X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • edyś Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które siedzą teraz w pracy... Jak dajecie radę? Ja usypiam, a przeszło godzina do końca. Marzę o tym żeby móc już sobie drzemać popołudniami

l22ncwa15v2ncszo.png
  • muminka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę bo nie miałam z nikim kontaktu od 3 lat co ma różyczkę ale zrobię jutro tak na wypadek

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Renka88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dziwne bo mi moja ginekolog z wszystkiego kazała robić tylko IGM..

muminka83 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam do was pytanie - czy korzystacie z czegos takiego jak adapter do pasow bo zastanawiam sie nad zakupem

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka83 ja w badaniach przed ciąża mialam igg 53 a u mnie chodziło o to ze w dzieciństwie przechodziłam te chorobę

muminka83 lubi tę wiadomość

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!
    Właśnie wróciłam z pracy, ależ dzisiaj miałam ciężko...dzieciaczek 7 dni a dał mi nieźle popalić w kość. Zjadam obiadek i poczytam co u Was.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, ja się nie orientuję w tych wynikach badań, normach. To co piszecie to dla mnie kosmos. Ja zawsze mam wyniki elektronicznie, moja ginekolog ma od razu do nich dostęp i zawsze pisze mi komentarz do nich. Na szczęście do tej pory wszystko było okej.

Co do adaptera do pasów - nie posiadam, ale w jakimś tam czasie będę rozważała jego zakup. Wprawdzie teraz jak jestem na L4 to dużo nie jeżdżę, ale za każdym razem jak zapinam pasy, to robię sobie luźną tą część, która opina brzuszek.

Zrobiłam sobie napój bogów. Woda + cytryna + mięta z ogródka. Do pełni szczęścia brakuje tylko limetki. Od wczoraj nie biorę luteiny i chyba mój organizm przestawia się z powrotem. Od rana zjadłam tylko nektarynę i banana :(
    http://static.pokazywarka.pl/i/6003062/989664/wp-20150812-010.jpg

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, wiecie co? Cofam moje słowa dotyczące nieznośnych upałów. Wszystko zniosę jeśli tylko ktoś uwolni mnie od mojej upiornej teściowej ;( Nie mogę z tą kobietą, skąd się biorą tacy wredni, upierdliwi ludzie to nie wiem...

margaret26 lubi tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Kasiu Męża sobie wybrałaś ale rodziny Męża już nie :P
    Moja dzień w dzień pyta jak się czuje.. Nie lubię..

Love_life lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka ciała ketonowe świadczą o tym , że dziecko głoduje. Albo jesz i pijesz za mało, ale dostałaś cukrzycę. U mnie ciała ketonowe oznaczały cukrzycę, spadał mi bardzo szybko cukier, był za niski i synek był głodny....

Domii kciuki &&&&

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja jem teraz mało i często :( a to też nie od wymiotów?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Est Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii jak tam ???

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Kleo zarzuć przepis, uwielbiam cukinię, ale leczo z niej nigdy nie robiłam :)

cukinia w kostkę i do gara trochę wody ale niewiele bo cukinia jeszcze puści sok trochę soli i pieprzu do smaku :)
    na patelni przesmażyć cebulkę i dodać do garnka z cukinią później to samo z kiełbasą, pieczarkami i papryką.
    wszystko razem gotować ok pół godzinki dodać koncentrat pomidorowy przegotować i smacznego :D

tak się objadłam że poszłam spać czyli co powiedziałam to zrobiłam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Jestem po wizycie <3
    Serduszko bije 144/min.
    Dzieciątko ma 11,3mm.
    Następna wizyta za miesiąc :)

Ale się cieszę :)

Super wieści :)

Agnieszka9120 lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a czym Ci teściowa podpadła tym razem? :)

• arien Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - co tam z teściówką ciekawego?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    4 CM SZCZĘŚCIA ! <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4f58696d65d.jpg

(po kliknięciu zdj będzie większe)

fasol machał rączkami i nożkami <3 coś pięknego!

piękne uwielbiam oglądać fotki z USG :)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    cukinia w kostkę i do gara trochę wody ale niewiele bo cukinia jeszcze puści sok trochę soli i pieprzu do smaku :)
    na patelni przesmażyć cebulkę i dodać do garnka z cukinią później to samo z kiełbasą, pieczarkami i papryką.
    wszystko razem gotować ok pół godzinki dodać koncentrat pomidorowy przegotować i smacznego :D

tak się objadłam że poszłam spać czyli co powiedziałam to zrobiłam :)
    Ale napisz mi mniej więcej czego ile ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Ale napisz mi mniej więcej czego ile ;)

Kochana ja miałam 4 niewielkie cukinie, 4 cebulki, 1kg pieczarek, 1kg kiełbasy i 2 papryki czerwone :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ona jest nienormalna ogólnie. Wie, że w ciąży jestem i nie mogę nic dźwigać ani się denerwować to łazi za mną i mnie dręczy: dlaczego kwiatów na skalniaku nie podlałam (u nas nie ma węża, konewkę trzeba dźwigać z wodą), dlaczego psom nie dałam pić (to nie moje psy tylko teściowej, nie są w kojcach tylko na łańcuchach a ja się ich po prostu boję i do nich nie podchodziłam nigdy), czemu kwiatów na półpiętrze nie podlewam (to są jej kwiatki a w zasadzie nie kwiatki a badyle. Są takie okropne, że już 2 lata kombinuję jak się ich pozbyć. No a nie moje, to nie podlewam. Jakoś jak byłam w szpitalu 3 tygodnie to ona moich nie podlewała i mi wszystko zdechło). Jej się po prostu od nic nierobienia w głowie przewraca. Całymi dniami aby śpi, nawet obiadu nie gotuje a najbardziej zmęczona z całego domu. Ja mam do niej uraz okropny od czasu, jak się dowiedziałam, że w mojej poprzedniej ciąży (zagrożonej, od 6-12 tygodnia leżącej, cały czas na lekach) biegała po wsi i rozpowiadała, że zagrożone ciąże to w szpitalu leżą a ja jestem leń i nierób i tylko udaję. NIC mi przez całą ciążę nie pomogła, a jak Michaś zmarł to była największa cierpiąca. I każdemu się chwaliła jak to ona mi pomagała i całą ciążę wszystko za mnie robiła bo ja nie mogłam. Najlepsze jest to, że moim rodzicom tak w oczy mówiła, kiedy oni przecież wszystko wiedzieli jak było. Zaraz po pogrzebie przyszła do nas z tekstem, żebyśmy się czasem nie starali zaraz o drugie, bo ona jest tak zmęczona MODLITWĄ za Michałka przez te 4 miesiące, że teraz musi sobie odpocząć i jej to zajmie pewnie drugie 4 miesiące. A jak nie minął nawet miesiąc od pogrzebu i usłyszała jak zwracam uwagę męża siostrzenicy za złe zachowanie, to przyszła do mnie z tekstem, żebym się nie ważyła małej wychowywać bo jak będę miała swoje dzieci to sobie wychowam.

Chyba nikogo nie powinno dziwić, że jak ją tylko widzę to mi się ciśnienie podnosi...

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ