Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja spróbowałam marchewkę podać dziś, zjadła może z dwóch łyżeczek pół i te pół zwymiotowała. Śmieszne ale ja z mężem jako maluchy też w żłobku/przedszkolu obrzydzaliśmy innym dzieciom jedzonko bo wymiotowaliśmy po marchewce
Jutro spróbuje podać raz jeszcze i nie po mleku tylko na głodnego.
A tak z ciekawości jakiej firmy słoiczki wybrałyście? Przyznam, że chciałam małej robić jedzonko, jednak na razie przy wprowadzaniu wybrałam gotowe jedzonko, bo dla jednej łyżeczki z całego słoika szkoda zachodu. Na razie mam pomrożone marcheweczki. Ile taki słoik otwarty może stać w lodówce? Na Hippie nie ma podane, 48h? -
*Beacik* wrote:Też mamy słoiczek brokułów w domu więc jutro chyba podamy. Mój młody pochłania wszystko co mu podam więc podejrzewam że i brokuły przejdą.Do tej pory nie było sytuacji żeby coś mu nie posmakowało.Czy tylko mnie trafił się taki model wszystko jedzący???
U nas tez poki co przechodzi wszystko, owocki mniej chetnie, ale ida. Za to obiadki to jyz bez roznicy wiec probuje wszystkiego co na ten miesuac mozna podac.*Beacik* lubi tę wiadomość
-
Renka88 wrote:Ja spróbowałam marchewkę podać dziś, zjadła może z dwóch łyżeczek pół i te pół zwymiotowała. Śmieszne ale ja z mężem jako maluchy też w żłobku/przedszkolu obrzydzaliśmy innym dzieciom jedzonko bo wymiotowaliśmy po marchewce
Jutro spróbuje podać raz jeszcze i nie po mleku tylko na głodnego.
A tak z ciekawości jakiej firmy słoiczki wybrałyście? Przyznam, że chciałam małej robić jedzonko, jednak na razie przy wprowadzaniu wybrałam gotowe jedzonko, bo dla jednej łyżeczki z całego słoika szkoda zachodu. Na razie mam pomrożone marcheweczki. Ile taki słoik otwarty może stać w lodówce? Na Hippie nie ma podane, 48h?
Na innych sloiczkach jest podane wlasnie tyle wiec pewnie tak.Renka88 lubi tę wiadomość
-
Moj synek do tej pory jadl marchewke i dynie i to dynia robi furore. Potrafi pokrzykiwac zeby szybciej podawac
dalam dzis brokuła to troche sie pokrzywil ale troszke zjadl. Tylko ten zapach mnie samą odrzuca wiec chyba wywalę i nie bede podawac
czyli teraz po warzywkach moge juz owocki?
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Wytlumaczcie mi bo jestem chyba glupia jakas bo nie kumam. Kilka dni temu zostawilismy Oliwke u tesciowej bo musielismy cos zalatwIc. Bylo chlodno wiec miala body z dlugim rekawkiem, rajstopki i dzinsowa sukienke taka na grubych naramkach. Kiedy wrocilismy sukienka byla zdjeta -spytalam z ciekawosci dlaczego a tesciowa "zeby jej bylo wyhodnie". No dobra nie komentuje moze sukienki nie sa wygodne ale czemu w takim razue ona dzis jej kupila sukienke? to sa wygodne czy nie bo nie kumam? I do tego kupila sukienke z aksamitu. Czaicie z aksamitu. Mowie do niej ze chyba za cieplo na sukienki z aksamitu a ona ze spoko bo sukienka jest na naramkach wiec na upal moze byc-dla mnie to tak jakby kupic sweter na naramkach-moze fajnie wyglada ale kompletnie niepraktyczne.Wezcie mnie trzymajcie.....grrrrrr
-
Renka88 wrote:A jak podgrzewacie te sloiczki? Bo ja np dzisiaj szklany talerzyk wstawiłam do wrzątku bo wyłożyłam tylko trochę marchewki na talerzyk, by dwa razy całego słoika nie podgrzewać.
Trochę to wkurzające i można się poparzyć
Ja do malutkiej plastikowej miseczki nalozylam marchewke, i te miseczke umiescilam w wiekszej napelnionej wrzatkkiem. Troche pomerdalam lyzeczka i sie podgrzalo. -
Wira pewno tesciowej chodzi o gatunek materialu.jeans jest sztywny a aksamit nie. Ja kupilam Wojtusiowi piekne jeansowe ogrodniczki i ani razu ich nie mial na sobie bo wydają mi sie wlasnie niepraktyczne i niewygodne. Co do podgrzewania to ja tez do musiej miseczki przekladam porcję i podgrzewam w goracej wodzie w drugiej misce.
Kurde ale mi sie synek rozplakal pieeerwszy raz wnzyciu przez sencos mu sie chyba przysnilo bo plakal spiąc. Ciezko bylo mi go uspokoic. Moje malenstwo
-
nick nieaktualnyWira wrote:Wytlumaczcie mi bo jestem chyba glupia jakas bo nie kumam. Kilka dni temu zostawilismy Oliwke u tesciowej bo musielismy cos zalatwIc. Bylo chlodno wiec miala body z dlugim rekawkiem, rajstopki i dzinsowa sukienke taka na grubych naramkach. Kiedy wrocilismy sukienka byla zdjeta -spytalam z ciekawosci dlaczego a tesciowa "zeby jej bylo wyhodnie". No dobra nie komentuje moze sukienki nie sa wygodne ale czemu w takim razue ona dzis jej kupila sukienke? to sa wygodne czy nie bo nie kumam? I do tego kupila sukienke z aksamitu. Czaicie z aksamitu. Mowie do niej ze chyba za cieplo na sukienki z aksamitu a ona ze spoko bo sukienka jest na naramkach wiec na upal moze byc-dla mnie to tak jakby kupic sweter na naramkach-moze fajnie wyglada ale kompletnie niepraktyczne.Wezcie mnie trzymajcie.....grrrrrr
Dżinsowa wiadomo, że mniej wygodna niż z materiału zwykłegoNo chyba, że taką cieniutką dżinsową miała to wtedy nie rozumiem toku myślenia teściowej
Tak sobie myślę, że jakbym miała córkę to byłaby pokrzywdzona bo ja bym ją w legginsy albo dresy ubierałaWkurza mnie jak się te sukienki podwijają u takich niechodzących dzieci. Dobrze, że mam syna to nie mam problemu
Lula_w lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypap86 wrote:Kurde ale mi sie synek rozplakal pieeerwszy raz wnzyciu przez sen
cos mu sie chyba przysnilo bo plakal spiąc. Ciezko bylo mi go uspokoic. Moje malenstwo
Mój też tak wczoraj płakał przez senMusiałam go obudzić i do siebie wzięłam bo mi się go szkoda zrobiło. Zrzucam to na zęby bo od wczoraj jakiś armagedon po prostu
Już nie wiem jak mam temu mojemu dziecku pomóc, nic nie działa prócz gryzienia mojej ręki.
Co do podgrzewania to jak daję część słoiczka to podgrzewam w miseczce w kąpieli wodnej. -
nick nieaktualny
-
A.Kasia wrote:Wira - zaciekawiły mnie te "naramki"
Bo rozumiem, że chodzi o ramiączka? Pierwszy raz spotkałam się z takim określeniem, to jakiś regionalizm? Fajne słowo
Tak chodzu o ramiaczka-ale ze naramki to regionalizm od Ciebie sie dowiaduje-myslalam ze to ogolnopolskie.Ciekawe
Nawiasrn mowiac chodzi o te sukienke ktora mala ma na zdjeciu. Nie sa to typowe ramiaczka bo te mi sie kojarza z takimi jak od stanika ale tez nie sukienka bez rekawkow. Jak to to to nazwac? zabraklo mi slowad'nusia, edyś lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Wira - zaciekawiły mnie te "naramki"
Bo rozumiem, że chodzi o ramiączka? Pierwszy raz spotkałam się z takim określeniem, to jakiś regionalizm? Fajne słowo
Wrzucilam to slowo w google i sie okazuje, ze to powszechne slowo, choc tez pierwsze slysze i oznacza wlasnie ramiaczka, ubrania bez rekawow.edyś lubi tę wiadomość
-
skowroneczka87 wrote:Cieszylam sie ze mi sie dziecko naprawilo, a tu dzis znow ulewanie. Mniej niz wczesniej, ale wrocilo. I trzeci dzien bez kupy znow. A juz sie cieszylam, ze sie unormowalo.
U nas tez już był długo spokój z refluksem i znowu dziad wrócił
-
U nas tez sukienka ubrana od święta ostatnio ubrałam Basi błękitne legginsy to koleżanka do mnie a Ty co chłopca masz?
Nosz kurde chyba nie trzeba dziewczynki wiecznie w różu nosić?!
U nas naramki to normalne słowo Wielkopolska w końcuWira ty tez jesteś z wielkopolski co nie?
-
Renka88 wrote:A jak podgrzewacie te sloiczki? Bo ja np dzisiaj szklany talerzyk wstawiłam do wrzątku bo wyłożyłam tylko trochę marchewki na talerzyk, by dwa razy całego słoika nie podgrzewać.
Trochę to wkurzające i można się poparzyć
Daję troszkę jeddzonka na spodek. Do kubka nalewam wrzącej wody, kładę spodek na kubeczku i para ładnie podgrzewa. Chwileczka i gotowe.Renka88 lubi tę wiadomość
-
Co do ciuszkow to dla dziewczynek są taaaakie piekne. Dla chlopcow mniejszy wybor ale nie spowodowalo to,ze Wojtus ma mniej w szafie hehehe ma tyyle ciuchow,ze nie zdazy zalozyc a juz wyrosnie! Mam w piwnicy ze4worki ciuszkow z ktorych wyrosl.teraz mam zagwostke ze strojem na chrzest. Nic mi sie nie podoba a chrzciny 11 wrzesnia
d'nusia lubi tę wiadomość