X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko Moja idzie do 2 klasy. Ja marwilam się w tamtym roku bo zaszłam w ciążę. Ciąża zagrożona od samego początku, ale Iza chodziła na akrobatykę tańce i angielski aijeszcz basen. Już później zrezygnowałam z ang. bo nam metody nauczania pani nie pasowały i z basenu bo ma kłopoty ze skórą i wszystko co mogła to na basenie łapała. I M sobie dawał radę, bo ja leżałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2016, 21:55

• KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szkoła to faktycznie studnia bez dna choć my książek nie kupujemy

muminka83 lubi tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N u nas za rok zacznie sie przyjemnosc zwana szkola. I juz teraz o tym mysle. Maz sam pracuje, dwojka dzieci, wszystko kosztuje krocie. Trzeba sie bedzie jakos zorganizowac. Nas bylo trzy dziewczyny w domu, tato sam pracowal i jakos rodzice ogarniali tenat, zadniej niczego nie brakowalo. A teraz? Caly rok trzeba mtslec za co dziecko do szkoly wyprawic. Jedno, a gdzie wiecej. Co za kraj.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Oli chodzi do szkoły językowej dwa razy w tyg... szkoły muzycznej i teraz ta szkółka piłkarska. Jeszcze Podstawówka. Wiem że damy radę ale kryje tego że to wymaga zorganizowania od nas wszystkich L. A jeszcze basen hihi

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My książek też nie musimy. Tylko to tylko kropla. Sama wyprawka ubraniowa... buty... plecak i wyposażenie. .. to kwestia spora. By zaoszczędzić płacimy za dodatkowe zajęcia jednorazowo w wrześniu. Oszczędność na jednych zajęciach około 200-300 zł rocznie. Tyle to kosztuje A jeszcze komitet ... wycieczki. ...itd.
    Będzie trzeba dac radę. Nie ma wyjścia. Teraz wszystko jest droższe ... widziałam to po wakacjach. Tyle poszło kasy ze hej A nie było jakiś luksusow

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane:)
    FB mnie wywalił, więc założylam nowe konto.
    Kto mnie znów wpuści do grupy?
    A. Kasiu jesli masz chwilkę i uprawnienia to podeslalam adres @ na pw. pozdrawiam:)

A.Kasia lubi tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasiu nie mogę pw wysłać.. :(

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie coś powiedzieć o podgrzewaczu elektrycznym canpol? A może polecicie coś innego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina81 wrote:
    A.Kasiu nie mogę pw wysłać.. :(

Doszło :-) Gosia Cię doda bo ja jadę do rodziców a z tel nie ogarniam :/

• *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny możecie coś powiedzieć o podgrzewaczu elektrycznym canpol? A może polecicie coś innego?

Powiem tak jeśli chodzi o samo podgrzewanie to jest ok natomiast co do utrzymywania stałej temperatury pokarmu to już lipa.
    Mnie zależało szczególnie na tej drugiej opcji dlatego też nie jestem zbytnio zadowolona bo podgrzewacz w tym wypadku kompletnie się nie sprawdził.

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czy można do was dołączyć do FB bo wiedzę że tu prawie nikogo nie ma.

• Belizee Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które karmia mm. Uspokojcie mnie proszę czy dziecko 5 miesiecy jak je jednorazowo 100-110 ml to jest dobrze?Dobowo mamy między 650 a 750 ml. Diety nie rozszerzyłam jeszcze bo mamy problem z baczkami i brzuszkiem. Kontrola u pediatry dopiero 16 I się okaże czy przybrał.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belizee wrote:
    Dziewczyny które karmia mm. Uspokojcie mnie proszę czy dziecko 5 miesiecy jak je jednorazowo 100-110 ml to jest dobrze?Dobowo mamy między 650 a 750 ml. Diety nie rozszerzyłam jeszcze bo mamy problem z baczkami i brzuszkiem. Kontrola u pediatry dopiero 16 I się okaże czy przybrał.

Kotek moja ma 5 msc skończone wczoraj a nie zjada więcej też jak 100. Najczęściej jak robię 120 ml to zostawia 30 ml. Nie CHCE I JUŻ. Je co 3-4 h a w nocy ma przerwę bo śpi całą.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Belizee Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Muminka. Kojarzyłam właśnie ze Ty pisałaś ze malutka tyle je i pięknie się rozwija. Z tym ze mój większy się urodził bo 3300 i chciałam porównać z innymi. Buziaki

• KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mamy ósmą rocznicę ślubu , ciekawe czy M będzie pamiętał.

d'nusia, edyś, Izoleccc lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASZKA33 wrote:
    Dziś mamy ósmą rocznicę ślubu , ciekawe czy M będzie pamiętał.
    Wszystkiego dobrego!
    Mój by nie pamiętał ;p

• KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie czy można dołączyć do was na FB

• KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Wszystkiego dobrego!
    Mój by nie pamiętał ;p
    Nie pamiętał jak zwykle ale torcik mu smakował

edyś, d'nusia lubią tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze tu taka cisza ostatnio, jakos wygodniej bylo zajrzec tu niz na fb. Trudno.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka, trzeba się adminek grupy pytać - A.Kasia, Domi, Kate

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 2414 2415 2416 2417 2418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ