Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Muminko Moja idzie do 2 klasy. Ja marwilam się w tamtym roku bo zaszłam w ciążę. Ciąża zagrożona od samego początku, ale Iza chodziła na akrobatykę tańce i angielski aijeszcz basen. Już później zrezygnowałam z ang. bo nam metody nauczania pani nie pasowały i z basenu bo ma kłopoty ze skórą i wszystko co mogła to na basenie łapała. I M sobie dawał radę, bo ja leżałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2016, 21:55
-
N u nas za rok zacznie sie przyjemnosc zwana szkola. I juz teraz o tym mysle. Maz sam pracuje, dwojka dzieci, wszystko kosztuje krocie. Trzeba sie bedzie jakos zorganizowac. Nas bylo trzy dziewczyny w domu, tato sam pracowal i jakos rodzice ogarniali tenat, zadniej niczego nie brakowalo. A teraz? Caly rok trzeba mtslec za co dziecko do szkoly wyprawic. Jedno, a gdzie wiecej. Co za kraj.
-
My książek też nie musimy. Tylko to tylko kropla. Sama wyprawka ubraniowa... buty... plecak i wyposażenie. .. to kwestia spora. By zaoszczędzić płacimy za dodatkowe zajęcia jednorazowo w wrześniu. Oszczędność na jednych zajęciach około 200-300 zł rocznie. Tyle to kosztuje A jeszcze komitet ... wycieczki. ...itd.
Będzie trzeba dac radę. Nie ma wyjścia. Teraz wszystko jest droższe ... widziałam to po wakacjach. Tyle poszło kasy ze hej A nie było jakiś luksusow -
nick nieaktualny
-
paola87 wrote:Dziewczyny możecie coś powiedzieć o podgrzewaczu elektrycznym canpol? A może polecicie coś innego?
Powiem tak jeśli chodzi o samo podgrzewanie to jest ok natomiast co do utrzymywania stałej temperatury pokarmu to już lipa.
Mnie zależało szczególnie na tej drugiej opcji dlatego też nie jestem zbytnio zadowolona bo podgrzewacz w tym wypadku kompletnie się nie sprawdził. -
Dziewczyny które karmia mm. Uspokojcie mnie proszę czy dziecko 5 miesiecy jak je jednorazowo 100-110 ml to jest dobrze?Dobowo mamy między 650 a 750 ml. Diety nie rozszerzyłam jeszcze bo mamy problem z baczkami i brzuszkiem. Kontrola u pediatry dopiero 16 I się okaże czy przybrał.
-
Belizee wrote:Dziewczyny które karmia mm. Uspokojcie mnie proszę czy dziecko 5 miesiecy jak je jednorazowo 100-110 ml to jest dobrze?Dobowo mamy między 650 a 750 ml. Diety nie rozszerzyłam jeszcze bo mamy problem z baczkami i brzuszkiem. Kontrola u pediatry dopiero 16 I się okaże czy przybrał.
Kotek moja ma 5 msc skończone wczoraj a nie zjada więcej też jak 100. Najczęściej jak robię 120 ml to zostawia 30 ml. Nie CHCE I JUŻ. Je co 3-4 h a w nocy ma przerwę bo śpi całą. -
nick nieaktualny