X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • edyś Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nazywała się ta apteka internetowa, którą ktoś polecał kilkanaście stron temu?

I jeszcze jedno pytanie, czy któraś z Was pije czystek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 22:45

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam internetową aptekę Gemini :-)

Dziewczyny z jakich stron zamawiacie te sukienki ciążowe i inne ciuchy? Z allegro? Czy jakiejś innej :-)

Dobrej nocy Kochane i myślmy pozytywnie!

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś - aptekagemini.pl :) Ja piłam czystek przez jakiś czas kilka miesięcy temu. Ale przestałam, w sumie nie wiem czemu.

Robaczek - niezłe szaleństwo zakupów :) A gdzie kupujesz kiecki? Ja chyba muszę sobie dać na wstrzymanie bo mam tyle ciążowych ciuchów, że chyba więcej niż zwykłych...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Ja polecam internetową aptekę Gemini :-)

Dziewczyny z jakich stron zamawiacie te sukienki ciążowe i inne ciuchy? Z allegro? Czy jakiejś innej :-)

Dobrej nocy Kochane i myślmy pozytywnie!

Większość rzeczy mam z HM mama, część ze sklepu a część używaną z olx. Jak jeszcze pracowałam to nieopodal firmy był fajny ciuchland i tam kupiłam kilka ciążowych bluzek zagranicznych marek. Na zalando też są fajne rzeczy tyle, że dość drogie :)

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to moze ja troche wam napisze lepszych wiesci :)
    Bylam na wizycie i moj maluszek ma sie dobrze, ma 3,27cm :) serduszko mu bije slicznie i najprawdopodobniej bedzie synuś :)lekarz mowi ze moze za wczesnie ale jemu tam bardzo wglada na siurka :P kolejna wizyta za 3 tyg a za tydzien prenatalne :)

A.Kasia, Karka, muminka83, baassiia, Karolina@, Est, kofeinka, domiii, krówka_muffka, Izoleccc lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, wspaniale :D, mały siurek widocznie nie jest taki mały ;)

Zamawiałam na stronie happy mum, jest dość drogo, ale ich ciuchy można też kupić używane na allegro i olx (niektóre sukienki założone kilka razy bo dość eleganckie, widziałam nawet jakieś rzeczy z metkami). Ja stwierdziłam, że muszę mieć kilka porządnych, ładnych rzeczy, które nie będą mnie opinały za bardzo na spotkania w klientami, więc wybrałam bardziej eleganckie bluzki, a sukienki raczej elastyczne, ale o ładnym kroju. No i czatowałam na promocje na ich stronach, spodnie np. wybrałam za 69PLN.

muminka83 lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    dzisiaj czekamy już tylko na dobre wieści! :)

No to je mamy :-)
    Dzidzia w pełni zdrowa, machala dzisiaj do mamy i taty rączką ;-) Tata pierwszy raz słyszał serduszko ;-)
    Dostaliśmy skierowanie na badanie pappa. A z tych gorszych wiadomości to niestety mała anemia i wprowadzone żelazo w tabletkach.
    Mam prawie 5cm :-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5d0e701517f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 23:27

Tova33, Karka, A.Kasia, Karolina@, Est, domiii, d'nusia, krówka_muffka, muminka83, Renka88, Izoleccc lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w ten weekend na 2dniowym weselu, najgorzej było w kościele, wachlowałam się torebeczką, ale za dużo to nie dało. Na sali mieliśmy wrażenie, że działa czasowo... Ogólnie trochę potańczyłam, raz poczułam po lewej stronie, że zakuło to od razu usiadłam. Tak to pojadłam i dobrze się czułam:) Dzisiaj rodzice dali mi porządny wiatrak, to nawet odkurzyłam mieszkanko;)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... wczoraj mialam dzien obzartucha, myslalam ze koniec z mdlosciami, w koncu moglam jesc, jesc i jesc. A tu klops. Dzis o 5 obudzily mnie mega mdlosci, na domiar zlego wymiotoalam po... wodzie:-( Leze i dogorywam. To bedzie chyba straszny dzien. Do tego upal znow od rana. Jakby tak dalo sie zasnac i obudzic za miesiac. Choc z tego co pamietam to w pierwszej ciazy ze sporym brzuchem juz siedzialam nad klozetem... Umre chyba jak to nie minie szybko:-((

A jak dzis u was samopoczucie i nastroj?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tego snilo mi sie ze zaczelam plamic... pojechalismy szybko na izbe, ale na szczescie okazalo sie, ze wszystko jest w porzadku. Ale teraz pewnie bede sie zastanawiac czy to cos znaczylo.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie chwila prawdy (tzn wizyta) zbliża się wielkimi krokami. Mam wrażenie, że za chwilę zemdleję - ze strachu i z upału:( W nocy mało co spałam. Dopiero kiedy ręcznik zamoczyłam w zimnej wodzie, rozłożyłam go na całym ciele co trochę mnie schłodziło i zasnęłam...

Skowroneczka - ja nie raz wymiotowałam po wodzie i wiem, jakie to fatalne uczucie :( łączę się z Tobą w bólu.

Anielica - 5cm? Woow, rewelacyjne wymiary. To już nie fasolka, a prawdziwy gigant! :)

Gośśś - cieszę się, że wszystko w porządku. Jestem zaskoczona, że lekarz już wypatrzył u takiego maleństwa siusiaka. Ciekawe, czy się potwierdzi :)

anie93lica lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wkroczyłam w 7 tyg i 0 dni.
    No i jak ja mam to rozumieć...??
    Jeśli będę chciała zobaczyć sobie na jakiejkolwiek stronie
    w kalendarzu ciąży jak tam maleństwo się rozwija to który tydzień mam wybrać 7 czy 8??
    Bo np BELLY pokazuje mi że jestem w 8 tygodniu i w "cotygodniowych informacjach" mam opisany 8 tydzień.

Jutro rano mam wizytę i chciałabym wiedzieć czego mogę się spodziewać na USG :)

Anielica SUPER :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 08:42

anie93lica lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ogarnęłam mieszkanie.... leje się ze mnie pot...
    W mieszkaniu 34 C i klnę jak szewc. Cholera jasna.
    O 11 będzie teściowa i zostanie z młodym abym ja mogła pojechać do ortopedy. Jednak jak się wkurzę to nie pojadę bo nawet nie wiem po co. Tylko mój mąż się uparł że mam jechac i już. Masakra.

Przy okazji podejdę na IP Ginekologii i umówię się na badania prenatalne bo a blisko b nie chce mi się dojeżdżać c Poradnię genetyczną i tak mam w Zabrzu więc nie widzę potrzeby zmieniać ją na Zabrze.

W nocy spałam nawet dobrze od północy. Pewnie dlatego że już zmęczenie po kilku dniach daje mi w kość.

Planuje dziś zrobić na obiad wołowinkę do tego ziemniaczki i może buraczki zetrę o ile nie padnę wcześniej na zawał.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    A ja dziś wkroczyłam w 7 tyg i 0 dni.
    No i jak ja mam to rozumieć...??
    Jeśli będę chciała zobaczyć sobie na stronie:
    http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/progesteron-podtrzymuje-ciaze-powstrzymuje-poronienie-i-porod-przedwczesny,152_2356.html
    w kalendarzu ciąży jak tam maleństwo się rozwija to który tydzień mam wybrać 7 czy 8??

Anielica SUPER :)

Masz pełny skończony 7 w 8 dopiero wchodzisz. Ja liczyłabym 7 .... ja też ma pełny 7 tydzień

d'nusia, anie93lica lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka, Gośśś i Anielica - na takie wieści wczoraj czekałam :) cudownie!

dzisiaj widzę, że też dziewczyny mają wizyty, więc trzymam mocno kciuki i czekam na super newsy! :)

Kofeinka - zawsze mam z tym problem, ale mimo wszystko sprawdzam tydzień, który mi idzie czyli w Twoim wypadku 8, a w ogóle to najlepiej sobie przeczytać 7 i 8 :D

Ja dziś mam nadzieję wróciłam do żywych, bo wczoraj cały dzień walczyłam z bólem głowy... :(

aaaa i w 100% zgadzam się z Kasią - wspierajmy się tutaj, a nie wzajemnie nakręcajmy! Wszystko z naszymi maluchami jest ok i tego się trzymajmy! Wiem, że wyobraźnia działa, ale nie dajmy się! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 09:26

kofeinka, margaret26, margaret26, muminka83, Est, Izoleccc lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Masz pełny skończony 7 w 8 dopiero wchodzisz. Ja liczyłabym 7 .... ja też ma pełny 7 tydzień

Czyli liczę, że 7.
    Tak bardzo stresuję się tym jutrzejszym USG, chciałabym już zobaczyć i usłyszeć serduszko...
    Lekarz ostatnio na wizycie mówił mi, że będziemy zakładać kartę ciąży jutro :)

A dziś jeszcze muszę odebrać wyniki badań z labo i tym też się denerwuję :/ czy aby nie będzie jakichś bakterii w moczu i innych odchyleń od norm... ech i jak tu kobieta w ciąży ma się czuć komfortowo jak cały czas się o coś boi :/
    No ale to nasza kobieca, matczyna głupia psychika, po prostu martwimy się o to maleństwo, które mamy w brzuszku, bo jest tak bardzo wyczekane i kochane...

Wczoraj na piersiach już od bardzo dawna powiększonych pojawiły się grube bardzo widoczne żyły.
    A mężulek kupił mi Balsam przeciw rozstępom PALMERS :) jak miło z jego strony ;) ale pewnie nie obejdzie się bez jakichś rozstępów mimo tego specyfiku, bo niestety mam do nich tendencje i każde przybranie na wadze kończy się tego typu pamiątkami na ciele nawet jeśli potem udawało się schudnąć.
    No nic to - dzidziuś i tak najważniejszy :) <3

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiu, tak mi przykro,trzymaj się dzielnie:* daj znać jak znów zafasolkujesz:*****ojej, faktycznie dużo Nas tu opuściło:(

Pisałyście o czystku,że piłyście przed ciążą, ja też bardzo lubiłam go pić, ale pytałam mojego gin i on powiedział,że w ciąży nie polecałby pić, także na 9 miesiecy daję sobie spokój. Ja ogólnie bardzo lubię pić herbatki ziołowe różne, ale z ziołami też trzeba bardzo ostrożnie. Nie zalecane jest również picie herbatki malinowej, bo ponoć wzmaga skurcze macicy.

Kasiu, pisałaś kiedyś o szwie, ja też się nad tym poważnie zastanawiam, ponieważ skracała mi się pod koniec szyjka i rozwierała, a mój lekarz powiedział że szew jest najlepszy i jego wszystkie pacjentki donosiły ciążę..jak będziesz na wizycie i będziesz pamiętała, to ciekawa jestem co Twój lekarz powie na ten temat. Pisałaś też że czytasz książki, może masz coś ciekawego do polecenia, bo ja też czytam, ale nic co mnie porwało ostatnio nie mam do polecenia..??

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka będzie dobrze. Ja mam wizytę w poniedziałek, wtedy dostanę skierowanie na badania i założymy kartę ciąży. Juz odliczam dni, bo na poprzednim usg był tylko pęcherzyk.

kofeinka, Izoleccc lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krowka,opinie ( internetowe) sa rozne Widzialam niewiele stron, na ktorych zabranialiby pic czystek a to dlatego, ze jest taki cudowny (podobno) Co do herbat malinowych to tez widzialam cala strone, poswiecona dobroczynnemu wplywowi malin (owocow i lisci) w ciazy Poszukaj "malinowe rodzenie"

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ