Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do leżenia na brzuchu... księciunio na początku nie lubiał pozycji brzuszkowej ale odkąd zaczął się sam obracać z pleców na brzuch ta pozycja stała się jego ulubioną. Teraz tylko go położyć a od razu ląduje na brzuchu. Normalnie fan leżenia na brzuchu
A.Kasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Byłam w sklepie Organic - mają je w całej Polsce. Mają kaszki Holle, Baby Sun i inne eko do robienia na wodzie. Mają też słoiczki z warzywami i owocami Holla. Słoiczki dość drogie ( 11zł ) ale kaszki ok 18 więc nie dużo więcej niż w necie a jeszcze jak się doliczy koszty wysyłki to wychodzi na to samo.
edyś lubi tę wiadomość
-
Jesteśmy po pierwszym spacerze naszą nową furą - easy go optimo i powiem wam, że mam mieszane uczucia. Wózek lekki, na aluminiowej ramie, wygląd pierwsza klasa, obszerny kosz na zakupy, 4 poziomy regulacji oparcia. Ale... manewrowanie wózkiem kiedy dziecko jest tyłem do kierunku jazdy jest trudne. Cały ciężar spoczywa wtedy na przodzie i podniesienie wózka jest wyczynem. Jak jest przodem wózek zupełnie inaczej się prowadzi. Przednie koła wąsko rozstawione więc jak się mieszka (tak jak ja) w miejscu gdzie wszędzie jest z górki lub pod górkę to trzeba trochę pokombinować żeby pokonać schody. Kolejny minus to brak wentylacji za główką dziecka. Czarny materiał, którego nijak nie idzie uchylić. Jak postawiłam budkę (mega upał był dzisiaj u nas) to myślałam, że mi się dziecko tam ugotuje. No i czepiłabym się jeszcze pasów, które wydaje mi się, że są wszyte zbyt blisko siebie.
Na zakończenie dodam, że córka moja jest jeszcze za mała na spacerówkę. Może moja opinia ulegnie zmianie jak Ula trochę podrośnie i będzie bardziej pasować. Może z wkładką będzie inaczej. Póki co jakoś wygodniej mi się prowadzi gondolę a i Ula ma większą swobodę ruchów -
Oj niestety zakup wózka wychodzi w praniu. My swój próbowaliśmy w sklepie stacjonarnym. I minus pasy i hamulec. Masz jest przystosowany do dzieci od 1 msc życia więc młoda choć maleńka dobrze się w nim czuję. Może tak jak mówisz. Wszystko się zmieni gdy się przyzwyczaisz do zmiany.
A my... właśnie robię śniadanie bo dziś pierwsze zajęcia w szkole A popołudniu szkółka piłkarska. Eh czeka nas trudny rok hihi
-
a ja pędze do biedronki
bo jest promocja na mleko bebiko 2 ,
i na deserki z bobvita -
Dzien dobry. Oliwka dzis konczy pol roku
z tej okazji tesciowa wydala wczoraj majatek na prezenty dla malej.Do niedzieli jestem slomiana wdowa wiec wyjechalysmy z Oliwka do mojej mamy
edyś, A.Kasia, Est lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jakiś czas temu chyba edyś wrzucała linka z kaszkami, które można robić na wodzie - polecane przez jakąś Mamę na blogu.
mowa była tam o 2 kaszkach Nestle (5 zbóż z lipą i owsiano-pszenna ze śliwką)
od kilku dni studiuję składy, etykiety etc. i mam spisane rzeczy, na które trzeba uważać...
powyższe kaszki niestety zawierają oligofruktozę, maltodekstrynę, fruktooligosacharydy, skrobię, aromaty etc. więc generalnie słabo i jednak lepiej ich unikaćd'nusia, RudyTygrysek, Est, Karka lubią tę wiadomość
-
Kasia, moja mama jest oligofrenopedagogiem, pracuje też z rehabilitantami, i mówi że nas kladla non stop na brzuchu, tak że stopy z drugiej strony mieliśmy twarde
wkurza mnie to bo Marysia chwilkę jest na brzuchu i zaraz się przekreca, moja mama mówi właśnie ze powinna więcej leżeć na brzuchu niż na plecach. Dziś moje dziecko mnie zaskoczyło. Siedziała w bujaku, karmiłam ja, zadzwonił dzwonek do drzwi, dałam jej na nogi butelkę do zabawy z sokiem ( jej butelka) wracam a ona już pół soku wydoila :-o
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 16:37
A.Kasia, Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
domiii wrote:Dziewczyny, jakiś czas temu chyba edyś wrzucała linka z kaszkami, które można robić na wodzie - polecane przez jakąś Mamę na blogu.
mowa była tam o 2 kaszkach Nestle (5 zbóż z lipą i owsiano-pszenna ze śliwką)
od kilku dni studiuję składy, etykiety etc. i mam spisane rzeczy, na które trzeba uważać...
powyższe kaszki niestety zawierają oligofruktozę, maltodekstrynę, fruktooligosacharydy, skrobię, aromaty etc. więc generalnie słabo i jednak lepiej ich unikać
Dziewczyny, a czemu nie dajecie zwykłych kasz? Pytam z ciekawościRozszerzanie diety jeszcze przede mną, ale chciałabym dawać np. kaszę jaglaną, jakieś płatki (np. owsiane, ryżowe) i tego typu "dorosłe rzeczy". Lektura składu kaszek instant dla dzieci mnie przeraża
A.Kasia, Est lubią tę wiadomość
-
Madness! wrote:Dziewczyny, a czemu nie dajecie zwykłych kasz? Pytam z ciekawości
Rozszerzanie diety jeszcze przede mną, ale chciałabym dawać np. kaszę jaglaną, jakieś płatki (np. owsiane, ryżowe) i tego typu "dorosłe rzeczy". Lektura składu kaszek instant dla dzieci mnie przeraża
-
nick nieaktualnyHolle ma super kaszki, składy są piękne i nawet kaszka z owocami zawiera faktycznie owoce a nie jakieś cuda wianki, aromaty i słodziki. Chociaż ja akurat owocowych nie podaję bo nie widzę sensu. Z tego co na opakowaniu napisane to można je robić na mleku i na wodzie. Cena spora ale przynajmniej wiem, że zdrowe dla Tymka. Też czytałam w sklepie etykietę kaszki Nestle 5 zbóż i w życiu bym tego dziecku nie podała
-
Dziewczyny, szukam inspiracji. Troche nie na temat dzieciaczkow,ale wierze, ze pomozecie:-) Mianowicie szukam prezentu dla rodzicow z okazji 30 rocznicy slubu. Nie bardzo drogiego. Jesli mialybyscie jakies pomysly to poprosze. Bo czasu coraz mniej, a ja ciagle jestem zielona w tym temacie.
-
Madness! wrote:edyś zwymiotowało, ale chyba nie przez jaglankę? Tylko ogólnie może nie jest gotowe? Czy po tych specjalnych kaszkach dla dzieci nie wymiotuje?
-
skowroneczka87 wrote:Dziewczyny, szukam inspiracji. Troche nie na temat dzieciaczkow,ale wierze, ze pomozecie:-) Mianowicie szukam prezentu dla rodzicow z okazji 30 rocznicy slubu. Nie bardzo drogiego. Jesli mialybyscie jakies pomysly to poprosze. Bo czasu coraz mniej, a ja ciagle jestem zielona w tym temacie.
Ja i mój brat zrobilismy rodzicom : nasze wspólne zdjęcie, z czasów kiedy oni byli młodzi a my mali, powiekszone, czarno-białe, oprawione w ramę. Byli wniebowzieci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 23:10
skowroneczka87, Izoleccc lubią tę wiadomość