Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ,jest bardzo blada druga kreska <3

trzymajcie kciuki , kolejny test jestem w stanie zrobić dopiero po weekendzie

Renka88, A.Kasia, muminka83, M+M+?, d'nusia, edyś, RudyTygrysek, Karka, Madness!, She86, foxica, *Beacik*, Lula_w, Izoleccc lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    No z tym hamulcem w wozku to dla mnie byla nauczka juz NA CALE ZYCIE! trzeba sie przygotowac na rozne wypadki,mniejsze lub wieksze. Fajnie tez przypomniec sobie lub w ogole obejrzec i na lalce wyprobowac pierwszą pomoc przedmeczną bo inaczej wykonuje sie ją u takich maluchow. Gdzies na jakims blogu parentingowym wyczytalam,ze kobieta musiala ratowac dziecko bo zachlysnelo sie jedzeniem. Warto taki kurs przecwiczyc.

Tu masz rację. Warto skorzystać z takiego kursu. Chociaż po tym jak syn dostał uczulenia po leku i musiałam pierwszą pomoc zrobić stres działa motywująco

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

Trzymamy kciuki ale możemy już delikatnie się cieszyć bo druga kreska to szczęśliwa kreska i nie ważne czy blada czy nie blada :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

Gratulacje ;) uważaj, bo teraz jednak nie jest tak łatwo :) i informuj na bieżąco co slychac :) ale jaja :D ja to jeszcze poprzednia ciaza żyje a tu kolejne :)

muminka83 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Alina ale jaja!!! No to powodzenia. :) oczywiście rownież gratuluje i czekam na relacje z kolejnych forumowych 9 miesięcy!

My sie witamy w dniu skończonych 5 miesięcy! Jak ten czas leci!!!

Miłego dnia!

muminka83, A.Kasia, d'nusia, edyś, foxica lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

Trzymam kciuki za mocną drugą krechę ;) Podziwiam Was, że tak szybko się zdecydowaliście ale w sumie gdyby u mnie sytuacja wyglądała inaczej to kto wie :)

muminka83, alinalii lubią tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ale nazywanie siebie złą matką czy mówienie że się dziecko zawiodło na matce to lekka przesada. Naprawdę. Słowo zawieść kojarzy się z czymś dużo gorszym. Zawieść można zaufanie. W tym kontekście pisałam. Najważniejsze że małej nic się nie stało. I nie masz na co się obruszać bo nic złego nie napisałam.
    Nie krytykuję żadnej za wychowywanie dziecka jak wychowuje i co mu kupuje. Przypominam że nie dalej jak 3 tygodnie temu skrytykowana została totalnie jedna z dziewczyn i jakoś nikt się nie obruszał.
    Trzeba wsiąść się w garść i iść dalej.

I naprawdę kochana sarkazm był nie potrzebny odnośnie złotych dzieci.
    Owszem mam złote, dobre i grzeczne dzieci. Pracuję dużo z nimi i nie mam z nimi większego problemu. Dzieci jak dzieci ale staram się by życie mnie nie zdominowało i czerpię z niego co najlepsze by nie zwariować. Ot taki sekret. :P

Byc moze niepotrzebny, ale wiekszosc z nas tutaj boryka sie z mniejszymi czy wiekszymi problemami z dziecmi wiec pisanie o niedramatyzowaniu z punktu widzenia kogos kto wiekszych problemow z dziecmi nie ma wydalo mi sie nie na miejscu. Wiem, ze Ty masz inne problemy, zdrowotne, i moznaby powiedziec, ze nasze tu nijak sie maja do Twoich no ale kazdy ma swoja skale problemow i skoro dla jednej jest to wlasnie upadek dziecka to tez trzeba to uszanowac. Moze faktycznie nie jest to powod do krytykowania siebie jako matki, ale tez nie mozna tego umniejszac skoro dla kogos jest to wazne.

Poza zmeczeniem tez nie moge narzekac na dzieciaki mimo wszystko. Sa zdrowe, radosne, bystre, prawidlowo sie rozwijaja. Problemy z Mala poki co minely. A ze czadami dokazuja i brak sil? No coz to w koncu dzieci. I pisanie o zlotych dzieciach nie bylo zlosliwe, gratuluje, ze mialas tyle szczescia. Ja mimo niewyspania i zmeczenia tez uwazam, ze je mam. Tylko pamietaj, ze nie kazdy ma tak "lekko" i trzeba sie tez wczuc w czyjas sytuacje.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz, Ty Muminko marzysz zeby pospac dluzej, a wiekszosc z nas tu marzy zeby wogole pospac w nocy. I to tez jest dla nas problem. I kiedy o nim mowimy to tez dramatyzujemy?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Muminko mnie się wydaje, że to jest tak jak w tej prześmiewczej historyjce - nie wiem czy słyszałaś.
    Kobieta urodziła pierwsze dziecko, kiedy w wieku 6 miesięcy raz zakaszlnęło to matka poleciała do lekarza i woła " Panie doktorze proszę ratować moje dziecko, ono na pewno ma astme/ cholere / gruźlicę, o Boże ono umiera" etc.
    Ta sama kobieta tyle, że 7 lat później mając już 3 dzieci Przybiega do niej najmłodsze " Mamo, mamo, dotknąłem skrzynki pod napięciem i urwało mi rękę!" , matka na to " Ale masz jeszcze drugą więc idz się bawić".
    Oczywiście rozumiesz puentę ?

edyś lubi tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczuwam się w wasze położenie. Mój dzień zaczyna się zawsze wcześnie. Muszę mieć dużo samodyscypliny by z wszystkim się wyrobić i nie jest to łatwe. Uważam tylko że krytyka samej siebie w tak okrutny sposób nie jest dobra bo nie motywuje w żaden sposób. Łatwo jest komuś napisać że zrobił głupi błąd Ale czy to pomoże w czymś? Nie. Dlatego pewnych pomysłów odnośnie dzieci nie krytykuję. Panika jest najgorsza jaka można zafundować sobie o dziecku. Trzeba wyciągnąć wnioski i będzie dobrze. Nie pamiętam która dziewczyna ale pisała że nawet nie wie kiedy ale z hamaka dziecko jej czy jej cioci spadło inna że idąc po schodach potkneka się dobrze że dziecko było w kocu bo nic się nie stało. Takie wypadki się zdarzają i nie mamy często na to wpływu. Czasem nie zastanowimy się nad czymś. Jeśli chodzi o nadwrażliwość to jestem takim typem. Chodzę z dziećmi do lekarza z byle powodu bo panicznie się boję. Jednak nie uważam się za zła matkę tylko dlatego że popełniłam błędy wychowawcze. Czasem rycze w poduszkę bo wydaje mi się ze to źle na nie wpłynie. No cóż. Chciałam dobrze więc jeśli kogoś urazilam to przepraszam najmocniej

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Alina. Szalona Ty:-) Powodzenia

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a Wy byliście już w tej Chorwacji?

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Widzisz, Ty Muminko marzysz zeby pospac dluzej, a wiekszosc z nas tu marzy zeby wogole pospac w nocy. I to tez jest dla nas problem. I kiedy o nim mowimy to tez dramatyzujemy?

Nigdy w życiu w żadnym poście tak nie napisałam. Zawsze starałam się was wspierać i pisać że będzie lepiej. Tego mi nie możesz zarzucić. Odniosłam się tylko do postu koleżanki która tak na siebie nadawała że jak ona to nie zawiodła córki że aż miałam wrażenie że skoczy z mostu. Rozumiem że czuje się winna ale uważam ze życie to błędy i wzloty. Raz popełniamy błąd i uczymy się na nim. Mieć żal do siebie rozumiem i nawet jest zrozumiały jednak zaufanie dziecka zawodzi się wtedy kiedy umyślnie się je krzywdzi, oddaje do domu dziecka, obraża, poniża czy bije....Dlatego jeszcze raz przepraszam.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Wiesz Muminko mnie się wydaje, że to jest tak jak w tej prześmiewczej historyjce - nie wiem czy słyszałaś.
    Kobieta urodziła pierwsze dziecko, kiedy w wieku 6 miesięcy raz zakaszlnęło to matka poleciała do lekarza i woła " Panie doktorze proszę ratować moje dziecko, ono na pewno ma astme/ cholere / gruźlicę, o Boże ono umiera" etc.
    Ta sama kobieta tyle, że 7 lat później mając już 3 dzieci Przybiega do niej najmłodsze " Mamo, mamo, dotknąłem skrzynki pod napięciem i urwało mi rękę!" , matka na to " Ale masz jeszcze drugą więc idz się bawić".
    Oczywiście rozumiesz puentę ?

Czy się ma 1 czy dwoje czy troje dzieci tak samo się o nie człowiek martwi :P Przynajmniej u mnie tak jest :P

Lula_w lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Madness! Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii trzymam mocno kciuki :) I zazdroszczę :))

alinalii lubi tę wiadomość

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Nigdy w życiu w żadnym poście tak nie napisałam. Zawsze starałam się was wspierać i pisać że będzie lepiej. Tego mi nie możesz zarzucić. Odniosłam się tylko do postu koleżanki która tak na siebie nadawała że jak ona to nie zawiodła córki że aż miałam wrażenie że skoczy z mostu. Rozumiem że czuje się winna ale uważam ze życie to błędy i wzloty. Raz popełniamy błąd i uczymy się na nim. Mieć żal do siebie rozumiem i nawet jest zrozumiały jednak zaufanie dziecka zawodzi się wtedy kiedy umyślnie się je krzywdzi, oddaje do domu dziecka, obraża, poniża czy bije....Dlatego jeszcze raz przepraszam.

Nie przepraszaj Muminko, nie ma potrzeby. Tak jak piszesz, zycie to dobre i zle rzeczy, i z jednymi i z drugimi trzeba umiec sobie radzic. Czasami za mocno sie reaguje, moza ja tak zareagowalam? W kazdym razie nic zlego nie mial na mysli, ani tez nic nie mam do Ciebie:-) Nic zlego w kazdym razie. Duzy podziw i szacunek, ze dajesz rade. Do nas wszystkich z reszta, ze dajemy.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina wow!!! Gratulacje!

M+M możesz mi napisać jak ten Twój wciągacz do gilków który polecałaś sprawdza się w czyszczeniu? Czy jest bardzo wymagający i czy idzie go wyczyścić dokładnie? Bo dla przykładu te wszystkie fridy, aspinoski to można wyparzać codziennie, wygotowywać a te gile i tak nie chcą się ze środka doczyścić. I właśnie myślę nad kupnem tego, który Ty polecałaś.

• edyś Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, czasami się dziwię jak w jednym miejscu mogło się spotkać tak wiele mądrych, inteligentnych, szanujących drugiego człowieka, niezawistnych kobiet :D

muminka83, Karka, skowroneczka87, Renka88, RudyTygrysek, foxica, Izoleccc lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinko podziwiam, zazdroszczę i trzymam kciuki!

alinalii lubi tę wiadomość

• She86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii gratuluję i zazdroszczę! :)

Ja mam termin @ we wtorek, ale było mało serduszek wiec raczej marne szanse że się uda..

Co do nie uwagi przy dzieciach.. no cóż nie pisałam wcześniej ale 1 sierpnia moje dziecko bawiło się gryzakiem na leząco i nazbierało się w buzi pełno śliny.. zachłysneła się.. straciła oddech na moment.. straszna chwila dla matki :(

A teraz jak byliśmy w Gdyni to spadła nam przez nieuwagę z naszego łóżka na dywan, płakała strasznie, miałam takie wyrzutu sumienia, chwila nieuwagi.. mam nauczkę!

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

‹‹ 2420 2421 2422 2423 2424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ