X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • edyś Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dużo myślę o jagoood ktoś coś wie? Sama nie wiem co mam myśleć... mam dziwne przeczucia ...
    Mignęła całkiem niedawno na fb. Trzeba ją wywołać ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem ciekawa co u Kofeinki ... też zamilkła ;/

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie. Czy ktoras zalatwiala becikowy z wskazujac w 2015roku nowe zrodko dochodu i utrate dochodu?

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie. Czy ktoras zalatwiala becikowy z wskazujac w 2015roku nowe zrodko dochodu i utrate dochodu?

Jeżeli załatwiasz becikowe teraz, to rozliczasz się za 2014 rok. Ja miałam nowe źródło dochodu i utratę.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obrót o 360 stopni? Oliwka nawet na boczek nie umie się przekulnąć a co dopiero na brzuch i z powrotem. Dużo leży w macie żeby mogła kombinować ale jakoś brak u niej chęci do tego typu działań. Czy powinno mnie to zaniepokoić ?

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Jeżeli załatwiasz becikowe teraz, to rozliczasz się za 2014 rok. Ja miałam nowe źródło dochodu i utratę.
    Tak wiem ale wedlug tego co jest napisane wszedzie to rozliczam sie za 2014rok ale jesli w 2015 stracilam badz zyskalam zrodlo dochodu to musze to wykazac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Obrót o 360 stopni? Oliwka nawet na boczek nie umie się przekulnąć a co dopiero na brzuch i z powrotem. Dużo leży w macie żeby mogła kombinować ale jakoś brak u niej chęci do tego typu działań. Czy powinno mnie to zaniepokoić ?
    Chyba chodzilo o to ze pelza dookola wlasnej osi a nie przekreca sie z brzucha na plecy i zpowrtom

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Tak wiem ale wedlug tego co jest napisane wszedzie to rozliczam sie za 2014rok ale jesli w 2015 stracilam badz zyskalam zrodlo dochodu to musze to wykazac...
    Ja miałam podobną sytuacje ale składałam z urzędu skarbowego papier z 2014 roku ale we wniosku o jedno razową zapomogę z tyt. ur. się dziecka masz w którymś miejscu zaznaczyć że straciłaś źródło dochodu.

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:

Jeszcze ma czas. A jak chcesz ją zachęcić to pokaż jej, że może tak robić. Jak leży na pleckach to przekręcaj ją z boczku na boczek w formie zabawy, najlepiej trzymając zabawkę na wysokości jej wzroku. Jak załapie to sama zacznie próbować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któryś dzieciaczek na forum ma problemy kardiologiczne? U nas na szczęście otwór owalny się zamknął ale pozostała struna rzekoma lewej komory no i zastawka trójdzielna nadal się nie domyka. Mamy to kontrolować, niby powinno się to naprawić z wiekiem ale nie ukrywam, że troszkę się martwię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Czy któryś dzieciaczek na forum ma problemy kardiologiczne? U nas na szczęście otwór owalny się zamknął ale pozostała struna rzekoma lewej komory no i zastawka trójdzielna nadal się nie domyka. Mamy to kontrolować, niby powinno się to naprawić z wiekiem ale nie ukrywam, że troszkę się martwię.
    My mamy ten otwór otwarty, ale nie kazali się martwić. Były szmery, a w sumie to nadal są małe, ale kardiolog nie stwierdziła wad. Kontrola za rok. Także z resztą Ci nie pomogę :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Ja miałam podobną sytuacje ale składałam z urzędu skarbowego papier z 2014 roku ale we wniosku o jedno razową zapomogę z tyt. ur. się dziecka masz w którymś miejscu zaznaczyć że straciłaś źródło dochodu.
    O dzieki ;D i tak samo jak uzyskalam dochod? Bo szukalam jakis dokladniejszych info jak to wypelnic, jak napisac takie zaswiadczenie czy potrzebuje dodatkowych dokumentow z zusu czy urzedu skarbowego za 2015 rok ale nie znalazlam zadnych info.

• Karka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hanka już dawno się obracała w łóżeczku dookoła siebie, teraz siadać chce, podnosić się, no i na plecach nie uleży... ino na brzuch się przekręca :) Pediatra nowa nam powiedziała, że robi rzeczy, które dzieci robią nawet dopiero mając pół roczku, moja ma 4m-ce. Z drugiej strony wiadomo - każde dziecko inaczej się rozwija, najlepiej zapytać pediatrę :)

P.s. Oczywiście nie pozwalam jej siadać itp ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 22:45

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dziecisawazne.pl/cry-it-out-cio-czyli-wyplacz-sie-sam-kilka-powodow-dlaczego-to-nie-jest-dla-nas/
    Poniekąd o usypianiu maluchów ;)

l22ncwa15v2ncszo.png

Wysłany: 25 czerwca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    O dzieki ;D i tak samo jak uzyskalam dochod? Bo szukalam jakis dokladniejszych info jak to wypelnic, jak napisac takie zaswiadczenie czy potrzebuje dodatkowych dokumentow z zusu czy urzedu skarbowego za 2015 rok ale nie znalazlam zadnych info.
    Dokładnie po prostu tam będzie trzeba zaznaczyć czy zmieniła się twoja sytuacja i w jaki sposób, czyli pewnie że masz dodatkowe źródło dochodu :)

ciri22 lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry z budowy naszego domku !!!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/761792ea1e76.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/669e6361150f.jpg

RudyTygrysek, muminka83, A.Kasia, Izoleccc, Est, Kate84 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje! ;) to jeszcze jednonko bo tez sprzeczne info znalazlam. Za wystawienie w US zaswiadczenia o dochodach cos sie placi?

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Dziekuje! ;) to jeszcze jednonko bo tez sprzeczne info znalazlam. Za wystawienie w US zaswiadczenia o dochodach cos sie placi?
    Nic :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje ;)

• pap86 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Wira to nie jest niepokojące ale tak jak A.Kasis pisze pokaz jej,ze moze sie na boczki prezkrecac. Moj synus najpierw zaczal kbracac sie na boczki potem chwytac zabaweczki, potem obracac sie w lozeczku a dzis juz 2razy z pleckow na brzuszek sie przekrecil.i to wszystko w przeciagu kilku dni! :)

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 2365 2366 2367 2368 2369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ