Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spróbowałam marchewkę podać dziś, zjadła może z dwóch łyżeczek pół i te pół zwymiotowała. Śmieszne ale ja z mężem jako maluchy też w żłobku/przedszkolu obrzydzaliśmy innym dzieciom jedzonko bo wymiotowaliśmy po marchewce :P

Jutro spróbuje podać raz jeszcze i nie po mleku tylko na głodnego.

A tak z ciekawości jakiej firmy słoiczki wybrałyście? Przyznam, że chciałam małej robić jedzonko, jednak na razie przy wprowadzaniu wybrałam gotowe jedzonko, bo dla jednej łyżeczki z całego słoika szkoda zachodu. Na razie mam pomrożone marcheweczki. Ile taki słoik otwarty może stać w lodówce? Na Hippie nie ma podane, 48h?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Beacik* wrote:
    Też mamy słoiczek brokułów w domu więc jutro chyba podamy. Mój młody pochłania wszystko co mu podam więc podejrzewam że i brokuły przejdą.Do tej pory nie było sytuacji żeby coś mu nie posmakowało.Czy tylko mnie trafił się taki model wszystko jedzący???

U nas tez poki co przechodzi wszystko, owocki mniej chetnie, ale ida. Za to obiadki to jyz bez roznicy wiec probuje wszystkiego co na ten miesuac mozna podac.

*Beacik* lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Ja spróbowałam marchewkę podać dziś, zjadła może z dwóch łyżeczek pół i te pół zwymiotowała. Śmieszne ale ja z mężem jako maluchy też w żłobku/przedszkolu obrzydzaliśmy innym dzieciom jedzonko bo wymiotowaliśmy po marchewce :P

Jutro spróbuje podać raz jeszcze i nie po mleku tylko na głodnego.

A tak z ciekawości jakiej firmy słoiczki wybrałyście? Przyznam, że chciałam małej robić jedzonko, jednak na razie przy wprowadzaniu wybrałam gotowe jedzonko, bo dla jednej łyżeczki z całego słoika szkoda zachodu. Na razie mam pomrożone marcheweczki. Ile taki słoik otwarty może stać w lodówce? Na Hippie nie ma podane, 48h?

Na innych sloiczkach jest podane wlasnie tyle wiec pewnie tak.

Renka88 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek do tej pory jadl marchewke i dynie i to dynia robi furore. Potrafi pokrzykiwac zeby szybciej podawac ;) dalam dzis brokuła to troche sie pokrzywil ale troszke zjadl. Tylko ten zapach mnie samą odrzuca wiec chyba wywalę i nie bede podawac :/ czyli teraz po warzywkach moge juz owocki? :)

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak podgrzewacie te sloiczki? Bo ja np dzisiaj szklany talerzyk wstawiłam do wrzątku bo wyłożyłam tylko trochę marchewki na talerzyk, by dwa razy całego słoika nie podgrzewać.

Trochę to wkurzające i można się poparzyć ;)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Wira Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wytlumaczcie mi bo jestem chyba glupia jakas bo nie kumam. Kilka dni temu zostawilismy Oliwke u tesciowej bo musielismy cos zalatwIc. Bylo chlodno wiec miala body z dlugim rekawkiem, rajstopki i dzinsowa sukienke taka na grubych naramkach. Kiedy wrocilismy sukienka byla zdjeta -spytalam z ciekawosci dlaczego a tesciowa "zeby jej bylo wyhodnie". No dobra nie komentuje moze sukienki nie sa wygodne ale czemu w takim razue ona dzis jej kupila sukienke? to sa wygodne czy nie bo nie kumam? I do tego kupila sukienke z aksamitu. Czaicie z aksamitu. Mowie do niej ze chyba za cieplo na sukienki z aksamitu a ona ze spoko bo sukienka jest na naramkach wiec na upal moze byc-dla mnie to tak jakby kupic sweter na naramkach-moze fajnie wyglada ale kompletnie niepraktyczne.Wezcie mnie trzymajcie.....grrrrrr

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Wira Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    A jak podgrzewacie te sloiczki? Bo ja np dzisiaj szklany talerzyk wstawiłam do wrzątku bo wyłożyłam tylko trochę marchewki na talerzyk, by dwa razy całego słoika nie podgrzewać.

Ja do malutkiej plastikowej miseczki nalozylam marchewke, i te miseczke umiescilam w wiekszej napelnionej wrzatkkiem. Troche pomerdalam lyzeczka i sie podgrzalo.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira pewno tesciowej chodzi o gatunek materialu.jeans jest sztywny a aksamit nie. Ja kupilam Wojtusiowi piekne jeansowe ogrodniczki i ani razu ich nie mial na sobie bo wydają mi sie wlasnie niepraktyczne i niewygodne. Co do podgrzewania to ja tez do musiej miseczki przekladam porcję i podgrzewam w goracej wodzie w drugiej misce.
    Kurde ale mi sie synek rozplakal pieeerwszy raz wnzyciu przez sen :( cos mu sie chyba przysnilo bo plakal spiąc. Ciezko bylo mi go uspokoic. Moje malenstwo :(

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Wytlumaczcie mi bo jestem chyba glupia jakas bo nie kumam. Kilka dni temu zostawilismy Oliwke u tesciowej bo musielismy cos zalatwIc. Bylo chlodno wiec miala body z dlugim rekawkiem, rajstopki i dzinsowa sukienke taka na grubych naramkach. Kiedy wrocilismy sukienka byla zdjeta -spytalam z ciekawosci dlaczego a tesciowa "zeby jej bylo wyhodnie". No dobra nie komentuje moze sukienki nie sa wygodne ale czemu w takim razue ona dzis jej kupila sukienke? to sa wygodne czy nie bo nie kumam? I do tego kupila sukienke z aksamitu. Czaicie z aksamitu. Mowie do niej ze chyba za cieplo na sukienki z aksamitu a ona ze spoko bo sukienka jest na naramkach wiec na upal moze byc-dla mnie to tak jakby kupic sweter na naramkach-moze fajnie wyglada ale kompletnie niepraktyczne.Wezcie mnie trzymajcie.....grrrrrr

Dżinsowa wiadomo, że mniej wygodna niż z materiału zwykłego ;) No chyba, że taką cieniutką dżinsową miała to wtedy nie rozumiem toku myślenia teściowej ;)

Tak sobie myślę, że jakbym miała córkę to byłaby pokrzywdzona bo ja bym ją w legginsy albo dresy ubierała :D Wkurza mnie jak się te sukienki podwijają u takich niechodzących dzieci. Dobrze, że mam syna to nie mam problemu :D

Lula_w lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszylam sie ze mi sie dziecko naprawilo, a tu dzis znow ulewanie. Mniej niz wczesniej, ale wrocilo. I trzeci dzien bez kupy znow. A juz sie cieszylam, ze sie unormowalo.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Kurde ale mi sie synek rozplakal pieeerwszy raz wnzyciu przez sen :( cos mu sie chyba przysnilo bo plakal spiąc. Ciezko bylo mi go uspokoic. Moje malenstwo :(

Mój też tak wczoraj płakał przez sen :( Musiałam go obudzić i do siebie wzięłam bo mi się go szkoda zrobiło. Zrzucam to na zęby bo od wczoraj jakiś armagedon po prostu :/ Już nie wiem jak mam temu mojemu dziecku pomóc, nic nie działa prócz gryzienia mojej ręki.

Co do podgrzewania to jak daję część słoiczka to podgrzewam w miseczce w kąpieli wodnej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira - zaciekawiły mnie te "naramki" :D Bo rozumiem, że chodzi o ramiączka? Pierwszy raz spotkałam się z takim określeniem, to jakiś regionalizm? Fajne słowo :)

d'nusia lubi tę wiadomość

• Wira Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Wira - zaciekawiły mnie te "naramki" :D Bo rozumiem, że chodzi o ramiączka? Pierwszy raz spotkałam się z takim określeniem, to jakiś regionalizm? Fajne słowo :)

Tak chodzu o ramiaczka-ale ze naramki to regionalizm od Ciebie sie dowiaduje-myslalam ze to ogolnopolskie.Ciekawe :-)
    Nawiasrn mowiac chodzi o te sukienke ktora mala ma na zdjeciu. Nie sa to typowe ramiaczka bo te mi sie kojarza z takimi jak od stanika ale tez nie sukienka bez rekawkow. Jak to to to nazwac? zabraklo mi slowa

d'nusia, edyś lubią tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

Wrzucilam to slowo w google i sie okazuje, ze to powszechne slowo, choc tez pierwsze slysze i oznacza wlasnie ramiaczka, ubrania bez rekawow.

edyś lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moje córki też ubieram tylko w getry i bodziaki a starsza koszulki :) JEszcze teraz jak córka leżąca to sukienka od wielkiego święta założona, później przy raczkowaniu będzie się podwijać pod kolanka, także u nas legi i buggy rządzą ;)

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Cieszylam sie ze mi sie dziecko naprawilo, a tu dzis znow ulewanie. Mniej niz wczesniej, ale wrocilo. I trzeci dzien bez kupy znow. A juz sie cieszylam, ze sie unormowalo.

U nas tez już był długo spokój z refluksem i znowu dziad wrócił :(

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez sukienka ubrana od święta ostatnio ubrałam Basi błękitne legginsy to koleżanka do mnie a Ty co chłopca masz?

Nosz kurde chyba nie trzeba dziewczynki wiecznie w różu nosić?!

U nas naramki to normalne słowo Wielkopolska w końcu :) Wira ty tez jesteś z wielkopolski co nie?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nosimy dużo sukienek... leginsy... spodnie ... rzadziej

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:

Daję troszkę jeddzonka na spodek. Do kubka nalewam wrzącej wody, kładę spodek na kubeczku i para ładnie podgrzewa. Chwileczka i gotowe.

Renka88 lubi tę wiadomość

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuszkow to dla dziewczynek są taaaakie piekne. Dla chlopcow mniejszy wybor ale nie spowodowalo to,ze Wojtus ma mniej w szafie hehehe ma tyyle ciuchow,ze nie zdazy zalozyc a juz wyrosnie! Mam w piwnicy ze4worki ciuszkow z ktorych wyrosl.teraz mam zagwostke ze strojem na chrzest. Nic mi sie nie podoba a chrzciny 11 wrzesnia :/

d'nusia lubi tę wiadomość

f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 2423 2424 2425 2426 2427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ