Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
M+M+? wrote:My już po wizycie. Tsh ft3 ft4 i witD w normie
Morfologia bez zmian, tak więc przyjmowanie żelaza nie pomogło. Mamy zmianę na syrop z dawką leczniczą. W miesiąc przyrost wagi tylko 350g, być może spowodowany tymi brakami żelaza. Jesteśmy pomiędzy 3 a 10 centylem. Jest zalecenie dokarmiania raz dziennie sinlac'em. Czy któraś z Was to podaje?
A i podobno Piotrek na dole ma zaawansiwane zęby.
Cieszę się, że wyniki w normie. Ja bym niczym nie dokarmiała. 350g na miesiąc to wcale nie jest mało. Nie dokarmiałabym nawet jakby waga spadła. Każde dziecko jest inne i trzeba mu pozwolić na indywidualny rozwój. Już to kiedyś pisałam tutaj, ale powtórzę. Doradca laktacyjna u której byłam na dwóch wizytach mówiła, że dzieci tylko i wyłącznie karmione piersią mogą mieć spadki na siatce centylowej i nie jest to nic złego. Wiadomo że wtedy trzeba obserwować dziecko i zachęcać do częstszego jedzenia.
http://www.hafija.pl/2012/05/karmienie-piersia-niemowle-malo-przybierajace-na-wadzeskrot-artykulu-z-kellymom-com.html -
Renka88 wrote:Mamusie a jak wasze dzieci znoszą pobieranie krwi? Tez muszę sie w końcu wybrać z Basia ale tak piekielnie boje sie tego wrzasku!! Mam traumę po szpitalu i welflonie
Mój Pietrucha obserwował wczoraj z uśmuechem. Awantura był dopiero przy zdejmowniu plstra. -
hejo ciotki!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e81e4f6c7604.jpg -
Liskova wrote:OMG
Serio wsadzasz w to dziecko, ktore ma 4mce?!
tak serio;] -
Renka88 wrote:Mamusie a jak wasze dzieci znoszą pobieranie krwi? Tez muszę sie w końcu wybrać z Basia ale tak piekielnie boje sie tego wrzasku!! Mam traumę po szpitalu i welflonie
Co Ci napisać. Jak z palca to spoko. Chwilkę popłacze i pod koniec juz sie śmieje. Jak z żyły to straszny krzyk o problem z szukaniem żyły i grzebanie igła. Serce matki pęka. Ale jak trzeba to trzebaja tez badania z krwi żylnej odkładałam ile sie dało, teraz tez prędko nie pojde
-
M+M+? wrote:Przeżywam ten zamach w Nicei. Niedawno tam byłam i spędxiłam cudowny czas. Planowałam tam polecieć na któryś weekend z Pietruchą (na wiosnę).
Czy naszym dzieciom będzie dana beztroska zabawa na plaży? Dokąd ten świat zmierza? -
Alina , jeśli mogłabym Ci doradzić to poczekaj z tym skoczkiem. Dziecko musi sie dobrze SAMO trzymać na nogach żeby wejść do czegoś takiego , a Twoja mala nawet nie siedzi. Moja szwagierka kupiła coś takiego dla swojego 6 miesiecznego dziecka , teraz minął rok a ono nie chodzi...Na te wszystkie nowości dla dzieci trzeba patrzeć z przymrużeniem oka
Liskova, salomea, Wira, Karka, Renka88, Karolina@, domiii lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
alinalli - jeśli to działa na zasadzie chodzika czy nosidełka wisiadła czyli ma takie majteczki i mała na nich wisi to możesz jej bardzo zaszkodzić na stawy. Oczywiście to Ty podejmujesz decyzje względem swojego dziecka ale na 99% procent gdybyś skonsutlowała temat z ortopedą to by Ci odradził, myślę, że pediatra też.
Wiem, że kuszą te nowości a jak dziecko zadowolone to tym bardziej chce się je w tym trzymać ale może mieć to poważne konsekwencje w przyszłości.Karka, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny spokojnie
przecież Emi nie siedzi w tym godzinami
przymierzyłam ją tylkozresztą Emma prawie już siedzi
i jak widać
jest duzym dzieckiem -
Izoleccc wrote:M u nas pobudki co ok 2 godziny z min 40 minutowym wiszeniem na cycku.
Też muszę Tomkowi pobrać krew przed szczepieniem i już się boję.
Alinko ja też bym się wstrzymała z tym skoczkiem. Poczekaj może aż Emma będzie miała bardziej stabilna postawę.
U nas tez pobudki częste, wczoraj juz miałam dola i od popołudnia odciągalam laktatorem zeby dostał konkretniejsza porcje żarcia przed spaniem. Zjadł az 120 ml, przespał mi od 20 do 2, co dla mnie było luksusempózniej juz 4, 6 i 7. O 9:30 juz strasznie marudny zjadł i zasnął. wiem ze mleko matki wystarcza i nie trzeba dokarmiać przed ukończeniem 6mca życia ale widze po moim synu ze on jest juz czesto głodny