X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Marysia :( to teraz jeszcze bardziej się martwię.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiu to tym bardziej mi przykro. Trzymajcie się.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane jestescie. To moj 4 aniolek chyba chcial poznac moich kochanych dziadków ktorzy odeszli w listopadzie.

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na L4 jestem od początku lipca. Ze względu na polipa w szyjce macicy (oczywiście plamienie/krwawienie). Miałam spokój z plamieniami, ale dzis powróciły. :-/

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda z nas ma podobne odczucia Tez sie boje jak cholera Od dwoch dni mnie kluje w podbrzuszu, raz z lewej, raz z prawej a raz w centrum :/ do wizyty jeszcze tydzien
    Nastraszylyscie mnie dzisiaj z tymi kontrolami z zusu Tez mam prace biurowa i poki co mam zamiar pracowac po 4h dziennie ale za jakis miesiac chcialabym sobie zaczac odpoczywac i skupic sie tylko na sobie i dzidziusiu

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się, nikt Ci nie udowodni, ze się dobrze czujesz.

domiii lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam usg i mega stresa.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiu wyrazy współczucia!
    Ja jestem na zwolnieniu od ostatniej środy i właśnie leci 8 tydzień ciąży. Lekarka stwierdziła, że się należy i już :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) życzę spokojnych 9 msc, mam nadzieję że limit nieszczęść na tym wątku wyczerpany:)

PS: Robaczku myślałam ostatnio o Tobie, bardzo ciesze się że Wam się udało :):) trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie!

Grudniowa Mamusia;)

Izoleccc, Est, baassiia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do konca pazdziernika okres probny i chcialabym go przepracowac normalnie. Potem do świąt na pół etatu i na zwolnienie :)

Co do wizyty to ja też cały czas się stresuję zwłaszcza, że jestem tak daleko od domu. Mam tylko nadzieję, że za te 3 tygodnie zobaczę kawał fasola i pięknie bijące serduszko ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba muszę tu porządek zaprowadzić bo za dużo smutków i nerwów ostatnio :) Wszystkie współczujemy Marcysi, wiadomo że żadna z nas nie chciałaby tego przeżywać ale musimy dzielnie wierzyć, że już żadnej marcowej mamy to nie spotka. Wszystkie dbamy o siebie i robimy wszystko, żeby maluszki zdrowo się rozwijały ale jeśli coś się ma wydarzyć to się wydarzy i nie mamy na to wpływu, więc cieszmy się każdym dniem. Nic nie zmieni, że będziemy siedzieć i obgryzać paznokcie w strachu, że będzie źle. Głowa do góry :) Miałyśmy się tu wspierać a nie wspólnie karmić swoje lęki! :)

Ja dzisiaj przeleżałam cały dzień, aż mnie plecy od tego leżenia bolą ;) Popełniłam trochę ciążowych zakupów, aż się boję co mąż powie jak zobaczy wyciąg z konta :D Chyba muszę sobie znaleźć jakieś kreatywne zajęcie, szydełkowanie czy coś takiego, bo inaczej za jakiś czas pójdziemy z torbami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 21:08

Dorka87, Est, Renka88, baassiia, Jacqueline, skowroneczka87, She86, muminka83, wiewiórka17, krówka_muffka, Martita88 lubią tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia pochwal sie co kupilas:-)

Est lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pisz co kupilas ?

• Est Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie! :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam te boyfriendy co się nad nimi zastanawiałam kilka stron temu, pidżamę (bo ja nawet w te upały muszę spać w długich spodniach, tak się boję zapalenia pęcherza :/), krem z filtrem 50spf i parę takich mało potrzebnych pierdół ;) No i po przeszukaniu całego internetu i porównaniu składu wszystkich suplementów dla ciężarnych, które zawierają kwasy DHA zamówiówiłam MamaDHA Premium. Lekarz kazał mi albo jeść ryby 3x w tygodniu albo kupić sobie coś z DHA, próbowałam z tymi rybami bo w sumie lubię ryby, ale tak mnie odrzuciło że nie dam rady nic w siebie wmusić. No i trzeba będzie żreć kolejne tabsy, mam już nawet pojemnik z podziałką na leki bo tyle tego jest. Czuję się jak stara babcia ;)

Mam nadzieję, że te ciążowe boyfriendy będą super zajebiste bo wydałam na nie duuuużo za dużo kasy jak na spodnie na kilka miesięcy :/

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Tobą Kasiu w 100% ;) Na zapas nie ma się co martwić jeśli lekarz mówi, że jest dobrze :)

Właśnie, pochwal się co kupiłaś ;)

Mam taką samą nadzieję jak Pchełka, że limit nieszczęść wyczerpany ;)

P.S. Ależ ja pisze... Kasia zdążyła naskrobać już :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 21:35

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Hej dziewczyny:) życzę spokojnych 9 msc, mam nadzieję że limit nieszczęść na tym wątku wyczerpany:)

PS: Robaczku myślałam ostatnio o Tobie, bardzo ciesze się że Wam się udało :):) trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie!

Grudniowa Mamusia;)

Pchełko, bardzo dziękuję. Jestem bardzo szczęśliwa, że ponownie udało się tak szybko, choć równocześnie mam dużo obaw. Ale koniec trymestru tuż, tuż.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakupów to powiem Wam tylko, że jak kiedyś nie lubiłam swojego wzrostu tak teraz jestem z niego zadowolona :D Mieszczę się w dziecięcy rozmiar HM a czasem tam mają ładniejsze rzeczy niż w dziale dla dorosłych ;) A ile tańsze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 21:43

kofeinka lubi tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale miałam mega dzień dziś ;) mąż mnie zaskoczył na maxa będąc w centrum handlowym ciągał mnie po sklepach z ubrankami i akcesoriami dla dzieci :D
    A w jego oczach na widok maleńkich śpioszków widziałam szklanki - cudny to był widok!!!! Ja nie wiedziałam, że on będzie do tego aż tak podchodził, już wariat się rozgląda z łóżeczkami i wózkami :D
    Tatusiem na całego się poczuł chyba <3

Est, A.Kasia, arien, Karolina@, domiii, Izoleccc lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinko, to super wrażenie :), ja z moim byłam na małych zakupach w niedzielę (z myślą o spodniach dla niego i butach dla mnie), a on co chwilę przynosił jakieś body i pajace :)

Zaszalałam dziewczyny. Dziś kurier przyniósł moją pierwszą ciążową sukienkę, która bardzo mi się podoba. A teraz w przypływie entuzjazmu kupiłam drugą sukienkę, spodnie, koszulę i trzy bluzki, ach i rajstopy ciążowe. Aż do męża dzwoniłam czy totalnie mi odbiło. Pewnie kurier przywiezie mi w środę całe zamówienie :D

A.Kasia, Karolina@, Est, kofeinka, Izoleccc lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ