X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Nadzieja no co Ty... :) dzidzius jest teraz na etapie zabawy glosem :) moj synek tez krzyczy obecnie. Mi sie to kojarzy z mlodym kogutem ktory nie umie piać ;)
    To odetchnęlam z ulga :)
    (teraz zauwazylam ze maslo maślane napisalam)
    Moj syn mawet nie pacze za często,dkatego takie okrzyki wydają mi sie dziwne :)

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • edyś Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, trzeba napisac do niej na priv

domiii lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ostatnie wyskoki Pietruchy stresuję się samym faktem, że zbliża się noc. Już raz się wbudził...
    Ja chyba muszę iść do psychiatry, bo to nie jest normalne tak bardzo bać się rodzicielstwa.

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Przez ostatnie wyskoki Pietruchy stresuję się samym faktem, że zbliża się noc. Już raz się wbudził...
    Ja chyba muszę iść do psychiatry, bo to nie jest normalne tak bardzo bać się rodzicielstwa.
    Ja też tak miewam, gdy pojawiają się trudności, nie jesteś sama. Na początku to cały czas bałam się własnego dziecka, jak kładłam się, a on choćby jęknął to mnie zimne poty oblewały bo bałam się, że się obudzi. Męża z domu nie wypuszczałam, bo bałam się z Małym sama zostać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo, patrzę w niańkę czy brzuch się rusza :/

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:

Mialo byc cytuj, nie lubie. Tez mam ostatnio problemy nocne z Mala, ze tak to nazwe i zupelnie podobne odczucia, tez sie boje nocek. Ale to nie jest kwestia strachu przed rodzicielstwem tylko bezsilnosci i zmeczenia bardziej, przynajmniej u mnie. Nie martw sie dzieciaczki rosna i beda z czasem latwiejsze w obsludze.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Belizee Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się boję ale z kolei spacerów. Mały nie chce zasnąć, trochę marudzi a w konsekwencji jest ryk i histeria. Dziś chodziłam w koło bloku bo bałam się ze znowu zacznie płakać. Jak usnal to oddalił się trochę od bloku. Tak mnie stresuja teraz te wyjścia ze jak pada deszcz to czuje ulge ze nie musze wychodzić :)

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Madzialena90 zaglądasz do nas? Odezwij się :)

Dziekuje kochana za pamiec <3
    U nas jest ok. Dalej coreczka jest na diecie bezlaktozowej. Od kilku dni zaczelam wprowadzac kaszke i marchewke. Eh smiechu przy tym co nie miara, wiecej wypluwa i bulgocze...
    na szczescie chwilowo wszystkie problemy zdrowotne zakonczone u coreczki.
    Ja za to dalej mam komplikacje poporodowe. Czeka mnie ponowna operacja bo odczuwam bol po porzedniej ...musza wszystko poprawic widocznie cos zle zszyli i dlatego ten bol.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja mój krzyczy, piszczy, harczy, gada po swojemu i w ogóle jest mega głośny. Słodkie to jest :)

M+m ja po uspaniu Tomka boje się ruszyć żeby tylko go nie obudzic, to samo jak kładziemy się spać czy sprawdzamy co z nim. Ostatnio usylnianie to 1,5 godz walka :(

Belizee ja zaczęłam układać Tomka w gondoli na brzuchu. Odsłaniam budę i jedzie jak książę :) wszystko widzi i awantury się skończyly ;) spróbuj :)

• edyś Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Dziekuje kochana za pamiec <3
    U nas jest ok. Dalej coreczka jest na diecie bezlaktozowej. Od kilku dni zaczelam wprowadzac kaszke i marchewke. Eh smiechu przy tym co nie miara, wiecej wypluwa i bulgocze...
    na szczescie chwilowo wszystkie problemy zdrowotne zakonczone u coreczki.
    Ja za to dalej mam komplikacje poporodowe. Czeka mnie ponowna operacja bo odczuwam bol po porzedniej ...musza wszystko poprawic widocznie cos zle zszyli i dlatego ten bol.
    Cieszę się, że z Sofią wszystko w porządku. Martwi tylko Twój stan zdrowia :/ Mam nadzieję, że tym razem się postarają. Macierzyństwo nie raz potrafi dać w kość, głównie psychicznie, to się jeszcze trzeba zmagać z fizycznymi dolegliwościami :/ Dużo zdrowia dla Ciebie i córci :*

l22ncwa15v2ncszo.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mamusie. Pewnie powtórzę to co wiele z was już mówiło. Dokładnie rok temu po raz pierwszy spotkałam na ekranie usg moje szczęście - córeczkę zosie.
    Było to dokładnie w moje 39 urodziny.
    Dziś obchodze pierwsza 4 z przodu i z perspektywy ostatniego roku jest to rok spełnienia się marzeń.
    Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 07:51

d'nusia, Izoleccc, Falon, She86, edyś, paola87, Anica37, RudyTygrysek, Wira, alinalii, Madlene.:), Karka lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanko, jak fajnie czytać wpisy pełne radości i pozytywnych myśli. Czego Ci życzyć, skoro największe marzenie się spełniło? Wobec tego życzę Ci dalszego szczęścia rodzinnego, cudownych chwil pełnych uśmiechu i dumy z Zosienki. Mam przeczucie, ba pewność, że życzenia się spełnią!

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzialena90 kurcze jakoś umknęły mi twe kłopoty. Bardzo się zmartwiłam twoim wpisem. Trzymam kciuki za pomyślne i szybkie zakończenie!

• ksanka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M bardzo dziękuję za piękne życzenia. Życzę Ci tego samego. Żeby Piotruś zawsze dawał ci radość szczęście i dume

M+M+? lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam badzo usłuchane dziecko...
    Wczoraj odkładając go do snu, mówię "Pietruszko, mama może nawet przychodzić do Ciebie co godzinę, bylebyś nie płakał". I wiecie co? Dziś w nocy karmiłam go 9 razy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 07:52

Izoleccc, RudyTygrysek, edyś, ksanka, Renka88, Madlene.:), Falon lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie płakał?
    Nasze dzieci wszystko rozumieja

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Mam badzo usłuchane dziecko...
    Wczoraj odkładając go do snu, mówię "Pietruszko, mama może nawet przychodzić do Ciebie co godzinę, bylebyś nie płakał". I wiecie co? Dziś w nocy karmiłam go 9 razy...

Wycisz sie, widac ze duzo emocji Cie to kosztuje, a dziecko bardzo wyczuwa nastroje i niepokoje mamy. Tak jak mój syn czasem wrzeszczy i płacze, nie potrafię go uspokoić, zaczynam sie denerwować, a u męża potrafi sie wyciszyć w pol minuty. Ma chłopiec większa potrzebę, nie radzi sobie z wszystkimi bodźcami i gdzies odreagowuje. Najlepiej u mamy :) tak juz niestety jest :) uspokoi sie. I za jakis czas znowu wroci :D przynajmniej tak jest u mnie :) raz anioł a za kilka dni pokazuje różki :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka wszystkiego dobrego!!! Samych szczęśliwych chwil życzymy z Jaskiem! Ponoć życie zaczyna się po 40-ce :D

M+M współczuję :/ Ale przynajmniej słucha się chłopak mamy :*

Madzialena życzę zdrówka !

My dzis na szczepienie. W domu wszystko mnie wkurza. Pociągi głośno jadą ( mam mieszkanie koło torów ). Oczywiście trąbią obok mojego bloku :( Na parterze remont i wiercą od 7-ej juz drugi miesiąc. Jak żyć ?

ksanka lubi tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka - nie płakał :-)
    Przy synku staram się być spokojna. Poświęcam mu 100 % czasu. O dziwo jestem wyspana, ha ha. Ja się tylko denerwuję jak on płacze.
    Mam nadzieję, że to tylko skok rozwojowy, w dzień też marudny. Jutro wykonam mu badania hormonów tarczycy, bo u mnie to się popsuło i endokrynolog kazał też skontrolować dziecko.

ksanka lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danusia, dzięki - zobaczymy jak to będzie ale początek już jest mega ;)

M mam nadzieję że za chwilę maludowanie Pietruchy się skończy i obdarzy cie kolejna umiejętnością.
    Zosia ma ostatnio fazę dotykania wszystkiego i zrywania liści, jabłek i brzoskwin.
    A wczoraj kapiel musiała być na siedząco jak u dużego dziecka bo tak mi głowę ciągnęła i lapala się za ranty wanienki że ja posadzilam na dupce i tak skończyliśmy się myć. Później jeszcze podczas wycierania wszystkim opowiadała po zosiowemu jaka to dzielna była ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 10:18

paola87, M+M+?, Izoleccc, Wira, Madlene.:), Falon lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 2383 2384 2385 2386 2387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ