Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
skowroneczka87 wrote:Dziewczyny, czy to ta slawna trzydniowka? Od niedzieli do wczoraj temperatura podwyzszona, dzis wysypka na tulowiu szyi i glowce. Do tego straszna maruda i nie chce jesc. Nie bylismy u lekarza bo myslelismy ze to zeby.
U nas tak było. Jeszcze pózniej troche dosypało bardziej na rączkach i nóżkach. Po 2-3 dniach zniknie bez śladu -
Hej kochane pow mi co to moze byc synek w nocy sie budzi na jedzenie daje a przy tym od dwoch dni tak lewa nozka prostuje zgina i tak cały czas dwa dni temu to nie mogl spac myslalam ze przez zęby ale to nie to nie wiem skad sie mu ten odruch wziąl z ta lewa nozka w dzien tez tak robi czasami jak sie bawi...nie wiem czy to cos nowego odkrył czy co ale w nocy to tak slychac jakby sie po tym łozeczku rzucał w pon ide na szczepienie to sie spytam
-
Nataszka moj synek tez tak robi
czesto w ciagu dnia sie tak bawi i macha nozką i potem w nocy na polspiąco kiedy je tez trzyma sie za nozke i w pólśnie troche nią rusza
mysle,ze to taka pamięc mięśniowa hehe.
Ja dalej wojuje z synkiem bo bardzo malo je i kupki dalej brzydkie.mam skiero na badanie kału na krew utajoną bo byc moze okaze sie,ze nie toleruje bialka mleka krowiego. Poki co zmienilam mleko bebiko 2 na babydream 2 ktore pil kiedy jeszcze pił pierś i dopijal mm. Przez 3dni mam obserwowac kupki czy sie zmienią(na bebiko ciagle zielone z czarnymi nitkami). Jesli i to mleko bedzie powodowalo brzydkie kupki i wyjdzie krew w badaniu to przechodzimy na bebilon pepti dha na recepte. Moj maly bardzo malo jejuz doszlo do tego,ze wciskalam co chwile cos do jedzenia i teraz zaciska buzke zanim w ogole sprobuje co mu podam. Nie lubi tez zadnych nowosci. Ech
.rosnie mi jakis niejadek
A wciskalam jedzenie bo w ciagu miesiaca schudlWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 23:05
Nataszka2200 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap, kochana, jak będziesz na siłę dawać to na pewno Ci niejadek wyrośnie. Nie rób z jedzenia kary.
Daj znać jak po badaniach. Może też morfologię z rozmazem warto zrobić? Może jakiś probiotyk podawać?
Walczysz jeszcze o laktację?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 12:41
-
Witajcie Dziewczyny,
Wira, Muminka, dziękuję za troskę. Już się melduję
Miałam dzisiaj USG genetyczne i przynoszę z niego bardzo dobre wieści.
Lekarz podsumował badanie krótko: "Okaz zdrowia. Idealne dziecko"
Dziecię ma 6,25 cm.
NT=1,1
Nochalek taki jak trzeba.
I wszystkie inne elementy również.
A więc bardzo szczęśliwa jadę do przodu
Dziś u mnie wg OM 12t3d, a wg USG 12t4d, czyli perfekt wymiary.
Termin porodu (9-12 kwietnia).
Robiliśmy dodatkowo genetyczne badania z krwi (z izolacją DNA dziecka), więc za max. 2 tygodnie powinniśmy już wiedzieć, czy w moim brzuchu jest lokator czy lokatorka
Dziękuję Wam za wsparcie, za to że jesteście i że ciągle mogę się tu dzielić moimi przeżyciami.
Niezmiennie śledzę Wasze macierzyńskie przygody. Nawet nie wiecie, jak to jest ciężko, jak czytam różne Wasze pytania i dylematy i w niczym nie mogę doradzić, bo jeszcze kompletnie nie znam się na dzieciach
Ale za to jaką kopalnię wiedzy ja będę miała po porodzie!
Ściskam Was mocnoWira, alinalii, Nataszka2200, Renka88, A.Kasia, muminka83, Falon, Karka, *Beacik*, Izoleccc, RudyTygrysek, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Edyś chyba bym tak nie swirowala z jedzenien gdyby nie ten spadek wagi
morfo z rozmazem mial robione. Wszystko ok.teraz robimy 3dni badanie kupki na krew utajoną. Gdyby siedzial to sprobowalabym blw. Nie ma rady na to moje dziecię. O laktację juz nie walczę. On piersi juz nie chce a poza tym przeszlam na inną antykoncepcje. On chetnie dzioba otwiera na to co ja jem-na serek waniliowy, na moj obiad. Ech.. nadrabia mleko w nocy bo pije 3razy po ok100ml ale w ciagu dnia malo co je.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Annak, no to weszłam sobie na bbf a tu taki news, dbaj o siebie kochana, oszczędzaj się bo jest dla kogo, od brudu nie popsuje się a od nadmiaru pracy.... No cóż u mnie tak było i do końca już drzalam , więc oszczędzaj się i bądź jak królowa która czeka aż inni dla niej coś dobrego zrobią i dzieł się z nami newsami rozterkami itp, teraz mamy jakieś doświadczenie to możemy już z autopsji powiedzieć co warto a co nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 15:56
muminka83 lubi tę wiadomość