Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Izoleccc wrote:My z nosidłem czekamy aż Tomek usiądzie. Póki co ja motam niezdarną kieszonkę i jakoś sobie radzimy
Martka wiadomo od czego ta gorączka? Byliście u lekarza?
Byłam, ma czerwone gardło i gorączke. Tyle. Najprawdopodobniej infekcja wirusowa, zęby raczej nie idą. Co 7 godzin musze dawać lek p/gorączkowy bo mu narasta -
salomea wrote:Może to trzydniówka? Jasiek też ją przechodził, trzy dni gorączki, potem pojawia się wysypka i koniec
Chciałabym zeby to była trzydniówka. To by znaczyło ze jeszcze tylko dzien gorączki...poza tym jest pogodny, marudzi tylko jak mi wyżej gorączka podbije. Tak szaleje ze nie moge go upilnować, chciałabym zeby sie troszkę oszczędzał -
Martka - trzymam kciuki za maleństwo a Tobie życzę wytrwałości.
Qrcze dziewczyny co ja mam robić. Już jak ostatni dzień podawałam brokuły to zauważyłam, że coś ciężko idzie, nie chciała buzi otwierać etc. Myślałam, że może jej nie smakuje. Pote podałam dwa dni jabłko to Wam mówiłam jakie były przeboje. W dniach kiedy podawałam jabłko dałam też dynie z ziemniakiem to zjadła ale długo to męczyłyśmy. Wczoraj podałam banana tak jak mi ktoś poradził bo jest delikatniejszy w smaku bo na początku buzi nie otwierałą to jej prawie na siłe pchałam łyżkę, potem zaczęła otwierać, potem pluła a potem znowu otwierała i tak pół słoiczka zjadła może w 40 minut ( gehenna ). Dziś podaje banana i zjadła 3 łyżku ( ciężko ) po czym buzie zamknęła i za nic więcej nie chciała wziąć.
O co chodzi - czemu ona qrna chata nie chce jeść. W niedziele wylatujemy a moje dziecko cyrki uskutecznia. -
nick nieaktualnyWira - może po prostu jest dla niej za wcześnie? Niektóre dzieci nawet do 9 miesiąca odrzucają wszystko inne i tolerują wyłącznie pierś. Trzeba być cierpliwym.
I nie podawaj jej nic na siłę bo się zniechęci i będzie Ci później ciężko przejść na stałe pokarmy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 11:11
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Wira Kasia ma rację, nic na siłę. Po prostu jeszcze nie jest gotowa.
Moja Basia na razie najbardziej lubi dynie i kaszkę ryżową topfer - sama po niej zjadam taka jest pyszna.
Tak sobie patrzę jak smacznie je i mi szkoda, że pomału będzie wisiała coraz mniej na cycu eh.. rosną nam te dzieciaki.
Miłego Dnia! -
Wyszłam za mąż... drugi raz w życiu... za tego samego faceta
Ślub połączyliśmy ze Chrztem
Kolejny stres za mną. Stres, ale i niezapomniane chwile!
Renka88, edyś, Karka, alinalii, Madlene.:), d'nusia, A.Kasia, Est, salomea, M+M+?, Andriel, muminka83, Wira, RudyTygrysek, Madness!, Lucky, domiii, Tova33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja uważam że dziecka się nie powinno zmuszać do jedzenia nowości.
Jeśli maleńka nie ma ochoty na słoiczki spróbuj jako jeden posiłek kleik. Jeśli to nie przejdzie niestety kochana musisz przełamać się i karmić młodą piersią na wakacjach
Wybrałaś taki a nie inny model karmienia. Mnóstwo kobiet karmi piersią na wakacjach to dlaczego nie TyDasz radę
Po całym dniu na wysokich obrotach nareszcie mam chwilę dla siebie.
Rok szkolny to dla nas wysiłek ale mówię sobie byle do przerwy świątecznej :d
Falonik zapodaj zdjęciaUwielbiam patrzyć na przepiękne Panie Młode
-
Mojemu synkowi nie pasuje konsystencja kaszek
Smiesznie otrząsa sie calym cialem jak mu podaję tak jak by jadl cos kwasnego hehe. Za to bardzo lubi wszelkie warzywa i ich mixy. Chyba nawet bardziej niz owockiz owocow najbardziej pasuje mu jablko marchewką.
Mamy dzieci na mm - czy podalyscie same mleko nastepne 2 czy po konsultacji z lekarzem? Czy jest jakis dzidziuś ktory pije mleko z rossmana babydream?Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyPap86 - ja podałam sama jak mały skończył 6 miesięcy. Cały czas jesteśmy na mleku NAN. Zmieniałam stopniowo przez 1,5 tygodnia ale Tymi tej zmiany wcale nie odnotował
Mam w ogrodzie tyle jabłek, że chyba muszę jakieś zapasy na zimę porobić. Orientuje się ktoś czy jak zawekuję mus jabłkowy (prażony) bez cukru to on mi się nie zepsuje? Nigdy nie robiłam niesłodzonych przetworów z owoców i nie wiem jak to się będzie trzymało. Teraz robię na bieżąco i Tymek zasuwa jak marzenie ale myślałam, żeby sobie powekować w małe słoiczki, żeby mieć na zimę np do kaszek czy samodzielnie jako deserek. -
M+M+? wrote:Renka, a czy tę kaszkę można przygotować na samej wodzie? Ja mam ryżowo - jaglaną z Holle i w smsku nieciekawa.
Tak na samej wodzie! Serio jest pyszna!
http://www.biomaluch.pl/pl/p/Kaszka-ryzowa-mleczna-BIO-200g-Topfer/6967M+M+? lubi tę wiadomość