X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Wira Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Wira, to żebyś czuła się jeszcze lepiej powiem Ci, że moja paczka pójdzie jutro. "Teściowej" koleżanki z poczty też coś mają dorzucić ;)

Ach-miod na moje serce :-) CUDNIEwysylasz bezposrednio do fundacji czy do tej Kasi z Warszawy?

A moze jeszcze jakas marcoweczka sie skusi?

PS. Dzis mija rok od kiedu pierwszy raz zobaczylam moja coreczke z bijaca pikawka na usg. Taki mslutki kropek byl a teraz ponad 6kg szczescia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 23:16

edyś, Izoleccc lubią tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejdziewczyny:) nie btlo kiedtsie odezwac nawet :) u nad wszystko dobrze:)

Ja po cc do calkowitej sprawnosci dochodziłam 3 tygodnie, wtedy maz robil wszystko u pomagal, teraz hakby juz czar prysl.. I raczej jestem na w szystko i od wszystkiego..

Ogolnie z Zuzi to kawał baby ma 3 mc i 2 tyg, wazy juz prwnie 7 kg i to nie w pelnym pampersie :)
    Mielismy " kupowe" pribleny, tu biegunki, tu. Plasyelinowe kupy, potem zatwardzenia, zielone kupy i wirle wiele innych, przechodzilismy na bebilon ha i na comfort:) pelno kropelek w roznym dawkowanie, narazie bie jest dzien mamy kupe srednio co drugi dzien:) ale koloru przeroznego.. Od tygodnia karmie mloda miksami ktore sama szykuje w takiej fajnej maszynce 2w1 z avent
    Zuzia pokochala marcgeweczke, hmm dzis w menu pierwszy raz brokol cuekawe jak zareaguje:)

Ogolnie mala zdrowa, usg bioderek i glowki super, jednak mamy rehabikitacje bo mloda ma slabe raczki i szyjke, cwiczymy duzo w domu efekty widac:) tonic poważnego wszystko jest ok :)

Caly dom mam zasypany grzrchotami misiami i gryzakami:)

Wychodzi nam zabek i wlosy z tylu;p
    Ogolnie rosna tez nowe wloski na zakolach i mloda nam " rudzieje" cirkawe czy to taki etap czy bedzie ruda po babci:p

Jak tam dziewczyny wasze zdrowie i pociechy, wypadaha eam wlosy po ciazy? jestescie same do wszystkiego? Pociechy zdrowe? Nie odniose sie do kazdej po kolei bo tak szczerse to wogole was nie czytalam:( nie bylo jak gdzie i kiedy.. Pozdrawiam serdecznie:***

edyś, d'nusia, Falon lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejdziewczyny:) nie btlo kiedtsie odezwac nawet :) u nad wszystko dobrze:)

Ja po cc do calkowitej sprawnosci dochodziłam 3 tygodnie, wtedy maz robil wszystko u pomagal, teraz hakby juz czar prysl.. I raczej jestem na w szystko i od wszystkiego..

Ogolnie z Zuzi to kawał baby ma 3 mc i 2 tyg, wazy juz prwnie 7 kg i to nie w pelnym pampersie :)
    Mielismy " kupowe" pribleny, tu biegunki, tu. Plasyelinowe kupy, potem zatwardzenia, zielone kupy i wirle wiele innych, przechodzilismy na bebilon ha i na comfort:) pelno kropelek w roznym dawkowanie, narazie bie jest dzien mamy kupe srednio co drugi dzien:) ale koloru przeroznego.. Od tygodnia karmie mloda miksami ktore sama szykuje w takiej fajnej maszynce 2w1 z avent
    Zuzia pokochala marcgeweczke, hmm dzis w menu pierwszy raz brokol cuekawe jak zareaguje:)

Ogolnie mala zdrowa, usg bioderek i glowki super, jednak mamy rehabikitacje bo mloda ma slabe raczki i szyjke, cwiczymy duzo w domu efekty widac:) tonic poważnego wszystko jest ok :)

Caly dom mam zasypany grzrchotami misiami i gryzakami:)

Wychodzi nam zabek i wlosy z tylu;p
    Ogolnie rosna tez nowe wloski na zakolach i mloda nam " rudzieje" cirkawe czy to taki etap czy bedzie ruda po babci:p

Jak tam dziewczyny wasze zdrowie i pociechy, wypadaha eam wlosy po ciazy? jestescie same do wszystkiego? Pociechy zdrowe? Nie odniose sie do kazdej po kolei bo tak szczerse to wogole was nie czytalam:( nie bylo jak gdzie i kiedy.. Pozdrawiam serdecznie:***

• domiii Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Dziewczyny ALLELUJA!!! mój Syn albo przeczytał naszą wieczorną rozmowę na forum albo wysłuchał moich błagań... nie pamiętam takiej nocy od hoho!
    spałam 2.15, potem 3.15, a na koniec 4,5h ciągiem!!! co daje w sumie 10 godzin! ja pierdziele, wydrukuję sobie ten post i powieszę na ścianie :D

Falon, d'nusia, Madlene.:), M+M+?, edyś, Izoleccc, Karka, Wira, A.Kasia lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Kochane mamusie. Pewnie powtórzę to co wiele z was już mówiło. Dokładnie rok temu po raz pierwszy spotkałam na ekranie usg moje szczęście - córeczkę zosie.
    Było to dokładnie w moje 39 urodziny.
    Dziś obchodze pierwsza 4 z przodu i z perspektywy ostatniego roku jest to rok spełnienia się marzeń.
    Miłego dnia

Ksanko kochana,
    Z małym opóźnieniem, bo zaglądam do Was z doskoku, przesyłam Ci najserdeczniejsze życzenia urodzinowe!
    Szczęścia, spełnienia i samych dobrych ludzi wokół Ciebie!
    Zawsze na tym forum byłaś i jesteś dla mnie ostoją spokoju, mądrości życiowej, optymizmu i takiego fajnego otwarcia na drugiego człowieka. Mogę Ci życzyć jedynie, aby wszystko to pozostało bez zmian :-)
    No i mnóstwo radości (i wyzwań) płynących z bycia mamą!

Kochane moje Marcóweczki,
    Dla Was wszystkich moje pozdrowienia i buziaki! Cudownie widzieć Wasze dzieciaczki (czasem zaglądam na FB), ale... one już w ogóle nie przypominają tych noworodków, których przyjście ogłaszałyście parę miesięcy temu :-) Gdzie i kiedy ten czas minął... :-D
    Cieszę się, że sobie radzicie, że jest dobrze, że trzymacie się tutaj razem!
    To jest cudowny wątek. A rok temu wszystko się tu dopiero rozkręcało... ;-)
    <3

Falon, RudyTygrysek, alinalii lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Falon Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah domiii ale mnie rozbawiłaś! :-D A ja wczoraj taka happy że Jula padła już o 20ej za to jak obudziła się o 2ej w nocy to chyba myślała że to dzień bo śmiechy, chichy itp i tak aż do 4ej... za to do 9:30 słodko spała. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 13:49

d'nusia, domiii lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii dajesz nadzieję nam wszystkim! A raczej Miłosz daje!

domiii lubi tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie :) to ja mam dzisiaj rok jak zobaczyłam dwie kreseczki :)

Moja mała ostatnio też kiepsko śpi, a ja chodzę ze zmęczenia cięta jak osa!

Dopiero jak zobacze ten uśmieszek to wszystko mija!

Miłego dnia! :)

M+M+?, Falon lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii wiem że takie noce dają nadzieję, że jednak nasze dziecko potrafi spać i lada moment się wszystko unormuje :) Mój Syn zwykle daje mi tą nadzieję i na drugi dzień odbiera, ale cóż... ;) My dziś pobudka po 1, potem o 4 i zasnął o 5.50 dopiero (bo obudził się przy przenoszeniu i już nie chciał spać), potem zostawiłam go już w łóżku, to o 8 coś pojęczal to mu dałam cyca i o 9 to samo, a obudził się dopiero o 10 :) Chociaż tyle, że odpoczęłam leżąc w ciszy ;)

M+M a jak Twoja nocka? O której wyniki Piotrusia?

domiii lubi tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakies czary mary chyba bo Weronima tez mi dala odetchnac troche w nocy i w sumie mi wyszlo 7 godzin spania, co w porownianiu z 3-4 ostatnio to juz cos:-) Po jedzeniu zasypiala od razu, a ja z nia. Oby sie jej nie popsulo znow.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę skowroneczko na Twój suwaczek i odliczam dni, że Basi też się odmieni :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 12:01

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na mm a wasze dzieciavzki dlugo spia w nocy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii to jest jedyne co trzyma mnie przy zdrowych zmysłach, że wyrośnie :)
    U nas głównym problemem jest to, że Tomek próbuje spać na boku a że ms słaby brzuch to przewraca się na brzuszek i pach głowa w górę :/ albo po prostu trenuje obroty w środku nocy. Nawet nie liczę dzisiejszych pobudek ale dłużej niż 2 godziny ciągiem nie spałam.

domiii lubi tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Tsh ft3 ft4 i witD w normie :-) Morfologia bez zmian, tak więc przyjmowanie żelaza nie pomogło. Mamy zmianę na syrop z dawką leczniczą. W miesiąc przyrost wagi tylko 350g, być może spowodowany tymi brakami żelaza. Jesteśmy pomiędzy 3 a 10 centylem. Jest zalecenie dokarmiania raz dziennie sinlac'em. Czy któraś z Was to podaje?
    A i podobno Piotrek na dole ma zaawansiwane zęby.

edyś, *Beacik* lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że wyniki tarczycy dobre :) Wydaje mi się, że 350g to nie jest zły wynik jak na ten miesiąc życia syna.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya, ciężko Ci coś odpisać bo u każdej z maluchem trochę inaczej, nie licząc wyjątków ze spaniem :D Bardzo dużo maluchów zmaga się z jakimiś asymetriami czy też nieprawidłowym napięciem. Jedne narzekają na partnerów drugie chwalą za okazywaną pomoc. Przeboje z kupą u malucha ma co druga z nas :D No i włosy to chyba każdej wypadają :)

Renka88 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadł w centylach z 25 na poniżej 10. Kurcze ale nie wiem co robić, żeby nie zmniejszyć sobie laktacji. Dylemat.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżywam ten zamach w Nicei. Niedawno tam byłam i spędxiłam cudowny czas. Planowałam tam polecieć na któryś weekend z Pietruchą (na wiosnę).
    Czy naszym dzieciom będzie dana beztroska zabawa na plaży? Dokąd ten świat zmierza?

• Madness! Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Spadł w centylach z 25 na poniżej 10. Kurcze ale nie wiem co robić, żeby nie zmniejszyć sobie laktacji. Dylemat.
    Ja bym nie dokarmiła. Przybrał to przybrał. Każde dziecko ma swoje tempo. Obserwowałabym dalej jak się rozwija i tyle :)

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Ja tam widzę, że jest ok. 15 http://www.ptzkd.org/images/pliki/lekarze/siatki-wzrastania-chlopcy/masa-do-wieku-ch-0-6-mies.pdf

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 2387 2388 2389 2390 2391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ