Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Szrlt wrote:Ale dzisiaj miałam atrakcji. Małej wyskoczyły krostki (myślałam, ze to ugryzienia po komarze), ale sobie myśle, ze pójdę prywatnie do pediatry(swoją droga ordynator szpitala) rano przed szczepieniem, zeby jeszcze to sprawdziła, bo mieszka z 300 metrów ode mnie. Ona mi mówi, ze to pogryzienia po komarze i zeby iść szczepić i żebym jej to psikała octanisptem i ze maść mi przepisze, sobie myśle no ok. Ja pózniej patrzę, a to maść i z antybiotykiem i ze sterydami (niezłe kombo) na ugryzienie po komarze to juz mnie coś strzeliło i nie kupiłam. Idę do przychodni, a nasz pediatra mówi, ze to OSPA, ze juz ma wykwity w gardle i szczepienia nie będzie. Matko, zeby ktoś zobaczył moja minę. Aż mam ochotę pójść do tej pierwszej Pani doktor i coś jej powiedzieć. Dobrze, ze to nie ona decydowała o tym czy szczepienie wykonać czy nie, bo mogłoby sie to tragicznie skończyć. Teraz juz przed każdym szczepieniem będę badać crp, zeby nie było watpliwości. Ech, Ci lekarze. Człowiek głupieje.
Falon lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRenka mój z brzucha tez się jeszcze nie umie odwrócić. Spokojnie mają czas do 6 miesiąca
Szrit całe szczęście, że ospa wychwycona. Zdrówka.
Ja też się ostatnio wkurzyłam bo chodziłam po lekarzach z małym przyrostem wagj (150 g w miesiąc ) s wszyscy mnie zbywali. Jak w końcu wydebilam skierowanie na badania to wyszło poważna infekcja układu moczowego. Dobrze, że sama dałam jeszcze mocz na posiew to będzie można w miarę szybko antybiotyk dać a nie leczyć w ciemno. I niech mi ktoś powie, że nie istnieje matczyna intuicja. -
Skowroneczko, odnośnie alergii to tylko takie moje luźne przemyślenia. U nas chlustania czy mocniejsze ulewania były powiązane z wysypką na buzi, mega zielonymi i śluzowatymi kupkami. Jeśli u was nie ma innych objawów to może to jednak refluks. Miała mała kiedyś robiony rozmaz krwi? Jeśli tak, to zwróć uwagę na eozynofile, czy są podwyższone.
*Beacik* lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A.Kasia wrote:Niezbędna nie jest ale się przydaje
W większości zwykłych spacerówek-parasolek nie ma wkładki.
-
nick nieaktualnypaola87 wrote:No właśnie w moim wózku Baby design dotty jest w spacerówce taki wkład zamszowy i myślałam, że wystarczy. No bo rozumiem właśnie, że do takich zwykłych parasolek to na pewno trzeba.
Wystarczy to co masz w obecnym wózku tylko jeśli wkładka jest zamszowa to polecam sobie pokrowiec kupić żeby się trwale nie ubrudziła bo później będzie kłopot doczyścić. Na allegro tego pełnoA co do następnej spacerówki- parasolki to już zależy jaki wózek. Te porządniejsze mają przyjemną dla dziecka miękką wyściółkę i tam nie potrzeba już nic wkładać, chyba że dla ochrony pokrycia czy coś...
-
*Beacik* wrote:I w efekcie jaka u was diagnoza???
Cały czas podaję probiotyk. Nowej lekarce już nic na temat kupek nie mówiłam,bo w tym momencie przeważają żółte, grudkowate, śluz prawie niezauważalny. Sama wiem, że niektóre produkty moje dziecko uczulają. Ulewa na szczęście niewiele, choć w dalszym ciągu.
-
edyś wrote:Skowroneczko, odnośnie alergii to tylko takie moje luźne przemyślenia. U nas chlustania czy mocniejsze ulewania były powiązane z wysypką na buzi, mega zielonymi i śluzowatymi kupkami. Jeśli u was nie ma innych objawów to może to jednak refluks. Miała mała kiedyś robiony rozmaz krwi? Jeśli tak, to zwróć uwagę na eozynofile, czy są podwyższone.
Tylko morfologie sama. Innych objawow nie ma wiec juz sama niewiem. Tym bardziej, ze dzis moja Mala Ksiezniczka zrobila mi prezent nie z tej ziemi. Mianowicie NIE ULALA ANI RAZ!!! Nic, przez caly dzien, ani malenkiej struzki. Do tego zrobila kupke jakiej nie bylo odkad byla noworodkiem, normalna, zolta, grudkowata jak jajecznica. A zeby bylo malo to jak bylismy na miescie. To kolejny szok. Nie mialam nawet pampersa bo przez problemy z kupka nie zabieram jak wychodzimy na krotko. Biegalismy w poplochu kupic pieluchy na szybko zeby ja przebrac. Ech, niewiem czy cos sie zmienia czy to takie jednorazowe z jej strony, ale fakt, ze odetchnelam choc jeden dzien psychicznie od tego ulewania. Jesli mialoby sie to jyz jutro nie powtorzyc to chwilo trwaj!edyś, M+M+? lubią tę wiadomość
-
Skowroneczko moj synek tez przybiera ok100gram tygodniowo
Moze teraz jak dostaje czasem mm to troche wiecej. Nawet nie wiem. Moj syn w ciagu dnia jadl dzis TYLKO 3razy z piersi po ok4minza to potem nadrabia w nocy i budzi sie co poltorej godziny. Dobrze,ze nocne mleczko bardziej kaloryczne..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 21:50
edyś lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnypap86 wrote:Skowroneczko moj synek tez przybiera ok100gram tygodniowo
Moze teraz jak dostaje czasem mm to troche wiecej. Nawet nie wiem. Moj syn w ciagu dnia jadl dzis TYLKO 3razy z piersi po ok4minza to potem nadrabia w nocy i budzi sie co poltorej godziny. Dobrze,ze nocne mleczko bardziej kaloryczne..
Anica37 lubi tę wiadomość
-
Wira wrote:Co sądzicie ?
http://kontakt24.tvn24.pl/obsceniczny-gest-czy-naturalne-zachowanie-wasze-zdanie-o-publicznym-karmieniu-piersia,1043,gt
Wkurza mnie to oburzenie. Przeciez nie wystawiam cycków z powodu zboczenia...jakos nikomu nie przeszkadza suka karmiąca małe pieski...dramat jak dla mnieWira, edyś lubią tę wiadomość
-
Obecnie co trzecia dziewczyna na ulicy (często gęsto małoletnia) obnaża więcej ciała poprzez swój nieodpowiedni ubiór niż my, po cichutku karmiące gdzieś w kącie małe głodne dziecko. Nie rozumiem w ogóle dyskusji nawet na ten temat.
Wira, Renka88, skowroneczka87, Izoleccc, edyś, She86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa grupie o karmieniu piersią chyba... fajnie ktoś napisał w komentarzach, że jakoś do pijaka leżącego w rzygach ludzie nie podejdą zwrócić uwagę, ale do karmiącej nie mają oporów.
Fajnie że dziewczyna się odważyła i że ma chęci walczyć we wspólnej sprawie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 12:30
Renka88, Wira, Izoleccc, edyś, She86 lubią tę wiadomość
-
Mnie sie czesto zdarza karmic na miescie. A niechby tylko ktos cos mowil. Poki co mi sie nie zdarzyli. Ostatnio karmilam w daichmannie, w dodatku na dziale z obuwiem meskim:-P Panowie jak widzieli to odchodzili i juz, nikt nie komentowal.
edyś lubi tę wiadomość
-
Witajcie kochane
Może wyda się to mało możliwe ale niedawno wracałam do domu z moja mama bo wczasujemy sobie w Gdańsku i pod domem zaczepiła mnie Malina81 aż nie mogłam uwierzyć. Poznaliśmy jej synka Filipka i drugiego starszego Kostek niestety przespał to spotkanie. Niestety nie miała zbyt dużo czasu bo pędzili do auta ale bardzo miło mi sie zrobiło że mnie poznała i miała odwagę zaczepić i się przywitać. Malinko kochana mam nadzieje że jeszcze się spotkamymuminka83, Falon, Martka89, edyś, Karka, Renka88, Izoleccc, M+M+? lubią tę wiadomość