Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
edyś - no Oliwa urodziła się duża 3,5 kg to niby norma ale była jednym z dwóch największych dzieci na oddziale noworodkowym. Koleżanka z sali urodziła dzień wcześniej dziewczynkę 2700gram i do dziś miedzy nimi jest różnica wagowa i Oliwka wygląda jakby była miesiąc starsza a nie dzień młodsza hehe
hehe.
Dzisiejsza waga 6390 gram
She86 - dzięki za miłe słowaedyś lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie. Dzis na kontrolnej wizycie Usg bioderek na Usg lek stwierdził brak punktów kostnienia. Pytał o dawke wit D i czy dziecko poci sie przy karmieniu. Wit D dajemy 1500j. Zalecił jeszcze wapno w syropie. Czy któraś z was ma podobny problem?
-
A.Kasia, pytałaś o wady kardiologiczne u dzieci. U mojej córki nie domyka się zastawka trójdzielna. Ma też ten otwór owalny. Na ostatniej kontroli zastawka nadal się nie domykała do końca, ale lekarz powiedział żeby się mocno nie przejmować i do kontroli za 3 m-ce. Że to wszystko jeszcze może się wyregulować.
Ja też mam wadę serca, u mnie nie domyka się zastawka dwudzielna (mitralna), mojej córce zastawka trójdzielna. Usłyszałam zatem że młoda to nieodrodna córeczka mamusiMoja wada niby cięższa niż jej, a ja objawów żadnych nie mam, więc się tym specjalnie nie przejmuję
-
dziewczyny oświećcie mnie
moja mała pije bebiko 1
kupiłam kleik ryżowy,kleik kukurydziany , i kaszkę na dobranoc
i teraz ;P co i jak? dodać kleiku 1 miarkę na noc do mleka?? -
alina - ja córci od 4mc do każdego mleka dawałam kleik ryżowy, na początku 1 płaską łyżeczkę, potem nawet 2 bo wcześniej jak była na moim mleku to tak sobie średnio przybierała, nie tolerowała mojego mleka, płakała, a właśnie po wypróbowaniu kilku mlek zostaliśmy na Bebiko i potem kleik do mleka
I dziecko było wreszcie szczęśliwsze, dobrze spało
alinalii lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Witajcie. Chciałabym do Was dołączyć. Trochę późno się odzywam ale w sumie dopiero po porodzie jak szukałam rozwiązania swoich problemów z maleństwem natrafiłam na Wasze forum. I tak sobie podczytywalam aż postanowiłam dołączyć do Was. Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie:) kilka słów o sobie: jestem mamą 3,5 miesięcznego Michasia. Mały rozwija się prawidłowo choć ma spore problemy z brzuszkiem i bąkami:(ale ogólnie to pogodnę dzieciątko. Ja mam 30 lat o to moje pierwsze dziecitako. Pozdrawiam
muminka83, alinalii, Falon, edyś, Est, M+M+?, Izoleccc, She86, d'nusia, RudyTygrysek, domiii, Kate84, Karka lubią tę wiadomość
-
Belizee wrote:Witajcie. Chciałabym do Was dołączyć. Trochę późno się odzywam ale w sumie dopiero po porodzie jak szukałam rozwiązania swoich problemów z maleństwem natrafiłam na Wasze forum. I tak sobie podczytywalam aż postanowiłam dołączyć do Was. Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie:) kilka słów o sobie: jestem mamą 3,5 miesięcznego Michasia. Mały rozwija się prawidłowo choć ma spore problemy z brzuszkiem i bąkami:(ale ogólnie to pogodnę dzieciątko. Ja mam 30 lat o to moje pierwsze dziecitako. Pozdrawiam
Zapraszamy do dyskusji :p
Belizee lubi tę wiadomość
-
Belizee wrote:Witajcie. Chciałabym do Was dołączyć. Trochę późno się odzywam ale w sumie dopiero po porodzie jak szukałam rozwiązania swoich problemów z maleństwem natrafiłam na Wasze forum. I tak sobie podczytywalam aż postanowiłam dołączyć do Was. Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie:) kilka słów o sobie: jestem mamą 3,5 miesięcznego Michasia. Mały rozwija się prawidłowo choć ma spore problemy z brzuszkiem i bąkami:(ale ogólnie to pogodnę dzieciątko. Ja mam 30 lat o to moje pierwsze dziecitako. Pozdrawiam
Belizee lubi tę wiadomość
-
Z chęcią dołączę do dyskusji. Małż cały dzień w pracy. Ja cały dzień sama z małym. Trochę nudno. O długich spacerach mogę pomarzyć bo moje dziecię z tych co cycuje co 2 godz. Krotko a czesto.A drzemki max. 1 godzina:) oczywiście jak nie śpi to trzeba się nim zajmować. Obiady są mega szybkie. Najczęściej coś rozmrażanego plus ziemniaki/ryż
-
Belizee wrote:Z chęcią dołączę do dyskusji. Małż cały dzień w pracy. Ja cały dzień sama z małym. Trochę nudno. O długich spacerach mogę pomarzyć bo moje dziecię z tych co cycuje co 2 godz. Krotko a czesto.A drzemki max. 1 godzina:) oczywiście jak nie śpi to trzeba się nim zajmować. Obiady są mega szybkie. Najczęściej coś rozmrażanego plus ziemniaki/ryż
-
Nie było mnie trochę i było co nadrabiać
na wstępie chcę Wam się pochwalić bo pewnie cześć z Was pamięta sprawy z moim eks mężem... Dziś zakończyła się sprawa karna, dostał zakaz jakichkolwiek Kontaktów ze mną i zbliżania się na odległość mniejsza niż 100 metrów! Jestem szczęśliwa, mam nadzieję że w końcu się odczepi teraz!
Za miesiąc sprawa o zaprzeczenie ojcostwa a później jeszcze unieważnienie ślubu kościelnego
M+M u mnie to samo z tarczycą po porodzie, wyniki ześwirowały na bardzo niskie aż dzwonili do mnie z laboratorium, byłam u endokrynolog i zmniejszyła dawkę, jakoś niedługo muszę skontrolować...
Jacqueline Pięknie, bardzo się cieszę i oczywiście dalej trzymam kciuki :-*
Alinali Wow, szalonato ja myślałam że chce szybko się starać bo pod koniec roku
powodzenia i czekamy na wieści!
Tarra popłakałam się strasznie czytając Twój wpis! Jesteście bardzo dzielni, cała trójka! Tak mi przykro, że musieliście tyle przejść ale bardzo bardzo się cieszę, że już jest dobrze, a będzie coraz lepiej. Faktycznie poczułam się jakby nasze problemy z trzymaniem główki, zabawek były niczym... Eh normalnie aż nie wiem co napisaćJestem pewna, że z główką raz, dwa się wyćwiczycie :-* Powodzenia
Amelka raczej nie obraca się jeszcze dookoła osi, przynajmniej nic mi o tym niewiadomoza to pięknie obraca się z pleców na brzuszek, od 2 tygodni to robi, ale dopiero od wczoraj udaje jej się obie rączki spod siebie wyjąć i chwycić zabawkę
Przy próbie trakcji pięknie trzyma główkę nawet oprócz podniesienia za rączki to miała też ostatnio jakby przewracanie z tego siadu na boki i też trzymała główkę także mama się cieszy
Martka my robiliśmy ponowne usg bioder jak miała 3,5 miesiąca i też nie było jaderka kostnienia ale powiedzieli, że ma czas do 6 miesiąca i mamy przyjść q sierpniu bo to właśnie będzie leciał 6 miesiąc
Belizee Witajno właśnie skąd jesteś?
Aaa i Dziewczyny przeżyłam dwudniowe wesele bez córci, mega się bałam tym bardziej że dwa dni przed nagle zaczęła być mega rycząca, że nawet na rękach ja nie mogłam jej uspokoić! Ale w weekend weselny było super, wyjechaliśmy w sobotę o 11 wróciliśmy w niedzielę ok 17,mała pięknie spała, jadła więcej niż ze mną, a jak poszła spać to nawe tel zostawiłam już w pokojuoczywiście byłam spokojna tylko dlatego, że Zostawiłam ją z moją mamą i specjalnie przyjechaliśmy do Poznania tydzień wcześniej, żeby na nowo przyzwyczaiła się do babci
d'nusia, edyś, M+M+?, She86, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość
-
Belizee wrote:Jestem z Koszalina. A co do karmienia na spacerach to krępuje mnie to i to nawet bardzo. Poza tym u nas są takie cyrki przy karmieniu ze się kręci wierci bo albo bak idzie albo chce odbić i nie da się raczej dyskretnie nakarmić małego
Mam tak samo, więc jeśli chcę wyjść na spacer to robię to jak mała jest już po kilku godzinach aktywności i jest zmęczona wtedy ją karmię, a przebieram już na półśpiochaNa takim spacerku z 3 godzinki prześpi. Ja jakoś też nie wyobrażam sobie ją karmić w terenie. W nocy karmienie jest ok bo ładnie, spokojnie i intensywnie ssie, a wdzień??? Akrobacje czasami są przy tym cycu że hoho!
Poza tym musiałabym zainwestowac w jakiś pożądny ciuch do karmienia, a w domu mogę w samym staniku latać w tych upałach i nie jest to wtedy takie niewygodne.
edyś lubi tę wiadomość