X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline moc pozytywnych wibracji dla ciebie i kropka. Też o tobie myślałam, dzięki że się odezwalas.
    co do spania i jedzenia to zosia śpi od 20 do 7 z przerwami na jedzenie chociaż ostatnie 4 dni zasypia ok 22. Dodatkowo ma 3 drzemki od 9-11 spacer 1, 13:30-14:00, 15-17
    Jedzenie jest kp. 20, 23, 2,4,7,9,12, 14:30, 18:30

lo matko ona dalej jest na diecie cukrzycowej skoro tak często je

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 15:31

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    A u nas tak:
    18:30, 20:30, 23:30, 3, 4:30, 6:20 dziękuję i pozdrawiam

No to możemy podać sobie ręce nasze dzieci dalej są na diecie cukrzycowej chyba.

d'nusia lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanko, wysłałam Ci na priv zapytanie o neurologa.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej ;)

czytam codziennie , mało tu się dzieje :( szkoda,
    boję się że z czasem nie będzie żadnych nowych wpsiów :(

u nas super ;) emi jets małą zdolniachą ;)
    za 4 tyg zaczynamy próby z prawdziwym jedzonkiem ;)

ksanka, She86 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii - Właśnie! Coraz mniej wpisów :( A kiedyś to nie mogłam Was nadrobić. Myślę, że teraz większość przeniosła się na FB.
    Kiedyś mnie wylogowało z BBF i musiałam się logować na nowo i szukać marcówek na forum to aż dziwnie było, że nie byłyśmy do góry w forum tak jak zawsze tylko niżej...

Co Wy na to laseczki,zachodzimy na nowo równocześnie i tworzymy nową grupę ;)

Jacqueline - Kciuki mocno zaciśnięte &&&& :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 22:28

ksanka, d'nusia, Falon, Izoleccc, alinalii, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    alinalii - Właśnie! Co raz mniej wpisów :( A kiedyś to nie mogłam Was nadrobić. Myślę, że teraz większość przeniosła się na FB.
    Kiedyś mnie wylogowało z BBF i musiałam się logować na nowo i szukać marcówek na forum to aż dziwnie było, że nie byłyśmy do góry w forum tak jak zawsze tylko niżej...

To jaki miesiąc wybieramy :D Szczerze mówiąc mogłabym być znowu marcówką. :) Tylko ja muszę wrócić do pracy i dopiero myśleć nad drugim dzieckiem, a przemknęło mi przez myśl żeby zacząć się starać jak Martynka skończy rok.

d'nusia, Andriel, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja policzyłem że muszę zajść w ciążę najpóźniej do lutego marca przyszłego roku, ale jakoś jeszcze nie jestem przekonana do tego ;) dalej pamiętam moja ciaze

d'nusia, Falon, Andriel, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dajcie spokój :P Ja jeszcze odleżyny leczę a te już o kolejnej ciąży :P

Dla tych, które nie wiedzą czy dobrze pielęgnują malucha wklejam link do poradnika, który poleciła nam dzisiaj fizjoterapeutka :) Enjoy!

http://www.ndt-bobath.pl/wp-content/uploads/2013/11/Poradnik-opieki-i-pielegnacji-malego-dziecka.pdf

d'nusia, Andriel, ksanka, Falon, Izoleccc, muminka83 lubią tę wiadomość

• She86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    alinalii - Właśnie! Co raz mniej wpisów :( A kiedyś to nie mogłam Was nadrobić. Myślę, że teraz większość przeniosła się na FB.

Ja bardzo rzadko wchodzę na forum bo niestety nie wyrabiam .. Mała ma teraz kiepskie dni, zaczynamy 12 tydzień i to kolejny skok rozwojowy stąd pewnie te ciągłe płacze w dzień.

Jeśli chodzi o spanie nocne to u nas o 2 tygodni super, tzn zasypia miedzy 20-21 i pobudka na jedzonko ok 4-5.30 i potem jeszcze zasypia na ok 2 godzinki, ok 10-11 drzemka o godzinna a potem w dzien juz nie specjalnie spi

Adriel ja chętnie się przyłacze do nowej grupy :D z tymze wiesz u mnie troszke zeszlo zanim zaszlam w ciaze bo dopiero w 8 cyklu staran się udało, ale ponoć po ciąży łatwiej zajsć w kolejną. My planujemy się starac od sierpnia, tak zeby kolejne dziecko urodzilo sie najwczesniej w maju przyszlego roku :)

Andriel, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, może jest u Was jakaś mamusia ze Śląska, mama fajną ofertę, a odbiór jest osobisty - niestety, przy moim ruchliwym brzdącu nie mam czasu na wysyłkę. Sprzedaję ciuszki dla dziecka na rozmiar 68-74, bardzo ładne, jak nowe i tanio :)

http://olx.pl/oferta/wyprawka-w-rozm-68-74-tanio-13-ciuszkow-CID88-IDg7zLt.html

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Falon Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Ja policzyłem że muszę zajść w ciążę najpóźniej do lutego marca przyszłego roku, ale jakoś jeszcze nie jestem przekonana do tego ;) dalej pamiętam moja ciaze

Też chwilami nad tym myślę, bo fajnie jakby Julka nie była sama i miała rodzeństwo :) tym bardziej, że dla mnie to już ostatni dzwon. Takie myśli często mnie dopadają jak córcia jest grzeczna i bezproblemowa, ale jak miewa humorki to już nie jestem tego taka pewna;-/ Dwóch takich maluszków to nie lada wyzwanie.

201604051765.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale by było fajnie jakby w nowej grupie były te same osoby :P
    My w sumie nie wiemy kiedy planujemy kolejne. Mąż chce za pół roku a mnie to troszkę przeraża bo chciałabym się skupić na razie na Nikosiu. Z drugiej strony wiek już powoli goni bo w tym roku kończę 29 lat a jeszcze byśmy chcieli z dwójkę :)

A.Kasia - Dalej ogarniaj te odleżyny i działamy :P Nie no, bez pośpiechu :) Fajny poradnik!

Madlene - Ja też bym mogła ponownie być marcówką :D Dwa dni temu minął mi rok od OM i zaczęła się ta piękna przygoda :)

Falon, Madlene.:), A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś szczepiliśmy małą. Jejku! ale był krzyk! Mąż trzymał ją na rękach, dostała po jednym wkłuciu na każdą nóżkę, i po drugim wkłuciu tak się rozryczała, że na moment oddech aż straciła. Moja kochana biedulka:( serce mi pękało :( zaraz ją szybko przytuliłam i się uspokoiła. Cały dzień ją obserwowałam i na szczęście nie widzę nic niepokojącego.

201604051765.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon dokładnie, u mnie za miesiąc pojawi się 4 z przodu i też myślę że dobrze byłoby dać Zosi brata lub siostrę ale....
    Czy Zosia nie będzie pokrzywdzona jeśli będę miała ciszę podobna do tej, nie podniose już jej wtedy,
    Czy dam radę z 2 maluchów
    No i ostatnia obawa - bliźniaki - moja rodzina jest obciążona a wtedy to już na pewno nie dam rady

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka u mnie 4 w przyszłym roku stąd te moje obawy. I mam podobne myślenie jak Twoje ;-)

Moja dobra koleżanka ma 3 letniego synka, a teraz w czwartek ma CC i czeka na bliźniaczki, jest nieźle wystraszona jak to wszystko ogarnie. Będzie niezły hardcore! :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 03:43

ksanka lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • meg171 Nowa

Wysłany: 15 czerwca 2016, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Piszę do Was z zapytaniem, ponieważ wiem, że pewnego czasu interesowałyście się wózkami Coletto Florino. Chciałam się zapytać czy któraś z Was zakupiła ten wózek i jakie są Wasze opinie? Jak się go prowadzi czy nie jest za ciężki itd.?
    Mi również bardzo przypadł do gustu i planuję go zakupić w przyszłym miesiącu, ale chciałam jeszcze zasięgnąć opinii.

Z góry dzięki!

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Dalej nawiedzają mnie te cholerne plamienia (zawsze po nocy jak mam wziąć Luteinę i do 2 godzin przed lub po wzięciu wieczorem).

Tak się zastanawiam, czy może nie podrażnia mnie ta Luteina. Ale w ciąży która w tym roku skończyła się zabiegiem też ją brałam jak zaczęłam plamić w terminie @ i jak skończyły się te plamienia to potem 10 dni ciszy było, więc to chyba nie to jednak? No chyba, że to nie w każdej ciąży musi się robić?

Czy jeśli plamienie faktycznie może być spowodowane podrażnieniem Luteiną (choć ta gin co byłam w poniedziałek powiedziała, że nie) to czy może to jakoś negatywnie wpływać na rozwój ciąży?

Musze chyba spróbować dodzwonić się do mojego dotychczasowego lekarza (on twierdził, że może się zdarzać plamienie po Luteinie) i poradzić się go co robić, mam nadzieje, że mnie nie oleje :/

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    alinalii - Właśnie! Coraz mniej wpisów :( A kiedyś to nie mogłam Was nadrobić. Myślę, że teraz większość przeniosła się na FB.

bardzo bym chciała niestety za 3 tygodnie od lipca radioterapia więc już nici a za rok czy dwa będzie już raczej za późno :(

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Falon dokładnie, u mnie za miesiąc pojawi się 4 z przodu i też myślę że dobrze byłoby dać Zosi brata lub siostrę ale....
    Czy Zosia nie będzie pokrzywdzona jeśli będę miała ciszę podobna do tej, nie podniose już jej wtedy,
    Czy dam radę z 2 maluchów
    No i ostatnia obawa - bliźniaki - moja rodzina jest obciążona a wtedy to już na pewno nie dam rady

Pierwszą ciążę leżałam 7 msc w szpitalu. Ledwo co nie padłam a druga wspaniała. Nie ma reguły <3

ksanka lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Dzięki dziewczyny :)

Dalej nawiedzają mnie te cholerne plamienia (zawsze po nocy jak mam wziąć Luteinę i do 2 godzin przed lub po wzięciu wieczorem).

Tak się zastanawiam, czy może nie podrażnia mnie ta Luteina. Ale w ciąży która w tym roku skończyła się zabiegiem też ją brałam jak zaczęłam plamić w terminie @ i jak skończyły się te plamienia to potem 10 dni ciszy było, więc to chyba nie to jednak? No chyba, że to nie w każdej ciąży musi się robić?

Czy jeśli plamienie faktycznie może być spowodowane podrażnieniem Luteiną (choć ta gin co byłam w poniedziałek powiedziała, że nie) to czy może to jakoś negatywnie wpływać na rozwój ciąży?

Musze chyba spróbować dodzwonić się do mojego dotychczasowego lekarza (on twierdził, że może się zdarzać plamienie po Luteinie) i poradzić się go co robić, mam nadzieje, że mnie nie oleje :/

Kochana jeśli cię do uspokoi to zadzwoń. Jesteś w 5 t 5 d ciąży za 5 dni będzie już raczej widać serduszko. Ja widziałam w 6 t i 3 dniu

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 2350 2351 2352 2353 2354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ