia, M+M+?, Mania1718, Czarodziejka87, A.Kasia, Est, Izoleccc lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
nick nieaktualny
-
Mój mały przy urodzenii 56 cm teraz go nie mierzyłam ale nosimy ciuszki 62 i są dobre.
Jedynie te co mniejsze wypadają już za małe.
Faktycznie ciuszki z Next czy George mają zaniżoną rozmiarówke.
Te od 3-6 miesięcy Filipko teraz spokojnie ubierze i nie są za duże a w sam raz nawet:)
Filipek usnął,ja robię makijaż a potem ćwiczenia mimiczne
Idziemy z moim T dziś na obiad imieninowy bo miałam w środę a mój luby zapomniał i teraz chce się zrehabilitować
Miłego weekendu Kochane!
Buziaki:*Mania1718 lubi tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
nick nieaktualnyIzoleccc wrote:Co do ubranek to mój urodzony 57 cm. Na koniec kwietnia miał 63 cm
Ubranka 62/68 ale Tomek akurat ma długi tułów bo już widzę że muszę kupić przedłużkę do bodziaków bo nawet te 68 się robią za krótkie a 74 są dużo za duże. A spodnie nadal 62 jest
Ooo, a jest coś takiego? Mnie wkurza to, że często bodziaki w rozmiarze 68-74 są już strasznie szerokiePrzecież nie wszystkie dzieci w tym wieku to pulpeciki, mój Tymek do małych nie należy a i tak na szerokość w tym rozmiarze się topi, chociaż na długość już są w sam raz
W ogóle irytujące jest to, że bodziaki niektórych firm po praniu robią się strasznie szerokie i takie rozmemłane. Moje ulubione to te z cool club i h&m conscious bo prałam je już pierdyliard razy a wyglądają nienagannie. Kupiłam ostatnio coś w Pepco bo tak wszyscy polecają ale już po pierwszym praniu widzę, że niedługo pójdą do kosza, więc szkoda mi tych kilku zł które na nie wydałam. Jakbym kupiła w smyku lub HM na promkach to zapłaciłabym niewiele więcej i by zostały na przyszłość (dla siostry bo jak wiadomo ja już warsztat zamknęłam).
A jeszcze apropo zakupów to jadę po południu z rodzinką do centrum handlowego (Tymek jedzie z nami bo chcę mu czapkę kupić i buciki a nie chcę na oko kupować). Mam w planach ubrać się na jutrzejszą komunię ale coś czuję, że skończy się na obkupieniu młodego i wrócę jak zwykle z niczymA jakby ktoś pytał co będzie Tymek robił w czasie gdy ja będę kiecki mierzyć - znając życie będzie z ojcem koczował w empiku
-
Wg mnie np h&m ma duze ciuszki, a pepco male. Ja mojej body z pepco 62 juz ledwo dopinam na dole:/ o spodnkach ze stopkami to w ogole nie ma mowy. Za to pajac 56 z h&m jes w sam raz, dziwne to:p
A no I moja jest bardziej dluga niz pulchna I czesto w ramionkach luzy a w nogach ciasno/krotko. Z twarzy tez jest szczuplutka mimo 2 podbrodkato po mezu chyba bo u niego wszyscy tacy dludzy I chudzi:p w czwartek miala 4.9kg wiec +1.8 od urodzenia, a dzis 9 tyg konczymy:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 09:34
-
U nas to samo, 68 już w ruchu, ale niektóre takie szerokie, że drugiego dzieciaka bym włożyła
Jestem dziś nieprzytomna... Mały poszedł spać o 21, a obudził się już o 12, zasnął o 2, potem obudził się przed 5 i zasnął gdzieś przed 7 na 40 minut
Zawsze spał do 3, 4, potem ładnie zjadł i zasypiał jeszcze na te 2, 3 godziny. Ostatnio miał już taką akcję, że obudził się o 1, potem po 5, a innego dnia o 2 i po 5Czy to oznacza, że coś mu się zmienia i już mogę zapomnieć o jednej pobudce jak do tej pory???
Dziewczyny, których dzieciaki też tak ładnie śpią, miałyście takie epizody?