X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Wira Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Vira a skad ten artykuł? podaj link, bo moim zdaniem takie artykuły winny być podparte badaniami i statystyką.

Idąc naszym polskim morzem co drugie dziecko winno być zaduszone, a jakoś o tym się nie trąbi na lewo i prawo.

Obawiam sie, że mogę tego nie znaleźć bo czytałam to na smartfonie. Ale poszukam.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Wira Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Vira a skad ten artykuł? podaj link, bo moim zdaniem takie artykuły winny być podparte badaniami i statystyką.

Idąc naszym polskim morzem co drugie dziecko winno być zaduszone, a jakoś o tym się nie trąbi na lewo i prawo.

Proszę
    http://babyonline.pl/czasem-chcemy-dobrze-dla-dziecka-a-okazuje-sie-to-niebezpieczne,mapa-atrakcji-artykul,20569,r1p1.html

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nieraz zakrywam wozek pielucha ale to na zasadzie że pół budki z tej strony z której świeci Kostkowi. Zawsze mam drugie pół odkryte aby patrzeć na niego a parasolka nie nadaje się na wietrzny dzień. Juz raz mi moją wygięło :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Ja nieraz zakrywam wozek pielucha ale to na zasadzie że pół budki z tej strony z której świeci Kostkowi. Zawsze mam drugie pół odkryte aby patrzeć na niego a parasolka nie nadaje się na wietrzny dzień. Juz raz mi moją wygięło :D

Tak samo robię, a parasol jest do d... ciągle go musze przestawiać i mi opada, ahhh

edyś lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka, u mnie to samo z tą parasolką. Teraz mam baldachim :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrywają budkę wózka kocem, ręcznikiem, czy innym materiałem - no kocem to ja nie przykrywam, a pieluchy są dosyć przewiewne. Przykrywam pieluchą ale wtedy jestem w ruchu, to chyba cyrkulacja jest :)

Renka88 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak robiłam, ale mojemu dziecku ogólnie przeszkadza to że jest mega jasno, nie wystarczy zakryć go przed słońcem, więc musiałam kupić granatową parasolkę. Lipa jakich mało :/ Szukałam czegoś lepszego w necie, ale np. z quinny jest taka porządna ale pasuje tylko do wózków tej firmy, a z innych firm nie zawsze jest info wystarczające więc boję się zamówić i tak męczę się z tym dziadostwem.

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja parasolka niby porządna a i tak jest do dupy, pielucha najwygodniejsza i najbardziej się sprawdza, myślę że zakładając ją z głową nie jesteśmy w stanie udusić dziecka.

28whyx8d41olhvnv.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka coś dla Twojej biedroneczki http://www.bonprix.pl/style/sukienka-z-dlugim-rekawem-legginsy-opaska-na-wlosy-3-czesci-bawelna-organiczna-236087945/?type=image&return=ref
    http://www.bonprix.pl/style/body-niemowlece-spodenki-czapeczka-3-czesci-bawelna-organiczna-102639266/?type=image&return=ref
    :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 23:04

Karka lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może zamiast parasolki np coś takiego ? http://allegro.pl/daszek-do-wozka-oslonka-przeciwsloneczna-parasolka-i6103823704.html

Róbcie jak uważacie - ja się po tym art wystraszyłam trochę i chciałam przestrzec.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Vira za artykuł! Nie dajmy się zwariować! Na zdjęciu jest pokazany wózek osłonięty jeszcze przykrywą do wózka z niewielkim luftem!

Myślę, że żadna z nas przy 30 stopniach nie używa osłonek tych wózkowych!
    Ja osobiście przykrywam pół budki gdzie świeci słońce, a cała pielucha lata, gdy wieje wiatr!

Parasolke mam prawie za 100zł i też nadaje się do kosza!

Miłego dnia Mamy :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Karka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Karka, u mnie to samo z tą parasolką. Teraz mam baldachim :)

Pokaż foto baldachimu :)

A sukieneczka śliczna!!! :)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś specjalnie piękny nie jest ale swoje zadanie spełnia i nie trzeba go non stop poprawiać jak pieluchę czy parasolkę 1f64bada64824685med.jpg

A.Kasia, Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dooky, osłonkę p/słoneczna. Jest uniwersalna

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Ja mam dooky, osłonkę p/słoneczna. Jest uniwersalna
    O fajne to :)
    Edit: A jakie drogie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 14:34

Martka89, Renka88 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Jakoś specjalnie piękny nie jest ale swoje zadanie spełnia i nie trzeba go non stop poprawiać jak pieluchę czy parasolkę 1f64bada64824685med.jpg

Ja tam jestem za pielucha, wkurza mnie jak wieje bo spada, ale przeciagam taka metr na metr i działa :) tu bym sie bała ze owad wleci a nie widzę :) ta dooky fajna ale droga a my zaraz z gondoli wychodzimy a w spacerowie mam taka długa budkę :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • edyś Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, babcia taką płachtę uszyła, to cóż - używam ;) Ostatnio niezbyt często. A i my jeszcze miesiąc i siup do spacerówki :)

Renka88 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakaś makabra jest u mnie. Oliwia nauczyła się przewracać na brzuch więc jak tylko ją położę w macie czy na kocu to od razu turla się na brzuch. Problem polega na tym, że nie umie z brzucha na plecy i szybko się zaczyna męczyć i denerwować. Pokazuje jej jak powinno się przewrócić z powrotem ale nie umie załapać i muszę ją sama przewracać bo inaczej histeria. A jak tylko ją położę na plecki to ona znowu na brzuch ( chyba sam moment przewrotu się jej podoba ). Suma sumarum nawet na minutę nie mogę jej zostawić :-(

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Dziewczyny jakaś makabra jest u mnie. Oliwia nauczyła się przewracać na brzuch więc jak tylko ją położę w macie czy na kocu to od razu turla się na brzuch. Problem polega na tym, że nie umie z brzucha na plecy i szybko się zaczyna męczyć i denerwować. Pokazuje jej jak powinno się przewrócić z powrotem ale nie umie załapać i muszę ją sama przewracać bo inaczej histeria. A jak tylko ją położę na plecki to ona znowu na brzuch ( chyba sam moment przewrotu się jej podoba ). Suma sumarum nawet na minutę nie mogę jej zostawić :-(

Mam identycznie. Nie umie z powrotem i płacze jak mi sie znudzi :) kwestia czasu :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam zostawiałam młodego na brzuchu jak się przekręcał. Jak już płakał to wiadomo, że mu pomagałam się przekręcić z powrotem ale zawsze chwilę czekałam żeby trochę sam pomyślał i spróbował działać. W końcu się nauczył ale co to za pocieszenie, skoro teraz jest bardziej mobilny, bo może się turlać z jednej strony na drugą i sturlać się z maty :P No takie życie, z dzieckiem nie ma niestety spokoju :P

A co do tego przykrywania gondoli to sprawa wygląda tak, że zawsze znajdzie się DEBIL, który tą gondolę okręci jakimś kocem szczelnie w upały. Tak samo jak i taki, który zostawi dziecko w zamkniętym samochodzie w pełnym słońcu. I wydaje mi się, że dla takich ludzi są te artykuły bo nie sądzę, żeby jakaś MĄDRA osoba nie miała świadomości, że nie wolno tak robić. Ja też zasłaniałam gondolę tetrową pieluchą na spacerach (i zaczepiałam ją tymi zabawkami z zaczepami plastikowymi to mi nie spadała ;) ). A jak jesteśmy na podwórku to stawiam młodego w cieniu. Chociaż zaraz ktoś powie: jak to, w cieniu? Przecież teraz kleszcze są wszędzie, nie można stawiać w pobliżu drzew :P No ale co zrobić, wszystkiego się w życiu nie uniknie a w 4 ścianach człowiek nie będzie siedział :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 20:37

Falon, Renka88, Izoleccc lubią tę wiadomość

‹‹ 2394 2395 2396 2397 2398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ