Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze potem w nocy rozregulowanie już całkiem, budzi się w cały świat, czasem pierwszy sen jest dłuższy, ale jak dla mnie za krótki i potem pobudka co 1,5 2 2,5 godziny. Chodze tak zmęczona, że masakra. Kręci mi się częśto w głowie. Karmię na leżąco, czasem przysne, ale to boję się, że mąż jązgniecie lub mi z drugiej str łóżka spadnie. A chciałam ją zawsze do łóżeczka odkładać.

Aha kliek chciałam do mleka na noc dodawać żeby lepiej spała. Na razie podałam raz w dzień i czekam na kolejną próbę. Dziś na buzi dwie takie nie wiem krostki jej wyskoczyły, a podałam w sobote... Na noc daję jej mm, ale bez cyca w buzi jako smoczka i tak nie chce zasnąć. W dzień staram się i w nocy tylko cycem, ale jak czasem przy obu piersiach mi płacze - robie mm. Albo jak wychodzę raz na jakiś czas, a nie wystarczy moje odciągnięte (a ściągam max 50 wieczorem....) to wtedy też mm.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Karka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A żyrafki nie kupiłam w końcu bo mąż powiedział, że za drogo...

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa karmienie numer 2... Tak Edyś w nocy na leżąco.

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres jesienno-zimowy na horyzoncie, za chwile trzeba bedzie myslec o zakupach ubraniowych. I tak sie juz zastanawiam nad obuwiem zimowym. Co takuwmu maluszkowi kupic na nozki? Kombinezonow nie chce wiec cos na nozki musi byc. Tylko co? Normalne buty zimowe? Zaczynaja sie od r.18 wiec lada chwila sie nadadza. Ale czy to dobry pomysl? Czy moze lepiej jakies cieple papucie? Myslalyscie juz moze nad tym?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczko ja proponuje ciepłe papucie lub buty "niechodki". Obuwie zimowe moim zdaniem jest za ciężkie na stopkę takiego maluszka :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to boli mnie dzisiaj brzuch z nerwów przez szczepienie! Dupa jestem, czasem sobie myślę, ze nie nadaje się na matkę! Boje się jak diabli, a przecież wiele z Was ma to już za sobą i nie było tak źle.

Miłego Dnia Dziewczyny!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Wira Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.radiomerkury.pl/informacje/pozostale/porod-na-przystanku-autobusowym.html

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Falon Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Ogólnie to boli mnie dzisiaj brzuch z nerwów przez szczepienie! Dupa jestem, czasem sobie myślę, ze nie nadaje się na matkę! Boje się jak diabli, a przecież wiele z Was ma to już za sobą i nie było tak źle.

Miłego Dnia Dziewczyny!

Co Ty Renka opowiadasz! Nadajesz się! Wiesz jak ja się bałam?? Czułam się gorzej jak przed jakimś egzaminem! Było mi ciężko patrzeć na te jej łezki :-( to chyba całkowicie normalne. I nie jesteś żadna dupa tylko kochająca zatroskana mama. Głowa do góry, nie diabeł taki straszny! Trzymam kciukasy! :-D

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Okres jesienno-zimowy na horyzoncie, za chwile trzeba bedzie myslec o zakupach ubraniowych. I tak sie juz zastanawiam nad obuwiem zimowym. Co takuwmu maluszkowi kupic na nozki? Kombinezonow nie chce wiec cos na nozki musi byc. Tylko co? Normalne buty zimowe? Zaczynaja sie od r.18 wiec lada chwila sie nadadza. Ale czy to dobry pomysl? Czy moze lepiej jakies cieple papucie? Myslalyscie juz moze nad tym?

Ja mam takie puchate niby "emu" :) Tylko nie wiem czy będą dobre jeszcze na jesień skoro Tymo ma takie giry wielkie :P

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Co Ty Renka opowiadasz! Nadajesz się! Wiesz jak ja się bałam?? Czułam się gorzej jak przed jakimś egzaminem! Było mi ciężko patrzeć na te jej łezki :-( to chyba całkowicie normalne. I nie jesteś żadna dupa tylko kochająca zatroskana mama. Głowa do góry, nie diabeł taki straszny! Trzymam kciukasy! :-D

Odezwę sie po, dziękuje za słowa otuchy. :)

Falon lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka ja zamierzam kupić http://www.lamillou.com/shop/buty.

• edyś Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danusia jak nocka? A ząbek Jaśkowi nie idzie? Może przez to szuka ukojenia w twych ramionach? Taka mnie rozkmina wzięła podczas mycia naczyń :D

l22ncwa15v2ncszo.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Skowroneczka ja zamierzam kupić http://www.lamillou.com/shop/buty.

Sliczne, dziekuje za info:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, jakie cudeńka! Na moje chude nóżki to chyba trzeba babcię poprosić żeby takie uszyła.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Danusia jak nocka? A ząbek Jaśkowi nie idzie? Może przez to szuka ukojenia w twych ramionach? Taka mnie rozkmina wzięła podczas mycia naczyń :D
    Hehe! Idą te zęby i idą. Jeszcze była pobudka o 3 i juz o 6 wstaliśmy. Także było nie najgorzej, mąż mowi, że wstawał jeszcze 2 razy go kołysać, ale nie wiem, czy mu się nie przyśniło :D

• KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Skowroneczko ja widziałam w H&M takie fajne ciepłe papucie wyglądały jak śniegowce i były całe miękkie

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czytam, ale na wszystko brak mi sił i czasu. Pietrucha położony spać o 19 potrafi obudzić się już przed 20... Do 23 taka walka co godzinę, potem śpi do około 1:00, następnie 3:00 i o 5:00 pobudka. Jesteśmy z M już wykończeni, tym bardziej że w dzień synula cały czas marudzi i nic go nie zajmuje na dłużej niż kilka minut. O wszystko piszczy i krzyczy. Taki netwusek z niego, o wszystko co mu nie pasuje wkurza się. Potrafi ze śmiechu przejść w płacz. A my skaczemy wokół niego jak wariaci, byle dziecko było zadowolone. Chociaż szczerze to czasem bierze mnie taka złość (!), że lepuej nie mówić.
    Wyszła Pietruszce dolna jedynka, więc może to jest przyczyną tego marudzenia. Już sama nie wiem.
    Zazdroszczę Wam tego przytulania się w łóżku. Pietrucha śpi tylko u siebie w łóżeczku, co oczywiście poprzedzone jest serią zabiegów usypiających, płaczem i lamentami. Rano też go biorę do nas do sypialni, karmię na leżąco, ale jak jest zmęczony to nie usypia tylko zaczyna płakać.
    Cały czas dokarmiam kaszką i w ogóle nie przełożyło się to na wyciszenie lub sen nocny. Pewnie ten typ już tak ma ;-) Z dalszym rozszerzeniem diety czekam do skończonego 6 miesiąca. Jednak jutro idę skontrolować wagę malucha i jak będzie słaby przyrost, to trzeba będzie pewnie działać wcześniej.
    Przez kilka dni byli u mnie rodzice. Bardzo mi pomogli, już samą swoją obecnością. Chętnie brali wnuczka na spacery, zajmowali się nim rano bym złapała chociaż trochę snu, a do tego obiady. Mmmm rozmarzyłam się. Teraz ciągle piszą, że tęsknią i muszę słać im ciogle mms'y. Żałuję, że nikt z rodziny nie mieszka bliżej, byłaby pomoc przy synku. A tak to ich przyjazd, chociaż moi rodzice są ok i nie trzeba nic przy nich robić, to jednak taka gościna... A jakby mieszkali bliżej to wpadliby na godzinkę, zajęli się Pietruszką. Mama proponuje, że jak chcę to może nawet raz w tygodniu przyjechać na cały dzień, ale to jest jednak 200 km. Rodzice coraz starsi, mają zresztą swoje życie.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na portalu edziecko znalazłam taki wpis, trochę mi pomógł i mnie otrzeźwił.

"A może warto spojrzeć na to z innej strony? Może posiadanie dziecka, które ma większe potrzeby, niż wskazuje statystyka, to okazja do własnego rozwoju? Do ćwiczenia cierpliwości, siły charakteru, wrażliwości, umiejętności przeciwstawiania się stereotypom."

d'nusia, edyś, Renka88, Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj M+M trafil Ci sie wrazliwiec. A powiedz czy Twoj synek lubi lezec nago albo glaskanie i dotykanie? Zastanawiam sie czy u takich maluchow mozna juz zauwazyc zaburzenia integracji sensorycznej. Sluchaj a moze masaz jakis wieczorny wyciszajacy? Nie wiem, tak wymyslam..

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M doskonale cię rozumiem. Nasi rodzice 160 km od nas, ale jak do nich jedziemy, to chętnie się zajmują. Jasio bardzo lubi dziadków. Szkoda ze tak daleko, a nie chcę ich męczyć przyjazdami bo mają po 68 lat :/
    Jeszcze bym się o nich martwiła :(

‹‹ 2417 2418 2419 2420 2421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ