X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witam się na początku 12 :)! Powiem Wam Dziewczyny ,że wiem dokładnie co czujecie. Ja przedwczoraj wymiotowałam żółcią,wodą,wszystko co weszło jeszcze szybciej wyszło:/ Wczoraj trochę lepiej ,ale dzisiaj znowu to samo :| Do tego zawroty głowy i ten upał,który wszystko potęguje :/ Oszaleć można. Oby szybko minęło! Pozostaje Nam czekać na lepsze dni :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Kofeinka będzie dobrze. Ja mam wizytę w poniedziałek, wtedy dostanę skierowanie na badania i założymy kartę ciąży. Juz odliczam dni, bo na poprzednim usg był tylko pęcherzyk.

No to teraz będzie widoczne serduszko. Ja wczoraj już widziałam choć tak jak wspomniałam ciężko było uchwycić. Moje tyłozgięcie macicy jest wręcz denerwujące na tym etapie.
    Za tydzien dla spokoju usg bo moja ginekolog twierdzi że spokojna mama to szczęśliwa mama tak więc pójdę sobie podejrzeć. Już umówiłam się na 8 września na badanie usg prenatalne i nie mogę się już doczekać. :D Byle do przodu

kofeinka, d'nusia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja stwierdziłam że jesli mój podopieczny dzis da mi tak samo w kośc to się pożegnamy nie bede ryzykowac swoim i malenstwa zdrowiem. Jutro z rana jade na badania krwi moczu i calą reszte. Niestety musze zrobic je prywatnie a to tyle kasy :(

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    No to teraz będzie widoczne serduszko. Ja wczoraj już widziałam choć tak jak wspomniałam ciężko było uchwycić. Moje tyłozgięcie macicy jest wręcz denerwujące na tym etapie.
    Za tydzien dla spokoju usg bo moja ginekolog twierdzi że spokojna mama to szczęśliwa mama tak więc pójdę sobie podejrzeć. Już umówiłam się na 8 września na badanie usg prenatalne i nie mogę się już doczekać. :D Byle do przodu

Twoja ginekolog ma w zupełności rację :)
    Ja do gina chodzę prywatnie, więc nie mogę pozwolić sobie na zbyt częste wizyty bo budżet by tego nie wytrzymał ;)
    Jak byłam ostatnio na wizycie to było widać tylko zarodek

muminka83 lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinko, ja zawsze sprawdzam ten tydzień co był i ten co zaczynam. Poza Belly patrzę np. tu: https://parenting.pl/portal/8-tydzien-ciazy, tam jest rozpisane CRL dzień po dniu. A tu jest fajnie, bo można obejrzeć przykładowe USG: http://babyonline.pl/tydzien-8,ciaza-kalendarz,r6.html

43kt9vvjbmmercyy.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    A ja stwierdziłam że jesli mój podopieczny dzis da mi tak samo w kośc to się pożegnamy nie bede ryzykowac swoim i malenstwa zdrowiem. Jutro z rana jade na badania krwi moczu i calą reszte. Niestety musze zrobic je prywatnie a to tyle kasy :(

Ja też robiłam prywatnie i kosztowało mnie to 160zł :/
    Co to był za ból, gdy przyszło do płacenia...
    A z podopiecznym masz rację - nie ma się co męczyć skoro jest taki nieznośny jak pisałaś wcześniej.
    Twoje (Wasze) zdrowie jest najważniejsze

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Twoja ginekolog ma w zupełności rację :)
    Ja do gina chodzę prywatnie, więc nie mogę pozwolić sobie na zbyt częste wizyty bo budżet by tego nie wytrzymał ;)
    Jak byłam ostatnio na wizycie to było widać tylko zarodek

Ona też prywatnie mnie leczy i mimo to zaproponowała usg bezpłatne a więc gratisową wizytę. Zawsze też mogę podejść do niej do przychodni ale tam są ciężkie terminy jednak wpadam tam po skierowanie na badania by były bezpłatne.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Krowka,opinie ( internetowe) sa rozne Widzialam niewiele stron, na ktorych zabranialiby pic czystek a to dlatego, ze jest taki cudowny (podobno) Co do herbat malinowych to tez widzialam cala strone, poswiecona dobroczynnemu wplywowi malin (owocow i lisci) w ciazy Poszukaj "malinowe rodzenie"

Wiem właśnie,że na stronach piszą, że można pić czystek w ciąży,ale tak do końca to moim zdaniem trzeba indywidualnie sobie odpowiedzieć, bo nie ma żadnych badań co do stosowania go w ciąży, czy faktycznie on jest tak obojętny i cudowny- to jest jednak zioło. Co do malin, to faktycznie, przecież to lek na przeziębienie, od lat. Po za tym to lekarz powinien być dla nas pewnikiem i każdą wątpliwość konsultować z nim

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka83 tez mam tylozgiecie haha :d Ja juz bym chciała pójść na l4. W pracy udaje, ze mnie ręka boli po złamaniu, dlatego staram sie nie nosić ciężarów, nie wchodzić po drabinie i więcej siedzę. Juz mi w sumie głupio, ze tak sie opierdzielam :/ no i wczoraj jeszcze klientka krzyczała na mnie przez telefon aż ręce mi sie trzęsły. :/

• edyś Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krowka, dokladnie Lepiej byc ostroznym i wierzyc swojej intuicji Jesli sie boimy ze cos na zaszkodzi to lepiej postapic tak jak sie uwaza za sluszne
    Dziewczyny, ja za pierwsze badania zaplacilam prawie 400 zl Byloby wiecej ale te podstawowe krwi i moczu dostalam od rodzinnego

krówka_muffka lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeej Was tu nadrobić to z 2 godz. czytania:)
    Chociaż czytam codziennie to prawie nic nie piszę, w pracy dużo pracy:) a w domku zajmuję się tłumaczeniem tekstów i artykułów odnośnie choroby koleżanki no i z jej mężem kombinujemy akcje jakieś koncerty, biegi, aukcje oprócz tego kontakty z klinikami - uff dużo tego.

Wizyta u mnie dopiero w czwartek będzie to pierwsza wizyta i trzęsę się przed nią strasznie.
    W pracy - o ile nie będzie żadnych przeciwwskazań mam zamiar być do marca- najlepiej do porodu samego tylko ewentualnie trochę mniej godzin:)

arien lubi tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś a patrzyłaś na http://www.diag.pl/

Tam są troche tańsze, masz kartę stałego klienta, wyniki możesz przejrzeć na ich stronie i wydrukować, sprawdź może u Cibie też jest ich filia:)

muminka83 lubi tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój mały gigatnt ;-) ciekawe tylko: chłopczyk czy dziewczynka ;-)
    A dzisiaj znowu zaczyna upał doskwierac.
    Jak żyć ;-p
    Test pappa w wawie pryw kosztuje 600 zł.
    A wy gdzie robicie testy

ug37zbmh9r9sv292.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wg cennika diagnostyki tyle zaplacilam :P ale pomysle o karcie, da sie ja na stronie zalozyc? Czy trzeba w punkcie?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    No mój mały gigatnt ;-) ciekawe tylko: chłopczyk czy dziewczynka ;-)
    A dzisiaj znowu zaczyna upał doskwierac.
    Jak żyć ;-p
    Test pappa w wawie pryw kosztuje 600 zł.
    A wy gdzie robicie testy

Kochana, temat testu Pappa pojawiał się już nie raz.
    Ja, i z tego co pamiętam to kilka dziewczyn na pewno nie będziemy robić, tym bardziej jeśli USG wyjdzie ok.
    ale zgadzam się, jestem z Warszawy i orientowałam się w cenach - USG genetyczne + test Pappa średnio 600 pln :/

d69c2n0azl70dnw1.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie nadążam czytać wpisów :P ja niestety kisnę w pracy i nie mam aż tyle czasu ;P ale melduję że jutro idę na wizytę i juz sie nie moge doczekac! trzymcie kciuki za mojego fasola ;)

baassiia, Izoleccc lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochana, temat testu Pappa pojawiał się już nie raz.
    Ja, i z tego co pamiętam to kilka dziewczyn na pewno nie będziemy robić, tym bardziej jeśli USG wyjdzie ok.
    ale zgadzam się, jestem z Warszawy i orientowałam się w cenach - USG genetyczne + test Pappa średnio 600 pln :/
    Nie nadazam nad postami ;-)przepraszam.
    Właśnie w babka medica widziałam 600zl.

ug37zbmh9r9sv292.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii oczywiscie trzymamy kciuki!

Co do testu Pappa, ja go nie robię, tylko to usg...

Dziewczyny wizytujące wczoraj - ogromne grtulacaje! Takie wieści podnoszą na duchu :)

Mam do Was pytanie. Już króryś raz mi sie to zdarzyło. Otóż jak sie przebudzam i próbuję sie jeszcze w łóżku na leżąco przeciagnąć to łapie mnie taki ostry ból, a to po lewej a to po prawej stronie brzucha na samym dole. Jak tylko spowrotem przestanę się "prężyć" przechodzi. Jak myślicie, co to może być? Jest opcja że to te macicowe więzadła?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja to chyba przeszłam w tryb czuwania bo w ogóle nie mogę się dobudzić ;) Cały czas chodzę śpiąca i tylko bym leżała plackiem.

Gośśś - ale jaja, ciekawe czy się później potwierdzi i będzie chłopak :)

Anie93lica - cudna fotka! Cieszę się, że wszystko ok :) Test PAPPA robię w Luxmedzie. Ja mam na NFZ, ale z tego co wiem w Luxmed test PAPPA nie jest drogi. USG to jakieś 200zł + krew 90 zł.

Skowroneczka - nie myśl o tym śnie bo to głupoty jakieś ;) Mojemu mężowi się dzisiaj śniło, że miałam już duży brzuch i mnie bolał. Mieliśmy jechać do szpitala bo w sumie był już termin ale pogotowie nie chciało do mnie przyjechać, więc się wkurzyłam i poszłam snopki słomy w stodole układać :P To jest dopiero zryty sen :D

Karolina@ - o której masz wizytę? Trzymam kciuki!

Kofeinka - 7 tyg 0 dni to skończony 7 tydzień ciąży. Czyli to, co jest napisane o rozwoju Twojego dziecka w 7 tyg już się dokonało. Jeżeli jesteś ciekawa co się będzie rozwijać w tym tygodniu, który właśnie leci to czytasz opisy na 8 tydzień ciąży :)

krówka_muffka - nie wiem w jakim typie literatury gustujesz, ja czytam głównie kryminały i thrillery. Szczególnie polecam książki Tess Geritsen (Ogród Kości to moja ulubiona książka) oraz Camilli Läckberg. Co do czystka to podobno jest bezpieczny w ciąży, ale ja bym nie ryzykowała. A liście malin są dobre w końcowym etapie ciąży, bo zmiękczają szyjkę macicy. Wcześniej się ich nie poleca. Pamiętajcie, że liście malin a same maliny to co innego i mają inne właściwości.

kofeinka, anie93lica, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    alinalii oczywiscie trzymamy kciuki!

Co do testu Pappa, ja go nie robię, tylko to usg...

Dziewczyny wizytujące wczoraj - ogromne grtulacaje! Takie wieści podnoszą na duchu :)

Mam do Was pytanie. Już króryś raz mi sie to zdarzyło. Otóż jak sie przebudzam i próbuję sie jeszcze w łóżku na leżąco przeciagnąć to łapie mnie taki ostry ból, a to po lewej a to po prawej stronie brzucha na samym dole. Jak tylko spowrotem przestanę się "prężyć" przechodzi. Jak myślicie, co to może być? Jest opcja że to te macicowe więzadła?

Też tak mam :) To normalne, wszystkie więzadła się rozciągają i stąd ten ból.

kofeinka lubi tę wiadomość

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ