X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak <3 cudowna wiadomość

muminka83 lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak to cudowne wiesci :) Mam nadzieję że to będzie Twój czas, piękny czas - tego Ci życzę :)

muminka83 lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak, rzadko wchodzę na bbf ale teraz zrobiłam to specjalnie żeby napisać: gratulacje! Trzymamy mocno z Marysią kciuki tak jak Ty za nas trzymałaś, więc na pewno wszystko dobrze się skończy tak jak w naszym przypadku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 21:35

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochani miłej niedzieli.

KASZKA33, Falon, Kate84, edyś, alinalii, Izoleccc lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas niedziela zaczęła się gorączką. To chyba wirus Bostoński,bo koleżanki syn ma a mieli kontakt jak jeszcze nikt nie wiedział, jutro czeka nas wizyta u lekarza. A we wtorek miałyśmy się szczepić i trzeba znowu przesunąć.

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak moje gratulacje! oby to był to już ten czas na Wasze spotkanie :*

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak <3 dawno mnie tu nie było ,ale takie cudowne wieści ,że musiałam wejść mimo mojej marudy :) Ogromnie się cieszę i gratuluję , życzę spokojnej ciąży :-* i pamiętaj pozytywne nastawienie !

Skowroneczka teraz doczytałam ,że macie refluks my walczymy z nim od początku a w sumi to nie walczymy bo próbowaliśmy ale od razu były zaparcia i problemy z kupką więc stwierdziłam ,że już wolę ulewanie niż na nowo brzuszkowe problemy! Dobrze ,że mówisz ,że powinno minąć po 6,5 miesiąca bo jesteśmy już w takim razie coraz bliżej! U nas wymioty nawet 2-3h po jedzeniu , nawet przed kolejnym eh .Dużo siły dla Was :-*

Widzę ,że pisałyście o waga i wzroście to moja ma 74cm 7300g 5 miesięcy + 1 tydzień, waga ur 2890, spadek 2620 ,w 3 miesiącu podwoiła wagę ur...fakt ostatnio baaardzo zwolniła z przybieraniem było po 40g na dobę a teraz mamy 11...

Pozdrawiamy z Amelką :)

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku... jestem wzruszona, że tyle z Was weszło tu specjalnie, żeby do mnie napisać!
    Dziękuję! <3

I dziękuję za wszystkie Wasze pozytywne myśli, bardzo są mi potrzebne, bo u mnie niestety coraz trudniej utrzymać spokój i optymizm. Plamienia wciąż trwają. Obawiam się, że mogą zwiastować coś złego.
    Jutro powtórzę betę i zobaczymy, co będzie.

Mam nadzieję, że to tylko straszaki i że moje dziecko jednak wybrało ten moment na przyjście.

Dziękuję, że jesteście <3

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Falon Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurra, hurra hurraaaa!!! Doczekałam się i ja, Julik po raz pierwszy obróciła się dziś z plecków na brzuszek! W końcu :-D :-D :-D (3m26d)

Izoleccc, d'nusia, edyś lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon brawo dla Julki :)

Kaszka jak to Bostonka to współczuję. Podobno paskudztwo jakich mało. :(

Annak trzymam kciuki za betę. Mam nadzieję, że plamienia się skończą i będzie następne nudne 8 miesięcy.

Falon lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje Dziecko wciąż strasznie ulewa, normalnie chłosta na siebie, podłogę. Skąd mam wiedzieć czy to nie refluks? No i jak pomóc? Bo rozumiem ze normalne to nie jest...? Jak pytam koleżanek to ich dzieci nie mają takiego problemu.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASZKA33 wrote:
    A u nas niedziela zaczęła się gorączką. To chyba wirus Bostoński,bo koleżanki syn ma a mieli kontakt jak jeszcze nikt nie wiedział, jutro czeka nas wizyta u lekarza. A we wtorek miałyśmy się szczepić i trzeba znowu przesunąć.
    A ma jakieś wypryski? Bo bostonka to tez ponoć wypryski i schodzi skóra z rączek i nóżek :/

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny moje Dziecko wciąż strasznie ulewa, normalnie chłosta na siebie, podłogę. Skąd mam wiedzieć czy to nie refluks? No i jak pomóc? Bo rozumiem ze normalne to nie jest...? Jak pytam koleżanek to ich dzieci nie mają takiego problemu.

Na tym etapie to refluks fizjologiczny wiec mozna minimalizowac tylko ulewanie. U nas tez takie chlustanie, nawet po tym syropku wiec kedyna nadzieja, ze z czasem samo przejdzie:-/ Generalnie czytalam, ze do roku moze rak byc, dopiero pozniej jaknic sie nie zmienia to duagnozuja czy to nie refluks.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powinnam udać się z tym do lekarza?

• Falon Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula też często ulewa no i nam pediatra powiedziała, że póki mała ładnie przybiera to nic tym nie robimy i do tej pory nie łamałam sobie z tym głowy, a może jednak powinnam?? Hm.. Teraz trochę zaczynam się tym stresować :(

201604051765.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:

Paola my mieliśmy usg pod kątem refluksu, wykazało cofający się pokarm (moja nie zawsze ulewa na zewnątrz czasem podchodzi do gardła) , musieliśmy podnieść nóżki łóżka od strony główki, po jedzeniu dość długo 1,5-2h nic z nią praktycznie nie można robić bo od razu chlusta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 17:55

km5szbmhexpco9m1.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a dostajecie do jedzenia zageszczacz? U nas tez byl problem z ulewaniem, a od kad daje zageszczacz to jest ok, a tez potrafil 2godz po jedzeniu ulac

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mogłam przejść obojętnie choć zaglądam to każdego dnia..
    Annak Trzymam kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli i za parę miesięcy będziesz tulić swoje ukochane i wyczekane maleństwo :-)

qdkkwn155308ojoh.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Dziewczyny a dostajecie do jedzenia zageszczacz? U nas tez byl problem z ulewaniem, a od kad daje zageszczacz to jest ok, a tez potrafil 2godz po jedzeniu ulac
    Ja karmię piersią.

Kate, czyli u Was refluks stwierdzony. A czy to może przejść, co mówi lekarz?

• *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też był problem z ulewaniem a raczej chlustaniem bo dosłownie po każdym karmieniu ciuszki były do zmiany.
    Kiedy zwróciłam uwagę na ten problem u pediatry to uzyskałam dokładnie taką samą odpowiedź że to normalne i skoro ładnie przybiera na wadze to nie ma się czym martwić. Jednak te chlustania nadal nie dawały mi spokoju.
    Ostatnio odwiedziliśmy pediatrę która badała młodego jeszcze w szpitalu i poleciła nam zagęszczacz do pokarmu Bebilon Nutrition. Można go dodawać zarówno do mm jak i do odciągniętego pokarmu. Odkąd zaczełam zagęszczać mleko chlustania całkowicie ustały.

mhsv3e5ehjywnm6i.png
‹‹ 2409 2410 2411 2412 2413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ