Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak jest w glutenem. No bo dowiedziałam się od Was, że kaszka orkiszowa zawiera gluten więc zaczęłam dodawać ją do jaglanej - najpierw po pół łyżeczki, potem jedną a wczoraj aż dwie. Kiedy to się przestaje jakby stopniować i daje pełną parą tak to nazwijmy ?
-
dziewczyny czy mogłybyście zerknąc na mój wykres na ovu , okres niby się spóźnia , ovu 2 razy zaznaczyło owulację , ale następneo dnia usunęło gdyż temperatura się im nie zgadzała , o co kaman ?
robić test czy czekać ? -
Renka88 wrote:Dziewczyny czy była u Was pielęgniarka środowiskowa? Ponoć takie procedury czego ona chce? Po co przychodzi?
hmm u nas była 2 razy ale to zaraz po narodzinach Emi , sprawdzała jakie mamy warunki w domu ,czy palimy/pijemy ,i podstawowe rzeczy Emili , łóżeczko,materac,ogólnie pokój dziecka itd itd ,
nie wiem o to Ci chodzi?? -
a no i ogólnie nasza była bardzo miła , pytała czy sobie radzimy itd, chciałą pokazać jak się kąpie dziecko, jak się ogólnie dba o higiene , no i jak postępować z niemowlakiem takie podstawowe rzeczy dla młodych rodziców
-
Dziewczyny,co to moze byc. Moja Niunia od wczoraj jest marudna,ma stan podgoraczkowy, nie bardzo chce ssac piers. Poza tym nie kaszle, nie ma kataru. Jest tylko bardziej przylepna,nie chce lezec sama i sie bawic tylko na raczkach. Mialyscie moze cos podobnego?
A i pochwale sie ze dzis 7 miesiac konczymy:-DNataszka2200 lubi tę wiadomość
-
Renka88 wrote:Dziewczyny czy była u Was pielęgniarka środowiskowa? Ponoć takie procedury czego ona chce? Po co przychodzi?
-
Karolina@ wrote:alinalii - Ty chyba masz na myśli położną środowiskową?
Renka88 - u mnie nie była. Ale przyszła tak bez powodu? Pielęgniarka, a nie położna?
Tak chodzi o pielęgniarkęzadzwoniła ze przyjdzie w czwartek. U nas pierwszy raz bo pierwsze szczepienie było jak młoda miała 5 miesięcy i na razie odroczylam bo młoda miała katar. Teoretycznie nie jest zapisana na kolejne szczepienie i obstawiam ze będę miała niemiła pogadankę odnośnie szczepień.
-
Do mnie przyszła pielęgniarka środowiskowa. W przychodni Oliwki dali mi na nią namiary ale ona sama się odezwała. Przyniosła masę próbek - reklamówek dla dziecka i musiałam wypełnić oświadczenia za siebie, męża i Oliwkę. Gdyby ktoś z nas chorował i musiał np przyjmować zastrzyki codziennie to ona przychodzi i te zastrzyki robi. Taka pielęgniarka rodzinna jakby nie wiem jak to nazwać.
-
U nas była też na początku taka pielęgniarka. Trochę męcząca ale da się przeżyć. Mówię męcząca bo zawsze spadała niespodziewanie kiedy my akurat wychodziliśmy.
Co do Twojego wykresu kotek no ciągle kwiatki wychodziły. Moja rada odpuść . Kochaj się z mężem kiedy masz ochotę i będzie . Teraz jest najfajniejszy moment akcji dziecko też ciągle myślę o annak. Jestem dobrej myśli
ksanka, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
Taka pielegniarka/polozna przychodzi sprawdzic warunki w jakich zyje dziecko, zwykle stara sie to robic znienacka (u mnie tak jest
) teraz przyjdzie w 9miesiacu zycia.
Dziewczynki jestem tak zmarwionaWojtus na poczatku wrzesnia odrzucil piers calkowicie a ja sie poddalam (wczesniej od5miesiaca byl po piersi dokarmiany mm i ladnie rosl i przybieral). Ostatnio we wrzesniu mielismy przeboje bo byla 3dniowka i zaczely sie zęby. Moj synek bardzo malo je. Pije 100ml mm tak co 3-4godziny tylko plus owocki i sloiczek warzyw. I to sie odbilo na wadze
miesiac temu wazyl 7600 a wczoraj..7450
SCHUDL! Do tego robi brzydkie kupki zielone i przynajmniej raz dziennie widze w niej czarne niteczki(czyli jakies krwawienie). Moja pediatra poki co stawiala na mięso,ze to po nim ale przestalam dawac a czarne jest dalej. Ja gdzies wewnetrznie mam przeczucie,ze to mleko 2 mu nie sluzy.jak pil mleko 1 i piers to nie bylo takich przebojow. Oczywiscie ide do pediatry(mam badania krwi i moczu sprzed tygodnia i Wojtek jest zdrowy tylko ten maly apetyt i chudnięcie..) tak sie martwię... jest wesoly duzo sie rusza nic go nie boli urosl w dlugosci i w glowce i w klatce piersiowej. Alergia na mm objawia sie chyba wysypką a u niego nie ma.tylko te brzydkie kupki. Ech.. musze pomarudzic.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
ząbkowe mamy , jak dbacie o pierwsze ząbki ?
jakieś środki ,preparaty ??? -
alinalii wrote:ząbkowe mamy , jak dbacie o pierwsze ząbki ?
jakieś środki ,preparaty ???alinalii lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt