Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Takie sytuacje to najlepsze lekcje. Szkoda tylko ze kosztem takich maluchow.
Oliwka jeszcze sie nie podnosi ale lezac na brzuchu potrafi podpierac na prostych lokciach wiec postanowilam dzis zrobic materac poziom nizej-dla wlasnej spokojnosci. Muminko byc moze nadmiernie panikuje-na swoje usprawiedliwienie mam tylko to ze to moje piersze dziecko po prostu. -
Wira wrote:Takie sytuacje to najlepsze lekcje. Szkoda tylko ze kosztem takich maluchow.
Oliwka jeszcze sie nie podnosi ale lezac na brzuchu potrafi podpierac na prostych lokciach wiec postanowilam dzis zrobic materac poziom nizej-dla wlasnej spokojnosci. Muminko byc moze nadmiernie panikuje-na swoje usprawiedliwienie mam tylko to ze to moje piersze dziecko po prostu.
Przyszła dziś bryka. Mega zadowolona u -
Dziewczyny!
Pewnie nie jedna z was będzie chciała kupić wózek spacerowy.
Polecam wam sklep
http://sklep.dzieciecemarzenia.pl/produkt/x-lander-x-cite-red-2015-spacerowy-darmowa-dostawa-xcite
Wózki są tu naprawdę tanie a do tego można negocjować cenę nawet już od rabatu jaki jest na stronie.
Głos pracownika jest fenomenalny - seksowny i naprawdę za ten głos dałabym wiele.
Wracając do tematu. Zakupiłam to wózek z kolekcji 2015 w cenie połowie niższej niż proponują w sklepach stacjonarnych w Zabrzu.
Jestem zadowolona. A.Kasiu dziękuję bo w sumie Ty na wiele rzeczy zwróciłaś mi uwagę przy wyborze wózka i powiem że ten jest w dziesiątkę. -
Alina cicho Gratuluję i Trzymam kciuki
Oznaczałoby to , że znowu będziesz marcową mamusią ???
Ale super, domek się buduję trzeba go zapełnić , Cudownie!
Moje Gołąbeczki śpią i śpią aż mi się nudzi ;-P a na "siostrzyczkę" muszą poczekać ze 2 lata
-
Alina - gratuluję! Wyczekiwałyśmy tego, która pierwsza ogłosi radosną nowinę. Trzymam kciuki za pomyślność
P.S. Jesteś po cc - nie za szybko ta ciąża? Przepraszam nie zrozum mnie źle, ale zawsze dochodziły mnie informacje że minimum rok trzeba poczekać?
M+M+? - jedziemy za tydzień. -
Karolina@ wrote:Alina - gratuluję! Wyczekiwałyśmy tego, która pierwsza ogłosi radosną nowinę. Trzymam kciuki za pomyślność
P.S. Jesteś po cc - nie za szybko ta ciąża? Przepraszam nie zrozum mnie źle, ale zawsze dochodziły mnie informacje że minimum rok trzeba poczekać?
M+M+? - jedziemy za tydzień.
Teraz Karolinko bada się bliznę po CC. Kiedyś było tak że trzeba odczekać 2 lata. Teraz niektóre kobiety dostają zielone światło już po 3 msc. W środku to jest wszystko zrośnięte na bank. Ginekolog bada bliznę jeśli jest odpowiednich rozmiarów nie ma problemu. Mam koleżankę zresztą jest na ovu która zaszła w drugą ciążę 4 msc po cc. Urodziła w terminie. -
Paola - chyba łatwo się czyści, ale szczerze to nigdy tego nie robiłam tylko M. U nas gile to męska sprawa
Zawsze po użyciu M odkręca nakładkę i znika na chwilę w łazience, krótko mu to zajmuje. Pytałam - mówi że łatwo. Ale szczerze przyznaję, że my - chociaż bardzo czyści - to nie mamy świra na punkcie sterylności. Np miseczkę po kaszce myjemy, nie wyparzamy jej. Tak więc ta końcówka od gilociągu (u nas tak ochrzcilismy to urządzenie) jest po prostu myta w ciepłej wodzie i tyle.
Karolina - no to trzymam kciuki. Ale wiem, że wszystko się uda, bo Ty masz świetne podejście!!!
Ja pierwszy raz od dawna jestem 2h sama. Panowie poszli na spacer! A ja miałam odpoczywać, ale w tym czasie zrobiłam pranie, obiad, ogarnęłam chatę i siebie. Dopiero usiadłam a właśnie M dzwonił że wracają... Hmmm. Przynajmniej posluchałam sobie nowej płyty Ani Dąbrowskiej. Tyle z tego wolnego miałam. No a teraz czeka mnie walka do 19, bo Pietrucha cały czas marudny, ciągle jęczy, jż nie wiemy jak mu dogodzić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 15:53
-
Muminka - dzięki za informację! Znowu dowiedziałam się czegoś nowego. W sumie brzmi to sensownie
M+M+? - pewnie, że wszystko się uda, nie ma innej opcjiwiadomo, że do wakacji z niemowlakiem trzeba się inaczej przygotować, aniżeli jechaliśmy tylko we dwoje. Tak na prawdę mam bezproblemowe dziecko, więc to sama radość jechać z takim Bąblem na urlop
muminka83, M+M+?, foxica lubią tę wiadomość
-
Alinko gratuluje. Jak już jest druga kreska choćby najbledsza to i tak oznacza ciąże. Jak drugi tez będzie z ciemniejszą oznacza tylko, że beta dobra przyrasta.
Moja najlepsza przyjaciółka zaszła w ciąże po 6 miesiącach od poprzedniej cesarki - w chwili obecnej ma dwie zdrowe dziewczynki i wszystko OK - z blizną po kolejnym CC również
Ja tak myślę, by we wrześniu odstawić tabletki. Jak będzie to będzieZa pracodawcą mi nietęskno zwłaszcza, że wróciłabym pewnie do pracy gdzieś ok maja ( no bo trzeba wykorzystać zaległy urlop ) a w czerwcu kończy mi się umowa. Biorąc pod uwagę moją szefową, która nie pogratulowała mi zajścia w ciąże, nie pogratulowała mi urodzenia dziecka - w ogóle odkąd poszłam na L4 przestałam dla niej istnieć jakby idę o zakład, że mi tej umowy nie przedłuży.
Od poniedziałku rozszerzam diete. Oliwka będzie miała 5,5 mies. Myślę, że to dobry okres. Te 2 tygodnie nie zrobią wielkiej różnicy a chciałabym by w Hiszpanii już trochę była na jakiś słoiczkach.
Jak to się robi ? Wiem, że zaczyna się od warzyw ( mam już zakupioną marchewkę, dynię i brokuły ) . Ale mam na myśli te kaszki czy kleiki - to też się podaje? od kiedy? jakie? w jakiej ilości ? Ktoś mi coś podpowie bo dla mnie to rozszerzenie diety to czarna magia i trochę się boję. -
nick nieaktualny
-
alinalii wrote:dziewczyny ,jest bardzo blada druga kreska
trzymajcie kciuki , kolejny test jestem w stanie zrobić dopiero po weekendzie
Podziwiam i chyba mogę gratulować
Ja osobiście chyba nie odważyłabym się na tak małą różnicę między dzieciaczkamichyba bym się wykończyła
Ale u mnie to już raczej "sklepik" zamknięty.skowroneczka87 lubi tę wiadomość
-
Alinko ogromne gratulacje.
Ja w sumie też bym mogła miec już kolejne maleństwo ale jeszcze musimy poczekać. Mieszkamy z teściami i zbyt dużo miejsca nie mamy. A dziś teściowi śniło się że byłam w ciąży i spodziewaliśmy się córeczki puki co mają 6 wnuków żadnej wnuczki.
Ja tez kp i nie mam okresu i wcale za nim nie tęsknie. Moja mama z 2 lata nie miała a kp 3 i pół roku brata -
Ja również bez okresu
Madness, wcale nie trzeba mieć żeby zajść w ciążę
Szczegółowo na ten temat http://dziecisawazne.pl/czy-mozna-zajsc-w-ciaze-podczas-karmienia-piersia/
Renka, ja zamawiałam ale muszę czekać do 25 sierpnia, bo dopiero wtedy będą w sklepach. Musiałabyś na fb wywołać Teresę, bo jej się udało ostatnią sztukę z neta zamówićRenka88 lubi tę wiadomość