Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka87 Ja dlatego zazwyczaj nie kładę się spać zaraz po małej jak to mi wszyscy każą, bo po co jak i tak ona sie rozbudza, tylko bym się wkurzała.

Oj mój to mi mówi to samo, ale jaka mam być? Jestem sfrustrowana, nerwowa, przed sytuację, on nie pomaga żeby było inaczej, siedze na chacie, wariuję, i mam być radosna i uśmiechnięta? Pomimo starań - nie da się. Gdyby jeszcze on był inny i chciał zmian poprawy, ale po co, chyba lepiej się kłócić....

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    Skowroneczka87 Ja dlatego zazwyczaj nie kładę się spać zaraz po małej jak to mi wszyscy każą, bo po co jak i tak ona sie rozbudza, tylko bym się wkurzała.

Oj mój to mi mówi to samo, ale jaka mam być? Jestem sfrustrowana, nerwowa, przed sytuację, on nie pomaga żeby było inaczej, siedze na chacie, wariuję, i mam być radosna i uśmiechnięta? Pomimo starań - nie da się. Gdyby jeszcze on był inny i chciał zmian poprawy, ale po co, chyba lepiej się kłócić....

Jakbym czytala o sobie...

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny współczuje Wam z tymi Waszymi mężami, to mnie się chyba jakiś wyjątkowy egzemplarz trafił, bo przy Basi robi wszystko! Wstanie w nocy i przebierze i weźmie na spacer i nawet nie zająknie, że do pracy jedzie niewyspany.

Vira ja też kupuje słoiczki, nie martw się nie jesteś wyrodna!

Martka89 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira ja też zaczynam od słoiczków. Ziemniaka będę sama gotować bo mam eko sklep pod domem to łatwo kupić i dynię bo kupiłam od rolnika i mi została z zupy.
    Mój mąż też stara się pomagać przy małym ile może ale jak już jest w domu to zwykle kończy się na tym że nadrabia zaległości domowe a ja siedzę z Tomkiem. Nie mogę się doczekać aż podrośnie na tyle żebym znowu mogła gdzieś wychodzić bez niego.
    Dziewczyny kp czy wasze dzieci też odstawiają takie cyrki przy karmieniu? Mój się kreci, przewraca na brzuch boli, czołga, prawie na głowie staje. Wszystko oczywiście z cycem w buzi. Oszaleć można.

Annak myślę o was praktycznie codziennie. Cały czas trzymam kciuki. Na tego malucha czekają nie tylko rodzice ale też wielka grupa cioć.

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Wira ja też zaczynam od słoiczków. Ziemniaka będę sama gotować bo mam eko sklep pod domem to łatwo kupić i dynię bo kupiłam od rolnika i mi została z zupy.
    Mój mąż też stara się pomagać przy małym ile może ale jak już jest w domu to zwykle kończy się na tym że nadrabia zaległości domowe a ja siedzę z Tomkiem. Nie mogę się doczekać aż podrośnie na tyle żebym znowu mogła gdzieś wychodzić bez niego.
    Dziewczyny kp czy wasze dzieci też odstawiają takie cyrki przy karmieniu? Mój się kreci, przewraca na brzuch boli, czołga, prawie na głowie staje. Wszystko oczywiście z cycem w buzi. Oszaleć można.

Annak myślę o was praktycznie codziennie. Cały czas trzymam kciuki. Na tego malucha czekają nie tylko rodzice ale też wielka grupa cioć.

To moja ostatnio nie bardzo chce cyca w dzien. Glownie to ja ja przystawiam bo sama niw bardzo wola, jak juz je to sie rozglada, nasluchuje, zainteresowana jest wszystkim tylko nie jedzeniem. Za to w nocy to by jadla co godzine...

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 mój to samo <3

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    To moja ostatnio nie bardzo chce cyca w dzien. Glownie to ja ja przystawiam bo sama niw bardzo wola, jak juz je to sie rozglada, nasluchuje, zainteresowana jest wszystkim tylko nie jedzeniem. Za to w nocy to by jadla co godzine...

Nadrabia za dzien :)?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak - jestem z Wami całym sercem <3

Vira - ja do tej pory jadę tylko na słoiczkach ;) Jedyne co to czytam uważnie składy, żeby nie było tam żadnego świństwa. Pewnie już bym sama gotowała ale ja już małemu obiadki z mięsem podaję i ryby a nie mam skąd wziąć eko wołowiny, kurczaka czy łososia, które nie zawierają całej tablicy Mendelejewa i antybiotyków:/ Powoli się w temacie ogarniam i już sobie zorganizowałam dostawę mięsa z gołębia, kurczaka i królika ale specjalnie muszę po nie jechać do moich rodziców no i mrozić. Słoiczki to nie trucizna, przynajmniej wiem co jest w środku a kiedy kupuję w sklepie surowe produkty to pojęcia nie mam :/ Owocki kupuję patrząc na składy, według mnie wybór jest ogromny. Humana ma ładne składy, w smaku średnie ale Tymek nie narzekał :P

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:

Tak samo. Wstydzę sie go karmic publicznie, dlatego nadal kalkulacja kiedy i na jak długo mozna wyjsć. Ew ratuje sie woda, sporadycznie mam butle z odciagnietym pokarmem. Nie sposob go spokojnie nakarmić :) przekręca sie, wygina, przewraca na brzuch. Ja sie boje co bedzie jak mu zęby wyjdą...:p

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez daje same słoiczki. Póki co tylko jarzyny. Nie spieszę sie do mięsa, na 7 mcy zacznę. Musze jeszcze zacząć włączać ten nieszczęsny gluten. Owoce zaczelam pare dni temu. Póki co najtrudniej mu sie do nich przekonać, na nic sie tak nie krzywił jak na jabłko :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Nadrabia za dzien :)?

Pewnie tak, ale i mimo to szalu nie ma. Wazy 7 kilo dopiero i 68 cm dluga wiec nie powala. A nocne mleko ponoc wartosciowsze. Tyle, ze ulewac przestala niedawno dopiero, teraz czasem tez sie zdarzy, a to pewnie tez nie bylo bez znaczenia.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,

Dziękuję za wsparcie! <3
    U mnie cudowne wieści.
    Serducho bijące 160/min. I idealna ciąża. Wszystko perfekt, zgodnie z parametrami.
    To cud. Najprawdziwszy cud...

Uczę się wierzyć, że będę tulić w ramionach dzieciaczka rok młodszego niż Wasze :-)

Ściskam Was mocno! <3

Madlene.:), paola87, d'nusia, edyś, salomea, Izoleccc, alinalii, A.Kasia, Wira, Karka, Madzialena90, Est, Vincent, She86, muminka83, *Beacik*, skowroneczka87, RudyTygrysek, foxica, Tova33 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak super wieści!!!!!! Woooow!!!!

muminka83 lubi tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak rycze!!!!!!!!
    Cudownie!

• paola87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak wzruszyłam się, tak się cieszę :D !!!

• salomea Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak aż mam ciarki! Trzymamy kciuki i myślami jesteśmy z Wami! :)

gg642n0aww2rhqzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak cudownie. W dalszym ciągu wysyłam moc pozytywnych fluidów. Wszyscy tu czekają na ciebie bąblu więc proszę więcej mamy nie straszyć i ładnie rosnąć do marca.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak <3

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne wieści na koniec dnia <3 Aniu, trzymam kciuki żeby tak już pozostało do samego szczęśliwego rozwiązania :)

• Wira Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak - odetchnęłam. Dziękuję

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
‹‹ 2445 2446 2447 2448 2449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ