Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
edyś wrote:Wira, to żebyś czuła się jeszcze lepiej powiem Ci, że moja paczka pójdzie jutro. "Teściowej" koleżanki z poczty też coś mają dorzucić
Ach-miod na moje serceCUDNIEwysylasz bezposrednio do fundacji czy do tej Kasi z Warszawy?
A moze jeszcze jakas marcoweczka sie skusi?
PS. Dzis mija rok od kiedu pierwszy raz zobaczylam moja coreczke z bijaca pikawka na usg. Taki mslutki kropek byl a teraz ponad 6kg szczescia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 23:16
edyś, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejdziewczyny:) nie btlo kiedtsie odezwac nawet
u nad wszystko dobrze:)
Ja po cc do calkowitej sprawnosci dochodziłam 3 tygodnie, wtedy maz robil wszystko u pomagal, teraz hakby juz czar prysl.. I raczej jestem na w szystko i od wszystkiego..
Ogolnie z Zuzi to kawał baby ma 3 mc i 2 tyg, wazy juz prwnie 7 kg i to nie w pelnym pampersie
Mielismy " kupowe" pribleny, tu biegunki, tu. Plasyelinowe kupy, potem zatwardzenia, zielone kupy i wirle wiele innych, przechodzilismy na bebilon ha i na comfort:) pelno kropelek w roznym dawkowanie, narazie bie jest dzien mamy kupe srednio co drugi dzien:) ale koloru przeroznego.. Od tygodnia karmie mloda miksami ktore sama szykuje w takiej fajnej maszynce 2w1 z avent
Zuzia pokochala marcgeweczke, hmm dzis w menu pierwszy raz brokol cuekawe jak zareaguje:)
Ogolnie mala zdrowa, usg bioderek i glowki super, jednak mamy rehabikitacje bo mloda ma slabe raczki i szyjke, cwiczymy duzo w domu efekty widac:) tonic poważnego wszystko jest ok
Caly dom mam zasypany grzrchotami misiami i gryzakami:)
Wychodzi nam zabek i wlosy z tylu;p
Ogolnie rosna tez nowe wloski na zakolach i mloda nam " rudzieje" cirkawe czy to taki etap czy bedzie ruda po babci:p
Jak tam dziewczyny wasze zdrowie i pociechy, wypadaha eam wlosy po ciazy? jestescie same do wszystkiego? Pociechy zdrowe? Nie odniose sie do kazdej po kolei bo tak szczerse to wogole was nie czytalam:( nie bylo jak gdzie i kiedy.. Pozdrawiam serdecznie:***
edyś, d'nusia, Falon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejdziewczyny:) nie btlo kiedtsie odezwac nawet
u nad wszystko dobrze:)
Ja po cc do calkowitej sprawnosci dochodziłam 3 tygodnie, wtedy maz robil wszystko u pomagal, teraz hakby juz czar prysl.. I raczej jestem na w szystko i od wszystkiego..
Ogolnie z Zuzi to kawał baby ma 3 mc i 2 tyg, wazy juz prwnie 7 kg i to nie w pelnym pampersie
Mielismy " kupowe" pribleny, tu biegunki, tu. Plasyelinowe kupy, potem zatwardzenia, zielone kupy i wirle wiele innych, przechodzilismy na bebilon ha i na comfort:) pelno kropelek w roznym dawkowanie, narazie bie jest dzien mamy kupe srednio co drugi dzien:) ale koloru przeroznego.. Od tygodnia karmie mloda miksami ktore sama szykuje w takiej fajnej maszynce 2w1 z avent
Zuzia pokochala marcgeweczke, hmm dzis w menu pierwszy raz brokol cuekawe jak zareaguje:)
Ogolnie mala zdrowa, usg bioderek i glowki super, jednak mamy rehabikitacje bo mloda ma slabe raczki i szyjke, cwiczymy duzo w domu efekty widac:) tonic poważnego wszystko jest ok
Caly dom mam zasypany grzrchotami misiami i gryzakami:)
Wychodzi nam zabek i wlosy z tylu;p
Ogolnie rosna tez nowe wloski na zakolach i mloda nam " rudzieje" cirkawe czy to taki etap czy bedzie ruda po babci:p
Jak tam dziewczyny wasze zdrowie i pociechy, wypadaha eam wlosy po ciazy? jestescie same do wszystkiego? Pociechy zdrowe? Nie odniose sie do kazdej po kolei bo tak szczerse to wogole was nie czytalam:( nie bylo jak gdzie i kiedy.. Pozdrawiam serdecznie:***
-
Jezu Dziewczyny ALLELUJA!!! mój Syn albo przeczytał naszą wieczorną rozmowę na forum albo wysłuchał moich błagań... nie pamiętam takiej nocy od hoho!
spałam 2.15, potem 3.15, a na koniec 4,5h ciągiem!!! co daje w sumie 10 godzin! ja pierdziele, wydrukuję sobie ten post i powieszę na ścianieFalon, d'nusia, Madlene.:), M+M+?, edyś, Izoleccc, Karka, Wira, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
ksanka wrote:Kochane mamusie. Pewnie powtórzę to co wiele z was już mówiło. Dokładnie rok temu po raz pierwszy spotkałam na ekranie usg moje szczęście - córeczkę zosie.
Było to dokładnie w moje 39 urodziny.
Dziś obchodze pierwsza 4 z przodu i z perspektywy ostatniego roku jest to rok spełnienia się marzeń.
Miłego dnia
Ksanko kochana,
Z małym opóźnieniem, bo zaglądam do Was z doskoku, przesyłam Ci najserdeczniejsze życzenia urodzinowe!
Szczęścia, spełnienia i samych dobrych ludzi wokół Ciebie!
Zawsze na tym forum byłaś i jesteś dla mnie ostoją spokoju, mądrości życiowej, optymizmu i takiego fajnego otwarcia na drugiego człowieka. Mogę Ci życzyć jedynie, aby wszystko to pozostało bez zmian
No i mnóstwo radości (i wyzwań) płynących z bycia mamą!
Kochane moje Marcóweczki,
Dla Was wszystkich moje pozdrowienia i buziaki! Cudownie widzieć Wasze dzieciaczki (czasem zaglądam na FB), ale... one już w ogóle nie przypominają tych noworodków, których przyjście ogłaszałyście parę miesięcy temuGdzie i kiedy ten czas minął...
Cieszę się, że sobie radzicie, że jest dobrze, że trzymacie się tutaj razem!
To jest cudowny wątek. A rok temu wszystko się tu dopiero rozkręcało...
Falon, RudyTygrysek, alinalii lubią tę wiadomość
-
Hahahah domiii ale mnie rozbawiłaś!
A ja wczoraj taka happy że Jula padła już o 20ej za to jak obudziła się o 2ej w nocy to chyba myślała że to dzień bo śmiechy, chichy itp i tak aż do 4ej... za to do 9:30 słodko spała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 13:49
d'nusia, domiii lubią tę wiadomość
-
Witajcie mamusie
to ja mam dzisiaj rok jak zobaczyłam dwie kreseczki
Moja mała ostatnio też kiepsko śpi, a ja chodzę ze zmęczenia cięta jak osa!
Dopiero jak zobacze ten uśmieszek to wszystko mija!
Miłego dnia!M+M+?, Falon lubią tę wiadomość
-
Domii wiem że takie noce dają nadzieję, że jednak nasze dziecko potrafi spać i lada moment się wszystko unormuje
Mój Syn zwykle daje mi tą nadzieję i na drugi dzień odbiera, ale cóż...
My dziś pobudka po 1, potem o 4 i zasnął o 5.50 dopiero (bo obudził się przy przenoszeniu i już nie chciał spać), potem zostawiłam go już w łóżku, to o 8 coś pojęczal to mu dałam cyca i o 9 to samo, a obudził się dopiero o 10
Chociaż tyle, że odpoczęłam leżąc w ciszy
M+M a jak Twoja nocka? O której wyniki Piotrusia?domiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDomii to jest jedyne co trzyma mnie przy zdrowych zmysłach, że wyrośnie
U nas głównym problemem jest to, że Tomek próbuje spać na boku a że ms słaby brzuch to przewraca się na brzuszek i pach głowa w góręalbo po prostu trenuje obroty w środku nocy. Nawet nie liczę dzisiejszych pobudek ale dłużej niż 2 godziny ciągiem nie spałam.
domiii lubi tę wiadomość
-
My już po wizycie. Tsh ft3 ft4 i witD w normie
Morfologia bez zmian, tak więc przyjmowanie żelaza nie pomogło. Mamy zmianę na syrop z dawką leczniczą. W miesiąc przyrost wagi tylko 350g, być może spowodowany tymi brakami żelaza. Jesteśmy pomiędzy 3 a 10 centylem. Jest zalecenie dokarmiania raz dziennie sinlac'em. Czy któraś z Was to podaje?
A i podobno Piotrek na dole ma zaawansiwane zęby.edyś, *Beacik* lubią tę wiadomość
-
Saya, ciężko Ci coś odpisać bo u każdej z maluchem trochę inaczej, nie licząc wyjątków ze spaniem
Bardzo dużo maluchów zmaga się z jakimiś asymetriami czy też nieprawidłowym napięciem. Jedne narzekają na partnerów drugie chwalą za okazywaną pomoc. Przeboje z kupą u malucha ma co druga z nas
No i włosy to chyba każdej wypadają
Renka88 lubi tę wiadomość
-
M+M+? wrote:Spadł w centylach z 25 na poniżej 10. Kurcze ale nie wiem co robić, żeby nie zmniejszyć sobie laktacji. Dylemat.