X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Ja karmię piersią.

Kate, czyli u Was refluks stwierdzony. A czy to może przejść, co mówi lekarz?

Teoretycznie powinno być lepiej z biegiem czasu, po pół roku powinna się zacząć poprawa... No okaże się bo narazie wcale nie jest lepiej. A jeśli nie minie po skończonym roku to powtórka badań i wtedy niby jakieś leki, ale mam nadzieję że to jest niedojrzałośc układu pokarmowego w końcu kolki też były hard i alergia pokarmowa.

Właśnie nutriton próbowałam, ale od razu dziecko mi apetyt straciło, jeść nie chciała i od razu problemy z kupą więc odstawiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 21:22

km5szbmhexpco9m1.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Teoretycznie powinno być lepiej z biegiem czasu, po pół roku powinna się zacząć poprawa... No okaże się bo narazie wcale nie jest lepiej.

Ja sie zastanawiam na jak dlugo lekarzom wystarczy jeszcze wymowek. Najpierw bylo, ze po 3 miesiacu, potem jak zacznie jest pokarmy stale,teraz do pol roku. I co dalej? U nas dzis syrop nawet nie dawal rady, Weronika chlustala na potege, dawno jyz nie bylo takiego dnia:-/ Jak pomoc temu kropkowi malemu?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Ja sie zastanawiam na jak dlugo lekarzom wystarczy jeszcze wymowek. Najpierw bylo, ze po 3 miesiacu, potem jak zacznie jest pokarmy stale,teraz do pol roku. I co dalej? U nas dzis syrop nawet nie dawal rady, Weronika chlustala na potege, dawno jyz nie bylo takiego dnia:-/ Jak pomoc temu kropkowi malemu?

No najgorsze, że one teraz zaczynają się więcej ruszać, moja już na plecach ani chwili nie wyleży więc dziś mamy łóżeczko zażygane za przeproszeniem

km5szbmhexpco9m1.png

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    No najgorsze, że one teraz zaczynają się więcej ruszać, moja już na plecach ani chwili nie wyleży więc dziś mamy łóżeczko zażygane za przeproszeniem

U nas to samo. Szaleje bez przerwy. Jak lezy to rusza chyba kazda czescia ciala, od razu chce sie przekrecac na brzuch. A na rekach znow to mam wrazenie, ze wszystko co zjadla to jej "wygniatam"jsk ja nosze. Wiec czy lezy czy w pionie to jest rzyg. Przed kapaniem dzis nosil ja tata i oboje byli mokrzy calusiency jak nigdy od tego ulewania.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Teoretycznie powinno być lepiej z biegiem czasu, po pół roku powinna się zacząć poprawa... No okaże się bo narazie wcale nie jest lepiej. A jeśli nie minie po skończonym roku to powtórka badań i wtedy niby jakieś leki, ale mam nadzieję że to jest niedojrzałośc układu pokarmowego w końcu kolki też były hard i alergia pokarmowa.

Właśnie nutriton próbowałam, ale od razu dziecko mi apetyt straciło, jeść nie chciała i od razu problemy z kupą więc odstawiłam.

A próbowałaś ten syropek gastrotuss baby? On jest właśnie na ulewania,refluks i też na wzdęcia.

mhsv3e5ehjywnm6i.png

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Beacik* wrote:
    A próbowałaś ten syropek gastrotuss baby? On jest właśnie na ulewania,refluks i też na wzdęcia.

My mamy wlasnie ten syrop i nie ma poprawy. Ale pewnie jak wszystko na jednego zadziala, na innego nie.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka, a to ulewanie nie ma powiązania z alergią jakąś?

l22ncwa15v2ncszo.png

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Skowroneczka, a to ulewanie nie ma powiązania z alergią jakąś?

Poki co nikt nie wpadl na taki pomysl. Poprzednia doktor nie widziala w tym.niczego zlego, a obecna zalecila wlasnie ten syrop przez dwa tygodnie a potem kontrola i zobaczymy co dalej. Jesli alergia to niewiem na co moglaby byc bo mlekai mlecznych rzeczy wlasciwie nie jadam bo nie bardzo lubie. Gluten?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezka sprawa z tym ulewaniem. Szczegolnie jesli dziecko na piersi bo przy mm to mozna zawsze dac troche mniejszą porcje i sprawdzic czy bedzie ulewanie. Skowroneczka myslisz,ze na gluten ktory spozywasz? Hm..
    A czy Twoj maluszek dobrze przybiera na wadze? Moze rzeczywiscie samo przejdzie wraz z wiekiem i rozwojem ukladu pokarmowego. Ja nie mam tego problemu.moj syn ulal odrobine ze 2 moze 3razy ale tylko po wypiciu z butelki(czy moje mleko czy mm)-po prostu za duzo zjadl.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The best ever - moja przyjaciółka urodziła dziś swoje drugie dziecko.
    Pierwszego synka urodziła w 3 godziny, dziś przeszła samą siebie. Skurcze zaczęły jej się ok 10,o 15:50 byli na parkingu szpitala, o 16:15 była na sali porodowej a o 17 urodzila. 45 minut porodu w szpitalu.
    I to kolejny poród SN i kolejny beż żadnego znieczulenia.

Ja ze swoim stękaniem "nie wytrzymam " przy 3cm rozwarcia, błaganiem ze łzami w oczach o znieczulenie i porodem który trwał od 8 do 13:51 to się chowam - aż wstyd mówić przy takich osiągnięciach innych kobiet.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wasze maluchy odwracają sie z brzucha na plecy? U mnie jest problem szczególnie w nocy jak sie gibnie z pleców na brzuszek, spac tak nie potrafi wiec płacze.

Dziś był Światowy dzień karmienia piersią <3

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas jednak bostonka i obie już chore tylko starszą 40 stopni gorączki męczy ale to normalne. Aby nic więcej się nie przyplątało.Pozdrawiam miłego dnia. U nas jeszcze do tego remont.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 09:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Ja ze swoim stękaniem "nie wytrzymam " przy 3cm rozwarcia, błaganiem ze łzami w oczach o znieczulenie i porodem który trwał od 8 do 13:51 to się chowam - aż wstyd mówić przy takich osiągnięciach innych kobiet.

Czy ja wiem czy to takie osiągnięcie ;) Najczęściej decyduje fizjologia. Nie masz wpływu na to, więc ani to osiągnięcie że ona tak szybko i bez znieczulenia rodzi ani wstyd, że u Ciebie jest zupełnie inaczej :)

• Wira Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Czy ja wiem czy to takie osiągnięcie ;) Najczęściej decyduje fizjologia. Nie masz wpływu na to, więc ani to osiągnięcie że ona tak szybko i bez znieczulenia rodzi ani wstyd, że u Ciebie jest zupełnie inaczej :)

To mi poprawiłaś trochę humor :-)

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Ciezka sprawa z tym ulewaniem. Szczegolnie jesli dziecko na piersi bo przy mm to mozna zawsze dac troche mniejszą porcje i sprawdzic czy bedzie ulewanie. Skowroneczka myslisz,ze na gluten ktory spozywasz? Hm..
    A czy Twoj maluszek dobrze przybiera na wadze? Moze rzeczywiscie samo przejdzie wraz z wiekiem i rozwojem ukladu pokarmowego. Ja nie mam tego problemu.moj syn ulal odrobine ze 2 moze 3razy ale tylko po wypiciu z butelki(czy moje mleko czy mm)-po prostu za duzo zjadl.

Na moje oko za malo przybiera. Ale nikt nic na to nue mowi rak naprawde. W szesc tygodni miedzy szczepieniami przybrala ostatnio 700g wiec bez szalu. Ogolnie raczej malo wazy bo ok. 6,5 kg teraz.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    The best ever - moja przyjaciółka urodziła dziś swoje drugie dziecko.
    Pierwszego synka urodziła w 3 godziny, dziś przeszła samą siebie. Skurcze zaczęły jej się ok 10,o 15:50 byli na parkingu szpitala, o 16:15 była na sali porodowej a o 17 urodzila. 45 minut porodu w szpitalu.
    I to kolejny poród SN i kolejny beż żadnego znieczulenia.

Jak pisze Kasia, nie ma reguly. Pierwszy porod ciezki i dlugi 11 h, a drugi polowa z tego od pierwszego skurczu, z czego najgorsze juz w szpitalu 2 h wiec z tym nigdy nie wiadomo.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira ja pierwsze dziecko urodziłam 36h od odejścia wód pod końską dawką oksytocyny, drugie to praktycznie mało co samo nie wypadło. W tej ciąży w 37tc obudził mnie skurcz o 4 rano, zanim się przygotowałam (prysznic, golenie, popakowanie itp) w szpitalu byłam ok 7:20 zanim mnie przyjeli zrobili ktg, już na ktg krzyczałam, że mam parte ale mi nie wierzyli bo skurcze miałam na 60% wzieli na kozetke a tam rozwarcie na 9cm i pędem na łóżko, 3 parcia o 8:30 już powitałam córcie :D a wenflon wbijali mi w biegu tak samo ubierali w koszule hehehe poród rewelacja wszystkim taki życze. takie wynagrodzenie pierwszego ;)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy do każdej spacerówki potrzebna jest wkładka?

• Szrlt Znajoma

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj miałam atrakcji. Małej wyskoczyły krostki (myślałam, ze to ugryzienia po komarze), ale sobie myśle, ze pójdę prywatnie do pediatry(swoją droga ordynator szpitala) rano przed szczepieniem, zeby jeszcze to sprawdziła, bo mieszka z 300 metrów ode mnie. Ona mi mówi, ze to pogryzienia po komarze i zeby iść szczepić i żebym jej to psikała octanisptem i ze maść mi przepisze, sobie myśle no ok. Ja pózniej patrzę, a to maść i z antybiotykiem i ze sterydami (niezłe kombo) na ugryzienie po komarze to juz mnie coś strzeliło i nie kupiłam. Idę do przychodni, a nasz pediatra mówi, ze to OSPA, ze juz ma wykwity w gardle i szczepienia nie będzie. Matko, zeby ktoś zobaczył moja minę. Aż mam ochotę pójść do tej pierwszej Pani doktor i coś jej powiedzieć. Dobrze, ze to nie ona decydowała o tym czy szczepienie wykonać czy nie, bo mogłoby sie to tragicznie skończyć. Teraz juz przed każdym szczepieniem będę badać crp, zeby nie było watpliwości. Ech, Ci lekarze. Człowiek głupieje. :/

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    A czy wasze maluchy odwracają sie z brzucha na plecy? U mnie jest problem szczególnie w nocy jak sie gibnie z pleców na brzuszek, spac tak nie potrafi wiec płacze.

Dziś był Światowy dzień karmienia piersią <3

Moja to już się turla .... :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 2411 2412 2413 2414 2415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ