X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASZKA33 wrote:
    Cześć dziewczyny mam strasznego doła i nie mam komu się wyżalić. Mała daje popalić duża daje popalić ta choroba ich mnie wykończy.

Kochana to zrozumiałe że jesteś zmęczona. Choroba dziecka w tym pewnie nie pomaga.
    Życzę ci dużo siły i tego by te trudne dni szybko minęły. Dużo uśmiechu i zdrowia :-*

KASZKA33, Falon lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Kochana to zrozumiałe że jesteś zmęczona. Choroba dziecka w tym pewnie nie pomaga.
    Życzę ci dużo siły i tego by te trudne dni szybko minęły. Dużo uśmiechu i zdrowia :-*
    Dzięki ale coraz częściej mam chwilę zwątpienia i nikomu nie mogę się wyżalić bo każdy uważa że jak siedzę w domu to powinnam być szczęśliwa i wypoczęta. A ja po prostu już nie mam psychicznie siły.

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo sily dla Ciebie. Tez mam podobna sytuacje i odczucia. Ciagle w domu sama z dwojka dzieci, ciagle w biegu, na szybko, brak czasu na cokolwiek, brak sily, odpoczynku. Zmeczenue to jedno, ale to wyczerpanie psychiczne o ktorym Ty tez piszesz sprawia, ze mam ochote uciec, choc wiem, ze nie moge. Moze glupio to zabrzmi, ale ciesze sie, ze jest nas dwie z takimi odczuciami bo juz myslalam, ze jestem najgorsza matka na swiecie. Cieszecsie, ze msm te szkraby i kocham je ponad zycie, ale czasami przydalby sie reset.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASZKA33 wrote:
    Dzięki ale coraz częściej mam chwilę zwątpienia i nikomu nie mogę się wyżalić bo każdy uważa że jak siedzę w domu to powinnam być szczęśliwa i wypoczęta. A ja po prostu już nie mam psychicznie siły.
    To nie prawda. Praca w domu jest bardzo wyczerpującą. Nie tylko zatraca się często swoją tożsamość ale i nie ma cZasu na nic. Nie mówię że wychowywanie dzieci jest przygnębiające ale może okraść z radości. Mój mąż zrozumiał to w momencie jak musiał być z Olim 7 msc A ja pracowałam. Teraz mamy podział i odpoczywam. Mów o uczuciach. Nie poddawaj się. Zobacz na pozytywy. Wiem jak to jest ... naprawdę. Zrób coś dla siebie. Jestem gdybyś chciała się wygadax to na prywatmożesz podać gg lub tel.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Wira Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny art o przykrywaniu wózka pieluszką. Ja tam się ciesze, że robi się to oraz bardziej popularny temat
    http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/7,79311,20483566,lekarz-nie-nakrywajcie-wozkow-pieluszkami.html

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki w grupie raźniej. Właśnie moja Aneczka się obudziła i niech idzie spać kiedy chce ale w końcu miałam czas żeby odpocząć pomóc M i jakoś mi trochę lepiej. Wiem że jutro też będzie ciężko ale cieszę się chwilą.

• KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ize tak wysypalo na stopach że nie może chodzić. Ania peszła bostonke lżej. Ciekawe czy przez to że karmię ją piersią.

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mloda zrobila dzis, trzeci dzien z rzedu(!), samodzielnie kupke. Piekna, zolta, dzidziusiowa kupke (bycie matka to jednak choroba, pisze o kupie ze jest piekna:-P ). Mam nadzieje, ze to poczatek konca naszych kupkowych problemow. Do tego wczoraj ulala tylko dwa razy. I to baaardzo delikatnie. Jej jakbym chciala zeby tak juz zostalo.

d'nusia, edyś, muminka83 lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się przypomniało że wczoraj pani doktor od rehabilitacji stwierdziła że moja Nuśka jest za gruba, ja jej tłumacze że pediatra mówi że w normie bo waga i wzrost 50 centyl. Czyli 63 cm i 7kg.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;)

Miłego Dnia!

Szrlt lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • edyś Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko mi znaleźć na fb dyskusję na temat malucha na weselu
    http://bezpiecznydzieciak.pl/product-pol-10420-Sluchawki-ochronne-nauszniki-dla-dzieci-0-EMS.html
    http://allegro.pl/sluchawki-dzieciece-wygluszajace-ochronne-mehdi-i6374549947.html#thumb/2
    Zastanawiam się czy zainwestować.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Szrlt Znajoma

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASZKA33 wrote:
    A mi się przypomniało że wczoraj pani doktor od rehabilitacji stwierdziła że moja Nuśka jest za gruba, ja jej tłumacze że pediatra mówi że w normie bo waga i wzrost 50 centyl. Czyli 63 cm i 7kg.
    To u mnie pewnie otyłość 3 stopnia, bo 66 cm i 8 kg. :P
    Przecież nie będziesz odchudzać niemowlaka wiec o co chodzi, sobie moze pogadać. U mnie tylko było powiedziane, ze Majka moze robić wszystko pózniej, bo jest grubaskiem i koniec tematu. :D

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci wszystko stracą jak zaczną chodzić i więcej się ruszać.
    Dzieci się nie odchudza. Gdybyśmy my tylko leżały i jadły co 3-4 h też byśmy wyglądały jak kluseczki :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety myślałam , że uda mi się jeszcze powozić Judytę w gondoli. Jednak nie.
    Darowanemu koniu nie zagląda się w gębę. Jednak gondola jest stanowczo za mała. Moja Judytka ma 60 cm i się w niej nie mieści. Niby mieści ale gondola jest tak dziwnie ułożona że jakby jedna część niżej druga wyżej i młoda się zsuwa.
    Zmuszona byłam zamontować spacerówkę i tu jestem zadowolona. Rozkłada się całkowicie do pozycji leżącej - na płasko. Pasy są 5 punktowe więc chyba damy radę.

Umówiłam młodą już do kardiologa...
    Syna do okulisty więc zobaczymy co będzie.

My już po spacerku. Teraz gotujemy barszczyk i krokiety i zmykamy do alergologa.

PS. Młoda robi fikołki ja ta lala :P

edyś lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Kolejny art o przykrywaniu wózka pieluszką. Ja tam się ciesze, że robi się to oraz bardziej popularny temat
    http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/7,79311,20483566,lekarz-nie-nakrywajcie-wozkow-pieluszkami.html

i mój ulubiony hit w artykule
    cyt "Jeśli w domu jest bardzo gorąco i nie ma klimatyzacji, szukaj schronienia w bibliotece publicznej, w centrum handlowym lub kawiarni."

to ja sie musze z chałupy wyprowadzić ;) a ze w miejscach publicznych jest od cholera syfów i klima nie jest zbyt zdrowa to już nie pisza

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    cyt "Jeśli w domu jest bardzo gorąco i nie ma klimatyzacji, szukaj schronienia w bibliotece publicznej, w centrum handlowym lub kawiarni."

to ja sie musze z chałupy wyprowadzić ;) a ze w miejscach publicznych jest od cholera syfów i klima nie jest zbyt zdrowa to już nie pisza

oj wiem co to gorąco. W mieszkaniu mam 35-37 C bo to strychowe mieszkanie a dach pokryty papą w starej kamienicy.
    Wolę wyjść do parku i posiedzieć na ławce niż w galerii handlowej gdzie tak naprawdę nie wypoczywa się :P ale kto jak woli '

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też gorąco ale nie aż tak, mamy 30°C i raczej do galerii nie chodzimy się chłodzić ;) wolę szukać innych miejsc na świeżym powietrzu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:

Rany, już bym się wolała w piwnicy schować niż włóczyć z dzieckiem w upały po galeriach i kawiarniach :/

Lula_w lubi tę wiadomość

• Wira Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy robi jak uwaza mnie jednak najbardziej chodzilo o pieluszke co przykrywa eozrk. O to przeciez glownie chodzi w tym artykule.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie męczy was dziewczyny czytanie tych artykułów? Ja wychowuje dzieci intuicyjnie. Nie czytam propozycji jak wychowywać. Wolę poczytać dziecku bajki, wiersze czy zaśpiewać. Moje dzieci się wspaniale rozwijają jak twierdzi pediatra. Ja jestem szczęśliwa i one.
    Ps. Właśnie jestem bankrutem. Wyprawka do pierwszej klasy ... buuuu
    Nie wspomnę że będę nim i w wrześniu i październiku. Mam wrażenie że to studnia bez dna. Młody sobie jeszcze wymyślił szkółkę piłkarską to już chyba padniemy. Nie wiem jak to zorganizujemy. Chyba za dużo na siebie bierzemy. Tylko nie potrafię odmówić. Eh.

alinalii, Lula_w lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 2413 2414 2415 2416 2417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ