Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    My z nosidłem czekamy aż Tomek usiądzie. Póki co ja motam niezdarną kieszonkę i jakoś sobie radzimy :)

Martka wiadomo od czego ta gorączka? Byliście u lekarza?

Byłam, ma czerwone gardło i gorączke. Tyle. Najprawdopodobniej infekcja wirusowa, zęby raczej nie idą. Co 7 godzin musze dawać lek p/gorączkowy bo mu narasta :(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to trzydniówka? Jasiek też ją przechodził, trzy dni gorączki, potem pojawia się wysypka i koniec :)

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Może to trzydniówka? Jasiek też ją przechodził, trzy dni gorączki, potem pojawia się wysypka i koniec :)

Chciałabym zeby to była trzydniówka. To by znaczyło ze jeszcze tylko dzien gorączki...poza tym jest pogodny, marudzi tylko jak mi wyżej gorączka podbije. Tak szaleje ze nie moge go upilnować, chciałabym zeby sie troszkę oszczędzał

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka mam nadzieję że maluszek lepiej się czuje <3

Miłego dnia kochane <3

Falon lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Martka mam nadzieję że maluszek lepiej się czuje <3

Miłego dnia kochane <3

Odpukać, po nocy tem skoczyła do 37.9 i trzyma sie juz tak 2 godziny. Nie zbijam tylko czuwam i mierze. Moze w koncu zwalczy sam to cholerstwo.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka - trzymam kciuki za maleństwo a Tobie życzę wytrwałości.

Qrcze dziewczyny co ja mam robić. Już jak ostatni dzień podawałam brokuły to zauważyłam, że coś ciężko idzie, nie chciała buzi otwierać etc. Myślałam, że może jej nie smakuje. Pote podałam dwa dni jabłko to Wam mówiłam jakie były przeboje. W dniach kiedy podawałam jabłko dałam też dynie z ziemniakiem to zjadła ale długo to męczyłyśmy. Wczoraj podałam banana tak jak mi ktoś poradził bo jest delikatniejszy w smaku bo na początku buzi nie otwierałą to jej prawie na siłe pchałam łyżkę, potem zaczęła otwierać, potem pluła a potem znowu otwierała i tak pół słoiczka zjadła może w 40 minut ( gehenna ). Dziś podaje banana i zjadła 3 łyżku ( ciężko ) po czym buzie zamknęła i za nic więcej nie chciała wziąć.
    O co chodzi - czemu ona qrna chata nie chce jeść. W niedziele wylatujemy a moje dziecko cyrki uskutecznia.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira - może po prostu jest dla niej za wcześnie? Niektóre dzieci nawet do 9 miesiąca odrzucają wszystko inne i tolerują wyłącznie pierś. Trzeba być cierpliwym.

I nie podawaj jej nic na siłę bo się zniechęci i będzie Ci później ciężko przejść na stałe pokarmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 11:11

muminka83 lubi tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co dziecko zmuszać do jedzenia?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira Kasia ma rację, nic na siłę. Po prostu jeszcze nie jest gotowa.

Moja Basia na razie najbardziej lubi dynie i kaszkę ryżową topfer - sama po niej zjadam taka jest pyszna.
    Tak sobie patrzę jak smacznie je i mi szkoda, że pomału będzie wisiała coraz mniej na cycu eh.. rosną nam te dzieciaki.

Miłego Dnia!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Falon Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej! Wy tu wszystkie o kaszkach, słoiczkach itd a u mnie jeszcze wyłącznie cyc. Nie spodziewałam się, że to może powodować tyle frustracji. Cała ta "przygoda" przed nami. Dziś szczepimy! Moja biedulka :( Trzymajcie kciuki.

201604051765.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam za mąż... drugi raz w życiu... za tego samego faceta :-D Ślub połączyliśmy ze Chrztem :-) Kolejny stres za mną. Stres, ale i niezapomniane chwile! <3 :-) <3

Renka88, edyś, Karka, alinalii, Madlene.:), d'nusia, A.Kasia, Est, salomea, M+M+?, Andriel, muminka83, Wira, RudyTygrysek, Madness!, Lucky, domiii, Tova33 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon gratuluje!!! :) Ale, że drugi raz? to tak można :P

Ja też się nie spodziewałam, że rozszerzenie diety to taka zabawa ;) Celebruj chwile bycia tylko na cycku :)

Falon, d'nusia lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon gratuluję :)

Falon lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falin, gratuluję :-)

Falon lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, a czy tę kaszkę można przygotować na samej wodzie? Ja mam ryżowo - jaglaną z Holle i w smsku nieciekawa.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Wyszłam za mąż... drugi raz w życiu... za tego samego faceta :-D Ślub połączyliśmy ze Chrztem :-) Kolejny stres za mną. Stres, ale i niezapomniane chwile! <3 :-) <3

Gratuluję <3

Falon lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam że dziecka się nie powinno zmuszać do jedzenia nowości.
    Jeśli maleńka nie ma ochoty na słoiczki spróbuj jako jeden posiłek kleik. Jeśli to nie przejdzie niestety kochana musisz przełamać się i karmić młodą piersią na wakacjach :P
    Wybrałaś taki a nie inny model karmienia. Mnóstwo kobiet karmi piersią na wakacjach to dlaczego nie Ty :P Dasz radę :D

Po całym dniu na wysokich obrotach nareszcie mam chwilę dla siebie.
    Rok szkolny to dla nas wysiłek ale mówię sobie byle do przerwy świątecznej :d

Falonik zapodaj zdjęcia :D Uwielbiam patrzyć na przepiękne Panie Młode

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• pap86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu synkowi nie pasuje konsystencja kaszek
    Smiesznie otrząsa sie calym cialem jak mu podaję tak jak by jadl cos kwasnego hehe. Za to bardzo lubi wszelkie warzywa i ich mixy. Chyba nawet bardziej niz owocki :) z owocow najbardziej pasuje mu jablko marchewką.
    Mamy dzieci na mm - czy podalyscie same mleko nastepne 2 czy po konsultacji z lekarzem? Czy jest jakis dzidziuś ktory pije mleko z rossmana babydream?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap86 - ja podałam sama jak mały skończył 6 miesięcy. Cały czas jesteśmy na mleku NAN. Zmieniałam stopniowo przez 1,5 tygodnia ale Tymi tej zmiany wcale nie odnotował :)

Mam w ogrodzie tyle jabłek, że chyba muszę jakieś zapasy na zimę porobić. Orientuje się ktoś czy jak zawekuję mus jabłkowy (prażony) bez cukru to on mi się nie zepsuje? Nigdy nie robiłam niesłodzonych przetworów z owoców i nie wiem jak to się będzie trzymało. Teraz robię na bieżąco i Tymek zasuwa jak marzenie ale myślałam, żeby sobie powekować w małe słoiczki, żeby mieć na zimę np do kaszek czy samodzielnie jako deserek.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Renka, a czy tę kaszkę można przygotować na samej wodzie? Ja mam ryżowo - jaglaną z Holle i w smsku nieciekawa.

Tak na samej wodzie! Serio jest pyszna!

http://www.biomaluch.pl/pl/p/Kaszka-ryzowa-mleczna-BIO-200g-Topfer/6967

M+M+? lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 2450 2451 2452 2453 2454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ