Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Marysia :( to teraz jeszcze bardziej się martwię.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiu to tym bardziej mi przykro. Trzymajcie się.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane jestescie. To moj 4 aniolek chyba chcial poznac moich kochanych dziadków ktorzy odeszli w listopadzie.

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na L4 jestem od początku lipca. Ze względu na polipa w szyjce macicy (oczywiście plamienie/krwawienie). Miałam spokój z plamieniami, ale dzis powróciły. :-/

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda z nas ma podobne odczucia Tez sie boje jak cholera Od dwoch dni mnie kluje w podbrzuszu, raz z lewej, raz z prawej a raz w centrum :/ do wizyty jeszcze tydzien
    Nastraszylyscie mnie dzisiaj z tymi kontrolami z zusu Tez mam prace biurowa i poki co mam zamiar pracowac po 4h dziennie ale za jakis miesiac chcialabym sobie zaczac odpoczywac i skupic sie tylko na sobie i dzidziusiu

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się, nikt Ci nie udowodni, ze się dobrze czujesz.

domiii lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam usg i mega stresa.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiu wyrazy współczucia!
    Ja jestem na zwolnieniu od ostatniej środy i właśnie leci 8 tydzień ciąży. Lekarka stwierdziła, że się należy i już :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) życzę spokojnych 9 msc, mam nadzieję że limit nieszczęść na tym wątku wyczerpany:)

PS: Robaczku myślałam ostatnio o Tobie, bardzo ciesze się że Wam się udało :):) trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie!

Grudniowa Mamusia;)

nick nieaktualny, Est, baassiia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do konca pazdziernika okres probny i chcialabym go przepracowac normalnie. Potem do świąt na pół etatu i na zwolnienie :)

Co do wizyty to ja też cały czas się stresuję zwłaszcza, że jestem tak daleko od domu. Mam tylko nadzieję, że za te 3 tygodnie zobaczę kawał fasola i pięknie bijące serduszko ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba muszę tu porządek zaprowadzić bo za dużo smutków i nerwów ostatnio :) Wszystkie współczujemy Marcysi, wiadomo że żadna z nas nie chciałaby tego przeżywać ale musimy dzielnie wierzyć, że już żadnej marcowej mamy to nie spotka. Wszystkie dbamy o siebie i robimy wszystko, żeby maluszki zdrowo się rozwijały ale jeśli coś się ma wydarzyć to się wydarzy i nie mamy na to wpływu, więc cieszmy się każdym dniem. Nic nie zmieni, że będziemy siedzieć i obgryzać paznokcie w strachu, że będzie źle. Głowa do góry :) Miałyśmy się tu wspierać a nie wspólnie karmić swoje lęki! :)

Ja dzisiaj przeleżałam cały dzień, aż mnie plecy od tego leżenia bolą ;) Popełniłam trochę ciążowych zakupów, aż się boję co mąż powie jak zobaczy wyciąg z konta :D Chyba muszę sobie znaleźć jakieś kreatywne zajęcie, szydełkowanie czy coś takiego, bo inaczej za jakiś czas pójdziemy z torbami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 21:08

Dorka87, Est, Renka88, baassiia, Jacqueline, skowroneczka87, She86, muminka83, wiewiórka17, krówka_muffka, Martita88 lubią tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia pochwal sie co kupilas:-)

Est lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pisz co kupilas ?

• Est Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie! :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam te boyfriendy co się nad nimi zastanawiałam kilka stron temu, pidżamę (bo ja nawet w te upały muszę spać w długich spodniach, tak się boję zapalenia pęcherza :/), krem z filtrem 50spf i parę takich mało potrzebnych pierdół ;) No i po przeszukaniu całego internetu i porównaniu składu wszystkich suplementów dla ciężarnych, które zawierają kwasy DHA zamówiówiłam MamaDHA Premium. Lekarz kazał mi albo jeść ryby 3x w tygodniu albo kupić sobie coś z DHA, próbowałam z tymi rybami bo w sumie lubię ryby, ale tak mnie odrzuciło że nie dam rady nic w siebie wmusić. No i trzeba będzie żreć kolejne tabsy, mam już nawet pojemnik z podziałką na leki bo tyle tego jest. Czuję się jak stara babcia ;)

Mam nadzieję, że te ciążowe boyfriendy będą super zajebiste bo wydałam na nie duuuużo za dużo kasy jak na spodnie na kilka miesięcy :/

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Tobą Kasiu w 100% ;) Na zapas nie ma się co martwić jeśli lekarz mówi, że jest dobrze :)

Właśnie, pochwal się co kupiłaś ;)

Mam taką samą nadzieję jak Pchełka, że limit nieszczęść wyczerpany ;)

P.S. Ależ ja pisze... Kasia zdążyła naskrobać już :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 21:35

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Hej dziewczyny:) życzę spokojnych 9 msc, mam nadzieję że limit nieszczęść na tym wątku wyczerpany:)

PS: Robaczku myślałam ostatnio o Tobie, bardzo ciesze się że Wam się udało :):) trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie!

Grudniowa Mamusia;)

Pchełko, bardzo dziękuję. Jestem bardzo szczęśliwa, że ponownie udało się tak szybko, choć równocześnie mam dużo obaw. Ale koniec trymestru tuż, tuż.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakupów to powiem Wam tylko, że jak kiedyś nie lubiłam swojego wzrostu tak teraz jestem z niego zadowolona :D Mieszczę się w dziecięcy rozmiar HM a czasem tam mają ładniejsze rzeczy niż w dziale dla dorosłych ;) A ile tańsze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 21:43

kofeinka lubi tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale miałam mega dzień dziś ;) mąż mnie zaskoczył na maxa będąc w centrum handlowym ciągał mnie po sklepach z ubrankami i akcesoriami dla dzieci :D
    A w jego oczach na widok maleńkich śpioszków widziałam szklanki - cudny to był widok!!!! Ja nie wiedziałam, że on będzie do tego aż tak podchodził, już wariat się rozgląda z łóżeczkami i wózkami :D
    Tatusiem na całego się poczuł chyba <3

Est, nick nieaktualny, arien, Karolina@, domiii, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinko, to super wrażenie :), ja z moim byłam na małych zakupach w niedzielę (z myślą o spodniach dla niego i butach dla mnie), a on co chwilę przynosił jakieś body i pajace :)

Zaszalałam dziewczyny. Dziś kurier przyniósł moją pierwszą ciążową sukienkę, która bardzo mi się podoba. A teraz w przypływie entuzjazmu kupiłam drugą sukienkę, spodnie, koszulę i trzy bluzki, ach i rajstopy ciążowe. Aż do męża dzwoniłam czy totalnie mi odbiło. Pewnie kurier przywiezie mi w środę całe zamówienie :D

nick nieaktualny, Karolina@, Est, kofeinka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ