X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    a no i oczywiście mama twierdzi że jej coś jest że tak płacze itd, i nie chce mi wierzyć że w domu jest grzeczna ;/;/

ja ci wierzę z prostego powodu. Trudno mówić w przypadku 3 miesięcznego dziecka czy jest grzeczne czy nie grzeczne.... Nie ma takiego pojęcia.
    To maleństwo wyraża emocje i jest grzeczne nawet jak krzyczy.
    My potrafimy jak nam coś dolega powiedzieć pokazać Ono nie bo nawet nie wie jak więc dopomina się uwagi.

:-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    ja ci wierzę z prostego powodu. Trudno mówić w przypadku 3 miesięcznego dziecka czy jest grzeczne czy nie grzeczne.... Nie ma takiego pojęcia.
    To maleństwo wyraża emocje i jest grzeczne nawet jak krzyczy.
    My potrafimy jak nam coś dolega powiedzieć pokazać Ono nie bo nawet nie wie jak więc dopomina się uwagi.

:-*

Dokładnie tak. Mnie strasznie irytuje, jak ktoś mówi: "ale te dziecko jest niegrzeczne". Jak dziecko w wieku 3 miesięcy może być grzeczne lub niegrzeczne ?!

muminka83, She86 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny nie mogę się zgodzić ,
    moja Emi naprawdę jest grzeczna , w ogóle nie płaczę (przy mnie, i przy inncyh)
    ładnie się bawi itd , tylko przy mojej mamie taka jest :(

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina ja też pomyślałam o perfumach. Jak moja mama przyjechała pierwszy raz zobaczyć wnuczka to się odstroiła i właśnie wyperfumowała. Mały przy kontakcie z nią płakał.

muminka83 lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

Kochana to nie chodzi o to, czy jest grzeczna czy nie, tylko ma zaspokojone wszystkie potrzeby i jest jej dobrze. A wpływ na dziecko ma też np. nowa osoba, zmiana otoczenia, klimatu itp.

muminka83, She86 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś z synkiem u fotografa i zrobiliśmy pierwsze zdjęcie do dowodu osobistego :)

M+M+?, muminka83, Izoleccc, A.Kasia, Est, Kate84 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie teraz to tam nie grzebię ;) Aplikuję aby Luteine i nic więcej tam nie robię ;)

No cóż, muszę porozmawiać z moim dotychczasowym lekarzem na ten temat, mieszkam pod małym miastem i gdziekolwiek indziej do większego miasta to dla mnie dosłownie wyprawa, na pół dnia. Innego lekarza u mnie w mieście nie rozważam. A nie, jest jeszcze jeden, obecny ordynator szpitala (dużo zmieniło się na lepsze dzięki niemu), przyjmuje tylko prywatnie, ale za bardzo nie mogę o nim znaleźć opinii albo nie umiem szukać.

Z humorem to u mnie różnie, raz lepiej raz gorzej, w zależności ile jest plamień i jakiego koloru ;) Dopadło mnie chroniczne zmęczenie z powodu niskiego ciśnienia, choć bywają i lepsze dni, ale w te upały to już była totalna masakra. Chce mi się rzygać przy myciu zębów, piersi są pełniejsze i trochę bolące przy dotyku, brakuje tylko mdłości do kompletu, ale czasem mam uczucie, że jedzenie mi po prostu "nie leży", bywa też, że coś zjem, a mam wrażenie, że za kawałek znowu jestem głodna.

Namawiam męża, że jak będzie wracał z pracy dziś, to niech skręci po kebaba, chodzi za mną już ze 3 tygodnie, a nie miałam okazji podjechać :P

muminka83, Renka88 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, a gdzieś dalej się wybieracie w wakacje?
    Hmmm to tylko ja taki cykor...

• alinalii Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:

nie tylko ty;P
    my w tym roku również nie jedziemy ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina, a mama nie nosi okularow? Bo moja Weronika nie toleruje okularow u babci i tez jest krzyk zawsze.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

ale gdyby wszędzie płakała uważałabyś że jest niegrzeczna??
    Moja śpi od urodzenia całe noce .. praktycznie nie płacze ale nawet jak jest marudna nigdy nie pomyślałam by powiedzieć że jest niegrzeczna. Nie ma takiego pojęcia. To tak jakby powiedzieć o dorosłym który wyraża niezadowolenie i z czymś się nie zgadza że jest złym człowiekiem.

Ja wierzę ci że maleńka nie płacze itd że jest wesołym bączkiem ale nie uważam że jak płacze i wyje 3 h że jest niegrzeczna

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Wiecie co mam problem , mianowicie chodzę do pracy każdego dnia na ok.3-4 h
    i w ty czasie Emi zostaje z moją mamą , i problem polega na tym że Emi za każdym razem gdy z nią zostaje to strasznie płaczę , wygina się i ogóelnie jest nie grzeczna , bardzo mnie to dziwi bo w domu jest aniołkiem , teraz mojej mamy nie było 3 tyg , i podrzucałam Emi teściowej, siostrze, ciotce, kto miał czas , i dziecko było spokojne i grzeczne , dzisiaj mama moja wróciła , i znów Emi wpadła w szał , dobrze ze miejsce mojej pracy znajduje się na jednej działce z domem rodzinnym i mam okazję w każdej chwili zajrzeć co i jak...

no i dziś aż do sklepu słyszłam jak Emi starsznie płaczę , nie wiem o co kaman
    bo to nie jest pierwszy ami drugi ani trzeci raz, gdy ona się tak zachowuje przy mojej mamie , tak jest od samego początku , gdyż do pracy wróciłąm gdy Emi miała miesiąc :(

moja mama napewno nie robi jej krzywdy ani nic z tych rzeczy , starannie się nią opiekuję itd , no ale dlaczego Emi tak się zachowuje ??

wróciłyśmy do domu i jest spokój , właśnie z teściową poszły na spacer

Alinko ja mam podobny problem, moja mała też nie za bardzo chce zostawać z babcią, aczkolwiek moim zdaniem dlatego że jest nerwowa i pali papierosy. Powiem Wam że ona tego zrozumieć nie może i też ciągle szuka dziury w cały, a to głodna i trzeba dokarmić, zęby idą... itd.itp. Ogólnie to strasznie mnie wkurza cały czas podważa moje zdanie i się wtrąca, wczoraj byliśmy na spotkaniu rodzinnym to ciągle chodziła za mną i chciała mi pomagać, normalnie dziecka nie mogłam przebrać bo już babcia swoje ręce ładowała. Nigdy się z nią nie dogadywałam ale teraz jak mam dziecko jest jeszcze gorzej:/ Dodam że mała z każdym jest spokojna a z nią posiedzi chwile i już płacze, nie lubi jej tonu głosu, zapachu. Mój m. stwierdził że moja matka każdego potrafi wyprowadzić z równowagi! :D

28whyx8d41olhvnv.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:

Chorwacja. Często tam jeździmy na wakacje i to idealne miejsce na wypoczynek z dzieckiem. Jedziemy samochodem.

Teraz jest najlepszy moment na wakacje z dzieckiem. Takie półroczne dziecko jest niewymagające, dużo śpi, nie woła o każdą zabawkę na straganie, nie trzeba za nim gonić itp. Zresztą kiedyś na ten temat pisałyśmy na fb - poszukaj.

muminka83, M+M+?, Est lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Chorwacja. Często tam jeździmy na wakacje i to idealne miejsce na wypoczynek z dzieckiem. Jedziemy samochodem.

Teraz jest najlepszy moment na wakacje z dzieckiem. Takie półroczne dziecko jest niewymagające, dużo śpi, nie woła o każdą zabawkę na straganie, nie trzeba za nim gonić itp. Zresztą kiedyś na ten temat pisałyśmy na fb - poszukaj.

Co w tym jest. Latwiej jest nam ogarnac Mala jak jestesmy gdzies poza domem niz starszaka:-) Noe marudzi, nie wymysla, jak glodna dostanie cyca. A z Wiktorem zawsze cos.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    {b]Madlene[/b] powiadasz wszystkich.
    Za to moja teściowa przeobraziła się jak poczwarka w pięknego motylka. Od dwóch miesięcy jest kochana, cudowna. O dziwo nawet mówi że mnie kocha co raczej się nie zdarza. Nie wtrąca się w wychowywanie syna ani córki więc mam problem z głowy.

Musze przyznać że jestem pod wrażeniem.

Madlene.:), Kate84 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M dziękuję że pytasz. Ten mój Tomko to ostatnio bardzo dziwny jest
    Nie za bardzo wiem co z nim zrobić. Generalnie maruda straszna, cyckozwis i płaczek ale przez weekend u babci był słodki. Dzisiaj powrot do wiszenia na cycu. Wózek go parzy, jak go wkładam to egzorcyste można wzywać. Taka zmienność strasznz w jego zachowaniu bardzo męcząca swoją drogą.
    I nie wiem czy ma to związek ze szczepieniem ale w ciągu 1 dnia przeszliśmy z 4-5 kup dziennie na 1-2. Od tygodnia nie ogarniam mojego dziecka.

• Wira Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić - z wczoraj :-)
    Oliwka spała jak rex nawet kiedy polewali jej głowę :-)
    af2bc3bd356770bemed.jpg

4831b7e33582f104med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 18:04

Izoleccc, She86, alinalii, Karolina@, M+M+?, edyś, Madlene.:), muminka83, Est, Kate84 lubią tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Wira Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są jakieś sposoby żeby pobrać dziecku mocz do badania poza tymi woreczkami ?

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Czy są jakieś sposoby żeby pobrać dziecku mocz do badania poza tymi woreczkami ?

Ja pobierałam bezpośrednio do kubeczka, tylko u nas łatwiej bo siusiak na wyposażeniu. Woreczki u nas kompletnie nie zdały egzaminu.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy wiem ze do kubeczka ale czy mozna jakos zmusic dziecko by nasiusiało w konkretnym momencie?

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
‹‹ 2367 2368 2369 2370 2371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ