Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hey dziewczyny chyba mam problem. Od wczoraj jade z Oliwką owoce - najpierw jabłko. Wczoraj przy podawaniu jabłka rozpłakała się , dziś to samo. Zamyka buzie i wogole pół godziny trwa żeby zjadła może w trzy łyżki. Jak to jest możliwe, że słodkie jej nie smakuje? Co robić ? Sprobować inny owoc czy jak ? Czy któraś z Was miała ten problem, że warzywka bez problemu a owoców dziecko nie chciało?
-
Wira wrote:Hey dziewczyny chyba mam problem. Od wczoraj jade z Oliwką owoce - najpierw jabłko. Wczoraj przy podawaniu jabłka rozpłakała się , dziś to samo. Zamyka buzie i wogole pół godziny trwa żeby zjadła może w trzy łyżki. Jak to jest możliwe, że słodkie jej nie smakuje? Co robić ? Sprobować inny owoc czy jak ? Czy któraś z Was miała ten problem, że warzywka bez problemu a owoców dziecko nie chciało?
Bo te owocki wcale nie sa slodkie. Probowalas je? Warzywka sa delikatne w smaku, owocki juz maja bardziej wyrazny smak, moze dlatego. Sprobuj moze banana podac, powinien byc delikatniejszy, jabluszka sa niestety kwasne. Moja Weronika tez na poczatku wcale nie chciala. Nie zmuszalam. Zrobilam dluzsza przerwe i teraz zje, ale tez bez szalu z iloscia, ale podaje zeby zlapala smak chociaz.muminka83 lubi tę wiadomość
-
dziś kończymy PÓŁ ROCZKU !!!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f43ff9abab57.jpgKarka, Izoleccc, Madlene.:), Falon, muminka83, Martka89, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
alinalii wrote:dziś kończymy PÓŁ ROCZKU !!!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f43ff9abab57.jpg
Gratulacje.
Alinko trzymasz na tym zdjęciu małą w nosidełku? Podobno żeby nosić dziecko w nosidle musi ono samodzielnie siedzieć. Także na ten moment bym Ci je odradzała bo mała może mieć potem błędy w postawie - ale oczywiście zrobisz jak uważasz.
Ogólnie bym Ci odradzała to nosidło bo to chyba takie zwykłe wisiadło.
Najlepsze nosidła to są takie gdzie dzieci nie "wiszą" na swoich genitaliach. Nie powodują one błędów w postawie. Także Te Ci z czystym sumieniem polecam
Karka, Renka88, Est lubią tę wiadomość
-
A tutaj tak na żywo jak wyglądają takie nosidła
Są one niestety droższe niż takie zwykłe nosidła wisiadła ale myślę, że warto zainwestować.
Broń Boże nie odbieraj tego jako krytykę z mojej strony. Daleka jestem od tego.
Ja po prostu podpowiadam Ci, bo to nasze pierwsze dzieci więc mamy prawo być nie do końca świadome jeszcze wszystkiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 11:58
Karka, Renka88, She86 lubią tę wiadomość
-
Dużo zdrówka i uśmiechu dla córci Alinalii...
teraz się pół roczki posypią
Skoroneczka zależy ile jest ten niewielki budżet: zdjecia sa zawsze spokojeśli masz dostęp i pole do manewru to fotoalbum z zebranymi wspólnymi zdjęciami rodziców...albo sesje zdjęciową dla nich, jeśli maja kilkoro wnuków to zdjęcie zbiorowe ich lub wnuków i dzieco, lub zdjęcie rodziców na płótnie, wypad dla rodziców nie musi być spa bo to trochę kosztuje ale np na kolacje gdzies do fajnej restauracji tylko dla nich albo do winiarni jesli jest taka mozliwosc w okolicy, lub nocleg na weekend w jakiejś miejscowości do pospacerowania, lub klasyczne mikser i wędkę
u nas synek coraz lepiej śpi i w nocy i w dzień i wesolutki, zębów brak, a rozszerzenie diety za 2 tyg bo za tydzień lecimy do bułgarii....już się boję o synkaskowroneczka87 lubi tę wiadomość
-
Wira moje nosidełko jest poprawne
domiii, muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
Wira, z tym siedzeniem dziecka do nosidła to też tak nie do końca, bo tylko w Polsce są takie "wymogi" a jakoś są dziewczyny co i tak używają wkładki do takiego ergonomika.
Ja byłam teraz 3 dni nad morzem i wkładałam Basię do tuli na ok 1,5h dziennie by chociaż troszkę pospacerować brzegiem morza.
Edyś dziękuję za informacje odnośnie wózka, to mnie skłania do odwiedzenia jednak sklepu z wózkami przed dokonaniem wyboru.
-
pap86 wrote:Dziewczyny dajecie chrupki kukurydziane do pociamkania? Ja sie boje bo jak dalam to Wojtus jakos dziąsełkami ugryzl kawal i balam sie,ze sie zachlysnie. To chyba jeszcze nie pora
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Osobiście podziwiam dziewczyny. Mam te nosidełka. Kupę kasy poszło. Mała waży niewiele a mi kręgosłup siada.
Co do owoców to jabłko możesz mieszać z bananem jeśli był już wprowadzony i stopniowo proporcje banana zmniejszać. Banan jest słodki i aksamitny na podniebieniu.
Chrupke kukurydzianą część mam podaje. One szybko się rozpieszczają.
Udanego weekendu kochane.
Ostatnio na nic nie mam czasu. Padam ...
-
Szrlt wrote:Ja swojej daje, trafiłam na takie które nie przyklejają sie do podniebienia i szybko sie 'rozpuszczają'. Zreszta mam wrażenie, ze Majka jedząc je nauczyła sie ruszać buzia i ciemka juz jak stary bezzębny dziadek. Szkoda tylko, ze juz nie robią furory jak na początku. (a przez 3 dni dzieki tym chrupkom mogłam cokolwiek zrobic)
Podaj firmę lub zrób foto jakie to chrupki
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Tak, dużo ludzi nosi dzieci w wisiadłach lub przodem do świata w nosidłach bo po prostu nie wiedzą, że tak się nie powinno. Sprzedawcy nie patrzą na dobro dzieci niestety...
Wira lubi tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Karka wrote:Tak, dużo ludzi nosi dzieci w wisiadłach lub przodem do świata w nosidłach bo po prostu nie wiedzą, że tak się nie powinno. Sprzedawcy nie patrzą na dobro dzieci niestety...
Karka masz rację, niestety będąc nad morzem dało się to wychwycić. Wcześniej nie znałam tematu to mnie to tak nie obchodziło, ale widziałam jedno małżeństwo. Seksi mama w bikini odpicowana od stóp do głów a za nią mąż/partner z leżakami w dłoni a na sobie wisiadło z góra 3 miesięcznym maluchem. Aż mnie zmroziło! Wisiadło było tak sztywne, czarne, że w tym upale nie chce wiedzieć co ten maluch musiał czuć, a najgorsze jest, że po dłuższej obserwacji zauważyłam, że miało ono takie otwory na rączki i usztywniało cały kark i plecki na prosto! Tragedia! Już lepiej by zrobili jakby kupli chuste pościelówe na allegro.
Ale były też mamusie z ergonomikami i chustami, i z uśmiechem mijałyśmy się nad morzem
Miłego wieczoru!Wira, Karka lubią tę wiadomość
-
Niektórzy rodzice niestety niby wiedzą o szkodliwości wisiadeł ale mają to w d*. Wygodnie i taniej kupić wisiadło.
Ja dostałam od mojego kuzyna w prezencie - póki nie wiedziałam, że są szkodliwe to bardzo się cieszyłam z tego prezentu. Mój mąż upał się, że on chce je wziąć na wakacje i będzie małą nosic ale sama nie wiem czy się zgodzić....
Najchętniej nauczyłabym go motać ale on się pewno nie da.
Annak - co u Ciebie ? Kiedy kolejne USG ? Kiedy kończy Ci się 12 tydzień ? Mam nadzieję też, że czyściutko. -
Wira wrote:Niektórzy rodzice niestety niby wiedzą o szkodliwości wisiadeł ale mają to w d*. Wygodnie i taniej kupić wisiadło.
Ja dostałam od mojego kuzyna w prezencie - póki nie wiedziałam, że są szkodliwe to bardzo się cieszyłam z tego prezentu. Mój mąż upał się, że on chce je wziąć na wakacje i będzie małą nosic ale sama nie wiem czy się zgodzić....
Najchętniej nauczyłabym go motać ale on się pewno nie da.
Annak - co u Ciebie ? Kiedy kolejne USG ? Kiedy kończy Ci się 12 tydzień ? Mam nadzieję też, że czyściutko.
U nas 2 doba gorączki. Jestem wyczerpana. Tak sie martwie ze praktycznie nie śpię...
-
nick nieaktualny