X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno wianie ciepłym powietrzem z suszarki działa na chłopców ale można próbować i u dziewczynki :)

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umylam corke pod kranem. I nozki polalam chlodna woda i chwilke nad zlewen potrzymalam i zaczela siusiac. To bylo zaraz po karmieniu. Za pierwszym razem zlapalam mocz na posiew.

• edyś Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, duża ta Twoje córa ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Vira, duża ta Twoje córa ;)

I śliczna :D

edyś lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Wira Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś - no Oliwa urodziła się duża 3,5 kg to niby norma ale była jednym z dwóch największych dzieci na oddziale noworodkowym. Koleżanka z sali urodziła dzień wcześniej dziewczynkę 2700gram i do dziś miedzy nimi jest różnica wagowa i Oliwka wygląda jakby była miesiąc starsza a nie dzień młodsza hehe :-) hehe.
    Dzisiejsza waga 6390 gram
    She86 - dzięki za miłe słowa :-)

edyś lubi tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Dzis na kontrolnej wizycie Usg bioderek na Usg lek stwierdził brak punktów kostnienia. Pytał o dawke wit D i czy dziecko poci sie przy karmieniu. Wit D dajemy 1500j. Zalecił jeszcze wapno w syropie. Czy któraś z was ma podobny problem?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi z tym poceniem przy karmieniu? Mojej się ślizgaja rączki, ale ja sądzę że to kwestia upału ;/

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Madness! Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia, pytałaś o wady kardiologiczne u dzieci. U mojej córki nie domyka się zastawka trójdzielna. Ma też ten otwór owalny. Na ostatniej kontroli zastawka nadal się nie domykała do końca, ale lekarz powiedział żeby się mocno nie przejmować i do kontroli za 3 m-ce. Że to wszystko jeszcze może się wyregulować.

Ja też mam wadę serca, u mnie nie domyka się zastawka dwudzielna (mitralna), mojej córce zastawka trójdzielna. Usłyszałam zatem że młoda to nieodrodna córeczka mamusi ;) Moja wada niby cięższa niż jej, a ja objawów żadnych nie mam, więc się tym specjalnie nie przejmuję :)

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny oświećcie mnie ;)

moja mała pije bebiko 1 ;)
    kupiłam kleik ryżowy,kleik kukurydziany , i kaszkę na dobranoc
    i teraz ;P co i jak? dodać kleiku 1 miarkę na noc do mleka??

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alina - ja córci od 4mc do każdego mleka dawałam kleik ryżowy, na początku 1 płaską łyżeczkę, potem nawet 2 bo wcześniej jak była na moim mleku to tak sobie średnio przybierała, nie tolerowała mojego mleka, płakała, a właśnie po wypróbowaniu kilku mlek zostaliśmy na Bebiko i potem kleik do mleka ;) I dziecko było wreszcie szczęśliwsze, dobrze spało :)

alinalii lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Belizee Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Chciałabym do Was dołączyć. Trochę późno się odzywam ale w sumie dopiero po porodzie jak szukałam rozwiązania swoich problemów z maleństwem natrafiłam na Wasze forum. I tak sobie podczytywalam aż postanowiłam dołączyć do Was. Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie:) kilka słów o sobie: jestem mamą 3,5 miesięcznego Michasia. Mały rozwija się prawidłowo choć ma spore problemy z brzuszkiem i bąkami:(ale ogólnie to pogodnę dzieciątko. Ja mam 30 lat o to moje pierwsze dziecitako. Pozdrawiam

muminka83, alinalii, Falon, edyś, Est, M+M+?, Izoleccc, She86, d'nusia, RudyTygrysek, domiii, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belizee wrote:
    Witajcie. Chciałabym do Was dołączyć. Trochę późno się odzywam ale w sumie dopiero po porodzie jak szukałam rozwiązania swoich problemów z maleństwem natrafiłam na Wasze forum. I tak sobie podczytywalam aż postanowiłam dołączyć do Was. Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie:) kilka słów o sobie: jestem mamą 3,5 miesięcznego Michasia. Mały rozwija się prawidłowo choć ma spore problemy z brzuszkiem i bąkami:(ale ogólnie to pogodnę dzieciątko. Ja mam 30 lat o to moje pierwsze dziecitako. Pozdrawiam
    Belize witaj :) Zapraszamy do dyskusji :p

Belizee lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belizee wrote:
    Witaj :)

Belizee lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Belizee Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z chęcią dołączę do dyskusji. Małż cały dzień w pracy. Ja cały dzień sama z małym. Trochę nudno. O długich spacerach mogę pomarzyć bo moje dziecię z tych co cycuje co 2 godz. Krotko a czesto.A drzemki max. 1 godzina:) oczywiście jak nie śpi to trzeba się nim zajmować. Obiady są mega szybkie. Najczęściej coś rozmrażanego plus ziemniaki/ryż:)

• edyś Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belizee wrote:
    Z chęcią dołączę do dyskusji. Małż cały dzień w pracy. Ja cały dzień sama z małym. Trochę nudno. O długich spacerach mogę pomarzyć bo moje dziecię z tych co cycuje co 2 godz. Krotko a czesto.A drzemki max. 1 godzina:) oczywiście jak nie śpi to trzeba się nim zajmować. Obiady są mega szybkie. Najczęściej coś rozmrażanego plus ziemniaki/ryż:)
    Belizee a skąd jesteś? Bo może któraś z dotychczasowych mamusiek jest z tej samej miejscowości? Nie próbowałaś jeszcze karmić na spacerach?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie trochę i było co nadrabiać :-) na wstępie chcę Wam się pochwalić bo pewnie cześć z Was pamięta sprawy z moim eks mężem... Dziś zakończyła się sprawa karna, dostał zakaz jakichkolwiek Kontaktów ze mną i zbliżania się na odległość mniejsza niż 100 metrów! Jestem szczęśliwa, mam nadzieję że w końcu się odczepi teraz!
    Za miesiąc sprawa o zaprzeczenie ojcostwa a później jeszcze unieważnienie ślubu kościelnego :-)

M+M u mnie to samo z tarczycą po porodzie, wyniki ześwirowały na bardzo niskie aż dzwonili do mnie z laboratorium, byłam u endokrynolog i zmniejszyła dawkę, jakoś niedługo muszę skontrolować...

Jacqueline Pięknie, bardzo się cieszę i oczywiście dalej trzymam kciuki :-*

Alinali Wow, szalona :-) to ja myślałam że chce szybko się starać bo pod koniec roku :-P powodzenia i czekamy na wieści!

Tarra popłakałam się strasznie czytając Twój wpis! Jesteście bardzo dzielni, cała trójka! Tak mi przykro, że musieliście tyle przejść ale bardzo bardzo się cieszę, że już jest dobrze, a będzie coraz lepiej. Faktycznie poczułam się jakby nasze problemy z trzymaniem główki, zabawek były niczym... Eh normalnie aż nie wiem co napisać :-( Jestem pewna, że z główką raz, dwa się wyćwiczycie :-* Powodzenia

Amelka raczej nie obraca się jeszcze dookoła osi, przynajmniej nic mi o tym niewiadomo ;-) za to pięknie obraca się z pleców na brzuszek, od 2 tygodni to robi, ale dopiero od wczoraj udaje jej się obie rączki spod siebie wyjąć i chwycić zabawkę :-)
    Przy próbie trakcji pięknie trzyma główkę nawet oprócz podniesienia za rączki to miała też ostatnio jakby przewracanie z tego siadu na boki i też trzymała główkę także mama się cieszy :-)

Martka my robiliśmy ponowne usg bioder jak miała 3,5 miesiąca i też nie było jaderka kostnienia ale powiedzieli, że ma czas do 6 miesiąca i mamy przyjść q sierpniu bo to właśnie będzie leciał 6 miesiąc

Belizee Witaj :-) no właśnie skąd jesteś?

Aaa i Dziewczyny przeżyłam dwudniowe wesele bez córci, mega się bałam tym bardziej że dwa dni przed nagle zaczęła być mega rycząca, że nawet na rękach ja nie mogłam jej uspokoić! Ale w weekend weselny było super, wyjechaliśmy w sobotę o 11 wróciliśmy w niedzielę ok 17,mała pięknie spała, jadła więcej niż ze mną, a jak poszła spać to nawe tel zostawiłam już w pokoju :-D oczywiście byłam spokojna tylko dlatego, że Zostawiłam ją z moją mamą i specjalnie przyjechaliśmy do Poznania tydzień wcześniej, żeby na nowo przyzwyczaiła się do babci :-)

d'nusia, edyś, M+M+?, She86, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, no to piję za Twój sukces :) Bez procentów rzecz jasna

Kate84 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarra Kochana, tyle przezylas. Ale już teraz będzie wszystko dobrze.
    Dużo zdrowia dla Laurki ! <3

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Belizee Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Koszalina. A co do karmienia na spacerach to krępuje mnie to i to nawet bardzo. Poza tym u nas są takie cyrki przy karmieniu ze się kręci wierci bo albo bak idzie albo chce odbić i nie da się raczej dyskretnie nakarmić małego :)

• Falon Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belizee wrote:
    Jestem z Koszalina. A co do karmienia na spacerach to krępuje mnie to i to nawet bardzo. Poza tym u nas są takie cyrki przy karmieniu ze się kręci wierci bo albo bak idzie albo chce odbić i nie da się raczej dyskretnie nakarmić małego :)

Mam tak samo, więc jeśli chcę wyjść na spacer to robię to jak mała jest już po kilku godzinach aktywności i jest zmęczona wtedy ją karmię, a przebieram już na półśpiocha :) Na takim spacerku z 3 godzinki prześpi. Ja jakoś też nie wyobrażam sobie ją karmić w terenie. W nocy karmienie jest ok bo ładnie, spokojnie i intensywnie ssie, a wdzień??? Akrobacje czasami są przy tym cycu że hoho! :-) Poza tym musiałabym zainwestowac w jakiś pożądny ciuch do karmienia, a w domu mogę w samym staniku latać w tych upałach i nie jest to wtedy takie niewygodne.

edyś lubi tę wiadomość

201604051765.png
‹‹ 2368 2369 2370 2371 2372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ