X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon ta galeria mnie wlasnie przekonuje coraz bardziej do fb i do grupy bo jestem mega ciekawa jak wygladają nasze dzieciaczki :D w koncu jak by nie patrzec caly okres ciazy i kolejne miesiace bylysmy razem! Do kogo sie odezwac zeby na fb dolączyc? Pokazę tam Wojtusia :)

Falon lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was posiada żyrafkę Sophie? Zastanawiam się nad fenomen tej zabawki. Zachęcona ekologicznym materiałem zakupiłam ( oj bolało ) i owszem mała zainteresowana, miele ją w buzi ale żeby jakaś wielka miłość, którą opisują w internecie to nie. Jakaś zwykła piszczałka - jak dla psa trochę

Mamy i Tymek jej nie lubi zupełnie ;)

• Falon Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Falon ta galeria mnie wlasnie przekonuje coraz bardziej do fb i do grupy bo jestem mega ciekawa jak wygladają nasze dzieciaczki :D w koncu jak by nie patrzec caly okres ciazy i kolejne miesiace bylysmy razem! Do kogo sie odezwac zeby na fb dolączyc? Pokazę tam Wojtusia :)

pap86 KASIA, DOMI i KATE to ogarniają :-)

201604051765.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    U nas jak zje o 20:00 i zaraz potem idzie spać, to budzi się teraz 22:30, 1, 3, a 5 wstaje :( Jak się zbudzi to gada przez ok godzinę i śpi pózniej jeszcze troszkę. Ech ech i to karmienie z 2 piersi tyle trwa, że ledwo w dzień kontaktuję :/

U nas dokladnie o tych samych porach pobudka. I tez czasami przerwa 1,5-2h na gadanie i krecenie. W sumie to sie przyzwyczailam choc czasami mam kryzys jak tak nie spi w nocy i leze i rycze wtedy. Ze zmeczenia chyba bo sil brak. Dzis mi wysiadlo kolano wiec bedzie ciekawie z noszeniem mlodej.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi wyslalam zapro do przyjaciolek. Czas odwiedzic Was na fb :)

d'nusia, Falon, foxica, Izoleccc lubią tę wiadomość

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy żyrafkę i Synek uwielbia :)

• Pass Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominik też ładnie spał bo budził się 1,4,7 i się wszystko rypło ostatnie noce to co 1,5 h się budził na jedzenie i o 4-5 gadanie godzinne. Ale później u nas w łóżku dosypiamy do 8-9. Jeden dzień był najgorszy bo nie dość ze się bawił po 5 to jeszcze po 7. Więc zasnął przed 9 i nie opłacało mi się już kłaść, byłam zła jak osa i dętka przez cały dzień. Za to nastepnego dnia w południe spaliśmy przytuleni 3h w dzień ciągiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 20:37

d'nusia, Falon lubią tę wiadomość

• Wira Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was przerabiała poszczepienny "nieutulony płacz" ? Czy to może mieć jakieś konsekwencje w przyszłości ? Czy to po prostu płacz no i trzeba go przetrwać ale potym dziecko będzie jak nowe ?

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    ja jeszcze okresu nie miałam ale nie ma co na niego liczyć bo biorę antykoncepcję. Póki co na drugie jeszcze nie pora :) Dziewczynki, które karmią piersią czy będziecie grzecznie czekać z rozszerzaniem diety do ukończenia 6miesiąca? Ja ostatnio po skończeniu 5tego podałam dosłownie łyżeczunię marcheweczki bo Wojtuś baardzo patrzy jak coś jemy i w ogóle jest zainteresowany jedzeniem i jak mu coś daję polizać czy odrobinęczkę ziemniaka ugotowanego to chętnie wsadza do buźki i zjada tylko się krzywi przy tym hehe.

Ja się skuszę po 5 podać już coś więcej, chcę zobaczyć jaka będzie reakcja na marchewkę czy jabłuszko, to będzie kwestia 2-3 łyżeczek czegoś nowego dziennie. A tak tylko cyc :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Czy któraś z Was przerabiała poszczepienny "nieutulony płacz" ? Czy to może mieć jakieś konsekwencje w przyszłości ? Czy to po prostu płacz no i trzeba go przetrwać ale potym dziecko będzie jak nowe ?

Niby wszystko jest ok, ale to jest NOP, przeczytaj na ulotce. Takie rzeczy należy zgłaszać.

Ja idę jutro, jestem przerażona tym co może wydarzyć się po szczepieniu.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieutulony płacz trzeba zglaszac jako NOP.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap a jak to udowodnić lekarzowi nagrywać filmik przez ponad 3h?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczko łączę się w bólu nocnego nie spania :/
    Wira dziewczyny dobrze mówią.
    Falon tez dzis myslalam jak płakałam jak Est urodziła, a mój mąż pukał się w głowę. I tez myslalam o tej akcji Domiii jaki to kabaret był :) Jak się ekscytowałam tymi porodami.
    Na moim porodzie zrobiłam grupę na fb z moich najlepszych koleżanek i mojej siostry i zdawałam im relację. Jak wody odeszły mi o 2 w nocy i rozpoczęłam pisanie, tak o 11-ej napisałam, że koniec relacji, bo zaraz umrę :D Teraz mi się z tego śmiać chce !

Madlene.:), Falon, Nadzieja87, Izoleccc lubią tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Pap a jak to udowodnić lekarzowi nagrywać filmik przez ponad 3h?
    Jak pediatra inteligentny to powinien matce uwierzyc. Moja lekarka kazala wtedy jechac na IP gdyby sie taki placz trafil.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do żyrafki Sophie to Kostek też uwielbia :)
    Ja tak samo uwielbiam oglądać zdjęcia naszych maluszków. Piękne te nasze lutowo-marcowo-kwietniowe maluszki.
    Kostek nie ma problemów ze spaniem. Przesypia całe nocki od kiedy skończył 2 miesiące. Nieraz obudzi się o 4 ale to zdarza się naprawde rzadko, kapiemy go koło 20.30-21 cyc i lulanko.

Falon lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Madness! Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też czekamy na skończony 6 miesiąc z rozszerzeniem diety :) Póki co tyko kp.

Falon lubi tę wiadomość

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spałam wlasnie 15 minut, bo juz karmię :/ pomocy :(

• edyś Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na prawdę to dietę powinno się rozszerzać po skończonym 6 miesiącu, a więc jak się 7 zaczyna. Ja się nie spieszę, planuję BLW więc zanim Ula usiądzie to zejdzie. Wcześniej może kaszki robione ze zwykłych kasz czy ryżu.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Spałam wlasnie 15 minut, bo juz karmię :/ pomocy :(
    A na leżąco? Złapiesz drzemkę ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kleików mam kukurydziany Nestle i ryżowy Bobovity chyba i nie widziałam tam cukru raczej.

Płacz po szczepieniu - u nas po każdym. Tzn popołudniu lub wieczorem płacz, który ciężko uspokoić. Problemy z zasypianiem, pobudki w ciągu 3-4 godz od zaśnięcia z płaczem, pomaga w większości razy tylko cyc. Po poprzednim ranki też były z płaczem. Teraz znowu trwa to już tydzień. Jestem wykończona i nie rozumiem. Mówiłam pediatrze teraz na szczepieniu o poprzednich płaczach. Wydawało mi się, że ona tak "przeżywa" nadal ten ból itp. Ale to już jest dziwne... ;(

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
‹‹ 2416 2417 2418 2419 2420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ