WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    My zapraszaliśmy osobiście. Chrzciliśmy jak mały miał 4 tyg, a jak miał 3 tyg to mieliśmy objazd po całej rodzinie. Uważam (ale to jest tylko moje prywatna opinia) że na takie uroczystości powinno się zapraszać osobiście. My nawet na urodziny jeździmy zapraszać.

My tez gdzie moglismy to bylismy osobiscie. Tylko kilkusetkilometrowe trasy sobie odpuscilismy i wysylalismy poczta. A chrzciny u nas za trzy tygodnie.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my niby tez osobiście , ale ze względu na to że bedzie nas raptem 13 osob, tylo najbliższa rodzina ,która mieszka dom obok , wiec temu osobiście;P

muminka83 lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po chrzcinach :) Malutka zmęczona padła nam i już śpi :)

Była bardzo grzeczna! Też rozdawaliśmy zaproszenia, myślę że to kwestia podejścia w rodzinie. Ja zamawiałam zaproszenia, bo lubie takie ręczne robótki, ale jakbym podzwoniła też by się nikt nie obraził :)

Jutro mamy neurologa. Troszkę się boję, ale lepiej wszystko sprawdzić.
    Oczywiście nie mogę się przemóc i pójść na szczepienie, chyba jeszcze troszkę je odwlekę.

Miłego wieczoru/a nie wiem jak to się poprawnie piszę! :)

A.Kasia, muminka83, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakieś upominki typu aniołek dla gości na chrzciny?

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:

My nic nie dawaliśmy gościom prócz osobistych podziękowań za towarzyszenie nam w tej uroczystości. Co do aniołków no to mi akurat kojarzą się one tak samo jak każdej aniołkowej mamie, więc zupełnie o tym nie pomyślałam ale dla kogoś kto nie ma takich skojarzeń to w sumie nie głupi pomysł ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    O kurde, to Wy osobiscie zapraszacie na Chrzciny?
    Ja powiedziałam przez telefon kiedy i o której i wszyscy powiedzieli, że będą.
    Myślałam, że wystarczy.

Ja dla świętego spokoju (bo pewnie by mnie 100 razy pytali kiedy, o której, co i jak) wypisałam zaproszenia i mąż zawiózł gościom ze swojej rodziny. Najbliższym, czyli rodzicom i rodzeństwu nie dawaliśmy zaproszeń ;) No ale u nas była impreza na 40-kilka osób. Swoją drogą mimo zaproszeń i tak na kartkach z życzeniami niektórzy pomylili Tymka imię i pisali, że dla Tymoteusza :P

• Est Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:

Dla mnie są trochę tandetne. Ale to moje prywatne zdanie.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas upominkiem był placek na wyjście i nasze podziękowania :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na chrzcinach było 20 osób i najdalej co jechaliśmy z zaproszeniem to było 15km. Tak więc nie było problemu. Jednak gdybym miała z malutkim dzieckiem jechać tylko z zaproszeniem ponad 100km to też bym dzwoniła.

Dawaliśmy zaproszenia ręcznie robione, gdzie pisaliśmy dokładnie każdą informację dot. uroczystości. Zgadzam się z Est - upominki typu aniołek to dla takie pierdoły (moim zdaniem). To samo dotyczy się ślubów - nienawidzę takich popierdułek, które stoją na meblach i zbierają kurz. My dawaliśmy zdjęcia synka z sesji noworodkowej, oprawione w ramkę 15x21. Pamiątka przepiękna i ogromna radość dla bliskich Tomcia.

Est, A.Kasia lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Kochana szczerze mówiąc nie słyszałam jeszcze na refleksologii,na czym ona polega??Ja z Gniezna jestem;)
    Do tej pory miałam galwanizacje,elektrostymulacje,masaże,taping i w środe pierwszy raz akupunktura
    Fizjoterapeuta polecił lampe sollux,żeby nagrzewać chorą połówke 15 minut dziennie,także lampa już zamówiona;)
    Hej Czarodziejko, refleksologii polega na ucisku receptorów stóp, dłoni lub głowy, tam gdzie są zakończenia meridianow.
    Jest to mniej inwazyjne niż akupunktura

bl9cuay3kworwxbg.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

My wprawdzie nie chrzcimy ale po weselu dawaliśmy skromny upominek w postaci podziękowań i kawałka ciasta pięknie zapakowanego. Myślę że taka forma podziękowań po chrzcinach też by się przyjęła.
    Jeśli chodzi o aniołka to podobnie jak Kasia. Kojarzy mi się zbyt dosłownie... jednak każdy ma inny gust więc jak kto woli.

Dziś kolejny dzień pięknej pogody. Mykam młodego zaprowadzić do zerówki/przedszkola i na spacer :D po południu mam usg bioderek u małej.

Miłego dnia dziewczynki.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie problemów z cyklu "spanie w nocy" ciąg dalszy ;)
    Mój Synek codziennie rano budzi się zasiusiany i generalnie go to wybudza, widać że spałby jeszcze. Przeszliśmy już na pampersy 3, myślałam że może za duże, ale jak założyłam na noc 2 to było to samo. Poradzicie coś?

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! U nas ostatnio kiepsko bo mała ma kaszelek i była na antybiotyku i młody tez znowu kaszel jakiś załapał.. Już mam dość tych wszystkich chorob!poczytuje was w większości ale jakoś pisać nie mam czasu

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze Macie jakiś sprawdzony syrop na kaszel ? Coby dla 3 latka był dobry?
    Paola nie mam pojęcia czemu tak się dzieje...

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    U mnie problemów z cyklu "spanie w nocy" ciąg dalszy ;)
    Mój Synek codziennie rano budzi się zasiusiany i generalnie go to wybudza, widać że spałby jeszcze. Przeszliśmy już na pampersy 3, myślałam że może za duże, ale jak założyłam na noc 2 to było to samo. Poradzicie coś?

Mój miał taki okres gdzie sikał pod wiatr i okazało sie ze jak zakładałam to sie siusiak PPD gore ustawiał :D teraz zawsze sprawdzam zeby był do dołu i juz sie to nie powtórzyło

paola87 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to samo miałam pisać co Marta :) Może siusiak w złą stronę ustawiony albo falbana nie odwinięta. No bo innych przyczyn nie ma skoro pampers dobrze założony i w dobrym rozmiarze. Chyba, że mały sika litrami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 09:17

• baassiia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysllicie pomalu o rozszerzaniu diety malucha? Ja czekam na to jak na zbawienie bo u nas problemy brzuszkowe.

Teoretycznie po 4 miesiacu pierwsze rzeczy sie wprowadza.

Ja tak czy siak, z zalecen lekarza, zageszczam 100ml mleka plaska lyzeczka kleiku ryzowego. Juz 1.5 tyg tak jemy I nie ma zmian w kupach, 1-2 dziennie konsystencja papki. Takze jakby sie ktos obawial, tu np u nas kleik ryzowy super sie przyjal.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Moze Macie jakiś sprawdzony syrop na kaszel ? Coby dla 3 latka był dobry?
    Paola nie mam pojęcia czemu tak się dzieje...
    A moze to ma jakies alergiczne teraz tyle pylkow. A mial tez temperature?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia - ja się nie będę spieszyła i faktycznie dopiero po ukończeniu 4 miesiąca zacznę podawać nowe jedzonko. Czego jestem pewna to tego, że najpierw przerobię wszystkie jarzynki i dopiero później wprowadzę owoce.

A w temacie rozszerzania diety to powiem Wam, że jestem w szoku. Wczoraj rozmawiałam ze znajomą, która ma 4 miesięcznego wcześniaka i podobno już od dłuższego czasu podaje mu owoce. Kurcze, no nie wiem czy to jest dobre podejście już pomijając fakt, że to same słodkie owoce ale to jest wcześniak i ma dopiero 3 korygowane miesiące... Może ja jestem jakaś przewrażliwiona i mam trochę asekuracyjne podejście bo uważam, że lepiej wprowadzić coś trochę za późno niż za wcześnie. Zwłaszcza u wcześniaków, które urodziły się z niedojrzałym układem pokarmowym...

muminka83, Est lubią tę wiadomość

• Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzicie z swoimi pociechami na spacer w taką pogodę, chodzi mi o godziny południowe czy poczekać do np. 16/17?

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
‹‹ 2322 2323 2324 2325 2326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ