Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jacqueline moc pozytywnych wibracji dla ciebie i kropka. Też o tobie myślałam, dzięki że się odezwalas.
co do spania i jedzenia to zosia śpi od 20 do 7 z przerwami na jedzenie chociaż ostatnie 4 dni zasypia ok 22. Dodatkowo ma 3 drzemki od 9-11 spacer 1, 13:30-14:00, 15-17
Jedzenie jest kp. 20, 23, 2,4,7,9,12, 14:30, 18:30
lo matko ona dalej jest na diecie cukrzycowej skoro tak często jeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 15:31
-
hej hej
czytam codziennie , mało tu się dziejeszkoda,
boję się że z czasem nie będzie żadnych nowych wpsiów
u nas superemi jets małą zdolniachą
za 4 tyg zaczynamy próby z prawdziwym jedzonkiemksanka, She86 lubią tę wiadomość
-
alinalii - Właśnie! Coraz mniej wpisów
A kiedyś to nie mogłam Was nadrobić. Myślę, że teraz większość przeniosła się na FB.
Kiedyś mnie wylogowało z BBF i musiałam się logować na nowo i szukać marcówek na forum to aż dziwnie było, że nie byłyśmy do góry w forum tak jak zawsze tylko niżej...
Co Wy na to laseczki,zachodzimy na nowo równocześnie i tworzymy nową grupę
Jacqueline - Kciuki mocno zaciśnięte &&&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 22:28
ksanka, d'nusia, Falon, Izoleccc, alinalii, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Andriel wrote:alinalii - Właśnie! Co raz mniej wpisów
A kiedyś to nie mogłam Was nadrobić. Myślę, że teraz większość przeniosła się na FB.
Kiedyś mnie wylogowało z BBF i musiałam się logować na nowo i szukać marcówek na forum to aż dziwnie było, że nie byłyśmy do góry w forum tak jak zawsze tylko niżej...
To jaki miesiąc wybieramySzczerze mówiąc mogłabym być znowu marcówką.
Tylko ja muszę wrócić do pracy i dopiero myśleć nad drugim dzieckiem, a przemknęło mi przez myśl żeby zacząć się starać jak Martynka skończy rok.
d'nusia, Andriel, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA dajcie spokój
Ja jeszcze odleżyny leczę a te już o kolejnej ciąży
Dla tych, które nie wiedzą czy dobrze pielęgnują malucha wklejam link do poradnika, który poleciła nam dzisiaj fizjoterapeutkaEnjoy!
http://www.ndt-bobath.pl/wp-content/uploads/2013/11/Poradnik-opieki-i-pielegnacji-malego-dziecka.pdfd'nusia, Andriel, ksanka, Falon, Izoleccc, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Andriel wrote:alinalii - Właśnie! Co raz mniej wpisów
Jacqueline - Kciuki mocno zaciśnięte &&&&
Ja bardzo rzadko wchodzę na forum bo niestety nie wyrabiam .. Mała ma teraz kiepskie dni, zaczynamy 12 tydzień i to kolejny skok rozwojowy stąd pewnie te ciągłe płacze w dzień.
Jeśli chodzi o spanie nocne to u nas o 2 tygodni super, tzn zasypia miedzy 20-21 i pobudka na jedzonko ok 4-5.30 i potem jeszcze zasypia na ok 2 godzinki, ok 10-11 drzemka o godzinna a potem w dzien juz nie specjalnie spi
Adriel ja chętnie się przyłacze do nowej grupyz tymze wiesz u mnie troszke zeszlo zanim zaszlam w ciaze bo dopiero w 8 cyklu staran się udało, ale ponoć po ciąży łatwiej zajsć w kolejną. My planujemy się starac od sierpnia, tak zeby kolejne dziecko urodzilo sie najwczesniej w maju przyszlego roku
Andriel, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość
Natalia27.03.2016
-
Hej Dziewczyny, może jest u Was jakaś mamusia ze Śląska, mama fajną ofertę, a odbiór jest osobisty - niestety, przy moim ruchliwym brzdącu nie mam czasu na wysyłkę. Sprzedaję ciuszki dla dziecka na rozmiar 68-74, bardzo ładne, jak nowe i tanio
http://olx.pl/oferta/wyprawka-w-rozm-68-74-tanio-13-ciuszkow-CID88-IDg7zLt.html
-
ksanka wrote:Ja policzyłem że muszę zajść w ciążę najpóźniej do lutego marca przyszłego roku, ale jakoś jeszcze nie jestem przekonana do tego
dalej pamiętam moja ciaze
Też chwilami nad tym myślę, bo fajnie jakby Julka nie była sama i miała rodzeństwotym bardziej, że dla mnie to już ostatni dzwon. Takie myśli często mnie dopadają jak córcia jest grzeczna i bezproblemowa, ale jak miewa humorki to już nie jestem tego taka pewna;-/ Dwóch takich maluszków to nie lada wyzwanie.
-
Ale by było fajnie jakby w nowej grupie były te same osoby
My w sumie nie wiemy kiedy planujemy kolejne. Mąż chce za pół roku a mnie to troszkę przeraża bo chciałabym się skupić na razie na Nikosiu. Z drugiej strony wiek już powoli goni bo w tym roku kończę 29 lat a jeszcze byśmy chcieli z dwójkę
A.Kasia - Dalej ogarniaj te odleżyny i działamyNie no, bez pośpiechu
Fajny poradnik!
Madlene - Ja też bym mogła ponownie być marcówkąDwa dni temu minął mi rok od OM i zaczęła się ta piękna przygoda
Falon, Madlene.:), A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Dziś szczepiliśmy małą. Jejku! ale był krzyk! Mąż trzymał ją na rękach, dostała po jednym wkłuciu na każdą nóżkę, i po drugim wkłuciu tak się rozryczała, że na moment oddech aż straciła. Moja kochana biedulka:( serce mi pękało
zaraz ją szybko przytuliłam i się uspokoiła. Cały dzień ją obserwowałam i na szczęście nie widzę nic niepokojącego.
-
Falon dokładnie, u mnie za miesiąc pojawi się 4 z przodu i też myślę że dobrze byłoby dać Zosi brata lub siostrę ale....
Czy Zosia nie będzie pokrzywdzona jeśli będę miała ciszę podobna do tej, nie podniose już jej wtedy,
Czy dam radę z 2 maluchów
No i ostatnia obawa - bliźniaki - moja rodzina jest obciążona a wtedy to już na pewno nie dam rady -
Ksanka u mnie 4 w przyszłym roku stąd te moje obawy. I mam podobne myślenie jak Twoje
Moja dobra koleżanka ma 3 letniego synka, a teraz w czwartek ma CC i czeka na bliźniaczki, jest nieźle wystraszona jak to wszystko ogarnie. Będzie niezły hardcore!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 03:43
ksanka lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
Piszę do Was z zapytaniem, ponieważ wiem, że pewnego czasu interesowałyście się wózkami Coletto Florino. Chciałam się zapytać czy któraś z Was zakupiła ten wózek i jakie są Wasze opinie? Jak się go prowadzi czy nie jest za ciężki itd.?
Mi również bardzo przypadł do gustu i planuję go zakupić w przyszłym miesiącu, ale chciałam jeszcze zasięgnąć opinii.
Z góry dzięki! -
Dzięki dziewczyny
Dalej nawiedzają mnie te cholerne plamienia (zawsze po nocy jak mam wziąć Luteinę i do 2 godzin przed lub po wzięciu wieczorem).
Tak się zastanawiam, czy może nie podrażnia mnie ta Luteina. Ale w ciąży która w tym roku skończyła się zabiegiem też ją brałam jak zaczęłam plamić w terminie @ i jak skończyły się te plamienia to potem 10 dni ciszy było, więc to chyba nie to jednak? No chyba, że to nie w każdej ciąży musi się robić?
Czy jeśli plamienie faktycznie może być spowodowane podrażnieniem Luteiną (choć ta gin co byłam w poniedziałek powiedziała, że nie) to czy może to jakoś negatywnie wpływać na rozwój ciąży?
Musze chyba spróbować dodzwonić się do mojego dotychczasowego lekarza (on twierdził, że może się zdarzać plamienie po Luteinie) i poradzić się go co robić, mam nadzieje, że mnie nie oleje12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Andriel wrote:alinalii - Właśnie! Coraz mniej wpisów
Jacqueline - Kciuki mocno zaciśnięte &&&&
bardzo bym chciała niestety za 3 tygodnie od lipca radioterapia więc już nici a za rok czy dwa będzie już raczej za późno -
ksanka wrote:Falon dokładnie, u mnie za miesiąc pojawi się 4 z przodu i też myślę że dobrze byłoby dać Zosi brata lub siostrę ale....
Czy Zosia nie będzie pokrzywdzona jeśli będę miała ciszę podobna do tej, nie podniose już jej wtedy,
Czy dam radę z 2 maluchów
No i ostatnia obawa - bliźniaki - moja rodzina jest obciążona a wtedy to już na pewno nie dam rady
Pierwszą ciążę leżałam 7 msc w szpitalu. Ledwo co nie padłam a druga wspaniała. Nie ma regułyksanka lubi tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:Dzięki dziewczyny
Dalej nawiedzają mnie te cholerne plamienia (zawsze po nocy jak mam wziąć Luteinę i do 2 godzin przed lub po wzięciu wieczorem).
Tak się zastanawiam, czy może nie podrażnia mnie ta Luteina. Ale w ciąży która w tym roku skończyła się zabiegiem też ją brałam jak zaczęłam plamić w terminie @ i jak skończyły się te plamienia to potem 10 dni ciszy było, więc to chyba nie to jednak? No chyba, że to nie w każdej ciąży musi się robić?
Czy jeśli plamienie faktycznie może być spowodowane podrażnieniem Luteiną (choć ta gin co byłam w poniedziałek powiedziała, że nie) to czy może to jakoś negatywnie wpływać na rozwój ciąży?
Musze chyba spróbować dodzwonić się do mojego dotychczasowego lekarza (on twierdził, że może się zdarzać plamienie po Luteinie) i poradzić się go co robić, mam nadzieje, że mnie nie oleje
Kochana jeśli cię do uspokoi to zadzwoń. Jesteś w 5 t 5 d ciąży za 5 dni będzie już raczej widać serduszko. Ja widziałam w 6 t i 3 dniu