X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, mój Syn też zaczal tak długo spać! Szok.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też szybciej wyrasta z bodów niż ze spodenek a w sumie nóżki ma dosyć długie ;)
    Ubranka z h&m i c&a są super. Z pepco mam mało rzeczy ale np. kaftaniki bardzo mi się rozwlekły. Polecam też ubranka z Auchan ;P bardzo tanie a po praniach jak nowe.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ooo, a jest coś takiego? Mnie wkurza to, że często bodziaki w rozmiarze 68-74 są już strasznie szerokie :/ Przecież nie wszystkie dzieci w tym wieku to pulpeciki, mój Tymek do małych nie należy a i tak na szerokość w tym rozmiarze się topi, chociaż na długość już są w sam raz :/

Też nie wiedziałam, ale taki system przedłuży nam opcję używania bodziaków :)
    Wpinasz klin w kroku i już jest więcej miejsca. :)
    My właśnie wracamy z basenu. Tomek super- chyba mu się podobało chociaż na początku był mocno wystraszony. Teraz padł w aucie i mam nadzieję że trochę pośpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 12:31

A.Kasia lubi tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja emi waży 7kg;) 90% ciuszków mamy z H&M i według mnie ,(z tej firmy)
    rozmiar ubranka jest nie adekwatny do skłądu materiału , mam kilka rzeczy w tym samym rozmiarze i w zależności od materiału jede body są , ok, drugie za małe ,a trzecie za duże , wiec nie mam wyznacznika rozmiarowego ;) emi nosi od 56cm do 68 :P

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuszków to Kostek od początku większość nosił 62 po niecałym miesiącu zaczęliśmy nosić te na 68 które podwijałam w rekawkach 2 razy i ogolnie bylo ok teraz podwijamy już tylko raz a to glownie dlatego ze lubi konsumowac swoje paluszki :D Ja zauważyłam że ciuszki z h&m wypadaja wieksze o rozmiar ale to w sumie fajnie. Mamy też bodziaki ze smyka i są bardzo fajne jakościowo i rozmiar raczej standardowy za to spodnie ze smyka jakies takie wielkie sie wydaja.
    Mój pulpecik jutro kończy 2 miesiące i waży już chyba z 6 kg. Od jakiś 2 tygodni nosimy dady 3. Półtora tygodnia temu mierzyłam go tak jak to robią w szpitalu i miał 66cm. Czas zdecydowanie za szybko leci, mój malutki synuś nie jest juz taki malutki i jest w 100% podobny do tatusia. A Wasze maluszki do kogo podobne? :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek cała rodzina mówi że Emilka jest cała tata ;) 2 moje koleżanki stwierdzają że cała ja ;) a my z mężem nie umiemy stwierdzić do kogo;)

co do spodni ze smyka to kupiłam kilka par i faktycznie sa jakieś wielkie
    , długie , a w pasie ciasne

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com

Wysłany: 21 maja 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Antoś to cały tatuś. Z dnia na dzień coraz bardziej jest do Niego podobny ;)

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Filpek jest chyba trochę tata,trochę ja.
    Choć kilka osób stwierdziło,że czysty tatuś.
    Dzieci się zmieniają z czasem dlatego zobaczymy za jakiś czas;)

Filip 28.03.2016 <3
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Witam Was po tej stronie dawno mnie nie było tutaj bo czasu brak :-D bardziej siedzę na fb no ale może uda mi się czasem wskoczyć i poczytać :-D

Falon lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Dziś korzystaliśmy z pięknej pogody. Cały dzień poza domem. Byliśmy w naszym ulubionym parku.
    Popołudniu wróciliśmy do domu, zjedliśmy zapiekankę makaronowo-warzywną :P
    Ostatnio zakochałam się w makaronie orkiszowym :P.
    Maleńka po kąpieli zjadła i padła. Z dnia nadzień sypia więcej. Teraz średnia z nocy to 10-12 h co powoduje że w nocy już nawet na 1 karmienie się nie budzę. Mała nadal jada 100-120 ml.
    Jeśli chodzi o ubranka - nadal ubieramy na 52. Nie ma znaczenia firma... Mam wrażenie że z części firm są za duże a z innych akuratne.
    Maleńka uśmiecha się już na maksa. Uwielbiam jej uśmiech. Czasem wykazuje niezadowolenie a gdy tylko widzi znajome twarze zaraz się śmieje. Taka ta nasza mała bestia.
    Urodę no cóż... większość mówi cała mama :P a ja nadal twierdzę że to cały tatuś :P

Judytka śpi... synek za moment kładzie się spać i nareszcie czas dla siebie :D i męża...

Pozdrawiam serdecznie kochane.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 08:42

Est lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Wira Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ale tylko z tym postem. ( pewnie powiecie, że jestem nawiedzona ).
    Może Wam się do wydać dziwne ale mam prośbę.
    W moim mieście rozegrała się tragedia - dość głośno o tym było w wydarzeniach czy faktach.
    Chodzi o 3 miesięcznego Sebastianka, który został skatowany przez własnego ojca. Chłopiec przebywa w szpitalu obecnie, jego stan jest stabilny ale bardzo ciężki.
    Nie wiem czemu ale okropnie to przeżywam - może dlatego, że Oliwka też ma 3 miesiące ( dziś puszczająć Oliwce Bacha zaczęłam ryczeć jak bóbr bo obce dziecko tak cierpiało ).
    Udało mi się nawiązać kontakt z pracownikiem szpitala i dostarczyć chłopcu prezent - kostke sensoryczną i dmuchaną książeczkę. Dziecko jest mi kompletnie obce ale musiałam to zrobić dla własnego spokoju ducha. Mimo to nie czuje się jakoś szczególnie lepiej.
    Do tych które wierzą - proszę o modlitwę za tego malca, a do tych które nie wierzą, niech wysyłają pozytywne wibracje w kosmos - by chłopiec został odebrany rodzicom, trafił do dobrej rodziny i nigdy więcej nie zaznał już bólu.
    Nic więcej nie mogę zrobić dla tego dziecka - więc proszę Was o modlitwę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 20:42

Lucky, muminka83 lubią tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira - niepotrzebnie dodawałaś ten komentarz o nawiedzeniu. Oczywiście będziemy modlitwą i ciepłymi myślami z maluszkiem.

Renka88, Lucky, muminka83 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam po przerwie
    Dawno mnie nie bylo. Podczytywalam sporadycznie przez kolke synka i klopoty z corką. Niestety meczy mnie totalny brak czasu. Dlugi czas bylam sama z maluchami bo mąż musial wyjechac w trase. Mały zalapal przeziebienie od siostry, to bylo okropne dla nas wszystkich. Teraz wazy juz ponad 6 kg i mierzy 64 cm. Spory przyrost z 2800 i 54 cm, tylko na kp.
    Jest cudowny i pieknie sie smieje. Za bardzo nie moge sie pochwalic dlugoscia spania, bo maly je i je i nie ma czasu na spanie :)

Pozdrawiam wszystkie i wasze pociechy
    Postaram sie bywac czesciej

Falon, Est, Mania1718, A.Kasia, d'nusia, Kate84 lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma znaczenia czy ktoś wierzy czy nie wierzy. W obliczu takich sytuacji życiowych zawsze staje po stronie bezbronnej jednostki w tym wypadku dziecka.
    Osobiście nie wierzę w kościół ziemski jakiejkolwiek religii. Uważam że Boga ma się w sercu a nie w statystykach a Dobro jest w nas.
    Bardzo żal mi tego chłopczyka i oczywiście modlę się za siły dla niego.
    Jeśli rzeczywiście został pobity przez ojca to oczywiście kara mu się należy i to bez gadania. Nie oceniam matki bo w całej tej sytuacji nic o niej nie wiemy. Wiemy natomiast że jej nie było w domu. To nie jest powód by odbierać dziecko matce. Nikt z nas nie wie jak potoczy się jego sytuacja życiowa. Pomoc należy się też matce. :(
    Jednak uważam że należy się pomoc temu dziecku. Mam nadzieję , że zakończenie będzie szczęśliwe.

A.Kasia lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ten czas leci.
    Znowu koniec weekendu. Znowu jutro rozpoczyna się kolejny nowy tydzień.
    Czas ... Czas ... jak na mniej to już zbyt szybkie tępo.
    A korzystając jeszcze z tej niedzieli :p mykamy na spacer z dzieciakami :D potem obiad i ogród botaniczny.

Tak więc miłej niedzieli

Falon, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Wysłany: 22 maja 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z Antkiem w ten piękny dzień ! :)

My dziś jedziemy prosić na chrzciny a potem relaks tylko we dwoje ja i mąż. Idziemy na koncert i kolacje a mały zostaje z babcią :)

Falon, muminka83, M+M+?, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) ale mnie opóźniona niespodzianka spotkała, aż muszę się pochwalić ;-) Mąż z okazji narodzin córci sprezentował mi super nowiutki aparat fotograficzny :-D juuuhuuuuuuuu!!! :-):-):-) no! to teraz Julia będzie mnie miała dosyć bo nie odpędzi mnie od aparatu i miliona zdjęć, a mam na tym punkcie fioła! :-P

Fantastycznej niedzieli! :-)

muminka83, edyś, Est, Mania1718, M+M+?, A.Kasia, d'nusia, Kate84 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Hej dziewczyny :-) ale mnie opóźniona niespodzianka spotkała, aż muszę się pochwalić ;-) Mąż z okazji narodzin córci sprezentował mi super nowiutki aparat fotograficzny :-D juuuhuuuuuuuu!!! :-):-):-) no! to teraz Julia będzie mnie miała dosyć bo nie odpędzi mnie od aparatu i miliona zdjęć, a mam na tym punkcie fioła! :-P

Fantastycznej niedzieli! :-)

Ważne że pomyślał. Też uważam że liczy się pamięć <3
    Chyba każda z nas cyka mnóstwo zdjęć... haha za rok foto-książka będzie mieć moja 1000 stron hahaha

Falon lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Witamy się z Antkiem w ten piękny dzień ! :)

My dziś jedziemy prosić na chrzciny a potem relaks tylko we dwoje ja i mąż. Idziemy na koncert i kolacje a mały zostaje z babcią :)

O kurde, to Wy osobiscie zapraszacie na Chrzciny?
    Ja powiedziałam przez telefon kiedy i o której i wszyscy powiedzieli, że będą.
    Myślałam, że wystarczy.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    O kurde, to Wy osobiscie zapraszacie na Chrzciny?
    Ja powiedziałam przez telefon kiedy i o której i wszyscy powiedzieli, że będą.
    Myślałam, że wystarczy.

My zapraszaliśmy osobiście. Chrzciliśmy jak mały miał 4 tyg, a jak miał 3 tyg to mieliśmy objazd po całej rodzinie. Uważam (ale to jest tylko moje prywatna opinia) że na takie uroczystości powinno się zapraszać osobiście. My nawet na urodziny jeździmy zapraszać.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 2321 2322 2323 2324 2325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ