X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    To po prostu przyszło z dnia na dzień. Najpierw zrezygnowała z jednej pobudki potem z drugiej. I teraz jest 1 lub wcale.

U nas też były dwie pobudki, potem jedna a teraz wcale

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie karmie Maryśke po nocy. U nas spanie o 21, pobudka o 6 nq jedzenie i spanie do 10 -11.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas tak:
    18:30, 20:30, 23:30, 3, 4:30, 6:20 dziękuję i pozdrawiam

ksanka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 13:38

edyś, d'nusia lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    A ja w pełni świadomie doprowadziłam do sytuacji, w której mój synek zasypia o 19. Dzięki temu mam wieczór dla siebie, mogę poczytać, obejrzeć film, pogadać z M.
    Synek budzi się w nocy raz, a potem między 6 a 7 (chociaż raz zdarzyło mu się o 04:17...). Według książki G.Ford, aby dziecko przespało całą noc do godziny 7:00 powinno się je kłaść spać właśnie o 19:00, a potem obudzić na karmienie o 22:30-23:00. Ja jednak nie budzę na karmienie i daję mu spać. Wówczas ten pierwszy sen po 19:00 ma do 1:00, 2:00 lub 3:00 (nie wiem od czego to zależy). Natomiast po karmieniu nicnym śpi już tylko 3-4 godziny. Pewnie gdybym go budziła na to karmienie o 23:00 to ten najdłuższy sen przypadałby pomiędzy północą a 7:00, ale nie mam sumienia. Niech sobie śpi i sam sobie reguluje pobudki.
    Natomiast gdy chociaż trochę opóźnię wieczorne rytuały i zaczynam go karmić dopiero ok 19:00, to już później ma problemy z zaśnięciem, jest za bardzo zmęczony.

Mam dokładnie tak samo i tak miałam z Olim. Chciałam mieć wieczór dla siebie, męża ... i nie żałuję tej decyzji. :D Dzieci moje zasypiają max 19:00. Młoda budzi się koło 5 rano zjada i dalej śpi do 7. Jest to luksus ponieważ w tej całej miłości mam trochę zdrowego egoizmu.

M+M+? lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam nadzieję że weekend wam mija spokojnie.
    My zaliczyliśmy już rodzinny spacerek i obiad. Teraz chwila odpoczynku bo o 16:00 wpadają do nas znajomi. Wszystko przygotowane już na ich przyjście więc mogę odpoczywać.
    Młoda śpi :D Oli ogląda bajkę, mąż sprząta po obiedzie a ja mam chwilę dla swego mózgu :P

Pozdrawiam serdecznie

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saxa co u Ciebie? Baaaardzo długo się nie odzywałaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 14:07

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    A u nas tak:
    18:30, 20:30, 23:30, 3, 4:30, 6:20 dziękuję i pozdrawiam

U nas ok 19:30/20, 23:30, 3, 6:30 i 7:30 albo 9:30 nie wiem od czego to zależy.
    A teraz chyba mamy skok bo od 3 dni ciężko go e ogóle od cyca odkleic i maruda taks że głowa pęka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 16:56

d'nusia lubi tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas również spanie całonocne juz jest od dłuższego czasu ;)
    mała idzie spać o 20 i wstaje dopiero między 5-7 różnie to bywa ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Est Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 21, 3, 6, 9.
    Jedno jedzonko tylko przesypia. Czasem zdarzy się wstać ok. 4.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane :) częściej na fb zaglądam niż tutaj;) ale fajnie że wątek jeszcze żyje.

moje dziecko też odkąd zaczęło iść spać między 19 a 20 ma jedną pobodke na karmienie ok 3-4 a potem jeszcze śpimy ze 3-4h :) nie mogę narzekać

miłego poniedziałku!

M+M+?, d'nusia, Izoleccc, She86 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Myślałam ze wszystkie migrowalysmy na fb zaglądam tu ostatnio a tu jeszcze sporo się dzieje :)
    Jeżeli chodzi o nocne karmienia to u mnie karmiac piersią tez różowo nie jest: 20; 24; 3; 5:30; 8. I żeby to było tylko karmienie...moja Gabi np dzisiaj była 2 razy przebierana; bo jednego pajaca przesikala a drugiego załatwiła kupka ;] jeden węekend miała cudny, bo budziła się tylko raz ok 4, ale to był tylko incydent- prezent dla taty, bo akurat wtedy on ma.nocna zmianę ;)

M+M+?, d'nusia, Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś kończymy 3 miesiące jak to zleciało!

Z tej okazji Basia zrobiła mamie prezent spała od 20 do 2 póżniej 5 i 8 :)

Miłego Dnia!

U nas deszczowo :/

d'nusia, Falon, Madlene.:), M+M+?, Izoleccc, perła ziemi, alinalii, Andriel, Karka lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest karmiony butlą i nie może się z nią w nocy rozstać :D O 19 mamy ostatnią dzienną drzemkę, budzi się o 22-23, kąpanko, butla i spać. Później budzi się ok 3 i 6 :) Nie sądzę, żeby szybko zrezygnował z jedzonka w środku nocy bo to żarłok jest. No chyba, że zacznę mu kaszkę dosypywać ale nie spieszno mi do tego. W ogóle u nas najdłuższe spanie przypada na południowy spacer bo potrafi spać wówczas 4,5 h. Tylko że u nas każda drzemka w ciągu dnia trwa nie mniej niż godzinę (z reguły tak 2-2,5) i jest ich 4-5, więc fakt, że on w nocy po jedzeniu od razu zasypia jest według mnie sukcesem, bo przecież mógłby być wyspany w dzień i w nocy urządzać sobie zabawy ;)

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :D

Oczywiście ciąża przebiega u mnie z plamieniami, a jakże by inaczej :/

W dzień jak zrobiłam test wieczorem plamienie (ciemna krew, ale nie za dużo) i od tamtej pory do dziś przeważnie rano i pod wieczór przy podcieraniu i braniu Luteiny poplamiam sobie od koloru różowego, poprzez lekko brązowy bardziej, bordowo/brunatny, a wczoraj wieczorem pokazała się jasna krew :/

Tak się zastrzegałam, że bety nie będę robić, ale w sobotę jak zobaczyłam mocno różowy śluz to strzeliłam z progesteronem od razu. I beta była 2011,9 a progesteron 33,9 ng, z tym, że biorę od pozytywnego testu Luteinę 100 2x1.

Miałam dziś powtarzać betę, ale poleciałam na IP wpierw. Szybko bo szybko, ale zrobili usg, widać w macicy pęcherzyk, usg wieku podac nie chciało, ale pęcherzyk coś ok. 7mm z jakąś plamką w środku, więc na puste jajo się nie zanosi. Krwiaków nie widać, pani doktor mówiła, że mam bardzo mocno unaczynioną macicę, więc plamienie może od tego? A może od wysiłku? Sama nie wiem. Powiedziała, że na pewno nie od Luteiny, a miesiąc temu inny lekarz powiedział, że mogą się zdarzać plamienia po lekach dopochwowych, i bądź tu mądry.

Kazała przyjść za 3 tygodnie, bo za 2 jej nie ma. Osiwieję do tego czasu chyba :/

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

W dzień jak zrobiłam test wieczorem plamienie (ciemna krew, ale nie za dużo) i od tamtej pory do dziś przeważnie rano i pod wieczór przy podcieraniu i braniu Luteiny poplamiam sobie od koloru różowego, poprzez lekko brązowy bardziej, bordowo/brunatny, a wczoraj wieczorem pokazała się jasna krew :/

Tak się zastrzegałam, że bety nie będę robić, ale w sobotę jak zobaczyłam mocno różowy śluz to strzeliłam z progesteronem od razu. I beta była 2011,9 a progesteron 33,9 ng, z tym, że biorę od pozytywnego testu Luteinę 100 2x1.

Miałam dziś powtarzać betę, ale poleciałam na IP wpierw. Szybko bo szybko, ale zrobili usg, widać w macicy pęcherzyk, usg wieku podac nie chciało, ale pęcherzyk coś ok. 7mm z jakąś plamką w środku, więc na puste jajo się nie zanosi. Krwiaków nie widać, pani doktor mówiła, że mam bardzo mocno unaczynioną macicę, więc plamienie może od tego? A może od wysiłku? Sama nie wiem. Powiedziała, że na pewno nie od Luteiny, a miesiąc temu inny lekarz powiedział, że mogą się zdarzać plamienia po lekach dopochwowych, i bądź tu mądry.

Kazała przyjść za 3 tygodnie, bo za 2 jej nie ma. Osiwieję do tego czasu chyba :/

Kochana zarodek widać :D najważniejsze. Serduszko widać już od Bety 10 000 więc myślę że max za tydzień będzie widoczne. Odpoczywaj :D Bardzo się cieszę z Twojej ciąży :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline trzymam kciuki. Tym razem musi być dobrze. Oszczędzaj się ile możesz :)

Saxa gratulacje :)

• edyś Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saxa, trzeba było poszpiegować żeby widzieć gdzie się udzielasz ;) Trzymam kciuki :*

Jacqueline, wszystko będzie dobrze, musi być ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 16:45

l22ncwa15v2ncszo.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Ostatnio myslalam o Tobie. Trzymam kciuki i przesylam pozytywne mysli. Powodzenia:-*

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominik przespał od 21:40( jadł 20:40) do 4:40. Aż byłam zdziwiona jak wstałam i spojrzałam na zegarek. Za to w dzień jadł co godzinę, 1,5 lub standardowo co 2. No i przez ten długi sen po raz pierwszy spał całą noc w swoim łóżeczku, bo tak to go po karmieniu o 1-2 do siebie zabierałam. Pewnie to jest jednorazowa akcja spania, no ale nawet to cieszy. Chociaż musiałam wstawać i mleko odciągać bo już koszulka cała mokra była od ilości. Za to ten sen nocny tak go zmęczył, że w dzień od razu po karmieniu zasypiał, nawet nie zawsze udało się odbić bo na ramieniu już zasypiał, taki zmęczony. Przez cały dzień dopiero niedawno się przez godzinę pobawiliśmy bo tak to śpi.

Jacqueline jak wszystkie tutaj trzymam kciuki żeby te 3 tyg szybko zleciały i żebyś potwierdziła że wszystko jest dobrze. Nie stresuj się za dużo i odpoczywaj póki możesz :)

‹‹ 2349 2350 2351 2352 2353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ