X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko Moja idzie do 2 klasy. Ja marwilam się w tamtym roku bo zaszłam w ciążę. Ciąża zagrożona od samego początku, ale Iza chodziła na akrobatykę tańce i angielski aijeszcz basen. Już później zrezygnowałam z ang. bo nam metody nauczania pani nie pasowały i z basenu bo ma kłopoty ze skórą i wszystko co mogła to na basenie łapała. I M sobie dawał radę, bo ja leżałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2016, 21:55

• KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szkoła to faktycznie studnia bez dna choć my książek nie kupujemy

muminka83 lubi tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N u nas za rok zacznie sie przyjemnosc zwana szkola. I juz teraz o tym mysle. Maz sam pracuje, dwojka dzieci, wszystko kosztuje krocie. Trzeba sie bedzie jakos zorganizowac. Nas bylo trzy dziewczyny w domu, tato sam pracowal i jakos rodzice ogarniali tenat, zadniej niczego nie brakowalo. A teraz? Caly rok trzeba mtslec za co dziecko do szkoly wyprawic. Jedno, a gdzie wiecej. Co za kraj.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Oli chodzi do szkoły językowej dwa razy w tyg... szkoły muzycznej i teraz ta szkółka piłkarska. Jeszcze Podstawówka. Wiem że damy radę ale kryje tego że to wymaga zorganizowania od nas wszystkich L. A jeszcze basen hihi

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My książek też nie musimy. Tylko to tylko kropla. Sama wyprawka ubraniowa... buty... plecak i wyposażenie. .. to kwestia spora. By zaoszczędzić płacimy za dodatkowe zajęcia jednorazowo w wrześniu. Oszczędność na jednych zajęciach około 200-300 zł rocznie. Tyle to kosztuje A jeszcze komitet ... wycieczki. ...itd.
    Będzie trzeba dac radę. Nie ma wyjścia. Teraz wszystko jest droższe ... widziałam to po wakacjach. Tyle poszło kasy ze hej A nie było jakiś luksusow

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane:)
    FB mnie wywalił, więc założylam nowe konto.
    Kto mnie znów wpuści do grupy?
    A. Kasiu jesli masz chwilkę i uprawnienia to podeslalam adres @ na pw. pozdrawiam:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasiu nie mogę pw wysłać.. :(

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie coś powiedzieć o podgrzewaczu elektrycznym canpol? A może polecicie coś innego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina81 wrote:
    A.Kasiu nie mogę pw wysłać.. :(

Doszło :-) Gosia Cię doda bo ja jadę do rodziców a z tel nie ogarniam :/

• *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny możecie coś powiedzieć o podgrzewaczu elektrycznym canpol? A może polecicie coś innego?

Powiem tak jeśli chodzi o samo podgrzewanie to jest ok natomiast co do utrzymywania stałej temperatury pokarmu to już lipa.
    Mnie zależało szczególnie na tej drugiej opcji dlatego też nie jestem zbytnio zadowolona bo podgrzewacz w tym wypadku kompletnie się nie sprawdził.

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czy można do was dołączyć do FB bo wiedzę że tu prawie nikogo nie ma.

• Belizee Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które karmia mm. Uspokojcie mnie proszę czy dziecko 5 miesiecy jak je jednorazowo 100-110 ml to jest dobrze?Dobowo mamy między 650 a 750 ml. Diety nie rozszerzyłam jeszcze bo mamy problem z baczkami i brzuszkiem. Kontrola u pediatry dopiero 16 I się okaże czy przybrał.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belizee wrote:
    Dziewczyny które karmia mm. Uspokojcie mnie proszę czy dziecko 5 miesiecy jak je jednorazowo 100-110 ml to jest dobrze?Dobowo mamy między 650 a 750 ml. Diety nie rozszerzyłam jeszcze bo mamy problem z baczkami i brzuszkiem. Kontrola u pediatry dopiero 16 I się okaże czy przybrał.

Kotek moja ma 5 msc skończone wczoraj a nie zjada więcej też jak 100. Najczęściej jak robię 120 ml to zostawia 30 ml. Nie CHCE I JUŻ. Je co 3-4 h a w nocy ma przerwę bo śpi całą.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Belizee Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Muminka. Kojarzyłam właśnie ze Ty pisałaś ze malutka tyle je i pięknie się rozwija. Z tym ze mój większy się urodził bo 3300 i chciałam porównać z innymi. Buziaki

• KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mamy ósmą rocznicę ślubu , ciekawe czy M będzie pamiętał.

nick nieaktualny, edyś, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASZKA33 wrote:
    Dziś mamy ósmą rocznicę ślubu , ciekawe czy M będzie pamiętał.
    Wszystkiego dobrego!
    Mój by nie pamiętał ;p

• KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie czy można dołączyć do was na FB

• KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Wszystkiego dobrego!
    Mój by nie pamiętał ;p
    Nie pamiętał jak zwykle ale torcik mu smakował

edyś, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze tu taka cisza ostatnio, jakos wygodniej bylo zajrzec tu niz na fb. Trudno.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka, trzeba się adminek grupy pytać - A.Kasia, Domi, Kate

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 2414 2415 2416 2417 2418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ