Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Wira Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie sytuacje to najlepsze lekcje. Szkoda tylko ze kosztem takich maluchow.
    Oliwka jeszcze sie nie podnosi ale lezac na brzuchu potrafi podpierac na prostych lokciach wiec postanowilam dzis zrobic materac poziom nizej-dla wlasnej spokojnosci. Muminko byc moze nadmiernie panikuje-na swoje usprawiedliwienie mam tylko to ze to moje piersze dziecko po prostu.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Takie sytuacje to najlepsze lekcje. Szkoda tylko ze kosztem takich maluchow.
    Oliwka jeszcze sie nie podnosi ale lezac na brzuchu potrafi podpierac na prostych lokciach wiec postanowilam dzis zrobic materac poziom nizej-dla wlasnej spokojnosci. Muminko byc moze nadmiernie panikuje-na swoje usprawiedliwienie mam tylko to ze to moje piersze dziecko po prostu.
    Kotek. Posłuchaj. Zdrowy rozsądek jest potrzebny i chwali się że go masz. Jedyne na co zwracam uwagę byś nigdy nie dopuszczała myśli że zawiodłaś dziecko. Mając taka mamę jak Ty to nie możliwe.

Przyszła dziś bryka. Mega zadowolona u

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!

Pewnie nie jedna z was będzie chciała kupić wózek spacerowy.
    Polecam wam sklep

http://sklep.dzieciecemarzenia.pl/produkt/x-lander-x-cite-red-2015-spacerowy-darmowa-dostawa-xcite

Wózki są tu naprawdę tanie a do tego można negocjować cenę nawet już od rabatu jaki jest na stronie.
    Głos pracownika jest fenomenalny - seksowny i naprawdę za ten głos dałabym wiele.

Wracając do tematu. Zakupiłam to wózek z kolekcji 2015 w cenie połowie niższej niż proponują w sklepach stacjonarnych w Zabrzu.

Jestem zadowolona. A.Kasiu dziękuję bo w sumie Ty na wiele rzeczy zwróciłaś mi uwagę przy wyborze wózka i powiem że ten jest w dziesiątkę.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• foxica Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina cicho Gratuluję i Trzymam kciuki :-)
    Oznaczałoby to , że znowu będziesz marcową mamusią ??? ;-)
    Ale super, domek się buduję trzeba go zapełnić , Cudownie! :-)
    Moje Gołąbeczki śpią i śpią aż mi się nudzi ;-P a na "siostrzyczkę" muszą poczekać ze 2 lata ;-)

qdkkwn155308ojoh.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina - gratuluję! Wyczekiwałyśmy tego, która pierwsza ogłosi radosną nowinę. Trzymam kciuki za pomyślność :) P.S. Jesteś po cc - nie za szybko ta ciąża? Przepraszam nie zrozum mnie źle, ale zawsze dochodziły mnie informacje że minimum rok trzeba poczekać?

M+M+? - jedziemy za tydzień.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Alina - gratuluję! Wyczekiwałyśmy tego, która pierwsza ogłosi radosną nowinę. Trzymam kciuki za pomyślność :) P.S. Jesteś po cc - nie za szybko ta ciąża? Przepraszam nie zrozum mnie źle, ale zawsze dochodziły mnie informacje że minimum rok trzeba poczekać?

M+M+? - jedziemy za tydzień.

Teraz Karolinko bada się bliznę po CC. Kiedyś było tak że trzeba odczekać 2 lata. Teraz niektóre kobiety dostają zielone światło już po 3 msc. W środku to jest wszystko zrośnięte na bank. Ginekolog bada bliznę jeśli jest odpowiednich rozmiarów nie ma problemu. Mam koleżankę zresztą jest na ovu która zaszła w drugą ciążę 4 msc po cc. Urodziła w terminie.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola - chyba łatwo się czyści, ale szczerze to nigdy tego nie robiłam tylko M. U nas gile to męska sprawa :-) Zawsze po użyciu M odkręca nakładkę i znika na chwilę w łazience, krótko mu to zajmuje. Pytałam - mówi że łatwo. Ale szczerze przyznaję, że my - chociaż bardzo czyści - to nie mamy świra na punkcie sterylności. Np miseczkę po kaszce myjemy, nie wyparzamy jej. Tak więc ta końcówka od gilociągu (u nas tak ochrzcilismy to urządzenie) jest po prostu myta w ciepłej wodzie i tyle.

Karolina - no to trzymam kciuki. Ale wiem, że wszystko się uda, bo Ty masz świetne podejście!!!

Ja pierwszy raz od dawna jestem 2h sama. Panowie poszli na spacer! A ja miałam odpoczywać, ale w tym czasie zrobiłam pranie, obiad, ogarnęłam chatę i siebie. Dopiero usiadłam a właśnie M dzwonił że wracają... Hmmm. Przynajmniej posluchałam sobie nowej płyty Ani Dąbrowskiej. Tyle z tego wolnego miałam. No a teraz czeka mnie walka do 19, bo Pietrucha cały czas marudny, ciągle jęczy, jż nie wiemy jak mu dogodzić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 15:53

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinko trzymam kciuki za ciemniejsza kreche ;)

muminka83 lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka - dzięki za informację! Znowu dowiedziałam się czegoś nowego. W sumie brzmi to sensownie :)

M+M+? - pewnie, że wszystko się uda, nie ma innej opcji :) wiadomo, że do wakacji z niemowlakiem trzeba się inaczej przygotować, aniżeli jechaliśmy tylko we dwoje. Tak na prawdę mam bezproblemowe dziecko, więc to sama radość jechać z takim Bąblem na urlop :)

muminka83, M+M+?, foxica lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet okresu jeszcze nie dostałam :p btw sa tu mamy kp które nie mają jeszcze miesiączki?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Madness! Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam nadal i w sumie nie wiem czy się cieszyć czy nie :) Z jednej strony fajnie od tego odpocząć jeszcze jakiś czas, z drugiej strony małe dziecko mi się marzy :D

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinko gratuluje. Jak już jest druga kreska choćby najbledsza to i tak oznacza ciąże. Jak drugi tez będzie z ciemniejszą oznacza tylko, że beta dobra przyrasta.
    Moja najlepsza przyjaciółka zaszła w ciąże po 6 miesiącach od poprzedniej cesarki - w chwili obecnej ma dwie zdrowe dziewczynki i wszystko OK - z blizną po kolejnym CC również :-)
    Ja tak myślę, by we wrześniu odstawić tabletki. Jak będzie to będzie :-) Za pracodawcą mi nietęskno zwłaszcza, że wróciłabym pewnie do pracy gdzieś ok maja ( no bo trzeba wykorzystać zaległy urlop ) a w czerwcu kończy mi się umowa. Biorąc pod uwagę moją szefową, która nie pogratulowała mi zajścia w ciąże, nie pogratulowała mi urodzenia dziecka - w ogóle odkąd poszłam na L4 przestałam dla niej istnieć jakby idę o zakład, że mi tej umowy nie przedłuży.
    Od poniedziałku rozszerzam diete. Oliwka będzie miała 5,5 mies. Myślę, że to dobry okres. Te 2 tygodnie nie zrobią wielkiej różnicy a chciałabym by w Hiszpanii już trochę była na jakiś słoiczkach.
    Jak to się robi ? Wiem, że zaczyna się od warzyw ( mam już zakupioną marchewkę, dynię i brokuły ) . Ale mam na myśli te kaszki czy kleiki - to też się podaje? od kiedy? jakie? w jakiej ilości ? Ktoś mi coś podpowie bo dla mnie to rozszerzenie diety to czarna magia i trochę się boję.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Wira Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak - odezwij się! Myślę o Tobie często.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Belizee Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka gratuluję i trzymam kciuki i oczywiście podziwiam. Ja przy jednym wysiadam juz:) Taki wymagający egzemplarz mi się trafił :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam okresiku też. Jak przyjdzie to przyjjdzie :D

• *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dziewczyny ,jest bardzo blada druga kreska <3

trzymajcie kciuki , kolejny test jestem w stanie zrobić dopiero po weekendzie

Podziwiam i chyba mogę gratulować :)
    Ja osobiście chyba nie odważyłabym się na tak małą różnicę między dzieciaczkami :) chyba bym się wykończyła :D
    Ale u mnie to już raczej "sklepik" zamknięty.

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinko ogromne gratulacje.
    Ja w sumie też bym mogła miec już kolejne maleństwo ale jeszcze musimy poczekać. Mieszkamy z teściami i zbyt dużo miejsca nie mamy. A dziś teściowi śniło się że byłam w ciąży i spodziewaliśmy się córeczki puki co mają 6 wnuków żadnej wnuczki.

Ja tez kp i nie mam okresu i wcale za nim nie tęsknie. Moja mama z 2 lata nie miała a kp 3 i pół roku brata :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która z Was zamawiała wózek easygo optimo? prosze o recenzje :) i czy jest to wózek dla osób o wzroście 190cm?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • edyś Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również bez okresu :) Madness, wcale nie trzeba mieć żeby zajść w ciążę ;)
    Szczegółowo na ten temat http://dziecisawazne.pl/czy-mozna-zajsc-w-ciaze-podczas-karmienia-piersia/

Renka, ja zamawiałam ale muszę czekać do 25 sierpnia, bo dopiero wtedy będą w sklepach. Musiałabyś na fb wywołać Teresę, bo jej się udało ostatnią sztukę z neta zamówić ;)

Renka88 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira, ładne zdjęcie :)

d'nusia, She86, Wira lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 2421 2422 2423 2424 2425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ